Şimdi Ara

Yüksek hızlarda tüketimler ne kadar artıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "Yüksek hızda az yakıyorum diyen ya yüksek hız kavramını bilmiyordur yada yakıtından haberi yoktur."

Yazdığın şey bu, yüksek hızda bazı araçlar daha verimli olabilir belli hızlara kadar. Sen de aşağıya bazı tüketim rakamları yazmışsın, aracını bilmiyorum ama değerlerine bakılırsa belli ki küçük hacimli atmosferik bir araç kullanıyorsun. Bu değerler bambaşka yapıya sahip araçlarda bambaşka olacaktır. Örneğin bir 640d BMW 90kmh ile giderken senden fazla yakacaktır ama 170le giderken de 8lt'nin üzerine çıkmaz. Sen herşey kesinmiş, her araçta aynı şekildeymiş gibi yazmışsında, böyle bişey yok, tartıştığımız şey bu. Hatta sana senin yazdığın değerler üzerinden kendi tüketimimi yazayım:

90 km civarı 6.2-6.5 litre
    13-140 civarı 7.5-8lt litre
    160-170 civarı 8.5-9.5 litre
    Allah ne verdiyse 25-28 litre

Sabit 200-210 giderken de 11lt gibi yakıyor, maksimum hızda 22-23lt.

Senin yazdığın tüketim değerleri de arkadaşımın Mazda 3 1.5 skyactiv aracı ile birebir aynı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

110'da 10Lt yakan araç 170-180 civarı 18Lt yakıyordu, baktım mazot yetişmeyecek efendi efendi 110a sabitledim.

Araç ne?

Ssangyong Korando Sports 2.0 XDI 4x2 pikap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

"Yüksek hızda az yakıyorum diyen ya yüksek hız kavramını bilmiyordur yada yakıtından haberi yoktur."

Yazdığın şey bu, yüksek hızda bazı araçlar daha verimli olabilir belli hızlara kadar. Sen de aşağıya bazı tüketim rakamları yazmışsın, aracını bilmiyorum ama değerlerine bakılırsa belli ki küçük hacimli atmosferik bir araç kullanıyorsun. Bu değerler bambaşka yapıya sahip araçlarda bambaşka olacaktır. Örneğin bir 640d BMW 90kmh ile giderken senden fazla yakacaktır ama 170le giderken de 8lt'nin üzerine çıkmaz. Sen herşey kesinmiş, her araçta aynı şekildeymiş gibi yazmışsında, böyle bişey yok, tartıştığımız şey bu. Hatta sana senin yazdığın değerler üzerinden kendi tüketimimi yazayım:

90 km civarı 6.2-6.5 litre
    13-140 civarı 7.5-8lt litre
    160-170 civarı 8.5-9.5 litre
    Allah ne verdiyse 25-28 litre

Sabit 200-210 giderken de 11lt gibi yakıyor, maksimum hızda 22-23lt.

Senin yazdığın tüketim değerleri de arkadaşımın Mazda 3 1.5 skyactiv aracı ile birebir aynı gibi.

