Şimdi Ara

YTÜ-İTÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam tamam da arkadaşın içine sinmezse okuduğu bölüm ne anlamı kalır ki ? Hem yıldız teknik kötü değildir etiketi olan üniversitedir nihayetiyle evet bi itü değil tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gambling

Teşekkürler hocam öneri için.

Ne demek, ayrıca bunu yaparsan üniversite ve kısmen daha ileri ortamları görme sansin da olur, böylece "meslek" seçimi yaparken(merkezi geçiş yapacağın an oluyor burası) daha bilgili olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carroyo

hocam tamam da arkadaşın içine sinmezse okuduğu bölüm ne anlamı kalır ki ? Hem yıldız teknik kötü değildir etiketi olan üniversitedir nihayetiyle evet bi itü değil tabi

Dedim ya, bölümler arasında kesin ayrımlar yok. Yani bir bölüm hiç içine sinmeyecek de biraz farklısı tam içine sinecek diye bir şey yok. Hatta daha iyi üniversitede aldığı aynı ders büyük ihtimalle daha kötü üniversitede alacağından daha çok içine siner. Yıldızın da itü klasmanında olmadığı bir gerçek. Elbette kendini geliştiren bir yıldızlı malak gibi yatan bir ituluden iyidir ama aynı adam yıldızda çalışacaktı da itude malak gibi yatıyor gibi bir şey yok.

Edit: "dedim ya" ifadesini ciddiye almayın başkasına demişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 1 Ağustos 2016; 2:06:24 >

• karelibaxır K kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersini düşündüm İtü uzay sinmezse yatayla yıldıza geçerim belki diye.
  • Gambling kullanıcısına yanıt
    Hocam ama soyle dusun ya gecemezsen ytu ye hayatin boyunca istemedigin bir meslekte calismak zorunda olucaksin ama obur turlu en azindan 4 yil istedigin okulda okumayacaksin geri kalan onlarca yil rahat ediceksin. Ayrica biz burda ytuyu oyle bir anlattik ki sanarsin sutcu imam universitesi. Kotu bir okul degil ytu halka sorsan ituden sonra ytu gelir nedir bu takinti yani ituye gidemedim diye cok da fazla yakinmicaksin merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzay bitirince noluyo nasadan teklif mi geliyo? ya da uzay mekiği yapıyoruz uydu gönderip duruyoruz da benim mi haberim yok? uçak mühendisleri zor iş bulurken türkiyede uzay bana biraz saçma geliyo türkiye gibi bir ülkede
  • Senin bu dediğin ytü ve itü arasında geçerli değil onu söylemeliyim.Ytü itü kadar etiketi olmasa bile piyasada oturaklı bir yeri var .Her şey etiket değil.Etiket ümidiyle gidip tekrar hazırlanan yüzlerce kişi var.Etiket tabiki önemli ama duruma göre .Arkadaşın durumunda ise okadar önemli olacagını sanmıyorum.Şimdi ben diyelim inşaat okumak istiyorum sizin mantıgınıza göre önce inşaat fakültesini seçtim sonra itüyü seçtim ama tabi inşaat gelmediği için o fakülteden farklı bir bölüm seçicez.Bu çevre mühendisliğimi olacak.Bilmiyorum bana mantıklı gelmedi hiç.Hayırlısı olsun ne diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novedeke

Senin bu dediğin ytü ve itü arasında geçerli değil onu söylemeliyim.Ytü itü kadar etiketi olmasa bile piyasada oturaklı bir yeri var .Her şey etiket değil.Etiket ümidiyle gidip tekrar hazırlanan yüzlerce kişi var.Etiket tabiki önemli ama duruma göre .Arkadaşın durumunda ise okadar önemli olacagını sanmıyorum.Şimdi ben diyelim inşaat okumak istiyorum sizin mantıgınıza göre önce inşaat fakültesini seçtim sonra itüyü seçtim ama tabi inşaat gelmediği için o fakülteden farklı bir bölüm seçicez.Bu çevre mühendisliğimi olacak.Bilmiyorum bana mantıklı gelmedi hiç.Hayırlısı olsun ne diyelim

Benim dediğim kesin karar verememişler için geçerli, kesin inşaat istiyorsan inşaat yaz tabi. Kesin olarak bölümünü seçmeyen birini ise buna zorlamanın manası yok. Bu arkadaş da kesin karar vermemiş, kendisi yıldızda asıl istediği bölümü değil daha çok kabul görmüş bölümleri yazacağını söylemiş. Eğer saydığı bölümlerden birini kesin isteseydi yazsın derdim, ama arkadaşın kafasına takılan tek şey oturaklı bölüm mü seçeyim oturaklı üniversite mi olmuş.

Yıldız itü kısmına gelince, yıldız kötü demiyorum ama iyi de demiyorum, dediğim şey itü klasmanında olmadığı.

Yeni mezunlar için etiket önemlidir, çünkü ilk işlerine girerken başka bir kriter yoktur. Sonraki işlerde ise kriterler bir önceki işlerde yaptıkları, nerelerde çalıştığıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 1 Ağustos 2016; 4:13:17 >

• Hak veriyorum size.İtülü olmak ayrıcalıktır.İtü mezunuyum diye ortadan gezinen ama hiç bir işten anlamayan bir sürü eleman da var açıkcası.Bir sürü şey var aslında bunları konuş konuş bitmez.Stajını dogru yapmayan bir şeyler için uğraşmayan,peşinde koşmayan bir adam itülü olsa bile bi sınırı vardır.Yinede kişinin kendisinde bitiyor iş yani.İtüye girdikten sonra dişini sıkarsan senden iyisi yok
  • inşaat istemeyip uzay yazmak ''bana göre'' saçmalık. hele türkiye gibi bir ülkede ama kişinin kendi tercihi sorgulamamak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novedeke

Hak veriyorum size.İtülü olmak ayrıcalıktır.İtü mezunuyum diye ortadan gezinen ama hiç bir işten anlamayan bir sürü eleman da var açıkcası.Bir sürü şey var aslında bunları konuş konuş bitmez.Stajını dogru yapmayan bir şeyler için uğraşmayan,peşinde koşmayan bir adam itülü olsa bile bi sınırı vardır.Yinede kişinin kendisinde bitiyor iş yani.İtüye girdikten sonra dişini sıkarsan senden iyisi yok

Kişinin kendini geliştirmesi önemli tabi, 5 sene malak gibi yatmış adam Bounda okusa ne olur? Ama itü de kendini geliştirmiş adamın yıldızda kendini geliştirmiş adamdan ileri olacağı da aşikar.

• hani buyukkk universite diyip boyle istemedigi, bilgi sahibi olmadigi bolumlerde okuyanlar sayesinde; ohaa adam .... mezunu ama issiz diyebiliyoruz.

• Melih-C M kullanıcısına yanıt
    Gidicem bir kez daha ITU ye konusucam fakülte den hocalarla. Şöyle de düşünmek gerek bu alana yonelmezse kimse ülke yerinde saymaya devam eder ki. Sanirim calismalar falan ufaktan basliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.