Şimdi Ara

Yüksek amperli laptop şarjı kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
39.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir sorum olacaktı benim laptop şarj makinesi bozuldu yeni bir tane muadil şarj aleti aldım fakat eski şarj makinemin output 19v 3.16a yeni aldığım ise 19v 4.74a bir sorun olur mu bazıları olmaz diyo bazıları olur diyorlar sizce bir sorun olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirdokumkombi -- 19 Eylül 2013; 13:40:37 >

• Gördüklerini doğru yorumlayamıyorsun dostum. Çekilen o fazla enerji bataryanın içerisine gidiyor bu da bataryanın daha hızlı dolmasını sağlıyor hızlı şarj dediğimiz olayda bu zaten. Laptoplarda ise 19V 3A ihtiyacı varken bu cihaza yine 19V 4.74A adaptör bağlamak herhangi bir şeyi değiştirmeyecek çünkü cihaz 19V 3A'e göre dizayn edilmiş. Daha fazlasına ihtiyacı yok ki daha fazla voltaj ve amper çeksin. Tek etkisi bataryaya olacaktır o da bataryanın daha hızlı dolmasını sağlar. Teknik servisler laptop tamir ederken mevcut değerleri görmek için genelde adaptör yerine güç kaynakları kullanırlar ve laptopa bağlayabilmek için de sadece adaptörlerin ucundaki kabloyu kullanırlar. Geri kalanını cihazı çalıştırdığında laptop ihtiyacı kadar enerjiyi çekerek halleder zaten senin ayarlama yapman gerekmez bile. Bu şu demek değil ama 20 voltluk cihaza 240 volt bağla hiç bir şey olmaz anlamı çıkmasın.
  • Amperin yüksek olması aslında hızlı şarj olması için avantajdır. Ama piller için uzun süreçlerde zarar verebilir. buda normalde pilinizin atıyorum 2 senemi ömrü var bu 1.5 seneye düşer gibi düşünebilirsiniz..
  • Üstteki arkadaş haklı ayrıca böyle başlıklar yasak.
  • umitdinc U kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim verdiğiniz cevap için peki bilgisayarın diğer parçalarına zararı olur mu işlemci vb gibi.
  • Hayır amperin yüksek olması demek bukadar akım sağlar anlamına gelmiyor adaptörlerde bukadar akım sağlayabilir anlamına gelir. Buda bir zarar vereceği anlamına gelmez. Çünkü bilgisayarlar adaptör yada güçkaynağının üstünden istediği kadar akım çeker..

Buda şu demek olur. Sizin sisteminiz atıyorum 19V / 10A ihtiyaç duyuyosa ama sizde 19V / 6A bi adaptör var ise sisteminiz gene çalışır ama stabil olmaz. Adaptörünüz aşırı ısınır size o akımı sağlayabilmek için. (kısacası adaptörünüz zarar görür)

Ama Sisteminiz 19V /10A ihtiyaç duyuyor sizin adaptörünüz 19V/20A bu sizin için bulunmaz nimettirki adaptörünüz çok ısınmaz zorlanmaz ve sisteminizde gerektiği yerde istediği kadar akımı çekebilir.

Buradaki değerler Voltaj değeri değişmediği sürece Akım değerinin o şekilde ufak farklılıklar göstermesinde hiçbir sakınca yoktur. ve Dediğim gibi Notebook pilinizide daha hızlı şarj edecektir. Ama tabiki pil ömrünüz şarj deşarj süresi buna bağlı olarak değişebilir...

• şarj için avantajdır ama uzun vadede pilin şimesine neden olur
  • teşekkür ederim verdiğiniz cevap için saolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazen adaptorler sigorta gibide calisir. Sizin bilgisayariniz 3a ile calisiyorsa 3a lik adaptor kullanirken bir sorun olusup 4a cekmeye calisirsa adaptor bozulacaktir ve devre zarar gormeyecektir. Ama 4a lik bir adaptor kullanirken 4a i adaptor devreye gonderecegi icin devre bozulacaktir. Ama bu adaptorun bozulup devreyi korumaya almasi ender yasanir. Genelde kendini zorlayarak isinarak o kapasitede akim vermeye calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarıaslan kullanıcısına yanıt
    aynen benim adaptörde baya ısınıyor eskisinde bu kadar ısınma yoktu.
  • Hiç bir sıkıntı olmaz.Bunu masaüstü pcnizin psu sunu değiştirmek olarak düşünebilirsiniz.Eğer 300 watt bir psu yerine 500w bir psu takmak sıkıntı yaratmıyorsa yüksek amperli adaptör kullanmakta bir sıkıntı yaratmaz.Zaten volt x amper = watt :)

• Cevap veren arkadaşlar doğru cevaplarda vermişler fakat burada birşeyi bilmeden cevap verenlerde var.arkadaşlar zwanzig arkadaşın verdiği doğru bir örnekden yola çıkarak şimdi siz kasanızı 750 watt yapınca bilgisayar hep 750 watt mı güç çekiyor yada bilgisayara zarar verirmi bu nasıl bir saçmalık...

Bu konu devamlı gelen müşteriler tarafındanda soruluyor...CEVABI ŞU

Amper nekadar yüksek olursa olsun cihaz nekadar ihtiyacı varsa okadar amper çeker.yani yüksek olmasının pilinin hızlı dolması hızlı boşalması falan filan böyle osuruktan teyyare konularla hiçbir alakası yoktur.Yeterki amperi yüksek olsun.örneğin bilgisayarda çok güç harcayan bir işlem yaparken adaptör bu sefer fazla asılmaz ve bu durum adaptör ve cihazın sağlığı açısından iyi olur.

Tek dikkat edilecek olay şu adaptör yüksek amper olsun ama orjinal yani kalite olsun gidip çin malı çakma adaptörlerle cihazı doldurursanız ozaman piliniz bozulabilir

Amperin düşük olması tehlikedir yüksek olması asla değildir

• BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatalım :) Elimde dell latitude laptop var. 19v 3.42A olan cihaz bozuldu ve yerine 19v 6.4A adaptör kullanıyorum. Bu voltajda direk pile değil anakart üzerinden geçiyor. Ben izin verirsem biostan pil hızlı sarj açılıyor ama oda gidipte pile 6.4A vermiyor. Normalde ise sarj süresinde hiçbir değişme yok. Bilmeyen arkadaşlar konu hakkında bilgi verici değil, bilgi alıcı durumunda olursa daha iyi olur. Gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen insanlara yanlış bilgi verilmemeli. Selamlarımla
  • Bilgisayar ihtiyacı olan amperi çekecektir.
  • muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    ne yazıkki sanıldığı gibi değil . bende bu şekilde düşünüyordum fakat piller yüksek amperde hızlı şarj ve hızlı deşarj olmaktalar... bunu hatta bir test yaparak video çektim. yani bir pil dolarken yüksek amperde çekilen watt ile düşük amperdeki watt aynı değil. ama işin içinde pil girmediğinde. bu durumda cihaz kendi ihtiyacı olan amperi çekiyor. pillerde aynı değil. birşey olmasada çok fazla kullanma pil kolay koyverecektir ilerleyen zamanlarda. eğer Latitude olduğu için böyle bir koruma mekanizması varsa ve pillerde ihtiyaç duyduğu amperi çekiyorsa ozaman birşey olmaz. bu da kalite ile doğru orantılı. bunu anlamanın en güzel yöntemi ikisinide ayrı ayrı ölçüm cihazına takarak denemen. farkı görürsün
  • Bakın bir iphone 6s plus telefonu 5v 2amperlik ipad şarjı ile ve 5v 1amperlik iphone şarjı ile şarj ettiğimde çektiği watt ı resim olarak paylaşıyorum. Apple da uyumlu diyor şarj cihazlarına ikiside kullanılabilir diyor. ama çekilen watt resmen 2 katı. Bu durumda amper pilde fark ediyor sonucu çıkmakta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorckaArtvin -- 21 Kasım 2017; 21:0:2 >

Şuan bende dell latitude e5440 var. 19v 6.5a sarj cihazı var. Cihaz boşta veya browserda dolaşırken akıllı priz ile watt kontrol ettiğimde 15-20w civarı watt çekiyor. İşlemci yük binince grafik programı veya render türevi şeyler yaparken çekilen watt değeri 40-45 watt civarına çıkıyor. Yani 19v 6.5a çekecek olsaydı bendeki adaptör 135watt güç sağlıyor, bu cihaz patlardı muhtemelen.

