Şimdi Ara

21 yasinda yeniden hazirlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar dostlar, nasil girecegimi bilemedim zira cok sey yazmak istiyorum ama cok uzun surecek .. sorum sudur, ben 20 yasindayim bu yil 21 olacagim. (02 yil sonu dogumluyum) hayatta hicbir sey istedigim gibi gitmedi ve cok iyi bir ogrenci, gozu yukseklerde bir insanken kendimi bu halde buldum. seneye sinava girmek istiyorum, 21 yasimda universiteye baslamis olacagim boyle olursa. girdikten 2 ay sonra da 22 yasima basacagim. yani 22 yasinda 1. sinif ogrencisi olacagim. aklimda hep iki bolum vardi biri gercekten iyi bir okulda bilgisayar muhendisligi okumak digeri ise tip fakultesi. ne alaka diyebilirsiniz, inanin ben de bilmiyorum. sorum su diyip devamini getirmemisim. 21 yasinda universite sinavina hazirlanmak sacmalik mi olur yoksa denemeli miyim? acikcasi seneye girersem muhendislik yazmak iyi bir okul dahi olsa beni korkutuyor cunku 25-26 yasimda mezun olacagim ve deneyimsiz olacagim. o sirada yasitlarim yuksek lisanla ugrasacak veya deneyim kazanacaklar. issiz kalma korkum inanilmaz fazla. tip fakultesi okuyayim desem kendimi issizlik konusunda daha garanti hissedebilirim, istedigim bolumu de okumus olurum ama 27-28 yasimda mezun olacagim, o zamana kadar ailemin eline bakacagim. maddi olarak durumumuz iyi bu arada, beni bir on yil daha sirtlayabileceklerini tahmin ediyorum. o yonden sikintim olmaz ama gec kalmislik hissi hep olacak gibi. hayalim ilk en kotu ikinci yilimdan cok iyi bir okula gidip kendimi olabildigine gelistirip genc yasta faydali biri olabilmekti ama boyle oldu ve hic mudahele edemedim. mutsuzum, bir o kadar pisman. olumlu ya da olumsuz icinizden geceni yazabilirsiniz, tesekkur ediyorum simdiden. iyi aksamlar dilerim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tıp yazmanızı öneririm

yaş olarak da geç değil açıkçası insanlar 2.sınıfta geçiş yapıyor birbirinden alakasız yerlere

• Dene hiç değilse denemiş olursun. Bu soruyu sorman bile saçma. Tabi sen bilirsin istersen sanayide kaporta da tamir edebilirsin. Onda da para var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • santa loves kids kullanıcısına yanıt
    yok hocam cok haklisiniz, ben universite okunmasindan yanayim zaten ve halihazirda hazirlaniyordum sinava. depremden kotu etkilendim maalesef ve yazmamali miyim dusuncesi dustu icime sinavin istedigim gibi gelmeyecegini bildigimden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi great fai -- 13 Mayıs 2023; 20:9:24 >
  • Üniversiteye hazırlanmayıp yapacağınız başka bir planınız var mı?

Yazılıma mı yöneleceksiniz, müzikle mi uğraşıyorsunuz? Sosyal medya, youtubedan falan mı para kazanacaksınız veya sporcu musunuz? Ya da girişimci fikirleriniz mi var?

Yaş olarak, dert etmeye değecek kadar bir kaybınız yok, tüm olayı kendi kafanızda yaşıyorsunuz.

• Kardeşim bana sorarsan kesinlikle tıp oku. Eğer güzel bir sonuç alırsan neredeyse her ay asgari ucrete yakin bursda kazanabilirsin. En azından dediğin gibi bu süreçte ailene muhtaç olmazsın. 28 yaşındada belkide yaşıtlarından iyi bir para kazanacaksın ve bir kaç senede bu açığı kapatırsın. En azından çocuklarına doktor bir baba hediye etmiş olacaksın :)

• ikigai kullanıcısına yanıt
    hocam en onemli seyi belirtmeyi unutmusum ben zaten hazirlaniyorum universite sinavina fakat deprem sebebiyle evimde kalamiyorum ve calismalarim bekledigimden kotu bir sekilde aksadi. bir yanim esit agirliktan gelecek siralamayla hukuk yaz git diyor diger yanim kal diyor yeniden :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • great fai kullanıcısına yanıt

Bilgisayar, Tıp ve hukuk demişsiniz, önce ne istedğinize karar verin.

Sonra istediğiniz şeyin peşinden gidin.

• şans yanında olsun dost

• tesekkur ediyorum dost

• hocam ne kadar umut oldugunuzu bilemezsiniz su yazdiklarinizla bana. ayrica 29 binden kalan arkadasinizi medeni cesareti icin tebrik ediyorum muhtesem bir siralama yaparak kalmis mezuna. umarim ben de cesaretimi toplarim deprem bolgesinde ev isleri vesaire de duzene girerse. bakalim, basarilar sinavinizda 🙏🏻

• great fai kullanıcısına yanıt

ben şu an 22 yaşındayım seneye hazırlanıp 24 yaşında başlamayı düşünüyorum dert etme o kadar ustam

• saol dostum, basarilar dilerim sana da

• 21 çok kucuk bir yaş sakın gec kalmislik hissine kapılma devam.

• dumlupinarlia D kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim hocam. sizin yasiniz kac, benzer bir hikayemiz var mi

• Çeşitli sebeplerden bölümü bırakıp 23 yaşında hazırlanan biri olarak hayallerinin peşinden koş hocam. Evet bir yerden sonra artık insan kafayı yiyecek noktaya geliyor çevredeki herkes 3-4. sınıfta staj iş peşinde ama sen daha yeni başlayacaksın, kafayı yediriyor bu düşünce açıkçası ama daha iyi bir alternatifin var mı? Yoksa ve benim gibi mutsuzsan hazırlanacaksın başka yolu yok. Dertleşmek istersen konuşabiliriz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Julianos kullanıcısına yanıt
    konusalim hocam yazin bana, ben tam bilmiyorum nasil mesaj atacagimi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.