Ben tüm araçlar yüksek hızda fazla yakar dedim ve söylediğimde bir gariplik yok. Küçük hacimlilerde bu oran dahada fazla olabilir. Bunun aksini iddaa etmedim. Söylediğim rakamlar evet benim aracıma ait, kime ait olacaktıki? Sizin aracınız yüksek hızda benimkine göre az yakabilir, bununla ilgili bir iddaam olmadı. Halen neyi Anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun anlamış değilim. TÜM ARAÇLAR YÜKSEK HIZDA FAZLA YAKAR, EN BASİTİNDEN KARŞILAŞTIKLARI RÜZGAR DİRENCİ ÇOK FARKLIDIR. BAZI ARAÇLARDA BU ORAN DAHA AZ OLSADA BU BENİM SÖYLEDİKLERİMİ DEĞİŞTİRMEZ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Büyük harflerle bana atar gider yapmadan önce demek istediğimi anlayaydın iyiydi be kardeşim, ben sana akıl vermeye çalışmadım düzeltmeye çalıştım ama burada millete bişey söylenmiyor, atarı yiyoruz hemen. Ben belki 400km yolda 90la gidince 6.5, 140 ile gidince 7.5 yakıyorum ama 140 giderken varacağım yere %50 daha erken varırken, %20 daha fazla yakıyorum. Bu da toplam yakıt masrafımın 140kmh hızla daha düşük olduğunu gösteriyor, 140la giderken varmışken ve tüketmimimi sıfırlamışken, 90la gidince daha 110km yolum kalıyor. Bu da uzun mesafede aracın verimli olduğu hızın 90kmh değil, daha yukarısı olduğunu gösteriyor. Senin araçta veya çevrendeki araçlarda böyle olmayabilir ama otoyolda yanından uzayıp geçen o lüks makinalar, büyük hacimli araçlar bu yüzden rahat rahat uzuyorlar. Anlatabildiysem ne mutlu, yoksa benden bu kadar.
  • bu aslında aracın motor gücü ve vites aralığı ve devirle alakalı
    aynı yolu aynı hızla 2.0tdi audi, 1,5 dci megandan daha az yaktığı oluyor 6 ileri daha rahat çeviriyor. meganeda ise devir yükseliyor motor bağırıyor gibi bi cevap verebilirim.
  • Yüksek hızları bilmiyorum ama 0-120 hızlanmamı kick-down şeklinde yaptığım zaman anlık tüketimim 20 litrelere kadar çıkıyor benim. Sakinleştiğim zaman 8'e kadar düşüyor.

Yol uzadığında da 6 litreye kadar iniyor.

Makinem 7 ileri otomatik, 1.6 litre benzinli.
  • quote:

Büyük harflerle bana atar gider yapmadan önce demek istediğimi anlayaydın iyiydi be kardeşim, ben sana akıl vermeye çalışmadım düzeltmeye çalıştım ama burada millete bişey söylenmiyor, atarı yiyoruz hemen. Ben belki 400km yolda 90la gidince 6.5, 140 ile gidince 7.5 yakıyorum ama 140 giderken varacağım yere %50 daha erken varırken, %20 daha fazla yakıyorum. Bu da toplam yakıt masrafımın 140kmh hızla daha düşük olduğunu gösteriyor, 140la giderken varmışken ve tüketmimimi sıfırlamışken, 90la gidince daha 110km yolum kalıyor. Bu da uzun mesafede aracın verimli olduğu hızın 90kmh değil, daha yukarısı olduğunu gösteriyor. Senin araçta veya çevrendeki araçlarda böyle olmayabilir ama otoyolda yanından uzayıp geçen o lüks makinalar, büyük hacimli araçlar bu yüzden rahat rahat uzuyorlar. Anlatabildiysem ne mutlu, yoksa benden bu kadar.

Bak güzel kardeşim, uzattıkça uzattın. Hatta yerine göre seninde haklı olduğunu söyledim ama nafile, hala uzatıyorsun. Sonra da atar gider hesabı yapıyorsun. Bak hala aynı şeyleri yazıyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

110'da 10Lt yakan araç 170-180 civarı 18Lt yakıyordu, baktım mazot yetişmeyecek efendi efendi 110a sabitledim.

Araç ne?

Ssangyong Korando Sports 2.0 XDI 4x2 pikap.

Güzel yakıyormuş Allah kaza bela vermesin hocam

• gaza bastığında motora o kadar yakıt gittiğine göre ?
    2 ye katlamasa bile ne kadar ekmek ,o kadar köfte olayı yani :)
    tabi bu işte birde yük durumu ,yolun genelinin rampa olması,ani gaz verme ve dur kalk olayının çok olmasına göre çok değişiklik gösterir
  • Anlık tüketime bakmadım ama 1.6 170Hp Insignia aracımla Akçay dan Balıkesir e kadar yerleşim birimleri ya da keskin virajlarda birkaç defa 120 ye kadar düşüp gerisinde 170 ila 220 ye varan hızlarda giderek yaklşaık 100km yolda ortalama 13küsür litre yakmıştım, bu yolda aracım 100-110 ile gidince 6 litre civarı yakıyor normalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Anlık tüketime bakmadım ama 1.6 170Hp Insignia aracımla Akçay dan Balıkesir e kadar yerleşim birimleri ya da keskin virajlarda birkaç defa 120 ye kadar düşüp gerisinde 170 ila 220 ye varan hızlarda giderek yaklşaık 100km yolda ortalama 13küsür litre yakmıştım, bu yolda aracım 100-110 ile gidince 6 litre civarı yakıyor normalde.

