Şimdi Ara

Ytü Mimarlık-Mimar Sinan Mimarlık mı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
17.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklımda mimarlık hiç yoktu ama mimar sinan üniversitesinin resmini görünce bir an yazasım geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmnokn

Türkiye de mimarlık eğitim programlarında bazı farklılıklar görülür. YTU ile ITU arasında bu farklılık cok az iken, bu iki üniversitenin MSGSÜ ile farklılıkları oldukça fazla diye biliyorum izledikleri ekol farklılıklarından dolayı. MSGSÜ deki eğitim biraz daha geleneksel ve korumacı tutumda iken YTÜ ve İTÜ bu konuda daha esnektir. Bu üniversitelerin ortak yanı ise; ülkemiz şartlarını göz önüne alırsak sana iyi bir mimarlık eğitimi verebileceğidir. (Piyasayı pek bilmem ama MSGSU,YTU,ITU farkı yoktur)

katü mimarlık nasıldır
  • arkadaşlar bende bu sene tercih yapacağım her 3 üniversiteyede bizzat gittim(itü,yıldız,mimar sinanın mimarlık bölümlerine).yıldız ve itüde öğrencilerle konuştum bence aynısını sizde yapmalısınız(zaten 12sinden itibaren itü tanıtım günleri var) 3ünü karşılatırmak gerekirse bence sıralama itü,yıldız,mimar sinandır.

Her 3 üniversitede merkezi yerlerde itü taşkışlada(taksime 10 dk) ytü yıldız parkı yanı barbaros bulvarında mimar sinan kabataş sahilinde ama itünün ayazağa gibi yakın bir kampüsü varken ve taşkışla kampüsü harika bir tarihi eser olduğundan diğerlerinin önüne geçiyor bence.yıldız davutpaşaya taşınıyor dolayısıyla kulüpler beşiktaşta o kadar aktif değilmiş(davutpaşada taa güngörenin oralar) mimar sinanın kampüsüde açıkçası küçük kalıyor diğerlerinin yanında.

yurtdışı olanakları itüde yine çok fazla erasmusa giden pek çok kişi varmış zaten bölümlerin çoğu erasmus için anlaşmalı. sonrasında da yıldız geliyor

mimarlık eğitimi zaten zor ama mimar sinanda daha zormuş diğer sözlüklerden araştırdığıma göre ders programı da 5 yıllık okumaya izin veriyormuş itünün eğitiminin yıldızdan pek bir farkı yok deniyor ikiside gayet iyiymiş

itü ve yıldızda hazırlık var ama sınava girip atlayabiliyorsunuz size kalmış

ama bence hepsinden önemlisi gidin seçeceğiniz bölümden öğrencilerle birebir konuşun ve kampüslerini bizzat ziyaret edin gerçekten fikriniz çok değişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: krmnokn

Biraz fikir verebilir.

YTU Mimarlık ders içerik ve amaçları
    http://www.mim.yildiz.edu.tr/login/sys/admin/subPages/img/Ders%20%C4%B0%C3%A7erikleri.pdf

ITU ders içerikleri (ders koduna tıklayarak ders bilgisi alabilirsin)
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MIM/201210.html

MSGSÜ için ders içerikleri
    http://www.msgsu.edu.tr/msu/pages/182.aspx

baktım hocam, itü ile yıldız birbirine çok yakın geldi.

keşke 4-5 tane daha geometri yapıp itüye gireydim yav...

sanırım ytü yazacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: erkinüal

arkadaşlar bende bu sene tercih yapacağım her 3 üniversiteyede bizzat gittim(itü,yıldız,mimar sinanın mimarlık bölümlerine).yıldız ve itüde öğrencilerle konuştum bence aynısını sizde yapmalısınız(zaten 12sinden itibaren itü tanıtım günleri var) 3ünü karşılatırmak gerekirse bence sıralama itü,yıldız,mimar sinandır.

