Şimdi Ara

Itu ve odtu disindakiler çöp diyolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslarim falan cogu oyle diyor da itu biraz zor tutacak ama onun disindaki unilerde muhendislik boş diyolar dogru mudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cop degil de is garantisi yok

• Önemli olan kendini geliştirmek...
  • O ne demek işte

• Mesela şöyle bir şey ben bilgisayar müh. istiyorum okul normal anadolu lisesi olmasına rağmen programlama ve algoritmaya giriş yaptım temelleri öğrendim yeri geldi websiteside açtım, kendi çapımda projelerim oldu okulda dergide çıkardım. Her zaman üzerine bir şeyler koymaya çalıştım. Bilgisayar 1.sınıf derslerine baktıgımda çoğunu biliyorum. Kötü bir üniversiteye gitsen bile ama ortalama bir üniversite hakkında konusuyorum. Kötü tabirini diğer ODTÜ İTÜ BOUN üniversiteleri karşılık kullanıyorum. Her zaman kendini geliştirirsen sorun teşvik edeceğini sanmıyorum.
  • şansı az diyelim. ben kimseye önermiyorum bilgisayar mühendisliğini bu konuda. okuduğum okulda eğitim kötü . isim vermeyecem sormayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    75 k ya muh mu hemsirelik mi
    5 yıl önce açıldı
    KOÇ MAKİNE vs ODTU EE
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen sene bir konferans dinlemiştim anlatan adam bir tanıdığından bahsediyordu kuzeniymiş işte ismini hatırlayamıyorum küçüklüğünden beri mühendisler gibi kafasının çalıştığını anlattı yani pratik çözümler falan buluyormuş üni de balıkesir üni kazanmış işte herkes arkasından iyi yer kazanamadı falan demiş bir de mezun olmasına 1 sene kala balıkesire doğalgaz gelmiş o da sistemi kuranlara yardım falan ederken 1 sene daha geç mezun olmuş artık herkesin gözünde işe yaramaz mühendismiş zamanla kendini geliştirmiş adam söylemişti hatırlayamıyorum tam şu an önemli bir firmanın -jeneratör mü ne üretiyorlarmış- başındaki ikinci isimmiş aldığı maaşta dudak uçuklatan cinstenmiş
    Baya hikaye gibi oldu ama itü odtü tamam eğitim iyi prestij iyi ama bir şeyler yapamıyorsan eksiksin balıkesirde okudun ya da başka bir anadolu ünisinde her türlü iş sana kalıyor ama kendini geliştirirsen ve de tabi bu işlere yatkın zekan varsa olur kardeşim itü odtü gerekli değil.

• boğaziçi, koç, bilkent, sabancı varken itü ne ayak ?

ayrıca hacettepe gibi okullarda var...
  • Ülkede işsizlik var maalesef

İtü Odtü Bou Bilkent Koç Sabancı Vb.

Üniversitelerde Blgisayar okumayanlar kendini geliştiremezlerse

İnternet cafe açarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-55287E84C -- 14 Şubat 2017; 16:16:59 >
  • Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde itü ile kapışır. En eski bilgisayar mühendisliği fakültelerinden biridir ve en geniş yazılım kütüphanesine sahip fakültedir ve bildigim kadarıyla aselsanda en fazla hacettepeli var (tam emin değilim)

İtünün İstanbulda olması avantaj.

Etkili iletişim YL hatta askerlik tecil durumu bile önemli işe alımda. İtünün iş garantisi var diye bir sey yok sadece işe alımı mezun olduktan 3 yıl kadar daha önde sonrası tecrübe konusur

• quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde itü ile kapışır. En eski bilgisayar mühendisliği fakültelerinden biridir ve en geniş yazılım kütüphanesine sahip fakültedir ve bildigim kadarıyla aselsanda en fazla hacettepeli var (tam emin değilim)

İtünün İstanbulda olması avantaj.

Etkili iletişim YL hatta askerlik tecil durumu bile önemli işe alımda. İtünün iş garantisi var diye bir sey yok sadece işe alımı mezun olduktan 3 yıl kadar daha önde sonrası tecrübe konusur

Hacettepe ilk bilgisayar müh. mezun veren üniversite hocamın 2.dereceden akrabası atm işini yapmışlar(çok bilgi vermiyorum) kaç yıl once.

