Merhaba ben meslek lisesindeyim bu sene 11 e geçtim ve bolum degistirmek istiyorum, e devletten bolum nakli yapmak istediğimde ise şu uyarıyı alıyorum: 10 uncu sınıftan bir üst sınıfa geçen öğrenciler 9 uncu sınıf meslek derslerinden sorumlu, 10 uncu sınıf meslek derslerinden yaz döneminde yapılacak telafi eğitiminden başarılı olmak kaydıyla eylül ayının sonuna kadar nakil yapılabileceğinden, nakil başvuruları okulların açıldığı ilk iş günü itibariyle başlayacaktır. Telafi eğitimi ve nakil süreci hakkında nakil gitmek istediğiniz okuldan bilgi alınız. (OÖKY 37.MADDESİ(1-ç-3,2-b-3)).10-1 Bu maddeye göre yazın telafi eğitim almam gerekiyordu ama alamadim cunku okul bununla alakalı bana hiçbir bilgi vermedi ve sizce buna rağmen nakil olmam mumkunmu? Sizce ihtimaller nedir?(bolum değiştirmek için gerçekten çok uğraştım 10.sinifin 2.doneminden beri ama olmadı ve çok kötü hissediyorum uzun süredir(sevmediğim bölümdeyim), sizce degistirmem mumkunmu?) Güzel cevaplarınızı bekliyorum , bu konu biraz uzun oldu bunun için üzgünüm ama kendimi en iyi böyle ifade edebilirdim. |
11.sinif bolum değişimi
-
-
bu şartları taşımıyorsan, bölümler arası geçiş yapamazsın. meslek dersleri süreklilik esasına dayanır. alt sınıf derslerin eksikse, sonraki derslerini de etkiler. ama çözümsüz değilsin. liseyi bitirdikten sonra, meslek yüksek okullarında başka bölümü seçebilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dergulbu şartları taşımıyorsan, bölümler arası geçiş yapamazsın. meslek dersleri süreklilik esasına dayanır. alt sınıf derslerin eksikse, sonraki derslerini de etkiler. ama çözümsüz değilsin. liseyi bitirdikten sonra, meslek yüksek okullarında başka bölümü seçebilirsin.
Hocam "Şartları" Derken Karşılamadığım Tek Şart var oda Telafi eğitimi Bu da Zaten Benim suçum değil. 10. Sınıfın 2. Döneminden Beri bölüm değiştirmeyi deniyorum Hiçbir şekilde okulda yetkili biri yok Cevap veren kimse Yok
Peki Telafi eğitimi Almadığım İçin 10. Sınıftan tekrar başlayabilir miyim ben bunada okeyim yeterki bölümüm değişsin Cevaplarınızı Beklemekteyim.
-
geriye dönük uygulama yok. sistem otomatik olarak geçirdiği için, 11. sınıfa devam etmek zorundasın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dergulgeriye dönük uygulama yok. sistem otomatik olarak geçirdiği için, 11. sınıfa devam etmek zorundasın.
Bildiğim kadarıyla sizde Meslek lisesinde elektirik Öğretmenisiniz aynı şekilde bölüm değiştirmek isteyen Bir arkadaş başka bölüme geçmek istemiş ama 11 de bölüm değiştirme olmadığı için 10 dan tekrar başlamak için sınıfta kalmak istediğini söylemiş ama siz Ona da olmaz ya seni meseme atar yada isteğin dışı sınıf geçirirler demişsiniz Hiçbir yolu yok mu bunun madem bölüm değişemeyeceğim bu madde neye yarıyor?
Ayrıca egitimhanedeki bir bilgiye göre
e okul-> Öğrenci işlemleri-> öğrenci dosya bilgileri-> Ayrılma işlemleri-> Diğer sebepler (açıklama: Sınıf düşürme)
ve sonrasında yeni kayıt yapabiliriz. Denmekte bunada cevap verirseniz iyi olur çünkü telafi eğitimi Almadığım için ve bu maddeye uygun olarak bu işlem yapılabilir.
-
Merhaba ben bazı konularda araştırma yaptım ve şunlara rastladım
Ve bunlara göre 10.siniftan başlatma ihtimali varmış sanırım sizce?
-
Merhaba Dergul bey
İnternette Ben ve benim gibi Birçok nakil yapmak isteyen öğrenciye Olmaz diye cevap veriyorsunuz Lütfen araştırmadığınız ve Kesin olmayan bilgilerle Öğrencilere yanlış bilgi vermeyin 11. Sınıfım ve nakil yapabiliyorum gördüğünüz gibi.
-
düz anadolu lisesine mi geçiş yapacaksın yoksa başka bir mesleki alana mı? düz anadolu lisesine geçiş yapacaksan, konumuz bu değildi. mesleki alanlar arasındaki geçişlerde, yazlarındaki 10. sınıf telafi programından başarılı olma şartı değişmedi. sadece 9. sınıf derslerinden sorumlu geçme hakkın varsa, bu programa girmeden 11. sınıfta başka alana nakil yapmanın nasıl bir mantığı olabilir. başvurun alınmış olsa da bu nakil olacağın anlamına gelmiyor.
-
Hocam ben nakil oldum 11.sinif eylül ayı boyunca nakil var 4 hafta boyunca , ben nakil gideceğim okulun muduruyle konuştum zor durumdayım diye ve kabul etti Allah razı olsun , (meslek lisesindeyim)
Bu durumda olan herkes inşallah nakil olur
-
fark dersleri hallettiler ise sorun olmaz. umarım hayalet sınıf gibi bir saçmalık olmamıştır, çünkü müfettişler bu sene ona dikkat ediyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X