Şimdi Ara

Ytü Mimarlık-Mimar Sinan Mimarlık mı?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
17.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SpamA

YTÜ git gecekondu mahallelerinde apartman diken mütahitlerin yanında çalışırsın o adamlar sanatla ilgilenmez zaten

evet zaten türkiyenin her yanı sanat dolu.komik olmayın
  • Bende mimar olmaya karar verdim hem kültür sanata olan ilgim hem tekniği sevdiğimden dolayı. Resim yeteneğim pek yok ancak sanata ve yoruma karşı ilgim vardı hep. Bu biraz kafamı karıştırıyor. Gerçi perspektif ve teknik çizimi seviyorum ama tutupta resim çiz desen çizemem.

Açıkçası ben moda tasarım peşinde olan tiplerle okumak istemiyorum. Benim için mimarlık biraz teknik olmalı yani resim boyutu değilde atıyorum; binanın akustiğini yapmak benim ilgimi çekiyor mesela. Bu açıdan Yıldızı mı tercih etmeliyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 16 Temmuz 2013; 14:30:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Bende mimar olmaya karar verdim hem kültür sanata olan ilgim hem tekniği sevdiğimden dolayı. Resim yeteneğim pek yok ancak sanata ve yoruma karşı ilgim vardı hep. Bu biraz kafamı karıştırıyor. Gerçi perspektif ve teknik çizimi seviyorum ama tutupta resim çiz desen çizemem.

Açıkçası ben moda tasarım peşinde olan tiplerle okumak istemiyorum. Benim için mimarlık biraz teknik olmalı yani resim boyutu değilde atıyorum; binanın akustiğini yapmak benim ilgimi çekiyor mesela. Bu açıdan Yıldızı mı tercih etmeliyim sizce?

bence yıldız. mimar sinana baktım zaten güzel sanatlar üniversitesi okulda heykeller sergiler tablolar yani bence teknik kısım arka planda.
  • Herkesin kendi dusuncesi tabiki ama unutmayin bu bir muhendislik değil bu yuzden teknik uninin bir artisi yok. Gunumuzde insaat sektoru cok gelismis durumda ve daha cok gorsellige onem veriliyor. Ilginc tasarimli binalar daha cok ilgi goruyor. Sonuc olarak mimar sinandada teknik olarak farkli veya eksik birsey gormuyorsunuz hatta buna ek olarak farkli ggorusve bakis acisi kazaniyorsunuz. Mimar sinanda okuyan arkadaslarim oldugu icin cok rahat karsilastirabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimar Sinan varken diğer şıkka gerek yok hele ki YTÜ ise hiç gerek yok
  • Mimar Sinan daha zor fakat kesinlikle Mimar Sinan. En yakın arkadaşım Mimar Sinan'dan mezun, kuzenim Yıldız Teknik'te okuyor. Ben gözlemlerim sonucu Mimar Sinan'ı tek geçiyorum. Öyle işin sanatsal kısmı falan gibi yorumlar abartı geliyor, oradan mezun olanlar hep sanat alanında çalışıyor gibi sanki. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuaSe

Mimar Sinan daha zor fakat kesinlikle Mimar Sinan. En yakın arkadaşım Mimar Sinan'dan mezun, kuzenim Yıldız Teknik'te okuyor. Ben gözlemlerim sonucu Mimar Sinan'ı tek geçiyorum. Öyle işin sanatsal kısmı falan gibi yorumlar abartı geliyor, oradan mezun olanlar hep sanat alanında çalışıyor gibi sanki. :)

teşekkür ederim hocm tercihleri verdim mimar sinanı üste yazdım zaten. ama itü inşaatın altına yazdım
    hayırlısı artık..

