sağolun hocam, bu linkte gördüğüm dersler ortak saydirilan dersler midir yoksa ceng capi yapacak ehb ogrencisinin ekstra alması gereken dersler midir? 47 kredi hangisi oluyor www.sis.itu.edu.tr EHB-BLG 201910 SONRASI ÇAP PLANI https://www.sis.itu.edu.tr/tr/capprg/EHB_BLG_201910.html |
Ytu'de yeni acilan bolum (2. sayfa)
-
-
Ehb ve bilgisayar ilk stajim ortak, gomulu yazilim + elektronik. (Microcontrollerlar vs.) Ikinci ve ucuncusune bakariz artik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen bilgisayardan alacagi derslerdir. Itu ehb planini incelemem lazim. Ayrica yildiz ehbde microprocessors kisminda oncelik bilgisayarda mesela. Ben salak gibi ehbden aldim simdi bilgisayara ayni ders olmasina ragmen saydiramiyorum cunku ehbde labi yok bilgisayarda labi var bu dersin.. intibakta oncelik kismina da cok dikkat etmelisin
%100 ingilizce olmus, bu sene ogrenci alacak. 35 kontenjan 1 okul birinciligi. Elektrik elektronik fakultesi icinde.
20k dan kapatır %90
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgisayar ile ehb kontenjan arttirilmis :D genel kontenjana +5 cakmislar
böyle s*k sok bölümlerin açılmasının sebebi trdeki curriculumların rigidliği olabilir. Örnek olarak trdeki ee bölümlerinde 6-7'ncı döneme kadar herhangi bir ders seçimi olmaz , genelde herkes aynı dersleri alır. Amerikadaki programlara bakacak olursan verilen programlar genelde mezun olmak için zorunlu olarak tamamlaman gereken dersleri sayar(calculus, diff eq, linalg, univ. physics, ,intoduction to circuits, models of computation/algorithms, analog signal processing...), bunların hepsini toplasan genelde 4-5 dönemlik derslere tekabül ediyor, geri kalanları ise senin özelleşmek istediğin alana yönelik oluyor.
Yani amerikada EECS okurken AI mühendisliği tarzında bir curriculumla mezun olabilirken bu trde mümkün değil. Şu mühendislik programlarını daha esnek yapsalar her şey çözülecek aslında... (Her ee okuyan zorunlu olarak digital design veya semiconductor dersi almamalı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruhmomenti420 -- 17 Temmuz 2024; 22:12:28 > -
Ben 7k yaptım. Hayalim ceng veya ee idi sınavdan önce. Sınav sonrası İTÜ EHM ve KOM a düşürmüştüm şimdi de 7k gelince kalakaldım. Yeditepe eee İTÜ makine(çok ilgim yok), YTÜ EHM/KOM düşünüyorum. YTÜ nün itüye göre dezavantajları veya avantajları nelerdir?
Ytu ehb bazinda itu ehbye gore dezavantajlar
1)Mufredat olarak ytu daha agir diyebiliriz. (Kredi sayisi olarak ve bazi secmeli olmasi gereken derslerin zorunlu olmasi, outdated mesleki secmeliler)
2)Hoca sayisi (Itu ehbde prof sayisi daha fazla)
3)Bizim ehb eef icerisinde, itude ise bilgisayar ve yapay zeka ayri fakultede. Yani biraz sıkışık haldeyiz.
4)%100 ingilizce degil
Avantajlar
1) Bence yildizda ortalama kasmak daha kolay(arsiv ders kayitlari)
2) teknik kuluplerimiz itu ile dogrudan kiyas yapmam cok mumkun degil ama en az itu kadar saglam ve canli
Sektorde ise ituluye oncelik yildizli geri planda diye bir sey yok aslinda. Mesela savunma sanayii baz alirsak ortalama onemli olacagi icin yildiz daha on planda.
Kom icin de benzer sekilde yildiz mufredati bir tik outdated diyebiliriz. Ama kom %100 ve %30 mesela itudeki gibi.
Ha ekstra bir dezavantaj yildizin, eef fakultesi davutpasada. Esenlerle ilgili cok isin olmaz zaten de yani konum ayazaga ile kiyaslanirsa daha kotu yani suphesiz :D
Çok teşekkür ederim
Sosyal acidan da dert edecek bir sey yok bu arada. Erasmus, wat oranlari gayet iyi. Ayrica okul icinde yeni buyuk kutuphane yapildi ve eef fakultesinin de dibinde ayrica. Sosyal - teknik kulupler de iyi dedigim gibi. Ben daha bolumsel bi karsilastirma yaptim
Yazılır mı hocalarım sizce bu bölüm ? Sıralamam 21k
-
yaz kanka da gelmez muhtemelen 21k'ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X