• Doğruluk payı yüksek kendimizi kandırmayalım. Kendini geliştirme kısmı da doğru ama şöyle birşey var şimdi sen boğaziçi endüstri mezununun mu yapaağı işe güvenirsin veya başka bir üniversitenin mi. Bu bi başarı tescili gibi birşey lise de geçerli. Gerçi liseler iyice karıştı ama önceden fen liseleri sınavla hoca alırdı ve oraya girmen sana hem kültürel olarak hem eğitim olarak işleri"daha kolay" yapmanı sağlardı. Bi odtü boun un sana katacaklarıyla diğerleri bir olmayacak.o açığı kendin kapatmak sana daha çok yük yükler ve insanlar yapabileceğine inanmaz eksik budur yoksa mühendisliklerde her üniversite çıkışlı kendini geliştirmek zorunda. Bir de şu yönü var bu geliştirmeyi niye sonraya erteler bi insan. Yani şu an senin işin sınav mesleğin öğrencilik niye illa kötü bi yere gidip sonra üstüne koyarım diye düşüneceksin ki. Burda da bi yanlış var ki düşük yapılıyor bi zincirleme olay var. Ama her üniversitede kendini geliştirirmek zorundasın sonuç olarak odtü mezunu da kendini geliştiriyor boş durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flygnç -- 14 Şubat 2017; 16:34:39 >

• Kendini geliştirme işi zaten iyi bi üniversitede iyi bi çevreyle ve üniversitenin ve bulunduğun şehrin sana sağlayacağı fırsatlarla çok çok alakalı.

Ek olarak;

Çok bilgili olduğum bi konu değil mühendislik; fakat tercih yaparken üstte yazdıklarımı hesaba katın. Benim şahsi görüşüm sırf bilgisayar mühendisliği olsun diye kötü bi şehir ve okula gitmemeniz yönünde. Çünkü çoğu mühendislik bildiğim kadarıyla birbiriyle zaten ilişkili.

Şahsi görüşümdür, eksik noktalar olabilir.

• Burda söylenenlerin hepsi boş, açın Linkedin e bakın hangi sirket te ne mezunlari ne iş yapiyor hersey var.

• Abim KTU bilgisayar muh mezunu suan adamın aldığı para rusyada 4 bin dolar yakın para siz gidin itü odtüden 5-6 sene sonra mezun olun zaman geçiyor ne yazıkki

• quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

Doğruluk payı yüksek kendimizi kandırmayalım. Kendini geliştirme kısmı da doğru ama şöyle birşey var şimdi sen boğaziçi endüstri mezununun mu yapaağı işe güvenirsin veya başka bir üniversitenin mi. Bu bi başarı tescili gibi birşey lise de geçerli. Gerçi liseler iyice karıştı ama önceden fen liseleri sınavla hoca alırdı ve oraya girmen sana hem kültürel olarak hem eğitim olarak işleri"daha kolay" yapmanı sağlardı. Bi odtü boun un sana katacaklarıyla diğerleri bir olmayacak.o açığı kendin kapatmak sana daha çok yük yükler ve insanlar yapabileceğine inanmaz eksik budur yoksa mühendisliklerde her üniversite çıkışlı kendini geliştirmek zorunda. Bir de şu yönü var bu geliştirmeyi niye sonraya erteler bi insan. Yani şu an senin işin sınav mesleğin öğrencilik niye illa kötü bi yere gidip sonra üstüne koyarım diye düşüneceksin ki. Burda da bi yanlış var ki düşük yapılıyor bi zincirleme olay var. Ama her üniversitede kendini geliştirirmek zorundasın sonuç olarak odtü mezunu da kendini geliştiriyor boş durmuyor

flygnç dediklerine katılıyorum.İyi bir üniversite her zaman iyidir.Ama tüm sınava girenlerin yaşadıkları hayat ve içinde bulundukları maddi ve psikolojik durum maalesef ki aynı değil. "Yani şu an senin işin sınav mesleğin öğrencilik niye illa kötü bi yere gidip sonra üstüne koyarım diye düşüneceksin ki" şeklinde düşünmek standart bir kaftan biçtiğinizi düşünüyorum. Herkes başarmak, hayallerini gerçekleştirmek istiyor.Belki sizde bu durumda olabilirsiniz ama bu yargıya varmak gözüme hoş gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Che Guavara

Abim KTU bilgisayar muh mezunu suan adamın aldığı para rusyada 4 bin dolar yakın para siz gidin itü odtüden 5-6 sene sonra mezun olun zaman geçiyor ne yazıkki

Abin krizleri fırsata çevirmiş veya bir durum karşısında çok çalışmış olabilir ki şuanda belirli bir yerde.Ama toplumumuzda "Devlete girdin mi tamam" düşüncesi olduğundan dolayı herkes bunu göze alamaz. Gittiği üniversitede eğitimin iyi olmasını uğraşmamak daha fazla basar ve bu yüzden daha fazla çalışıp İTÜ ODTÜ BOUN gibi üniversitelere gidiyorlar. Burada da sadece akademinin verdiği eğitim yeterli değil tabi ki ama içerisinde bulunduğu ortam zaten mesleğiyle ilgili bilgiler edinmesine ve gelişmesine olanak sağlıyor.
  • Iyi de kucuk universitedeki kendini gelistirirken ITU'lunun eli armut toplamiyor. Onlar da gelisiyor

• Bence muhendislikte itu bariz bir şekilde daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.