Şimdi Ara

Ekran Kartı ve İşlemci parça değişimi için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, Bilgisayarımı 30 dakikalığına terk ettim ve geldiğimde bilgisyarım kapandı ve bir daha açılmadı. Açma tuşuna bastığımda Anakartta VGA ışığı yanıyor ve monitörde "no signal" hatası alıyordum. Öncelikle her işlemi denedim. Ekran kartını tak çıkar yaptım. Bios pilini çıkardım. Clear Cmos işlemi uyguladım. Ramleri çıkar tak yaptım. Uçlarını silgi ile hafifçe sildim. Hiçbir şey fayda etmedi ardından bir bilgisayar tamircisine götürdüm. Ekran kartı ve İşlemcimin arızalandığını söylediler. Ekran kartımın çiplerinin bozulduğu, işlemcimin ise termal macun ile kaynaştığını söylediler. Çözüm olarak Ekran kartı ve işlemci için şu anki sistemime muadil olan modeller ile değiştirebileceklerini söylediler.

Benim sistemim:

Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6G.

RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2400 MHz.

Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.

Önerdikleri:

Amd Ryzen 5 1600 (İkinci el)

RX 580 8gb (Sıfır ancak PCWINMAX adlı bir toptancı şirketinin logosu var)

Bunun için 7000 TL fiyat istiyorlar. Piyasayı hiç bilmiyorum. Bu uygun mudur? Yoksa ikinci el veya sıfır muadil veya bir tık üstü çok daha iyi bir şekilde bilgisayarımı tekrar kullanılabilir hale getirecek parçalar satın alabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum. Bütçe max 7000-8000 civarı şu an. Hatta no signal ve vga ışığı sorunumu çözmek için öneriler de verebilirsiniz.Çünkü Ayriyeten bir yere daha göstermeyi düşünüyorum bilgisayarı. Şimdiden teşekkür ederim.

• Baska yere gotur, fiyatlar sacma sakin alma onlari.
    3600-5500-5600 islemci olarak,ekran karti da rx6600-6600xt falan bakarsin 1-2 yillik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Evet hocam bir yere de sorun için baktıracağım. Dediğiniz gibi ikinci el çok daha uygun fiyatlara şu anki sistemi güçlendirecek parçalar var gibi duruyor.

• n201 kullanıcısına yanıt

Hocam ilginç bir şekilde sorun çözüldü. Tamirci arkadaş, bilgisayar parçaları ile çok fazla tak çıkar yaptığımı ve bunu yaparken de statik elektrik akımına dikkat etmediğimi belki bu durumdan kaynaklanan bir kilitlenme sorunu olduğunu falan söyledi. Donanım parçalarını çıkarıp temizlemiş, bazı yazılımları falan kontrol etmiş. Durum çözüldü şu an. Kendi bilgisayarımdan yazıyorum ancak yine de bir işlemci geliştirmesine gideceğim gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.