Şimdi Ara

Yüksek amperli laptop şarjı kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
39.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • özetle sistem ne çekerse güç kaynağı onu sağlar. 3.5 amper çekiyorsa isterse adaptör 10amper olsun gene laptopun çektiği neyse odur. yani bir şey olmaz. tabi adaptörün kaliteli düzgün olduğunu varsayarsak.
  • Yeni nesil telefonların 1.2A veya 1.9A'dan daha hızlı bir şekilde şarj edilmesini önermiyorum. Hem bataryanın ısınmasına, hemde şarj döngüsünü kısaltmasına sebep oluyor. Laptoplarda dahili güç kaynağı sığmayacağı için kaplayacak yer adaptörlere gidiyor. Bu mantıktan bakılırsa laptoplarda gelen dengesiz gücü koruyacak tek şey cihazın içindeki batarya. O yüzden batarya ömrü gitmesin diye bir laptopu bataryasız çalıştırmak cihaza direk akım sağlamak demek... Bu da elektrik kesintisi veya voltaj dalgalarında cihazın zarar görebileceği anlamına geliyor.

Sonuç?

Laptopun gelen akımı kontrol ettiğini düşünmüyorum. Cihaz için istenilen (düşük olması yüksekten daha tehlikeli) Amper ve özellikle aynı Voltaj değerinde bir adaptör kullanmanız en sağlıklısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 25 Mayıs 2019; 6:17:16 >
  • Bilgilendirme için çok teşekkürler. Söylediklerinizi dikkate alarak hazırlatacağım bir tane. Koruma devresi nedir bilmiyorum ama onuda belirtirim yapacak kişiye.
    Herkese iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu tekrar canlandırmış gibi olacağım ama Asus ROG G75VW-NH71 Notebook Adaptörü 19V 9.5A çalışmakta yaklaşık 1 yıl önce adaptör bozulduğu için Toshıba 19V 6.32A adaptör kullanmaya başladım.Bir sıkıntı yaşamadım.Fakat uzun bir aradan sonra oyun yükledim bilgisayar oyun açıldıktan 1-2 dk sonra güç kesiyor.Batarya takılı olmayınca kapanıyor.Amperi fazla alamadığı için olabilir mi fikri olan var mı şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
  • Hiç bir sorun olmaz dostum. Önemli olan voltaj değeri, cihaz 19 volt kullandığı için fazladan 2 amper daha hızlı şart etmeni sağlar. Zaten Standart laptop adaptörü kullandığın için ve bu adaptörler marka ve modele göre üretildiği için herhangi bir sorun yaşama ihtimalin yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin bir nevi laptop için hızlı şart aleti almış oldun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorckaArtvin

Bakın bir iphone 6s plus telefonu 5v 2amperlik ipad şarjı ile ve 5v 1amperlik iphone şarjı ile şarj ettiğimde çektiği watt ı resim olarak paylaşıyorum. Apple da uyumlu diyor şarj cihazlarına ikiside kullanılabilir diyor. ama çekilen watt resmen 2 katı. Bu durumda amper pilde fark ediyor sonucu çıkmakta...

Gördüklerini doğru yorumlayamıyorsun dostum. Çekilen o fazla enerji bataryanın içerisine gidiyor bu da bataryanın daha hızlı dolmasını sağlıyor hızlı şarj dediğimiz olayda bu zaten. Laptoplarda ise 19V 3A ihtiyacı varken bu cihaza yine 19V 4.74A adaptör bağlamak herhangi bir şeyi değiştirmeyecek çünkü cihaz 19V 3A'e göre dizayn edilmiş. Daha fazlasına ihtiyacı yok ki daha fazla voltaj ve amper çeksin. Tek etkisi bataryaya olacaktır o da bataryanın daha hızlı dolmasını sağlar. Teknik servisler laptop tamir ederken mevcut değerleri görmek için genelde adaptör yerine güç kaynakları kullanırlar ve laptopa bağlayabilmek için de sadece adaptörlerin ucundaki kabloyu kullanırlar. Geri kalanını cihazı çalıştırdığında laptop ihtiyacı kadar enerjiyi çekerek halleder zaten senin ayarlama yapman gerekmez bile. Bu şu demek değil ama 20 voltluk cihaza 240 volt bağla hiç bir şey olmaz anlamı çıkmasın.

• Merhaba ikinci el olarak aldığım projeksiyon cihazımın altında 19v5a yazıyor. Elimde iki adaptör var 19v 4,74a diğeride 19v 3,42a hangisini kullanmam sağlıklı olur yada herhangibir sıkıntı oluşturur mu

• Merhaba. Bataryası olmayan laptopu şarj aleti ile çalıştırıyorum. Pc nin ihtiyacı 19V 2.1A ben ona 20V 3.25A adaptör taksam zarar verir mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.