Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabitkale nin 932 yi ben almış bulunmaktayım.

üç gündür pio. 6090 da kullanmaktayım ve inanın humax 5400z den daha iyi SD görüntü aldım.

HD yayınlarda ise sadece ATV HD ve TRT nin HD kanllarını şimdilik izleyebiliyorum ve tek kelimeyle harika.

ds aldığım zaman HD belgesel kanallarını çok merak ediyorum.bu kanallar böyleyse onlar kimbilir nasıldır.

sabit kaleye burdan teşekkür ediyorum ürünü çok iyi kutulamış. bi zarar gelmeden sağ salim elime geçti.

kargo firmalarının taşıdığı emanetlere nasıl davrandığını bildiğim için...
  • Hayırlı olur inşallah güle güle kullanın, cihazın 1080p yide desteklediğini bilin UFS 80 ise 1080i 'dir.
    Ben henüz yeni cihaz alamadım ve W905 in dahili uydu alıcısı ile idare ediyorum, dsmart modülüde tv ye taktım sorunsuz çalıştırıyor ama 932 den sonra hasta eiyor adamı :)

HD (hepsidijital) yetkilileri 275 liraya UFS 80 satmaktansa, 350 liraya UFS 932 getirin ve satın çok daha fazla talep görecektir.
  • bence mini uydu alıcılarıyla uğraşma ha param çok sen bana uydu alıcısı öner diyorsan next pandora kesinlikle ...dreambox filan hikaye ha ucuz diyosan next ye serisinden birini kullanırsın artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Onca zaman pc bileşenleriyle içli dışlı oldum zamanında daha pip özelliğinin ne olduğunu bile bilmiyorum yeminle. anakartta hdmi in bulunması demek gömülü grafik birimi olan onboard olduğu anlamına mı geliyor yani?

PiP = Picture In Picture ; Yani resim içinde resim demek.

Yayın izlerken, ekranda küçük bir resim daha açılır ve bir başka kanal izlenebilir. Bu işlem için ikinci bir tv kartı daha olmalıdır.

PC'lerdeki HDMI portları, genelde HDMI OUT 'tur. Yani PC 'den bir başka aygıta doğru data yada video akışı demektir. Örneğin monitöre doğru yapılan veri akışı, PC'lerde HDMI OUT portu üzerinden yapılır. HDMI OUT, anakart yada ekran kartı üzerinde bulunur.

HDMI IN, PC'lerde anakart üzerinde bulunur ve HDMI IN özellikli bağlantı portudur.

HDMI IN ; PC'ye HDMI port üzerinden takılan herhangi aygıtın gönderdiği video yakalanabilir. Bu yöntemle HTPC, üzerine takılan cihazın video'sunu HTPC üzerinden görüntüyebilir, yada capture edilen video, PC'de çeşitli işlemlere tabi tutulabilir v.s.

Kısaca; İstenilen özelliğe göre, HTPC toplamanın maliyeti artar.

Saygılar, sevgiler.

Abi sayende birşey daha öğrenmiş oldum cidden. Hayatım hdmi out'la geçti ama in olani senden öğrendim sağolasın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Onca zaman pc bileşenleriyle içli dışlı oldum zamanında daha pip özelliğinin ne olduğunu bile bilmiyorum yeminle. anakartta hdmi in bulunması demek gömülü grafik birimi olan onboard olduğu anlamına mı geliyor yani?

PiP = Picture In Picture ; Yani resim içinde resim demek.

Yayın izlerken, ekranda küçük bir resim daha açılır ve bir başka kanal izlenebilir. Bu işlem için ikinci bir tv kartı daha olmalıdır.

PC'lerdeki HDMI portları, genelde HDMI OUT 'tur. Yani PC 'den bir başka aygıta doğru data yada video akışı demektir. Örneğin monitöre doğru yapılan veri akışı, PC'lerde HDMI OUT portu üzerinden yapılır. HDMI OUT, anakart yada ekran kartı üzerinde bulunur.

HDMI IN, PC'lerde anakart üzerinde bulunur ve HDMI IN özellikli bağlantı portudur.

HDMI IN ; PC'ye HDMI port üzerinden takılan herhangi aygıtın gönderdiği video yakalanabilir. Bu yöntemle HTPC, üzerine takılan cihazın video'sunu HTPC üzerinden görüntüyebilir, yada capture edilen video, PC'de çeşitli işlemlere tabi tutulabilir v.s.

Kısaca; İstenilen özelliğe göre, HTPC toplamanın maliyeti artar.

Saygılar, sevgiler.

Abi sayende birşey daha öğrenmiş oldum cidden. Hayatım hdmi out'la geçti ama in olani senden öğrendim sağolasın

Rica ederim Fırat Bey...

Bu arada bu konu başlığı size ait olduğu için, bu başlığı fazla boşlamazsanız, iyi olur.