Her 3 üniversitede merkezi yerlerde itü taşkışlada(taksime 10 dk) ytü yıldız parkı yanı barbaros bulvarında mimar sinan kabataş sahilinde ama itünün ayazağa gibi yakın bir kampüsü varken ve taşkışla kampüsü harika bir tarihi eser olduğundan diğerlerinin önüne geçiyor bence.yıldız davutpaşaya taşınıyor dolayısıyla kulüpler beşiktaşta o kadar aktif değilmiş(davutpaşada taa güngörenin oralar) mimar sinanın kampüsüde açıkçası küçük kalıyor diğerlerinin yanında.

yurtdışı olanakları itüde yine çok fazla erasmusa giden pek çok kişi varmış zaten bölümlerin çoğu erasmus için anlaşmalı. sonrasında da yıldız geliyor

mimarlık eğitimi zaten zor ama mimar sinanda daha zormuş diğer sözlüklerden araştırdığıma göre ders programı da 5 yıllık okumaya izin veriyormuş itünün eğitiminin yıldızdan pek bir farkı yok deniyor ikiside gayet iyiymiş

ama bence hepsinden önemlisi gidin seçeceğiniz bölümden öğrencilerle birebir konuşun ve kampüslerini bizzat ziyaret edin gerçekten fikriniz çok değişiyor

ytü mimarlık umarım davutpaşaya taşınmaz, ytü forumuna baktım böyle bir şey çok fazla yokmuş..
    bende ytü yazacağım büyük ihtimal..

• Bende yıldızda mimarlık düşünbilirim iş imkanları nasıldır acaba makineyi çok mezun verdiği için düşünmedim örneğin ama mimarlık cok mezun vermıyo iş olanakları acısından bılgısı olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoyoWhatupBitch

Bende yıldızda mimarlık düşünbilirim iş imkanları nasıldır acaba makineyi çok mezun verdiği için düşünmedim örneğin ama mimarlık cok mezun vermıyo iş olanakları acısından bılgısı olan var mı ?

mimarlığın önü daha açık diye tahmin ediyorum.
  • Up.
    Bende aynı durumdayım ytü mimarlık bana daha yakın geliyor.Mimarlık elbette her şeyden önce bir sanat dalı fakat kendimi illa sanatçı olacağım diye mimar sinanda o kadar kasamam.İşin teknik yanının daha ağır basması gerektiğine inanıyorum.Ayrıca ytü de erasmus olasılığı daha yüksek.
    Bu arada ytü de bu sene ingilizce mimarlık açılmış sanırım 45 kişi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

Up.
    Bende aynı durumdayım ytü mimarlık bana daha yakın geliyor.Mimarlık elbette her şeyden önce bir sanat dalı fakat kendimi illa sanatçı olacağım diye mimar sinanda o kadar kasamam.İşin teknik yanının daha ağır basması gerektiğine inanıyorum.Ayrıca ytü de erasmus olasılığı daha yüksek.

evet gördüm bende onu, onuda yazıcam tahmini kaç bin sıralamada olur bilemiyorum.
    mimar sinan çok sanatsal, mimarlık için teknikte lazım. ytü yazacağım onun için öne galiba.
    hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baykus Reyiz~

quote:

Up.

evet gördüm bende onu, onuda yazıcam tahmini kaç bin sıralamada olur bilemiyorum.
    mimar sinan çok sanatsal, mimarlık için teknikte lazım. ytü yazacağım onun için öne galiba.
    hayırlısı

özelleri pek düşünmüyorsun sanırım?bilgi-bahçeşehir-yeditepe falan?

• quote:

quote:

quote:

Up.

hayırlısı

özel düşünmüyorum yav. dersten kalırsak bursumuz kesilmesin?
    yurtları falanda pahalı olur onların..

