Arkadaşlar iyi akşamlar, bu sene Yıldız Teknik Üniversitesine 2. sınıf olarak yatay geçiş yaptım. Seneye Erasmus ile yurtdışına gitmek istiyorum fakat bundan önce herkesin bildiği gibi İngilizce yeterlilik sınavına girmem gerekiyor. Daha önce ytü erasmus sınavına giren varsa zorluğu hangi kısımlardan oluştuğu hakkında beni bilgilendirebilir mi ? Normalde Marmara Üniversitesinde okuyordum ve temmuz ayında orada yan dal için başvuru yapmıştım bunun için ingilizce sınavına girdim ve 68 almıştım bundan öncesinde yine Marmara için erasmus sınavına girdim fakat ondan 38 civarında bir not almıştım. Bu süreç aralığında not bakımından iyi bir gelişmem var derken ytü iys'den geçemedim fakat kaç ile geçemediğimi bilemiyorum. Bu da biraz güvenimin sarsılmasına yol açtı. Ytü erasmus sınavından en az 80 almam için daha ekstra ne yapmam lazım ? Gündelik olarak listening, reading gibi alıştırmalar yapıyorum fakat yeterli gelmiyor gibi geliyor. Önerebileceğiniz sağlam bir şekilde çalışabileceğim kaynak önerileriniz var mı ? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Yardımcı olursanız çok güzel olur. İyi akşamlar. |
YTÜ ERASMUS İNGİLİZCE SINAVI
-
-
Reading explorer kitaplarını kullanabilirsin. Grammer çalış bir de bol bol. İngilizce kitaplar oku mesela ben hep öyle yapıyorum.
YTÜ İYS’den 92.5 alıp 4 gün sonra italyaya erasmusa giden birisi olarak önerilerim bunlar hocam. Gözünde büyütme -
Ben de daha iyi bir okuldan geçtiğim için geçen sene yatay geçiş hazırlık sınavından 94.5 gibi bir şey almıştım hatta sınavdan erken çıkmak zorunda kaldım bile biraz lavabo ihtiyacından dolayı. Ama referans olarak soruyorsan benim ingilizcem zaten iyiydi, çok da üstüne düşmemiştim sınav esnasında geçeyim yeter kafasındaydım. Tier okullara göre fazla zor olmayan bir sınavı var. Erasmus başvurusunda da bu sınavı kullanmıştım ancak bu seneki erasmus başvurularında ayrı bir yeterlilik sınavı da yapmışlar ve bir tık daha zor olduğunu söylediler, nasıldır bilmiyorum içeriğini görmediğim için belki aynıdır. Genel anlamda writing konuları biraz daha kolay diye anladım geldiğim yere göre. Ben girdiğimde okul içinde sorunlara katılımcılık konulu bir şeyler yazmamız gerekiyordu diye hatırlıyorum, benim ilk girdiğim okulda dijital pazarlama ve arap baharı gibi değişik konular vardı. Reading ve listening ise klasik tiplerdeydi, sınav genel anlamda test odaklı gidiyordu. Bunları başka bir arkadaş da teyitleyebilir zira erasmus sınavı ile iys aynı tipte mi bilmiyorum, ben bu sınav ile başvurdum. Bana da polonya çıktı bu vasıtayla. Bolca grammer, birkaç ingilizce kitap ve kısa kısa bolca 3-4 sayfalık ingilzce makale/paper okumanı tavsiye ederim. Listening için de klasik olacak ama Tedx konuşmaları ve yabancı dilde sevdiğin birkaç hikayeli oyunu oynamak işine yarayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 13 Eylül 2024; 21:28:22 >
-
erasmus için yotubedan test atölyesi kalanına bak. çeviri için ise emre hoca ingilizce kanalına bakabilirsinç erasmus sınavının örneğini atarsan başka tavsiyeler de verebilirim.
-
Dikkate alacağım dediklerinizi teşekkür ederim.
-
Evet hocam biraz gözümde büyütme olayı var bende. Dediklerinize bakayım bi
-
Bu bıraktığım linkte aşağı doğru inince örnek sınav tarzını görebilirsiniz hocam. Teşekkür ederim size de
ybd.yildiz.edu.trSınav Örnekleri | YTÜ Yabancı Diller Yüksekokuluhttps://ybd.yildiz.edu.tr/ogrenci/sinav-ornekleri -
.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X