< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ytu'de yeni acilan bolum
-
-
Bence gereksiz olur. Okulda istatistik ve bilgisayar mühendisliği var zaten. Ki istatistik programı bu sene güncellendi ve eski hantal zorunlu istatistik derslerinden arındırılıp seçmeli derslerle daha data science odaklı oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
kaç k dan kapar sizce ve %30+%100 ingilizce gibi ayrılıcak mı
-
Sorarim yarin okula unutmazsam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler 2 bölüm daha açılacak diye biliyorum onlar hangi fakültede olucak ve öğretim dili ne olucak onları da sorabilir misiniz?quote:
Orijinalden alıntı: MyLuckyInteger
Sorarim yarin okula unutmazsam
Kaç k kapar bu sene
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ehb hangi açıdan bitecek anlamadım
Bolumu bitiricem la onu diyorum
Hahaha forum bizi deli etti ağam
Sordunuz mu hocamquote:
Bolumu bitiricem la onu diyorum
Arkadaşlar kesin bilgi eğer bir alan hakkında s*k sok lisans bölümleri açılmaya başladıysa o alandan olabilecek en hızlı şekilde kaçın. eğer o alan hakkında ülkenizde hiçbir bilim, research imkanı falan yoksa TAMAMEN kaçın.
ben de finans-econ a döneceğim gibi. Olacak gibi değil. İpi koparan yks sıralamalarında bir bölümümüz daha olsun diye gidip sıfırdan bölüm kuruyor. bi akıllı bunlar amk. 80 tane bölüm açmışlar. Bu YTÜ'nün hali hazırda veri diye pazarladığı 3 tane bölümü var zaten. Yurt dışında bu işelr böyle olmuyor. Amerika'nın en az 10 tane Türkiye'deki tüm şirketlerden daha büyük şirketleri var bu işelrle uğraşan o adamlarda bile YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ gibi bölümler yok. delikanlı gibi gidiyorsun iyi bir üniversiteye computer science'ını okuyup lisansta çok hevesin varsa yanın stat veya sds DM çakıyorsun sonra giriyorsun şirkete ünilerin bazı şirketler için adı bile çıkar yani. OpenAI ve Paypal gördüğüm kadarıyla son dönemde UC Berkeley'den çok adam alıyor.
hadi bu kadar spesifik bölümü geldin türkiye'de okudun. hoca yok da hadi dünyanın en iyi kadrosunu oluşturdular ve başladın okumaya. 4 sene sonra bu yapay zeka mevzusu durulma noktasına geldi. veya alanda oynan paralar çok ciddi seviyeye geldi ve senin ülkenin bu alanda oynanan paralara çıkıp bilim yapma şansı olmadı. ne bok yiyeceksin? o yüzden lisansta olabildiğince bir yere kaymayan veya geniş imkanlara sahip bölümlerde okumakta yarar var. Mesela Elektrik bunalrdan biri, makina bunlardan biri, computer eng bunlardan biri, Matematik, Econ falan filan hepsi bunlardan biri. ama YAPAY ZEKA VE VERİ MÜHENDİSLİĞİ bunlardan biri değil. aw yapay zekası yetmiyor bir de veri müh diye ekliyorlar ya s*ker misin sabaha mı bırakırsın tarzında bişi çıkıyor ortaya.
neyse işin sonunu güzel görmüyorum ve her alanı deneyimlemek gereken lisans seviyesinde bu denli spesifik şeyler okumak gelecek için ne getirir bilmiyorum. Bu türk okulları küçücük bütçeleriyle tonlarca yeni bölüm açarken acaba yurt dışında milyar dolarlık okulların açmama sebebini neye bağlıyorlar onu da çok merak ediyorum.
Bkz. alan çok iyiye giderse kendini yenileyecek hoca bulamayacak bölümler.
