Şimdi Ara

YTÜ'nün öne çekişi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet 2.mezun en çok şeye kırıldım arkadaş EA 2.mezunu hak etmeyecek bir alan lise zaten 4 sene bu sene son senendi güya vs vs dedi. Yani açıkta kaldım ek tercihle gelirse gelir. Şu an herkes gitmem taraftarında ama tatmin olmuş hissetmiyorum bir yandan da mahcubiyet var üzerimde. 84k sıralama yaptım. İstanbul üniversitesi falan hep geliyor bana. Ama içgüdüsel mi hareket ediyorum kendime mi yakıştıramıyorum bilmiyorum ama sınavda beni kaybettiren şey inançsızlığım olmuştu. Özgüvensizlik gerçekten çok etkiliymiş. Harici olarak Ankara üniversitesi veya Hacettepe gelse okeydim ama mevcut durumda Ankara'dan İstanbul'a top tier bir okul olmadığı müddetçe gitmem şımarıklık kaçıyor gibi de hissediyorum. Yani ailemin bana vereceği para temel ihtiyaçlarımı yurda ve yemeğe gidecek. Kendimi geliştirmekten, kurslara gitmekten mahrum kalacakmışım gibi yani keşke ankaradakiler tutsaydı ama başkent, asbü, gazi falan tutuyor maks.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 1:16:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam sizce ortalama bir yerde Türkçe İİBF okunur mu mezuna kalmam mantıklı mı? Ya da mezuna kaldım ilk sene önemsemedim 2.sene sınav absürttü hazır değildim sanırım bu sene mentalim kaldırırsa çok iyi sıralama yapabilir miyim? Ek tercihlerde Türkçe İİBF okumaya değer mi? Yoksa bir senemi daha feda etmeli miyim? Türevi bir sürü soru var aklımda. Herkes gitti ben kaldım içgüdüsel mi hareket ediyorum bilmiyorum ama düşüne düşüne karar mekanizmamın devreleri yanmış vaziyette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 1:33:13 >
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Neden bıraktınız

• Nerelerde okumayı düşünüyorsunuz hocam?

• urfakebap kullanıcısına yanıt
    Benim esas hayalim ODTÜ'ydü ama bu sene başak biraz realist ol Hacettepe gelse de hatta Türkçe iktisatı gelse de okeydim. Bölüm 72k ile alıyor kendime son sınır bu sıralamayı koymuştum ne yazık ki 73k yaptım obp 81 olunca 84k attı diğer alternatifler YTÜ ve Ankara üniydi onlar hariç pek içime sinmedi. En sona YTÜ yazdım öne çekti açıkta kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 1:35:8 >
  • Eastai kullanıcısına yanıt

marmara nereye taşındı reis başıbüyüke mi

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Maltepe

• Eğer önünüzdeki opsiyonlar içinize sinmiyorsa ve seneye sizi tatmin edecek bir sıralama yapabileceğinizi düşünüyorsanız bence mezuna kalın hocam.

Yani evet içime sinmiyor ama mezun da başlı başına bir risk. Her sene ne olacağı belli olmuyor benim gibi ortalama öğrenciler sistemin altında eziliyor. O yüzden bu sene en iyiyi oynamalıyım. Kimse kalmam taraftarında değil herkes mentalimden şüpheleniyor. EA 2.mezun içimde buruk bir mahcubiyet uyandırıyor ama yapacak bir şey yok. Hislerim ağır basıyor sanırım. Herkes sistemin dışına çıkmaya çalışırken ben 1 sene daha sistemin kendisine hapsettim kendimi. Aptallık mı ediyorum bir şeyleri mi zorlamaya çalışıyorum ona şüphe ediyorum ama kendimi gerçekleştiremedim. (ki hocam komiktir sınavdan 1 gün önce evimize yıldırım çarptı hayatta her an her şey olabiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 1:42:50 >
    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Ne yazık ki mezuna kalırsam 2.mezun olacak 12.sınıf senem çok boştu onu saymazsak daha makul. Yani hocam bu da başlı başına risk potansiyelimi bilmiyorum istediğim başağa ulaşmak için zekamın yetmeyişi düşüncesi bile beni delirtiyor umarım kaderi zorlamıyorumdur. Yani en iyisi için çabalayacağım boün, odtü vs için artık olmazsa en kötü dediğiniz gibi aile evinde ingilizce İİBF okurum. Şehir dışında temel ihtiyaçlara vereceğim parayı aile evinde ekstra kendimi geliştirmeye çalışırım. Kurslara falan da giderim. Ankara üni veya Hacettepeye giderim herhalde bu sene diye düşünüyorum.

Bir sonraki yks'de hocam. Bu sene bana
    %30 ingilizce geliyor fix zaten. İçimi bir nebze olsun rahatlattınız ama teşekkürler. Aile evi İİBF için bana da daha makul geliyor. Top tier bir okul olmadığı müddetçe gitmeye gerek yok gibi zaten Ankara'da yaşıyorum. Bu sene malum Ankara üni vs öne çektiği için onlar da gelmiyor. İstanbul, marmara üni falan geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 2:25:1 >
  • Karar tabii ki sizin hocam ama sadece bu kararın çevrenizdeki kimselerden ziyade sadece sizin hayatınızı ilgilendirdiğini unutmayın. Geçmiş olsun bu arada.

Çok haklısınız aptal bir onaylanma ihtiyacı hissediyorum sadece. Teşekkür ederim.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi

• Bence bu tarz unilerde iibf okumak çok büyük kumar. İstediğin odtüymüş, emin ol o okullar seni hiç tatmin etmiyecek. Otur ve bu sefer gerçekten çalış.

Ha bu arada eve ne oldu? Çarpma anında falan merak ettim şimdi

• PostalDude kullanıcısına yanıt
    Bu sene gerçekten çalışmıştım ama sınav anını yönetmek konusunda özürlüyüm sanırım son yarım saat tedbir alayım son şansım bu sene kafasıyla sosyal2 çözdüm. Sözelden 30k yaptım bir işe yaramıyor. Bazen potansiyelim bu mu diyorum bazen de her şeyi baştan inşaa et ve güzel bir yere git. Rakiplerin zehir gibi oluşu da korkutuyor. Gitsem içime sinmiyor. Kalsam bilmiyorum ne istediğimi. Garip bir ikilimdeyim. Doublethink yaşıyorum ya hepim ya hiç. Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Eve çatı parası aldılar bizden 20k. Çatı tamir edildi. Çok korkunç bir gündü ya şu an anlatınca komiğime gidiyor fkflfkdşfkfl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 18 Ağustos 2024; 19:1:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.