Sonra hommucular basıyor burayı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Nisan 2014; 17:38:59 >

• Ustalar yardımlarınızı bekliyorum neta 6400 atlanta hdbox t tuşlu next machina 3d süper bütçem 400 tl hangisini önerirsiniz sd ve hd kalitesi benim için önemli tabi birde ds ve kart paylaşımı sorunsuz olursa artısı olur şimdiden teşekkürler saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wquzun

Ustalar yardımlarınızı bekliyorum neta 6400 atlanta hdbox t tuşlu next machina 3d süper bütçem 400 tl hangisini önerirsiniz sd ve hd kalitesi benim için önemli tabi birde ds ve kart paylaşımı sorunsuz olursa artısı olur şimdiden teşekkürler saygılar.

Bütçe biraz daha fazla olsaydı atlanta smart g4 alın derdim ama bu cihaz 500 tl civarına satılıyor belki 400 tl ye ikinci el bulabilirsiniz
    mesajda yazdığınız 3 cihazdan en uygunu next machina dır. ama tavsiyem niyetlenmişken bütçeyi biraz zorlayıp smart g4 cihazı edinmeniz
  • quote:

Ustalar yardımlarınızı bekliyorum neta 6400 atlanta hdbox t tuşlu next machina 3d süper bütçem 400 tl hangisini önerirsiniz sd ve hd kalitesi benim için önemli tabi birde ds ve kart paylaşımı sorunsuz olursa artısı olur şimdiden teşekkürler saygılar.

neta6400 modül girişi yoktur sizin işinizi atlanta hd box t tuşlu görecektir hd ve sd görüntüsü iyidir uygun bir bütçeyle alınabilinir
  • quote:

Orijinalden alıntı: wendor

sabitkale nin 932 yi ben almış bulunmaktayım.

üç gündür pio. 6090 da kullanmaktayım ve inanın humax 5400z den daha iyi SD görüntü aldım.

HD yayınlarda ise sadece ATV HD ve TRT nin HD kanllarını şimdilik izleyebiliyorum ve tek kelimeyle harika.

ds aldığım zaman HD belgesel kanallarını çok merak ediyorum.bu kanallar böyleyse onlar kimbilir nasıldır.

sabit kaleye burdan teşekkür ediyorum ürünü çok iyi kutulamış. bi zarar gelmeden sağ salim elime geçti.

kargo firmalarının taşıdığı emanetlere nasıl davrandığını bildiğim için...

sayın wendor 932 hayırlı olsun çok doğru bir seçim yapmışın sen almasaydın ben müşteri olmuştum keyifli seyirler

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

quote:

neta6400 modül girişi yoktur sizin işinizi atlanta hd box t tuşlu görecektir hd ve sd görüntüsü iyidir uygun bir bütçeyle alınabilinir

cevap yazan arkadaşlara teşekkürler atlantanın desteği bitti diyorlar 1.2 kart paylaşım sitesi ile görüştüm atlantaya paylaşım vermediklerini söylediler birde atlantanın işlemcisi ne marka. ikinci el kathrein 913 veya 932 bulabilirsem almayı düşünüyorum şizce nasıl çünki ustalar bu iki cihazı bayay beyeniyorlar deneyimli ve konusunda uzman arkadaşların bizim gibi acemileri aydınlattıkları ve yardımları için teşekkürler saygılar.

• hocam alabilirseniz hiç düşünmeyin kathrein913 ve932 çok iyi cihazlar 913 ikinci eline 600 tl istiyorlar
  • inşallah yaşadığım yerde bir arkadaşta 913 var kendisi kati hastası yeni kati 80 aldı ama işlemcisi değişik diyor yani sti değil diyor geri vermeyi düşünüyor modül girişi olsa hiç düşünmeden alıcam ama 913 için biraz zorluyalım bakalım saygılar ve teşekkürler.
  • quote:

Yeni siyah kasa ve yeni tip uzaktan kumandalı machina 3D yılbaşında almıştım 499 lira faturası ve 20 ay garantisi devam etmekte, aktifleştirilmediği için 6 aylık hediye serverda var yanılmıyorsam next in sunduğu. kutusu kılavuzu herşeyi ile tam satabilirim isterseniz 350 lira fiyatıdır.
  • Gökan kardeşim cihaz kendinizinmi çift tünerlimi memnun kalmadığınız içinmi satıyorsunuz görüntü kalitesi nasıl sd ve hd rahatsızlığımdan dolayı 2 yıldır dışarı çıkamıyorum yani cihazları test etme imkanım olmuyor cihazınızda cizik veya başka bir hasar varmı kısacası memnun kalırmıyım forumlarda kimisi next machinayı övüyor kimisi yerden yere vuruyor saygılar.
  • Kimse yoğurdum ekşi demez, ben çift tunerli cihaz arayışındayken geçen sene bizimkilere teknosadan 55DT50E tv alınca 1 yıllık hediye çeki kullanma süresi doluyor diye bu cihazı hediye çeki ile denemek için aldım. Benim evimde internet yok dolayısıylada ne tvde nede uydu alıcısındaki smartlar cs ler v.s. gibi atraksiyonlarla işim olmaz. Görüntü kalitesi beni kesmediği için cihaz boşta duracağına bizimkilere verdim (o ana kadar hiremco turbo2 kullanıyorlardı) hiremco ya göre daha güzel gösterdiğini söylüyorlar ama ben onların yalancısıyım :) dsmart modül ile kullanıyorlar. cihaza dahili 2,5" hdd takılabiliyor yada harici hdd da takılıp kayıt için kullanılabiliyor. ekran bölmesi PIP de bi sorun yaşanmıyor sadece ekranda aynı anda 4 hd yayın olduğunda bazen takılma olabiliyor. cihazın diğer özellikleri yani browser youtube cs gibi işlemlerini kullanmadığım için bi yorumda bulunamayacağım. cihazda tabiki çizik yok kumanda da onlarda benim gibi universal kumanda kullandıkları için yepyeni. sattığım 1,5 yıllık kati 932 nin kumanda ve cihaz temizliğini wendor'a sorabilirsiniz :) sahibinden.com a GET satışa açarım alırsınız, onaylamak için 5 gün süreniz var 1 yada 2 gün size ulaşma kargo süresi deseniz 3 gün de siz test edersiniz beğenmezseniz geri iade edersiniz. Sadece gidiş-dönüş 15 erden 30 lira kargosunu ödemiş olursunuz.

• Kathrein UFS 80 mi yoksa Humax HD Nano mu? Hangi cihazı satın almalıyım?Tek istediğim görüntü kalitesi.Bütçem bu iki cihaza uygun.
  • Kathrein UFS 80 mi yoksa Humax HD Nano mu? Hangi cihazı satın almalıyım?Tek istediğim görüntü kalitesi.Bütçem bu iki cihaza uygun.
    Bunu bende merak ediyorum.

Humax hd nano olabilir bir arkadaşın
    ilanı var. Bis şifreleri çözer vs deniyor doğrumu?Hd fox+ ile farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Nisan 2014; 3:57:07 >

• UFS 80 yerine humax nano daha mantıklı bence.
  • Arkadaşlar Geçtiğimiz günlerde Xoro 9500 IP cihazı bana test için geldi. Ben de o cihaz gelene kadar tv mi yeniledim. Sony 40HX750 model led tv aldım.

Xoro 9500 modeli söz konusu SD ve HD görüntü kalitesi olunca benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi cihaz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benim severek kullandığım Crea HD uydu alıcı(biss li olan yazılım) ile arasında özellikle renk doğruluğu ve keskinlik anlamında belirgin farklar vardı. Yine bir ara kullandığım Humax Fox+ dan da daha iyi. Humax Fox+ yı da yeni televizyon ile kullanmıştım. O yüzden bununla da kıyaslama yapabiliyorum.

Cihazda STİ 7105 işlemci bulunuyor. Bu işlemci 1080p decode edebiliyor. Aynı zamanda firmanın tepe modelidir bu işlemci. Bu işlemciyi kullanan hiçbir cihaz 150 euro altında değildir. Media Player olarak 1080p ve 720p MKV filmlerini sorunsuz oynattı. Ancak 1080p olan filmdeki DTS sesi çözemedi. Srt kodlu altyazıyı da oynatmadı. Cihazın üzerinde 1.17 yazılımı vardı. Bu yazılımın üzerine 6 yeni güncelleme geldi ancak bende Astra uydusu olmadığı için güncelleme yapamadım. Belki yeni yazılımlarla bu durum ve D-smart modül sorunu çözülmüştür.

Menüleri gayet güzel. Kumanda tuşlarının yerleşimi de gayet iyi ancak kumanda tuşlarının hassasiyeti az daha iyi olabilirdi. Yine de kullanışlı bir kumanda olduğunu söyleyebilirim. Cihazın görüntüsü de gayet kibar. Mazleme kalitesi iyi.

Cihazı Atlanta ve Next marka wifi adaptörleri ile internete sorunsuz bağladım. Bu adaptörler 30 tl civarında. Portal menüsünde çeşitli popüler sitelere erişebiliyorsunuz. Bunların çoğu Almanya kaynaklı siteler.

Cihazı görüntü kalitesi için almak isteyen varsa gönül rahatlığıyla alabilirler. SD yayınlardaki bugüne kadar gördüğüm en iyi manzara bu cihazda.

Şu anda yurtdışı sitelerinde 190-250 euro arasında değişen fiyat etiketi mevcut. Sahibi de 600 tl ye yani maliyetinin altında bir fiyata bırakıyor.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:45:38 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.