Bkz. alan kötüleşirse sıradan bir sofeng olmak için dışarıdan tonla eğitim alacak bölümler.
kapanış: yök'ün de aw, bu adamlara tonla stat departmanı gitti ağladı bakın yurt dışında bu iş böyle gelin bu bölümleri yenileyelim dediler herkese tonla zorluk çıkarttı bu adamlar. yok stat & ds diye bir bölüm dünyanın neresinde var, yok size izin verirsek herkes yapmak ister... şu an dünyanın hiçbir yerinde olmayan lisans ve ön lisans bölümlerini tak diye açıyorlar. ONLINE EĞİTİM VERECEKLERMİŞ BAZI BÖLÜMLERDE. bu çok gülünç bir şey.. özellikle online eğitim verenleri yazmamanızı öneririm youtube'da daha iyi tutoriallar blursunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 9 Temmuz 2024; 11:40:42 >
-
Cok yuksek ihtimalle %30 acacaklar hocam
Arkadaslar ehb veya bilgisayar hakkinda sorulariniz varsa onlari da alabilirim. Tercih edecek arkadaslar tum sorulari sorabilirler.
Teşekkürler hocam iyi forumlarquote:
Cok yuksek ihtimalle %30 acacaklar hocam
hocam cap yapma sürecinizden bahsedebilir misiniz? ilk hangi bölümden girdiniz nasıl bir zamanda buna karar verdiniz nelere dikkat etmek onemli? sınavlar henüz aciklanmadi ama en kotu itu ehb %30 tutacagini dusunuyorum ve benzer bir rota çizmek icin neleri erkenden bilmek gerek?
-
çapta iki bölümün de tüm derslerini ve gerekli seçmelilerini alman gerekiyor mu? dönemde kaç ders alıyorsun? zor mu? benim arkadaş ehbyi tek başına zor okuyor da o açıdan çok merak ettim deneyimlerini. bizimkine su vermeyi kesecez zor değilse :D ortalaman falan çok etkilendi mi çap'tan sonra? ve bir yıl mı uzattın okulu.
-
Hocam sistem itude biraz farkli olabilir ama benzer oldugunu varsayarak(yine de yonergelere bakin), ortalamaniz 2.71 ustu ve basvurdugunuz doneme kadar cc alti(itude dc muhtemelen) dersiniz yoksa basvurabiliyorsunuz. Bizim okulda degerlendirme %50 AGNO %50 YKS siralamasi seklinde(tam olarak siralama degil, osym puaninizi normalize edip hesapliyorlar.)
Ehb ve bilgisayar mufredatlari bizim okulda birbirine benzer. Yaklasik 70 kredi intibak ettirdim.(Yildizda bilgisayar muhendisligi zaten 130 kredi civari. Ehb ise 154 kredi) Çap, yatay gecislerde intibak sistemi var. Aldiginiz dersleri eger belli basli kosullari sagliyorsa diger bolumdeki karsilik verilen derslere saydirabiliyorsunuz.
Ben yildiz teknik ehbye yerlestim 2021 yilinda. Çapa en erken 3. Yari donem (2. Yari donemin sonu) ve en geç 5. Yari donem basvurabiliyorsunuz. Bölümlerin birbirine yakin olmasi avantaj ki bu haliyle bile çok zor. Ortalamam çapa başladiktan sonra haliyle biraz dustu. Ama siz yogunlugu ayarlayarak (mesela anadalinizdaki donemlik tum dersleri alirsiniz ama ikinci anadaldan donemlik sadece 1 ders alirsiniz) rahat edersiniz. Ben ayari kacirdigimdan 10 11 ders aldigim oluyodu. Bu kaldirilabilecek yuk degil ama 6 7 ders seklinde ilerlerseniz donemlik rahat edersiniz. Ki sinavlar vizeler çakisabiliyor. Ama sinif atladikca yukunuz azaliyor. Mesela ben ehb seneye bittikten sonra daha rahat bi sekilde bilgisayara odaklanip bitiririm muhtemelen.
