Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
443.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlgi ve alakanız için teşekkürler araştırmaya devam yaş ilerleyince öğrenmek zor oluyor. Ya İngilizcemizi geliştireceğiz yada bilgisayarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan Bey,

Bizim cihaz galiba pert oldu , o kadar karıştırdım ki şimdi ne kanalları gösteriyor ne tuneri görünüyor factory reset yaptım ama nafile biz bu işe girmekle hatamı ettik acaba diye düşünüyorum inşallah cihazı bozmamışımdır keşke İngilizce dilini değiştirmekle uğraşmasaydım. Acaba ne olmuş olabilir tahminiz varmı nasıl düzeltebiliriz İstanbul da tavsiye edeliceğiniz servis olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.eryılmaz

Serkan Bey,

Bizim cihaz galiba pert oldu , o kadar karıştırdım ki şimdi ne kanalları gösteriyor ne tuneri görünüyor factory reset yaptım ama nafile biz bu işe girmekle hatamı ettik acaba diye düşünüyorum inşallah cihazı bozmamışımdır keşke İngilizce dilini değiştirmekle uğraşmasaydım. Acaba ne olmuş olabilir tahminiz varmı nasıl düzeltebiliriz İstanbul da tavsiye edeliceğiniz servis olabilir mi
    Cihaza yazılım yüklemediysen, cihaz sağlam ve çalışır vaziyettedir.

Fabrika ayarlarına alabildiyseniz, cihazda anten ayarlarından uydu seçip taratın.

Birden fazla çanak anten kullanıyorsan, saviç seçimi de yapmayı unutmayın.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi, işlem yapmaya başlamadan önce web den bilgi eksikliğini tamamlamalısın.

Web de yapacağın işlemle ilgili 10larca youtube videosu var.

Cihaz seçimi en doğru seçim. Yanlış olan senin bilinçsizce kurcalamış olmandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihaz çalışıyor fakat Türksat gitmiş Tuner ayarını yapamıyorum off..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.eryılmaz -- 6 Mayıs 2018; 0:59:32 >

• quote:

Cihaz çalışıyor fakat Türksat gitmiş Tuner ayarını yapamıyorum off..
    Tamam cihaz çalışıyor.

Anten ayarlarına girip, tek uydu, 2 uydu, dört uydu gibi seçenekler olan yer var. Oraya gelip önce sviç tanımlaması yapıyorsun. Sonra cihazı tarat.

Ha bu arada... Cihazla baş edemeyeceksen ve hala zor buluyorsan, satın alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mayıs 2018; 1:25:50 >

• Serkan yardımlarınız için sağ olun , maalesef anten ayarları olmuyor tuner görünmediği için anten ayarları uydu ayarları görünmüyor iyi bir uyducuya ihtiyacımız var galiba

• quote:

Serkan yardımlarınız için sağ olun , maalesef anten ayarları olmuyor tuner görünmediği için anten ayarları uydu ayarları görünmüyor iyi bir uyducuya ihtiyacımız var galiba

"Tuner configuration" girince ne görünüyor .

Eğer oraya girince yapılandırma yapılamıyorsa, gönder cihazı bana ne olduğunu ve ne yapılması gerektiği konusunda gerekeni söylerim. Eğer ayar gerekiyorsa, ayarlayıp gönderirim.

• Arkadaş ile aynı sorun bende de oluştu 😁 bir plugins silince tuner boş gözüküyor(ben sadece plugins yükleyip sildiğim için böyle düşündüm başka bir sebebi de olabilir) ve hiç bir şekilde tuner ayarları yapılmıyor. Bu hatanın Türk Forumlarında genelde Tunerin fiziksel olarak arızanlanması olarak yorumlanmış ama bir Alman forumunda imajdan kaynaklandığını okudum. Bende imaj yükselterek tüm sorunlardan toplu olarak kurtulucağımızı düşünüyorum ama imaj için yeterli donanım ve bilgi olmadığından sorunu çözemedim. Birde aklıma gelmişken proğramlardan makinaya bağlanmaya çalışırken tüm anti virüs proğramlarını kapamak gerekiyor yoksa bağlanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yediyıldız

Arkadaş ile aynı sorun bende de oluştu 😁 bir plugins silince tuner boş gözüküyor(ben sadece plugins yükleyip sildiğim için böyle düşündüm başka bir sebebi de olabilir) ve hiç bir şekilde tuner ayarları yapılmıyor. Bu hatanın Türk Forumlarında genelde Tunerin fiziksel olarak arızanlanması olarak yorumlanmış ama bir Alman forumunda imajdan kaynaklandığını okudum. Bende imaj yükselterek tüm sorunlardan toplu olarak kurtulucağımızı düşünüyorum ama imaj için yeterli donanım ve bilgi olmadığından sorunu çözemedim. Birde aklıma gelmişken proğramlardan makinaya bağlanmaya çalışırken tüm anti virüs proğramlarını kapamak gerekiyor yoksa bağlanmıyor.
    Cihaz fabrika ayarlarına alınınca, silinen eklenti varsa, eski yerine gelir.

Dolayısıyla cihaza yeni yazılım yüklemeye gerek kalmaz.

Bu arada "Dreambox 525HD sim230" için yazılımlar burada ;

_http://www.dreamnew.co.uk/DownList/6.html

Ancak, daha önceki mesajımda değindiğim üzere, bu cihaza yazılım yüklemeden önce, boot loader( driver ) güncellemesi yapılması şart olduğu için, bilinçsiz yazılım yüklenmesini kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Güncel driver yüklenmeden yazılım yüklenmesi halinde cihaz kırmızı ışıkta kalacaktır !!!

