Şimdi Ara

Ytü metaurluji mühendisligi tercih edilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezun olunca bulma olanağı, en düşük memur maaşına göre aldıkları para ve yurt dışı olanakları hakkında ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up up bölüm hakkında fikri olan yokmu?

• Son kez up düşük ümitlerle son Bir çaba

• Yazılır hocam akreditasyon da geldi alım fırsatı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu metalurji ve malzeme hakkında gerçekten detaylı bilgi veren çıkmadı henüz. Herkes iş imkanı geniş diyor, iş ilanlarına bakıyorum kısır neredeyse. Anlamadım gitti.

• Hocam kısır değil savunma sanayide demir çelik firmalarında uzat havacılıkta otomotivde biyomalzemeler alanlarında veya nanomalzemelerle ilgili çalışılabiliyor zaten ders programında son 2 yılda seçmeli derslerle yöneleceğin alana göre seçebiliyorsun.

• Yazılır hocam için rahat olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up up

• yıldıztechnical kullanıcısına yanıt
    Hocam çok fazla üniversitede de açılmış bölüm bu mezunların degerini düşürmüyormu işveren gözünde.ben mezun olana kadar piyasada mezun doygunlugu oluşmaz mı ?

• empirestriesback kullanıcısına yanıt
    Hocam diger seçenegim İTÜ petrol mühendisliği.petolün iş imkanı yüksek, parası iyi ama çalışma şartları çok zor.onla karşılaştırdıgımızda hala yazılabilir dermisiniz

• Maaş işi başladığın sektöre kuruma göre değişir en yüksek başlayanlar savunma sanayinde çalışanlar . Linkedinden mezunlara konuş en iyi bilgi onlardadır

• Bartez01 B kullanıcısına yanıt

İş ilanlarına sadece metalurji mühendisi olarak bakarsan az çıkar, genelde üretim, imalat ,kalite, tasarım kısacası makine,endüstri,havacilik ve Uzay mühendisleriyle aynı iş ilanı çok

• Orhan Pamukov O kullanıcısına yanıt
    Derim hocam, ben de maden fakültesi cevher hazırlama müh mezunuyum, sizin ilginizi daha çok çekmiştir petrol o zaman petrol yazın derim yani hatta bir itülü olarak itülü olun derim ve maden fakültesinin diğer bölümlerine de göz atmanızı öneririrm. Şimdi gelelim met malzemeye ben bana yakın olan metalurji kısmından konuşayım biraz, metal fiyatlarının yükseldiğini hatta bazı politik durumlardan bazı kritik metallerin çok anormal arttığını ve tedarikte de sıkıntı olduğunu düşünürsek bu durum birincil ve ikincil kaynaklardan madenciliği arttıracaktır, hemen bir örnekle açıklıyorum; altın fiyatlarındaki yükseliş yeni altın sahalarına ve düşük tenörlü altın cevherlerinin işletilmesine yol açacaktır alın size hem maddi getirisi yüksek bir iş sahası. Malzeme kısmında teknolojik gelişmeyle ucu bucağı yok zaten, siz isteğinize yatkınlığınıza göre bölümünüzü tercih edin. İtü, maden ve staj gibi konularda detaylı bilgi öğrenmek isterseniz pm atabilirsiniz

Düşünücem hocam kararsızım cidden eger YTÜ metalrujinin iş imnkanları daha iyi olsaydı hiç düşünmezdim çünkü petrol mühendislerinin hayatı cidden çok zor.

iş çalışma şartlarını bencede iyi düşünün derim petrol maden gibi işlerde hep evden uzak sıkıntılı yerler bence bölümlerin ders programını açın bakın ilginizi ne çektiyse onu seçin ikiside üzmeyecek tercihler.

İş imkanı açısından üzeceğini sanmıyorum tabi 4 yıl gidip geldim okudum çıktım şeklinde yaklaşılmadıkça. Zaten maaş arttıkça ya yapılan iş daha fazla bilgi ve tecrübe istiyor veya iş şartları zorlaşıyor vardiya,şantiye,arazi vs gibi. Feynman hocama katılıyorum ben de iki bölümün hatta madeni de dahil edin ders planlarına bakıp bir karşılaştırma yapın

İki bölüm arasında işi yaptıkları yer farkı da var aslında biri(metalruji) İzmir İstanbul Sakarya Kocaali gibi yerlerde çalışma ve iş imkânı sunarken digeri batman Adıyaman gibi daha kısıtlı yerlerde iş imnkanı vaat ediyor

Aslında hem evet hem hayır şöyle ki metalurji malzeme cam,maden,çimento,demir çelik gibi çok çeşitli yerlerdeki sektörlerde imkan sunuyor eskişehirinden mardine kadar çok geniş bir alanı var ama evet genel olarak söylediğin şehirlerde ağırlık kazanıyor sanayinin oralarda yoğun olmasından dolayı. Petrol ve doğalgaz içinse (tam hakim olmasam da kabaca söylüyorum) jeotermal enerji,sondaj, tesisat kısmı veya belediyeler gibi yerlerde de çalışma imkanları oluyor ama evet geneli yine oralarda istihdam ediliyor. Siz bence daha çok işin içeriğine odaklanın bir de arazi kısmı tabi bu kısım bu yaşlarda pek anlaşılmaz ama gitme imkanınız varsa bu okullara gidin gezin mezunlarıyla linkedinden konuşun.

Petrol mühendisi bir çok abi ile konuştum aslında hayatlarından çok şikayetciler çok zor çalışma şartları diyorlar ama Türkiye şartlarında iyi sayılabilecek Bir para kazanımlarını da söylüyorlar .ben deger mi degmez mi hesabı yapmaya çalışıyorum şimdilik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.