2.olarak ayrıca dell latitude 5540 var. 6820HQ işlemci var cihazda. Cihaz yurt dışından gelirken adaptörsüz geldi. Yan sanayi adaptör vardı 19v 3.5a civarı. ama cihazı kontrol ettiğimden 19v 4.5A sarj cihazı var olmalı yazıyor sitesinde. 90w karşılamadığından orjinal sarj aleti aldım. O cihazda yük altında değilken 30-40w çekiyordu. Rendera girince 90w sonuna kadar çekiyordu. Test ettiğimden yan sanayi 60w adaptörde ise yine 60w güç tüketiyordu, cihazda bir sapkınlık olmadı ama zarar vereceğini düşündüğümden orj. 90w adaptör taktım. Belki ucuz cihazlarda bu tarz durumlarda koruma yada daha basit şekilde zarar görecek devreler olabilir ama bendeki cihazlar bu durumda fazla amper olmasından hiç etkilenmedi. Yapması gerekeni yapıp fazla akımı çekmedi. Cihazdan cihaza değişen durumlar ortaya çıkarsa ve zarar görürseniz sorumluluk kabul etmiyorum. Dell latitude kalitesinden ve içindeki mekanizmadan dolayı bu şekilde kendini korumuş olabilir. Nasıl davranıp davranmayacağınız size kalmış :)

hocam bu işten anlıyorsun sanırım. dell inspiron 3542 laptop kullanıyorum 65w 3.34a 19.5v adaptörü vardı. kablo değişimi lazımdı kısa devre yaptırmışlar çöp oldu. neyse arkadaş bi adaptör ayarladı pa-3e yazıyor arkadaşında dell buda dedi. 19.5v 90w 4.62a . bilgisayarın pilini dolduruyor yalnız şarjda kullanırken touchpad kasıyor saçmalıyor. şarjdan çıkarınca touchpad normale dönüyor. bigisayara zarar verirmi bu amper ve wattın yüksek olması
  • Merhaba. Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama benzer bir durumu sormak istiyorum. Kullandığım harici disklerimini hepsi 12 volt 2 amper adaptörle çalışıyor. Standart tabi. 5 farklı şarj kullanmak yerine bir tane 12 volt 20 ampreli bir cihaz alsam hepsini ona bağlasam sorun olurmu? Adapötirden çıkan kablolara birer anahtar yapılsa ve hangisini çalıştıracaksam ona elektrik versem. Fişleri tak çıkart bazen zahmetli oluyor ve sürekli el altında durmuyor böylelikle.
    Böyle bir adaptör kullanmanın zararı olurmu. İnternette metal kasalı adaptörler gördüm onların kalite farkı muhakkak vardır. Bunu nasıl anlayabiliriz?
    Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler.
  • iceburn İ kullanıcısına yanıt
    5i aynı anda çalışınca 10a 5e bölünüp 2a gidecek.

Birine giden yolu kapatırsanız 10a 4e bölünüp 2,5a gidecek.

Teoride böyle.

• iceburn İ kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz kullanabilirsiniz.
    Gördüğünüz o metal kasalı adaptörler LED trafosu adıyla satılıyor. Kaliteleri arasında çok fark olduğunu sanmıyorum. Ancak pek koruma sistemine sahip cihazlar değiller. Bir gün bozulurken yanında sizin diskleri de bozmayacağının garantisi yok. Bu açıdan adaptör çıkışına bir koruma devresi eklenmesi çok iyi olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.