Şimdi Ara

Yüksek hızdayken frene basınca direksiyon titriyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
10.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Aynı araçta aynı sorun başıma geldi, önce ön diskleri tornalatacaksınız , mutlaka araç üstünde tornalatın söktürmeyin diskleri.

Balatalar eskimişse balataları değiştirin , buna ilaveten balans ayrı yaptırın.Sorun ortadan kalkacaktır.

Araç üstünde tornalatmak önemli.

Hala cevap bekliyorum acaba neden söktürmeden torna yapılmalı
  • Sorun çözüldümü bilmiyorum yorumları okumadım ancak sorunun disklerinin eğri olması. Yeni disk alma aracın üzerinde tornalat tornaya girmiş disk yeni diskten herzaman daha iyidir.

Bunun tekrar başına gelmesini istemiyosanda su birikintilerine fazla girme, arabayı yıkatırken bi süre bekle diskler sıcakken su tutulmasın. Kısacası disklerinin suyla temasını sıcakken mümkün olduğunca kes. BU şekilde kullanmayada devam etme yoksa yeni bi ön takıma ihtiyacın olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 11 Ekim 2012; 12:34:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: decsan

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Aynı araçta aynı sorun başıma geldi, önce ön diskleri tornalatacaksınız , mutlaka araç üstünde tornalatın söktürmeyin diskleri.

Balatalar eskimişse balataları değiştirin , buna ilaveten balans ayrı yaptırın.Sorun ortadan kalkacaktır.

Araç üstünde tornalatmak önemli.

Hala cevap bekliyorum acaba neden söktürmeden torna yapılmalı

Sebep disklerin takıldığı poryaların durumundan kaynaklanıyor. Yere tam 90 derece olmaması durumunda yada zamanla çeşitli aşınmalar meydana gelmiş ise disk araç üzerinde tornatılmalı. Aksi halde tornalatmak diski inceltmekten başka bir işe yaramaz.

• Yüksek hızlarda frene abanırsam sonlara doğru bende az miktarda sarsıntı hissediyorum. Görünürde disk gayet temiz. Frenleme performansı da normal. Bunun için disk değiştirme masrafına girmeye değer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Haziran 2020; 0:26:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Diskin tornaya girmesi veya değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Model nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diskleriniz aşılmış veya diskler sıcakken su değmiş olabilir hocam değiştirmeniz sizin için en iyisi olucaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soner5741g

Diskin tornaya girmesi veya değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Model nedir ?
    Peugeot 208 hocam. En son garantiden başka bir sebepten araç daha yeni iken 28 bin km evvel değişmişti seneler evvel (5 yıl olmuştur). Uzun süre yatmıştı araç bu sene. Balataların durumu da iyiydi son bakımda yetkili servis baktığında.

Aşırı rahatsız edici bir sarsıntı yok ama dikkatinizi verirseniz belli ediyor yüksek hızda frene abandığınızda.

Bir de konuyla alakası olmayabilir ama lastiklerim oldukça eski, 7 yaşına yaklaşıyorlar. Bridgestone Ecopia, yıpranmalar var hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Haziran 2020; 13:8:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben z rot değiştirince düzelmişti rot balans ile.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Araca binmeye devam edeceksen, önce lastikler değişsin. İnternetten uygun fiyatlı Lassa michalen vs al. Sonra ustaya durumu izah et. O kadar eski lastik zaten kullanılmaz. Yattıysa eğer disk korozyana uğramış olabilir. Ben disk diyorum hala ama lastikler değişirken rot balans yapılacak. Gerekirse rotiller keçeler aks kafaları falan da değişir. Kafan rahat olur. Hepsiyle 1000-2000 arası bir şeyi gözden çıkarırsan 3 sene kafam rahat eder. Satacaksan 1000-2000 aşağısını yazarsın. Durumu ifade edersin. Senden sonra alsatçı olursa ufak bir elden geçirip satar. Binici alırsa yine işi bilen birisiyse daha uyguna halledip binmeye devam eder. Yani iş sende bitiyor karar vermek.

• Fren diskleriniz hafifçe çarpılmıştır. Düşük hızlarda anlaşılmıyordur. Yüksek hızda saha belirgin olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diskler eğilmiş. Sıcakken soğuk tanzikli su tutulursa olur en geneli.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.