Arkadaşlar selam, Bilgisayarımı 30 dakikalığına terk ettim ve geldiğimde bilgisyarım kapandı ve bir daha açılmadı. Açma tuşuna bastığımda Anakartta VGA ışığı yanıyor ve monitörde "no signal" hatası alıyordum. Öncelikle her işlemi denedim. Ekran kartını tak çıkar yaptım. Bios pilini çıkardım. Clear Cmos işlemi uyguladım. Ramleri çıkar tak yaptım. Uçlarını silgi ile hafifçe sildim. Hiçbir şey fayda etmedi ardından bir bilgisayar tamircisine götürdüm. Ekran kartı ve İşlemcimin arızalandığını söylediler. Ekran kartımın çiplerinin bozulduğu, işlemcimin ise termal macun ile kaynaştığını söylediler. Çözüm olarak Ekran kartı ve işlemci için şu anki sistemime muadil olan modeller ile değiştirebileceklerini söylediler. Benim sistemim: Ekran kartım: GeForce GTX 1060 Gaming X 6G. RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 DDR4 2400 MHz. Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus. İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X. Önerdikleri: Amd Ryzen 5 1600 (İkinci el) RX 580 8gb (Sıfır ancak PCWINMAX adlı bir toptancı şirketinin logosu var) Bunun için 7000 TL fiyat istiyorlar. Piyasayı hiç bilmiyorum. Bu uygun mudur? Yoksa ikinci el veya sıfır muadil veya bir tık üstü çok daha iyi bir şekilde bilgisayarımı tekrar kullanılabilir hale getirecek parçalar satın alabilir miyim? Önerilerinizi bekliyorum. Bütçe max 7000-8000 civarı şu an. Hatta no signal ve vga ışığı sorunumu çözmek için öneriler de verebilirsiniz.Çünkü Ayriyeten bir yere daha göstermeyi düşünüyorum bilgisayarı. Şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim