Şimdi Ara

Fazla amperli pil kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugun eletrikli bir RC araba aldım özellikleri fırçasız 540 motor ve brushed 50 a esc yazıyor herneyse 7.2 v NiMH bataryası var ve 1800 mAh yaklaşık 15 dakika falan arbamla oynayabiliyorum . daha fazla mAh bir pil alsam tabiki yine 7.2 v motora bi zararı olurmu bilgilendirirseniz sevinirim .. 5000mAh bir pil almak üzereyim umarım elimde patlamaz bi fikri olan yokmu ?:((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertfbrc -- 30 Mayıs 2014; 20:03:11 >

• voltaj aynı olsun akım ne kadar yüksek olursa kullanım süresi o kadar uzar buna bağlı olarak şarj süreside uzar.. tabi aynı sarj cihazı kullanılırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertfbrc

merhaba arkadaşlar;
    Bugun eletrikli bir RC araba aldım özellikleri fırçasız 540 motor ve brushed 50 a esc yazıyor herneyse 7.2 v NiMH bataryası var ve 1800 mAh yaklaşık 15 dakika falan arbamla oynayabiliyorum . daha fazla mAh bir pil alsam tabiki yine 7.2 v motora bi zararı olurmu bilgilendirirseniz sevinirim .. 5000mAh bir pil almak üzereyim umarım elimde patlamaz bi fikri olan yokmu ?:((

Motora bir zararı olmaz ancak yüksek akım kapasitesine sahip olacağından her ihtimale karşı hemen batarya çıkışına 5amperlik bir sigorta koyabilirseniz riski aza indirmiş olursunuz. Bu bahsettiğim sigorta sıkışma olursa hem motoru korur hem de oluşan kısa devreden dolayı aşırı ısınıp alevlenme tehlikesinin önüne geçer.

Tabi ki bu batarya eskisine göre şarj süresini de uzatır.

• Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim simdi bu bataryayi sipariş edicem ama anladigim kadariyla yeni bir sarj aletide almam lazim hizli sarj olmasi icin . Birde 5 amperlik sigortayi kendim baglayabilrmiyim bir elektrikci tarafindan yapilsa daha mu uygun olur ?

• kendin bağlayabilirsin cam sogorta yatağı alıp pilin + uç çıkışına seri bağla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.