YTÜ işletme/iktisat düşünen arkadaşlar için söylüyorum, ytü de türkçe işletme/ iktisat yok. Sıralama olarak geride olan işletme ve iktisat %30 ingilizce olan bölümler. Zorunlu hazırlıkları var aynı diğer bölümler gibi. Bölüme başladığınız da ders seçim günü türkçe atanan dersleri ingilizceyle değiştirerek %30 oranını arttırabiliyorsunuz. Diplomaları da aynı, farkı yok. Ayrıca %100 ingilizce olan işletme ve iktisat 2018 de açıldı, bu sene ilk mezununu verdi. Yani linkedin üzerinden ulaşabileceğiniz sektördeki tüm mezunları %30 mezunu. Normalde %30 ve %100 bölümler sayısal bölümlerde olur ve maks 10-15k gibi sıralama farkı olur iki kontenjan arasında. Anlayacağınız, aradaki büyük sıralama farkının tek sebebi bölümlerin türkçe zannedilmesi. Hatta bölüme tercih ettikten sonra bile türkçe zanneden görmüştüm, bunların bilincinde olarak tercih yapın. not: ytüişletmespor EDİT: Aşağıda belirtilmiş lakin tekrar bende beirtmek istiyorum %30 İngilizce İktisat geçen yıl kapatıldı, bölüm şu an %100 türkçe. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElFerrari -- 21 Temmuz 2024; 14:36:33 > |
YTÜ İŞLETME/İKTİSAT DÜŞÜNENLER İÇİN
-
-
21 yaşında başlayıp 25 yaşında mezun olmak iş bulma açısından sıkıntı olur mu hocam? Kendimi geliştirebileceğime inanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diplomasda %100 ingilizce yazmiyor mu %100 ingilizce olanin da ikisininde aynı direk işletme mi yazıyor? Ytu de %30 ingilizce olan bolumde istersen tüm dersleri ingilizce al 47 ingilizce kredisi almak lazim mezun olmak için 1 ders 3 kredi zaten en az 16 dersi ingilizce almak zorundasın
Olmaz niye olsun olur desek okumucan mi reis ??
Haklısınız hocam. Ancak işveren açısından da düşünmek lazım
Bence sıkıntı olmaz yaştan dolayı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 26 Temmuz 2023; 23:14:49 >
Umarım hocam
Kesinlikle hayır, her bölüm için diyorum hocam bunu
Cevapladığınız için teşekkür ederim hocam
Rica ederim hocam ne demek
Bu sene yeni bir iktisat bölümü açılmış kılavuzda belirtiliyor o tamamen türkçe mi acaba?
-
Ytü'de mi?
Evet hocam kılavuzu inceleyebilirsiniz..
-
Hocam 18.5k ya ytü ing işletme gelmeyecek gibi duruyor. Eğer gelmezse ytü %30 ingilizce işletme mi yoksa marmara %100 ingilizce işletme mi mantıklıdır size göre?
iibf nin bu sene yükselme sebebi nedir? Hukuk mezunları düşük maaş alıyor deniyor bundan dolayı mı? Ya da yurtdışı imkanı mı yüksek?
Hocam zaten bu konuyu da bunun için açmıştım. İstediğiniz okulun bölümü %30 diye istemediğiniz bir okulu tercih etmeyin. Bunu sadece işletme için değil her bölüm için diyorum. itü'de istediği bölüm %30 diye farklı bir okulu tercih etmek de bi' bu kadar saçma bir durum
Hocam ben bu sene Marmara %100 İngilizce İşletme kazandım hayalim YTÜ idi %30 ile %100 çok fark etmez demişsiniz hazırlıktan sonra güz döneminde veya okul geçiş açarsa direkt bahar döneminde gelmeye sıcak bakıyorum ama kararsız kaldım hem bölümümün %100 İngilizce olması hem de Marmara'nın işletme özelinde bir kültürünün olması eğer geçersem iyi bir 4 sene için geleceğimi riske edebileceğimi düşündürüyor sizce geçmeli miyim?
-
%30 işletme de bu sene aldığım tüm dersler İngilizce. Yani ders programım %100 ingilizce olanlarla hocasından dersliğine kadar tıpatıp aynı. Çünkü ytü de "%100 ingilizce olan herhangi bir bölüm %30 ingilizce olan aynı bölümün alt kümesi" denilebilir. Yani %30 okuyan birisi örneğin muhasebe dersini isterse ayse hocadan türkçe, mehmet hocadan ingilizce alabilme şansi varken %100 ingilizce okuyan birisi dersi mehmet hocadan ingilizce almak zorunda. Bu söylediğim küme muhabbetini her dönem ders seçim öncesi yayinlanan ders programlarını siteden karşılaştırırsan eminim tam olarak ne demek istediğimi göreceksin
Ekstra olarak bu anlattığım durumu bilen tek kişi ben olmadığım için bu sene ytü %100 ingilizce işletmeyi az bir farkla kaçırıp altına marmara gelmesine rağmen %30 yazıp yerleşen birçok kişiyle tanıştım bölümde
Tercih dönemi yaklaşmışken küçük bir up geçeyim. Kendi tercih dönemimde şunları öğrenmek için baya araştırma yapmak zorunda kalmıştım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- roketsan çalışma saatleri
- kunduz soru sorma hakkı
- derse odaklanmak için vitamin
- nescafe gold zararlı mı
- özel yurt giriş çıkış saatleri
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X