< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (202. sayfa)
-
-
"1080i gerçek anlamda FHD değil" diye bir şey yok. 1920x1080 çözünürlük eşittir Full HD. Bunun üstündeki herhangi bir çözünürlük de Ultra HD oluyor, 3840x2160 olursa da 4K oluyor. Kanallarımız FHD'nin hakkını veremiyor, o ayrı konu.
4K TV işlemcisi daha güçlü olduğu halde, 43 inçlik bir 4K TV'den HD izlemekle, 43 inçlik bir HD TV'den izlemek aynı sonuçlanıyor (Ama 65 inçlik 4K ekranlarda FHD'lerin foyası dökülebilir). Ne de olsa işlenen malzeme aynı, 2 milyon piksel, 1920x1080, 8 bit AVC, 25 fps, saniyede 5-10 megabitlik bir akış geliyor uydudan. Bu datayı maksimum kalitede işleyen 3 şey var:
1- TV işlemcisi (dahili alıcı)
2- Broadcom işlemcili bir harici alıcı (VU+ gibi uydu alıcıları)
3- Bilgisayar işlemcisi (TV kartı)
TV'nin panel kalitesi de çok önemli elbette.
Kullanılan uydu kablosu, LNB, HDMI kablosu falan, bunlar görüntü kalitesiyle alakasız şeyler, sinyal taşımaktan başka şey yapmazlar. Sinyaldeki veriyi işleyenler/çözenler belirleyicidir.
Amazon'dan Netflix'ten 4K izlemenin iki boyutu var, biri bant genişliği, biri HDR/Dolby Vision. Detayını bu uydu alıcısı başlığına yazmayayım, ilgili başlıklara yazmışımdır.
Görüntü kalitesi artışı çok boyutlu, buna sadece 1080p-2160p olarak bakanlar yanılır. Çözünürlük 1920x1080'den 3840x2160'a, renk derinliği 8 bit'ten 10-12 bit'e, saniyedeki kare oranı 25-30'dan 50-60'a, kodlama AVC'den HEVC-AV1-VVC gibi verimli yöntemlere yükseliyor. Ayrıca, HDR10 Plus ve Dolby Vision ile her bir piksele özel parlaklık ve kontrast atanıyor.
Yurtdışından cihaz getirme konusunda da şunu diyeyim: Pandemi döneminde getirdiğim cihazın gümrük vergisi, tamamen gümrüktekilerin keyfince belirlenmişti, Mecool başlığında aktarmıştım. Yani 30 Euro konusuna çok da takılmayın.
-
Dreamstar master plus satın aldım. Görüntü güzel ama zırt pırt açılışta boot yazısında takılıyor. Yazılım güncelledik gene aynı. Max 1500 tl düzeyinde ısınmayan kapatma tuşu olan uydu alıcı tavsiye eder misiniz
-
Next 2071 aldım bir haftadır kullanıyorum,diğer tv kanky gold aldım, görüntüsü Nextin çok başarılı 1080i izlediğini hisettiriyor 4k aramazsınız okadar keskin net görüntü veriyor. Büyük ekranlarda bile SD yayınlar izleniyor.Uydu sinyal çekimi yüksek, kanal geçişleri 1.5 saniye gibi, kanky olanda 2.5 saniye civarı ,kanky görüntü kalitesinde güzel.İnş uzun seneler gider. Uydu alıcı arıyorsanız ilk Next modellerine bir bakın derim.n11 kuponlarıyla daha uygun fiyata alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 16 Eylül 2024; 12:23:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Ben de Kanky aldım açıkçası görüntü gerçekten keskin ve eski next cihazdan çok daha net.
Ancak kanal geçişleri bir tık yavaş.
Next ile görüştüm; Next Hd Plus ve Next hd wifi modellerini sordum;
Next Hd Plus'ta wifi aparat takmak gerekiyormuş. Ancak yeni arayüzmüş.
Sizin 2071 de görüntü kanky ile aynı mı netlik olarak?
Ram kapasiteleri farklı kanky 64 gb diğerleri 128 gb sanırım kanal geçişleri bundan kaynaklı.
Next hd plus mı yoksa hd wifi mı tercih etmek doğru olur bilemedim.
