< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ytü matematik mühendisliği (2. sayfa)
-
-
O konuda suan hepsiburadada çalısan ytü mat mezunu birine sordum su cevabı verdi
bazı şirketlerde var öyle bir durum evet ama yüzde 70-80 yazılım bildikten sonra diplomanjza bakılmıyor bile. bölümün büyük kısmı yazılıma kayıyor zaten. ben de yazilimciyim bu arada. şu anda da hepsiburadada çalışıyorum.savunma sanayii gibi firmalarda ve bazı niş şirketlerde bakılıyor yani diplomaya sadece. onun dışında genel olarak bilg muh tabii ki büyük avantaj yazılım sektörü için ama şart değil onu demek istiyorum.8 yilliktim hbye girdiğimde ama mat muhden alt dönem arkadaşım direkt hbde başladı diyebilirim. size bağlı o kısım, biraz da nasip kısmet tabii.ilk şirketim de türk telekomdu bu arada. orada da yazılım üzerine çalışıyordum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi yurt disi calisma orani 12ymiş falan filan delirdiniz mi ilk 2kdaki okullarda bile basit degil bu iş ve eninde sonunda elinizdeki paraya bakıyor. Ailenin parası yoksa zaten kusura bakma ama ekstrem bir durum olmadikca o sırada ne yazarsan yaz uçakla amerikaya isviçreye göndermeyecekler. Yurt dışı mevzusunu çok takıyorsunuz. İş imkanlari iyiyse yaz geç işte %12 diye yazmayacan mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam siz ne yapacaksınız karar verdiniz mi mezun düşünüyordunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok ya çok kararsızım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam zaten yeni mezun olup direkt gidilmiyor sektörde 5 6 yıl minimum çalışma gerek o sürede uçak parası biriktiremiyorsanız zaten bölümün dezavantajlı olduğu söylenebilir.
-
Up
Sıralama yeten ceng ve ytü mat müh mezunlarının hangi işlere girebildiği verisi olsa çok iyi olurdu.soruyorsun amazonda çalışan tanıdık var diyorlar fakat genel olara asıl önemli olan ortalama olarak nerede başlıyorlar.
İnternette ytü matematik mühendisliği 2019 mezunlarının listesi var. Onu açıp isimleri aratıp ne iş yaptıklarına bakabilirsiniz. Genelde veri bilimci ya da iş analisti olmuşlar.
-
Hocam esogü ceng mezunlar listesini bulamadım üniye mail atsam dönerler mi
Deneyebilirsiniz. Direkt mezun listesi atarlar mı bilmiyorum ama mezunların çalıştıkları yerler hakkında bilgi verebilirler. Google ve linkedinde mezun grupları varmış ama üyeler görüntülenemiyor. Belki o gruplardan birine ulaşıp size liste atmasını isteyebilirsiniz.
Bu işin en hızlı yolu googlea "eskişehir osmangazi bilgisayar linkedin" yazıp çıkan bütün profilleri açmaktır. Profillerin yarısından fazlası daha okulu bitirmemiştir onları kapatırsınız. Mezun olup bir yerlerde çalışan kişilerin profiline bakın. O profillerde linkedin size "people also viewed" kısmında yaklaşık 10 kişi daha önerir. Onlar da muhtemelen aynı okuldan mezun olup bir yerlerde çalışlan insanlardır. Bu şekilde hızlıca bir sürü mezuna bakabilirsiniz. İlginizi çeken kişilere ulaşıp bilgi almak isterseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ben şimdi biraz inceledim, güzel yerlerde çalışıyorlar.
-
Up
up
-
Ğ
Hocam mezunlar genelde veri bilimci olarak çalışıyor maaşlar da ortalama mühendislerden bir tık fazla diye duydum.gerçekten çok arada kaldım.mekatronik gibi her şeyden biraz biraz koymuşlar kişinin kendini geliştirmesi gerekli.siz ne düşünüyorsunuz.
Hocam ben yazılıma yönelmek için yazabilirim diye düşünüyordum.
Sonra daha da araştırınca bu bölümde bilgisayar mühendisliğine nazaran öğretilen matematik çok daha ağır dediler. 2'sinde de derslerin başlığı aynıymış ama bilgisayarda işine yarayan şeyleri ezberleyip geçerken matematik mühendisliğinde sayfalarca ispat yapıyormuşsun. Böyle olması biraz canımı sıktı ama bilgisayara en yakın bölüm bu duruyor yine de. Ne yapsam karar veremiyorum. Ehb yazıp yazılımla uğraşmak istersem onda da bi ton devre elektronik dersi varmış.
Ya da gidip ytü'ye göre baya kötü bi yerde burslu bilgisayar yazıcam ama ona da içim elvermiyor.
Cerrahpaşa geliyorsa yazın bence staj konusunda sorun yaşamassınız ytü gibi bir eğitimi zaten yok bu aşikar ama en iyi alternatif gibi duruyor üni ismi sayesinde iyi yerlerden işe başlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somyx -- 24 Temmuz 2022; 12:1:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X