• İsim olarak Mimar Sinan'ın 1 adım önde olduğunu söylersem yalan olmaz. Ben de şuanda aynı ikilemdeyim, özellikle Ytü'de 40 İngilizce kontenjanı açılması beni bu ikileme itti bir de Msgsü'nün zor oluşu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Up.

hayırlısı

özel düşünmüyorum yav. dersten kalırsak bursumuz kesilmesin?
    yurtları falanda pahalı olur onların..

dersten kalınca burs kesilmesi falan eskide kaldı.yok artık öyle bir şey çoğu yerde.en azından bu saydığım okullarda olmadığından eminim o olayın.Yurt konusunda haklı olabilirsin ama :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkinüal

arkadaşlar bende bu sene tercih yapacağım her 3 üniversiteyede bizzat gittim(itü,yıldız,mimar sinanın mimarlık bölümlerine).yıldız ve itüde öğrencilerle konuştum bence aynısını sizde yapmalısınız(zaten 12sinden itibaren itü tanıtım günleri var) 3ünü karşılatırmak gerekirse bence sıralama itü,yıldız,mimar sinandır.

ytü mimarlık umarım davutpaşaya taşınmaz, ytü forumuna baktım böyle bir şey çok fazla yokmuş..
    bende ytü yazacağım büyük ihtimal..

ben ytüde bir öğrenciyle konuştum dedim ya bunu da sordum her dönem sonu çıkan bi lafmış işte mimarlıkta davutpaşaya gidecek diye ama bu daha mümkün görünmüyo dedi çünkü koskoca bölüm yani birde mimarlık dışında kalan 3-5 bölüm daha var bence biz bitirene kadar da taşınmaz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: RossoNeroBianco

İsim olarak Mimar Sinan'ın 1 adım önde olduğunu söylersem yalan olmaz. Ben de şuanda aynı ikilemdeyim, özellikle Ytü'de 40 İngilizce kontenjanı açılması beni bu ikileme itti bir de Msgsü'nün zor oluşu.

ytünün bölümleri %30ing. mimar sinan tamamen Türkçe sanırım. bir de mimar sinan elle çizime dayalıymış genel olarak ama iş dünyası için bilgisayar çizimi önemli artık.
    mimar sinanda zor yıldızda itüye en yakın (mimarlıkta) olduğundan ytü bence daha öne geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Hagen -- 5 Temmuz 2013; 23:41:02 >
  • quote:

quote:

İsim olarak Mimar Sinan'ın 1 adım önde olduğunu söylersem yalan olmaz. Ben de şuanda aynı ikilemdeyim, özellikle Ytü'de 40 İngilizce kontenjanı açılması beni bu ikileme itti bir de Msgsü'nün zor oluşu.

ytünün bölümleri %30ing. mimar sinan tamamen Türkçe sanırım. bir de mimar sinan elle çizime dayalıymış genel olarak ama iş dünyası için bilgisayar çizimi önemli artık.
    mimar sinanda zor yıldızda itüye en yakın (mimarlıkta) olduğundan ytü bence daha öne geçiyor.

gir sitelere mimarlar için iş ilanları var.ve görüceksiniz girince neredeyse her ilanın altında ileri derecede autocad bilinmesi isteniyor.işin teknik kısmını en iyi sana teknik üniversite vericektir.benim görüşüm bu

• quote:

quote:

quote:

gir sitelere mimarlar için iş ilanları var.ve görüceksiniz girince neredeyse her ilanın altında ileri derecede autocad bilinmesi isteniyor.işin teknik kısmını en iyi sana teknik üniversite vericektir.benim görüşüm bu

benim görüşümde bu yönde.
    mimar sinan genelde elle çizdiriyormuş..
    mimar sinan işin sanatsal yönü, geleneksel eğitim..
    ytü bence daha iyidir..

• arkadaşlar itü veya ytü de bizden bir araç kullanmadan çizim yapmamız beklenir mi? Yani kâğıt kalemi elimize verip çiz demesinler:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocell

arkadaşlar itü veya ytü de bizden bir araç kullanmadan çizim yapmamız beklenir mi? Yani kâğıt kalemi elimize verip çiz demesinler:D

yav bende çok gelişkin çizim yeteneğide yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rambocell

arkadaşlar itü veya ytü de bizden bir araç kullanmadan çizim yapmamız beklenir mi? Yani kâğıt kalemi elimize verip çiz demesinler:D

yav bende çok gelişkin çizim yeteneğide yok

hocam ben en son ortaokulda resim dersi gördüm bu iş olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.