Sen dahil buraya yazanların hepsi fakir bakın millette neler var. 90 la 140 hızda hemen hemen aynı yakıyor. Motorun aşırı yüklenmesini felan geçtim milletin arabasına rüzgar bile etki etmiyor. Hocam alınma lafım sana değil, bende fakirim

• quote:

Orijinalden alıntı: themacir

Yol bilgisayarı olmayıp da 180 yaptığınız aracınızı merak ettim

2000 model 1.4 8v clio ile 180'i geçiyorum.

• Benim alet uzun yolda 100 km sabitleme yapınca 6 litre yakıyor... Basınca kaç yakıyor bakmadim ama şunu hatırlıyorum bursadan İzmir'e 100 km civarı gittim sonra İzmir çeşme arası 180 den hiç düşmeden gittim otobanda nerdeyse İzmirbursa arası harcadığım kadar benzin gittiydi... Yani doğrudur tsi basınca çok yakıyor ama gidiyorda yani..

Edit: araç 2007 tsi golf 140hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serty23 -- 19 Aralık 2016; 7:48:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Anlık tüketime bakmadım ama 1.6 170Hp Insignia aracımla Akçay dan Balıkesir e kadar yerleşim birimleri ya da keskin virajlarda birkaç defa 120 ye kadar düşüp gerisinde 170 ila 220 ye varan hızlarda giderek yaklşaık 100km yolda ortalama 13küsür litre yakmıştım, bu yolda aracım 100-110 ile gidince 6 litre civarı yakıyor normalde.

Sen dahil buraya yazanların hepsi fakir bakın millette neler var. 90 la 140 hızda hemen hemen aynı yakıyor. Motorun aşırı yüklenmesini felan geçtim milletin arabasına rüzgar bile etki etmiyor. Hocam alınma lafım sana değil, bende fakirim

Sabah sabah ne ara uzaklaştırma aldın yahu

• 110'u geçen araç anlık olarak 199 ile 412 lira arasında yakabiliyor. hızlı gitmek hiçbir şekilde kar sağlamıyor.

Acelem var, param da çok diyen zaten sol şeriti kapatıp 250 ile seyrediyor. Onun haricinde 140-150 gibi hızlarda seyretmek 10 saatlik yolu 9 saate bile indiremeyebiliyor...

Sorunun asıl cevabı ise; Çoğu araçta 90-100 km/h'dan sonra kilometre başına %1 artarak yakar araçlar...
  • Eski skoda fabia 1.4 kullanıcısı olarak diyorumki yüksek hızda kullanmayın.

Adana-Eskişehir yaparken Ankara üzeri eskişehir'e geçtim acelem vardı.Biraz basayım dedim 150le gidiyordum bi baktım yakıt bitme durumuna geldi eskişehir'e 50km kala şehirlerarası yolda 60a düşürdüm.Resmen yolda kalma korkusu bastı gece tabi ıssız yol Akaryakıt istasyonu eskişehir'e 10km kala buldum,O anki korkuyla nasıl gittiysem artık.

Genel hız 110 olsun.

mesela 110la gidiyorsun 5.5litre yakıyorsa
    150le gitsen 6litre falan bulur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 26 Aralık 2016; 13:57:55 >
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Yukarıda smileyleri doldurup milletin arabaya bak yea arabası her hızda aynı yakıyor dalgası yapan halamın kızıydı değil mi uslübü süper delikanlı. Bakalım üslubunu bozmuşmusun bozmamışmısın yakında görürüz.
  • quote:

Yukarıda smileyleri doldurup milletin arabaya bak yea arabası her hızda aynı yakıyor dalgası yapan halamın kızıydı değil mi uslübü süper delikanlı. Bakalım üslubunu bozmuşmusun bozmamışmısın yakında görürüz.

Ne göreceksek görelim genç kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.