Şimdi Ara

Yüksek elektrik faturası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacivat01 -- 1 Ekim 2012; 11:41:44 >

• 3 Zamanlı Dijital Sayaç kullanıyorsan, önce elektrik sayacının saatini kontrol et ve 18:00 ile 22:00 arasında kullandığın elektrik çok yüksektir. Elektrikli aletleri 22:00'den sonra kullanırsan daha az ödersin.
  • Hocam peki bu kadar yüksek gelmesi normal mi?Binadakilere soruyorum 40-50 lira diyenler var.Ki onlar 3-4 kişilik aileler.Ben tek kişiyim,işe giderken fişleri bile çekiyorum ama yine de bu kadar geldi.
  • Binada en az nüfusa sahip aileyiz ama elektrikte her ay rekor bizde.
    Bir tek su faturasını diğer dairelere nazaran az ödüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Binada en az nüfusa sahip aileyiz ama elektrikte her ay rekor bizde.

Ne kadar geliyor ortalama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacivat01

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Binada en az nüfusa sahip aileyiz ama elektrikte her ay rekor bizde.

Ne kadar geliyor ortalama?

80TL
    Özellikle mutfak elektrik sarfiyatını arttıran cihazlarla dolu. Şu an tezgahın üzerinde Tefal Actifry(Ayda 4 defa patates kızartır), Tefal Buharlı pişirici(Haftada 2 defa 20' şer dakika çalışır), Tefal Mutfak Robotu, Tefal El Blenderi, Kenwood BM 450 EYM(Haftada 2 defa çalışır), GE Mikrodalga Fırın(29Lt. ve hergün 2 dakikadan az olmamak kaydıyla çalışır), Moulinex Katı Meyve Presi var.
  • quote:

Hocam peki bu kadar yüksek gelmesi normal mi?Binadakilere soruyorum 40-50 lira diyenler var.Ki onlar 3-4 kişilik aileler.Ben tek kişiyim,işe giderken fişleri bile çekiyorum ama yine de bu kadar geldi.

Kaçak olmuş olabilir bunun dışında aspiratör davlumbaz gibi cihazlar içerisinde redüktör mü bişe bulunduruyorlar sen yakmasanda elektrik harcıyor.Benim sana tavsiyem evdeki elektriğe bağlı tüm aletleri çek ve sayacı dönüp dönmediğini kontrol et.Nasıl bir sıkıntı olduğunu anlarsın bu şekilde.
  • O dediğini evimde yapmam imkansız. Çünkü bulaşık ve çamaşır makineleri tezgahın altına öyle bir yerleştirildi ki 2 kişi belki çıkarabilir de arkasında ki fişi çekebilir.
  • Bir şey öğrenmek istiyorum Tedaşın sitesinden kontrol ettiğimde sayacımın ölçüm cinsi Aktif-Üç Zam. yazıyor. Yani 22.00dan sonra kullandığımda indirimli zaman diliminden yararlanabiliyorum anlamına mı geliyor ?
  • merhaba arkadaşlar bi sorum olucak çok zor bi durum. yaklaşık 4 ay önce evin çatısına yıldırım düştü ve alt katın elektrik sayacı bozuldu sedaşa gittik sayacı değiştirin eskisini bize getirin dediler aynen yaptım dilekçede yazdım sonraki ay faturada 400 liralık bi fatura çıktı ewde de oturan yok ama ewin suyu bahçe için kullanıllıyor. ben yine sedaşa gittim anlattım durumu isudan fatura extresi al dediler yaptım yine gönderdim. 2 gün önce gelip elektriği borçtan dolayı kesmişler. yine sedaşa gittim dilekçeniz reddedildi ewde oturan warmış elektrik kullanılmıştır ddiler itiraz ettim doğal olrak borcunuzu ödeyin elektriği açalım dediler. şimdi ben ne yapabilirim

bu çıkan fatura bozulan sayaçtan mı çıkıyo orasını bilmiyorum?

1- bozulan sayaç yıldırım esnasında değer okumuş olabilir mi?

haybeye fatura ödemek istemiyorumm bide 400 lira maaşın yarısıı

• bizim çevrede de rekor bizde 150 200 nasıl araştırılabilir?
  • Akıllı sayacınız varsa tek terim puant sistemine geçmek istiyorum diye Tedaş a dilekçe verin. Sadece akıllı sayacın olması yetmiyor bu dilekçenin mutlaka verilmesi gerekiyor. Saat dilimlerine göre tüketiminizi ayarlayın. Sarı ampullerinizi tasarruflu ampullerle değiştirin. Suyu ketılda ısıtacağınıza tüp te yada doğalgazda ısıtın. TV günde en az 16 saat açık. Bilgisayar günde en az 10 saat açık. Çamaşır makinası 2 günde 1 Bulaşık makinası hergün çalışıyor.
    Bana 50 ile 60 TL arası fatura geliyor.

