Şimdi Ara

YÜK DİRENCİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Verdiğin linkteki iki power supply birleştirmeyi anladım bugün trafoya bir doğrultucu bağlayıp debeyeceğim 5v ucuna bir yük bağlamamı söylemiş buraya direnç yerine başka bir yük bağlayabilirmiyim bugün direnç alabileceğim açık yer yok çünki
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefaulsy52

Verdiğin linkteki iki power supply birleştirmeyi anladım bugün trafoya bir doğrultucu bağlayıp debeyeceğim 5v ucuna bir yük bağlamamı söylemiş buraya direnç yerine başka bir yük bağlayabilirmiyim bugün direnç alabileceğim açık yer yok çünki

Elbette hatda daha iyi olur.
    Taş dirençden hem ucuza gelir hem daha sağlam olur.
    Ne olabilir;12V yada 24V 21W olabileceği gibi 60/55W far ampülleri tadından yenmez.Far ampülünün tek taraflı takılması gerekir.Uzun-kısa ikisinide takarsanız çok akım çeker.

Bu arada PSU'lar aynı marka olması çok önemli değil,öyle ki ben biri 300W diğeri 350W PSU 12V çıkışını seri alıp kullandım hiç problem olmadı.Önemli olan toplamda 5-6 amperi geçmeyen akım çekmek.

• Çok teşekkür ederim sana doğrultucu ile yaptım ve 5A çektim gerilim 10v a düştü 5v arasına 12v lamba bağladım ve gerilim tekrar 12 v a yükseldi çok teşekkür ederim 2-3 gün içinde de amfi yi bağlayıp deneyeceğim
  • Bende teşekkür ederim,kolay gelsin.
  • Konuyu hortlatayım bari.
    Çin'den 18650 pil kapasite test cihazı almıştım. Cihaz 3 ampere kadar akım çekilmesini destekliyor ama yanında gönderdikleri taş dirençlerin üzerinde 5w 7ohm yazıyor ve toplamda 2 adet var. Bu dirençleri paralel olarak test cihazına bağladığımda yaklaşık 1 amperlik bir tüketim yapıyor. 3 amper ve daha üzeri pillerin testi de haliyle 3 saati geçiyor. Bu cihaz 3 ampere kadar akım çekilmesini desteklediğine göre, testin 3 amper civarında tüketim ile yapılabilmesi için kullanılması gereken taş direncin değeri ne olmalıdır. Teşekkür ederim.

Kapasite test cihazının linki aşağıdadır.
    aliexpress.com
    US $2.25 15% OFF|Aletler'ten Pil Test Cihazları'de HW 586 1.2v 12v 18650 Li ion Lityum Pil Kapasitesi Test Cihazı Direnci kurşun asit Pil Kapasitesi Ölçer Deşarj Test Cihazı Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32960593121.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3a504c4dUDCRrc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 11 Ağustos 2019; 18:36:44 >

• coskunismail C kullanıcısına yanıt
    3 amper nominal değer değil, anlık olarak çekilen maksimum akım değeridir. cihazın sağlığı için, bu limiti zorlamanı önermem. kapasite dediğimiz şeyi akım değil, 1 saate çektiği akım değeridir.(ah veya mah) 1 saat 3 amper veren bir pil 1 amperi 3 saate verir. dolayısıyla test aletinin 1 amper akım çekmesinde bir mazur yok.(aslında daha sağlıklıdır.)
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi biliyorum ve teşekkür ediyorum, ama benim amacım test işleminin çabuk bitmesi. Çünkü yüzlerce 3 amper üstü pili test etmek, aylar sürecek kadar bir zaman alıyor. Benim amacım test için harcanan zamanı kısaltmak. Çünkü 1 cihazla günde en fazla 5-6 pil test edebiliyorum. 3 cihazım var ve günde en fazla 15-18 pil testi tamamlayabiliyorum. 3 amper maksimum değer olduğuna göre, 2 amper civarı bir akım çekebilecek taş direnç işime çok yarar ve cihaza da herhangi bir zarar vermez diye düşünüyorum. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 11 Ağustos 2019; 21:29:46 >
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt
    2 amper elde etmek istiyorsan, o taş dirençlerden 2 tane daha paralel bağlaman gerekiyor. daha dayanıklı bir direnç kullanmak istersen, alüminyum dirençleri öneririm. daha pahalıdır ama, watt değerleri yüksektir.
  • Hesabı var bu işin.

4.2 volt pilden 1 amper çekmek istersen 4.2 ohm bağlarsın. 2 amper çekmek istersen 2.1 ohm bağlarsın .

1 ohm bağlarsın 3.7-4.2 amper çekersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    İşte istediğim cevap buydu. Teşekkür ederim.
  • 5 wattlık 2.2 ohm ve yine 5 wattlık 2.7 ohm taş dirençleri paralel olarak test cihazına bağladım. Pil testine 2.6 amperle başlıyor ve alt limit voltajına kadar devam edip sonucu çok kısa sürede alıyorum. Yani önceki halinde 3 saat süren bir pilin test edilmesi, şimdi 50 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Eski haliyle test ettiğim pilleri tekrar yeni dirençler takılı iken test ettiğimde sonucun aşağı yukarı aynı çıktığı için, yanlış ölçmediğini görmek memnuniyetimi 10 kat artırdı. Herkese teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.