@StopDream bende öyle dndüm hocam teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Hagen -- 17 Temmuz 2013; 0:55:47 >
  • Mimar sinanda hatun daha çok olur ben olsam ytü yazardım.

edit: beşiktaş semtini seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Two Stroke -- 17 Temmuz 2013; 1:15:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

Mimar sinanda hatun daha çok olur ben olsam ytü yazardım.

o yüzden mimar sinanı yazmamız doğru olmaz mı

o bişey değil itü inşaat gelirse 195 erkek.. (kontenjan 195 kişi )

• quote:

Orijinalden alıntı: Baykus Reyiz~

quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

Mimar sinanda hatun daha çok olur ben olsam ytü yazardım.

o yüzden mimar sinanı yazmamız doğru olmaz mı

o bişey değil itü inşaat gelirse 195 erkek.. (kontenjan 195 kişi )

evet haklısın ben ytü itü karşılaştırması yapmışım kafamda 2. cümleyi yazarken, hayırlısı olsun.

• o üniversiteye bu üniversiteye çamur atarak yorum yapmaya çalışan şahıslara pek güvenmeyin bence. hatta bu şahıslar kendini çamur attıkları üniversitede okuyor olarak bile gösterebilirler nasıl olsa sanal ortam nick var gercek kimlik yok demi. burada bi kaç arkadasa yardımcı olmaya calıstım ama hic bir zaman mimar sinan kötudur, ytu kotudur veya itu iyidir demedim.kararınızı verirken bu tür kötü amaçları olan insanlardan uzak durun bence.
  • özellikle "cnscndr" nickli arkadaşla görüşmek isterim. Eğer gerçekten YTU Mimarlıkta okuyorsa orta bahçeye beklerim sohbet etmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnscndr

bende iki yıl önce mimar sinan mı yıldız mı kararsız kalıp birçoğunun düşündüğü gibi yıldızı seçmiştim, o kadar pişmanım ki. Keşke hiç düşünmeden mimar sinanı yazsaydım. Teknik üni farkı diye birşey yok aksine mimar sinanda tamamen bir bakış açısı kazanıyorsunuz, mimarlık görselliktir zaten. Yıldız her bakımdan mimar sinanın gerisindedir. Yıldızda okuyan biri olarak çok net söyleyebilirimki itü gibi mimar sinan gibi bir seçeneğiniz varsa burayı hiç düşünmeyin bile. Ben yaptım bu hatayı siz sakın yapmayın kulaktan dolma bilgilerle teknik üniyi övenlere aldırmayın sonuçta bir mühendislik değil bu

Hakikaten Yıldız Mimarlıkta okuduğuna inanmıyorum.Ben de Yıldız Mimarlık öğrencisiyim.Mimarlık yıldızın en iddialı bölümlerinden biridir.Arkitera boşuna sene içinde en aktif mimarlık fakültesi olarak bizim okulu seçmedi.Gereksiz konuşma.Mimar Sinan tabii ki iyi üniversitedir.Ülkenin en köklü mimar yetiştiren okulların başında gelir.Ama sanatsal yönden eğitimi daha ağır basar.Buradan çıkan mimarların diğer okullara göre daha esnek düşünebildiğini görürsünüz fakat teknik yönden diğerlerine nazaran daha düşük eğitim aldığını görürsünüz.Fakat her ikisi de iyi okuldur.

• 2016 senesi bir agustos tercih dönemi inş bende bu iki bölüm arasinda kalirim.:))

• sEbAsTıaN2 S kullanıcısına yanıt
    ytü bence

İnşallah Sebasti :) Kazanınca baklava göndercen demi ,söz vermiştin bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lumineers -- 24 Mayıs 2016; 2:10:09 >
  • .eylül . kullanıcısına yanıt
    Bence de ytü hocam.:) şani ve egitimi yeter

• Lumineers kullanıcısına yanıt
    gelsin bir tepsi yollarim artik forum da kim varsa dagirirz.tabi bencillik edip kendin hepsini yersen diyecek bir şey yok

Ve sen böyle diyorsun hocam,ne anlarım ben o baklavadan
  • Lumineers kullanıcısına yanıt
    dostum bir kazanalim sonra bakalim neler olacak.
    Ayrica birimiz sebastian digeri obama arada çokkkk fark var:))

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.