En çok elektrik tüketen ev cihazları:

Isıtıcılar
    Su ısıtıcıları
    Saç kurutma makinaları
    Fırınlar
    E. Süpürgeler
    Diğer beyaz eşya

Bunları olabildiğince düşük tarifeli saatlerde kullanabilirseniz faturanız bayağı hafifleyecektir.
  • Bugün bir telefon geldi. Kendilerini ‘Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü’ diye tanıtan şirket elektrik abonelerini arayıp bir şekilde güven ortamı yaratarak kart bilgilerinize ulaşmaya çalışıyor. Buna alet olmayın. Elektrik faturalarınızı bundan sonra %30 düşüreceğiz gibisinden saçma şeylere inanmanızı sağlıyorlar.

Fakat çok güzel güven ortamı yakalamaya çalışıyorlar. Güvenliğiniz için bu görüşme kayıt altına alınıyor yada birazdan soracağımızı bilgileri kimseyle paylaşmayın filan diyorlar. Bende madem öyle siz niye soruyorsunuz deyince biz güvenilir bir kuruluuz diyor. Nereden bileyim deyince saçmalamaya başladılar ve neredeyse telefonu yüzüme kapadılar.

Bu tip kişilere aldanmayın. Kredi kartı bilgilerinizi kendi bankanızın sesli yanıt sistemi sorsa bile tamamını vermeyin... Selamlar...

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/654412-dikkat-carpar

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Evde tek kişi kalıyorum,çoğu zaman sabah 7 de gidip akşam 7 de geliyorum.Geçen ay 210,bu ay 190 lira elektrik faturası geldi.Elektriği fazla kullanabilecek birtek ufo ısıtıcı var.Onu da çok yakmıyorum(gündüz zaten yokum evde). Şaştım kaldım.Ne önerirsiniz?

Faturaya baktın mı hiç nereye ne kesmişler.Çünkü TRT vergisi diye birşey var.Vergiler yüzünden az 2 katı para ödemedim.Ya kaçak kullananların parasınıda sana kitliyorlar yada vergiden 2 katını çekiyorlar sana tavsiyem git bir şikayet dilekçesi ver çünkü hakkını armazsan hertürlü devlet baba kafana vura vura alıyor.
  • Fina Enerji olarak tüm Türkiye'de ucuz ve zamlanmayan elektrik hizmeti vermekteyiz, hayatınızda hiçbirşey değişmiyor sadece elektriği aldığınız marka değişiyor. Fina Enerji kendi rüzgar santrallerinden ürettiği elektriği halkına ucuz ve zamlanmayan tarifelerle ek bir ücret talep etmeden ve taahhütsüz olarak veriyor yani isteyen istediği zaman ceza filan ödemeden ayrılıp tekrar eskiden elektrik hizmeti aldığı firmaya dönebiliyor.

Tedaş'ın özelleşmesiyle birçok abone EnerjiSA'ya geçmiş oldu ama burda gözden kaçan nokta halkımızın elektrikle ilgili bilgiye sahip olmaması ve EnerjiSA'nın da piyasadaki en pahalı elektriği satmasıdır. Yeterince yakından bakıp araştırma imkanınız olursa bize hak vereceksiniz.

Tedaş özelleştikten sonra üretici firmalar serbest kaldı ve serbest tüketicilere(aylık ortalama 133 tl ve üzeri) kendi kampanyalarıyla elektrik satmaktadırlar tıpkı AVEA, VODAFONE ve TURKCELL gibi, kullanıcılar bir sözleşme, kimlik fotokopisi ve en son gelen elektrik faturasının bir fotokopisiyle firma değiştirebiliyorlar, hangisi daha avantajlıysa ondan elektrik alabiliyorlar.

Dediğim gibi biz de bu firmalardan birisiyiz hatta araştırma yaparsanız tüm firmalar arasında en ucuz elektriği veren biziz.

Fina Enerji Yetkili Bayisi

Sinan Canbolat

İletişim: 0506 419 2169
     Yüksek elektrik faturası

• konu eski ama hala güncel, bu ay gelen fatura 100TL
    resmen soyuluyoruz, tüketici mahkemesine itiraz edip 27TL olan dağıtım bedelinin iadesin isteyeceğim

Yüksek elektrik faturası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.