Hocam çok teşekkürler. Biz de kızım için büyük kararsızlık yaşıyorduk. İstanbul ingilizce işletme mi, YTÜ (%30 İngilizce) mi diye. Kızım YTÜ istiyordu ama ben İngilizce nedeniyle İstanbul mu acaba diyordum. İzmirliyiz, dokuz eylul ege'ye de çok rahat yetiyor sıralaması ama işletme için en iyi eğitim çevre ortamının İstanbul olacağını düşünerekten tercih yapacağız. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YTÜ İŞLETME/İKTİSAT DÜŞÜNENLER İÇİN (2. sayfa)
-
-
hiç düşünmeden ytü %30 ingilizce işletme yazın hocam hayırlı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim hocam, kızınızın böyle düşünmesi gayet doğal. ytü'yü saydığınız diğer üniversitelerle kıyasladığınız zaman aralarında gerçekten çok net bir fark var. Kampüs açısından olsun, kulüpleri açısından olsun, erasmus açısından olsun, öğrenci profili açısından olsun, üniversite yönetimi açısından olsun yani her anlamda ytü muadil okulların hepsinden çok daha üst düzeyde.
Bu arada geçen sene 51k ile kapatmış %30 ingilizce işletme ki çok büyük bir alım fırsatı olduğu düşünüyorum. %30 İngilizce'nin sağladığı imkanları düşününce mantıken %100 İngilizce'den daha aşağıda olması gerekiyor aslında.
Yukarıda verdiğim örneği tekrarlayacağım %30 İngilizce okuyan birisi muhasebe dersini hem ayşe hocadan ingilizce hem de mehmet hocadan türkçe alabilirken %100 İngilizce okuyan birisi ayşe hocadan ingilizce almak zorunda. Dolayısıyla %30 İngilizce'de daha fazla akademisyen seçeneğiniz bulunuyor, tabi öğrenci isterse derslerin tamamını ingilizce seçebilir, buradaki %30 kavramı minumumu kastediyor
-
Çok teşekkür ederim hocam. Peki okul çevresinde gerek İbb'nin, gerek özel ya da devlet yurtlarında kalabilme imkânı nasıldır?
Kampüs içerisinde kız kyk var il dışından gelip de çıkmayan kız çok fazla görmedim
Kampusun içinde hem kyk yurdu hem de okulun kendi kız yurdu var. Bunlar olmasa bile kampüs ile arası otobüsle 15 dk olan cevizlibag kyk var. Yurt anlamında İstanbula göre imkanları oldukça iyi hocam
Öncelikle hayırlı olur umarım tercihleriniz Davutpaşa kampüsünün içerisinde kız yurdu var %70 o yurda atıyor sistem atmasa bile sonradan değiştirebilir YTÜ %100 ile %30 arasında fark yok hatta %30 daha avantajlı bazı zor dersleri iyi hocalar Türkçe açıyor İngilizceler tercih yapamıyor ama %30 ingilizce hem Türkçe hem ingilizce ders alabiliyor. Sıralamanız kaç hocam bir de?
Sıralama 36 bin hocam. Hayırlısı bakalım.
-
Arkadaşlar, herkese teşekkürler. Sıralama epey yükselmiş. 2023 de 51 bindeki Ytü işletme 36 bin altına inmiş herhalde. Bize Dokuz Eylül İngilizce İşletme geldi. Geçen sene Deü ing işletme 87 bin ile kapatmıştı. Açıkçası epey şaşırdık, üzüldük de. Ama her şey de hayır vardır diyelim. Aslen İzmir'li olup uzak bir ilçesinde yaşıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vb35 -- 13 Ağustos 2024; 17:9:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X