Staj konusunda da komisyona bagli degiskenlik gosterir itu staj komisyonunu bilmedigimden yorum yapamicam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ikinci anadaldan mezun olabilmek icin tum dersleri vermek lazim ama eger çap bolumleri birbirine yakinsa çok ders saydirabiliyorsun. Zaten genelde ilk sene komple saydirilir ortak servis dersleri oldugundan. Ve evet çap sonrasi ortalamam birazcik dustu anadalimda ama mezuniyete kadar toparlarim. Yani genel anlamda zor, bolumler yakinsa dedigim gibi guzel bir firsata donusebilir ama bolumler baglantili degilse eziyetten farksiz.
stajları ne üstüne yapıyorsun sofeng mi direkt.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arkadaşlar kesin bilgi eğer bir alan hakkında s*k sok lisans bölümleri açılmaya başladıysa o alandan olabilecek en hızlı şekilde kaçın. eğer o alan hakkında ülkenizde hiçbir bilim, research imkanı falan yoksa TAMAMEN kaçın. ben de finans-econ a döneceğim gibi. Olacak gibi değil. İpi koparan yks sıralamalarında bir bölümümüz daha olsun diye gidip sıfırdan bölüm kuruyor. bi akıllı bunlar amk. 80 tane bölüm açmışlar. Bu YTÜ'nün hali hazırda veri diye pazarladığı 3 tane bölümü var zaten. Yurt dışında bu işelr böyle olmuyor. Amerika'nın en az 10 tane Türkiye'deki tüm şirketlerden daha büyük şirketleri var bu işelrle uğraşan o adamlarda bile YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ gibi bölümler yok. delikanlı gibi gidiyorsun iyi bir üniversiteye computer science'ını okuyup lisansta çok hevesin varsa yanın stat veya sds DM çakıyorsun sonra giriyorsun şirkete ünilerin bazı şirketler için adı bile çıkar yani. OpenAI ve Paypal gördüğüm kadarıyla son dönemde UC Berkeley'den çok adam alıyor. hadi bu kadar spesifik bölümü geldin türkiye'de okudun. hoca yok da hadi dünyanın en iyi kadrosunu oluşturdular ve başladın okumaya. 4 sene sonra bu yapay zeka mevzusu durulma noktasına geldi. veya alanda oynan paralar çok ciddi seviyeye geldi ve senin ülkenin bu alanda oynanan paralara çıkıp bilim yapma şansı olmadı. ne bok yiyeceksin? o yüzden lisansta olabildiğince bir yere kaymayan veya geniş imkanlara sahip bölümlerde okumakta yarar var. Mesela Elektrik bunalrdan biri, makina bunlardan biri, computer eng bunlardan biri, Matematik, Econ falan filan hepsi bunlardan biri. ama YAPAY ZEKA VE VERİ MÜHENDİSLİĞİ bunlardan biri değil. aw yapay zekası yetmiyor bir de veri müh diye ekliyorlar ya s*ker misin sabaha mı bırakırsın tarzında bişi çıkıyor ortaya. neyse işin sonunu güzel görmüyorum ve her alanı deneyimlemek gereken lisans seviyesinde bu denli spesifik şeyler okumak gelecek için ne getirir bilmiyorum. Bu türk okulları küçücük bütçeleriyle tonlarca yeni bölüm açarken acaba yurt dışında milyar dolarlık okulların açmama sebebini neye bağlıyorlar onu da çok merak ediyorum. Bkz. alan çok iyiye giderse kendini yenileyecek hoca bulamayacak bölümler. Bkz. alan kötüleşirse sıradan bir sofeng olmak için dışarıdan tonla eğitim alacak bölümler. kapanış: yök'ün de aw, bu adamlara tonla stat departmanı gitti ağladı bakın yurt dışında bu iş böyle gelin bu bölümleri yenileyelim dediler herkese tonla zorluk çıkarttı bu adamlar. yok stat & ds diye bir bölüm dünyanın neresinde var, yok size izin verirsek herkes yapmak ister... şu an dünyanın hiçbir yerinde olmayan lisans ve ön lisans bölümlerini tak diye açıyorlar. ONLINE EĞİTİM VERECEKLERMİŞ BAZI BÖLÜMLERDE. bu çok gülünç bir şey.. özellikle online eğitim verenleri yazmamanızı öneririm youtube'da daha iyi tutoriallar blursunuz |
Benzer içerikler
- tür bakımından ne demek
- sütten tereyağı eldesi fiziksel mi
- sobotta pdf
- tuzlu suyun elektriği iletmesi fiziksel mi kimyasal mı
- 0 risk paragraf zor mu
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X