Diyelim ki, bütün bu risklere katlanarak yazılım yüklendi. Giriş seviyesi kullanıcı açısından elde edilebilecek hiç bir avantaj da bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mayıs 2018; 12:12:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Eğer oraya girince yapılandırma yapılamıyorsa, gönder cihazı bana ne olduğunu ve ne yapılması gerektiği konusunda gerekeni söylerim. Eğer ayar gerekiyorsa, ayarlayıp gönderirim.

Serkan bey Cihazı nasıl gönderebilirim , daha fazla kurcalamak istemiyorum . Dediğiniz gibi fazla bilgimiz olmadığı için cihazı tamamen bozabiliriz.

• quote:

quote:

Serkan bey Cihazı nasıl gönderebilirim , daha fazla kurcalamak istemiyorum . Dediğiniz gibi fazla bilgimiz olmadığı için cihazı tamamen bozabiliriz.

Alıntıları Göster
    "Tuner configuration" girince ne görünüyor ? diye sormuştum.

Yani, "Tuner configuration" yapılandırılmadıysa, kanal taraması yapamazsın. Basit bir işlem için gönderme yani...

Yapılandırma olmazsa, adresi özel mesajdan iletirim.

• quote:

"Tuner configuration" girince ne görünüyor ? diye sormuştum.

Yani, "Tuner configuration" yapılandırılmadıysa, kanal taraması yapamazsın. Basit bir işlem için gönderme yani...

Yapılandırma olmazsa, adresi özel mesajdan iletirim.

Alıntıları Göster
    Hiç bir şey görünmüyor

• quote:

Hiç bir şey görünmüyor

Alıntıları Göster
    Uzaktan kumanda ile empty hale gelmiş yere tıkladığında açılan bir liste var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Mayıs 2018; 16:5:14 >

• Hayır yok

• quote:

Hayır yok
    Tamam gönder bana, bakayım. Eğer yazılımsal bir sorun ile tüner görünmez hale gelmişse, ayarlamaya çalışırım.

Tuner'in görünmeme sorunu donanımsal ise, benim de yapabileceğim bir şey kalmaz.
  • quote:

Tamam gönder bana, bakayım. Eğer yazılımsal bir sorun ile tüner görünmez hale gelmişse, ayarlamaya çalışırım.

Tuner'in görünmeme sorunu donanımsal ise, benim de yapabileceğim bir şey kalmaz.

İnşallah donanımsal bir şey olmamıstır ,bir eklenti silindi diye böyle bir sorun nasıl oluştu bilemiyorum , adresinizi alabilirsem yarın cihazı göndereyim

• quote:

quote:

İnşallah donanımsal bir şey olmamıstır ,bir eklenti silindi diye böyle bir sorun nasıl oluştu bilemiyorum , adresinizi alabilirsem yarın cihazı göndereyim

Alıntıları Göster
    İçini açıp kurcalamadıysanız, donanımsal bir sorun oluşmamıştır, muhtemelen... Ama yine de incelemeden bir şey söylemek doğru olmaz.

Eklenti silmekle böyle bir kusur oluştuysa, inceleyince kanaatimi bildiririm.

Özel mesajla adresimi ilettim.

• Merhaba Serkan Bey önerilerinizi okudum. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Tavsiye etmiş olduğunuz Dreambox 525 bütçemi zorluyor. Daha hesaplı modellerden tavsiyeniz var mı?

FİLBOX HUMAX HTR-1000S donanım olarak

İşlemci: Broadcom BCM7358 40nm (Humax)
    Bellek: Samsung 2GB DDR3 1600 800mhz CL11
    Depolama: Spansion 1GB

bu bileşenlerden oluştuğunu birkaç yerde okudum. Fakat çok emin değilim. Bu cihaz alınırmı sizce?
    www.filbox.gen.tr
    Humax Türkiye'den Filbox Kampanyası - Filbox
    https://www.filbox.gen.tr/humax_filbox_kampanyasi.html

böyle birde kampanaya var. 1 yıl sonunda kampanyada verdiği kanallar bitince yoluma cihazla devam edebilirim sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Merhaba Serkan Bey önerilerinizi okudum. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Tavsiye etmiş olduğunuz Dreambox 525 bütçemi zorluyor. Daha hesaplı modellerden tavsiyeniz var mı?

FİLBOX HUMAX HTR-1000S donanım olarak

İşlemci: Broadcom BCM7358 40nm (Humax)
    Bellek: Samsung 2GB DDR3 1600 800mhz CL11
    Depolama: Spansion 1GB

bu bileşenlerden oluştuğunu birkaç yerde okudum. Fakat çok emin değilim. Bu cihaz alınırmı sizce?
    https://www.filbox.gen.tr/humax_filbox_kampanyasi.html

böyle birde kampanaya var. 1 yıl sonunda kampanyada verdiği kanallar bitince yoluma cihazla devam edebilirim sanırım?
    Platform cihazlarını tavsiye etmiyorum. Ama sizin bütçenize uyuyorsa, bu donanımla izleyebilirsiniz.

• quote:

İçini açıp kurcalamadıysanız, donanımsal bir sorun oluşmamıştır, muhtemelen... Ama yine de incelemeden bir şey söylemek doğru olmaz.

Eklenti silmekle böyle bir kusur oluştuysa, inceleyince kanaatimi bildiririm.

Özel mesajla adresimi ilettim.

Teşekkür ederim Serkan bey ilgi ve alakanız için

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.