-
Merhaba, Görüntü kalitesi evet minik modelleri az yeni dersek daha güzel , kanky gold de 2-2.5 saniye gibi üstte yazdığım gibi 2071 1-1.5 gibi kanal geçişleri var. Bekleme fazla yapmıyor.Görüntüleri ikisininde güzel ama 2071 biraz daha görüntü kalitesi iyi gibi geldi bana şöyle diyeyim 50 inç bir tv'de görüntü 3-5 metreden bile uzakta olsa baya canlı.
Aparat dediği wifi anten 7601 anten olacak next 7601 yazarsanız zaten çıkar.
Ben donanım gücü ve hız ramı flashı 16 mb ramı 256 olması ,ethernet (kablolu) olması vs.dolayı direk 2071 HD tercih ettim,ötekilerin donanımı buna göre düşüktü. Bütçeniz az daha artırabilirseniz.Next 2071 hd tavsiye ederim. Mini serisinde en güçlü iyi cihaz bence. N11 indirim kuponu daha iyi fiyata alabilirsiniz.
Yok bütçem aşağıda derseniz. Kullanmadım fazla yorum yapmayım. Ama illa onları alacaksanız dahili wifi olan daha avantajlı,extra para wifi antene vermezsiniz.Yeni arayüz dediği mavi menü bildiğim Next tüm ürünleri o ara yüzde zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 18 Eylül 2024; 13:51:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Serkan Güzel bey sizin ile yazışarak Octagon SX88 V2 4K UHD DUAL OS MULTIBOOT 5G (WIFI siz) cihazı alıp kullanırken yüklediğim bir site programı cihazı ele geçirerek hem o siteye girişi hemde çıkılıp başka sitelere girişi kitledi, her açılışta bu program karşımıza çıkıyor, cihaza format atsam programları tekrar yükleyebilirmiyim? yoksa yükleme programlarını nereden temin edeceğim, yardımcı olabilirmisiniz?
-
Merhaba. Herkese iyi günler diliyorum. Digitürkü modül olarak kullanmak istiyorum. Modülü sorunsuz olarak izleyebileceğim 4k olacak bir uydu alıcısı tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vu+ zero 4k öneririm hem uygun hem de sorunsuz cihazdır.
-
Sanırım artık, uydu cihazlarına gerek kalmadı. Güzel, kaliteli iptv yeterli olur.
Herkese merhaba. Televizyonumda dahili uydu var ama çamur gibi görünüyor. Netflixten youtube dan 4k video açıyorum cam gibi görüntü alıyorum. Uydu alıcısı alsam canlı yayınları daha net izlemek mümkün mü? Hangi cihazı tavsiye edersiniz?
bu nextleri falan bırakın artık!adamlar cihazları geliştirmek bir yana dursun sorduğunuz sorulara bile ukala ukala cevaplar veriyor.örneğin next innova cihazda donma var diyorsunuz yazılım yükle diyorlar.halbuki yazılım son version.forumun birisine mach1 diye bir adamı görevlendirmişler milleti azarlamaktan başka birşey yapmıyor.o yüzden nexti falan artık bırakın.
DREAMBOx ONE-TWO-920 ALABİLİYORSANIZ alın
VU+ alabiliyorsanız(4k) alın.
MUTANT 4K bütçesi olmayanlar için.
GEANT 4k ortadoğudan cihaz getirebilenler için
HİREMCO yine orta ayar takılanlar için (modeli siz belirleyin ihtiyaca göre)görüntü kalitesi çok iyidir.TORBO S10 u öneririm.
şahsen OCTAGONUN üzerine her türlü image vb şeyleri denememe rağmen görüntü hazzıını alamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duyguluboy -- 21 Ocak 2025; 5:22:14 > -
NEXT cihazlar için görüşünüze katılıyorum, adamlar burunlarından kıl aldırmıyorlar. Ben 3 yıl evvele kadar hep Next cihaz kullanırdım, ancak (yazılım desteği verse bile) yazışmalara-TLF görüşmelerine gayet laubali cevaplar veriyorlar, pek ilgilenmiyorlar, bir konuda yardım istediğinizde sanki her şeyi biliyormuşuz gibi cevaplar veriyorlar. zaten bilsek sizden yardım istermiyiz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X