Yıllardır altyapı eksikliği yüzünden 10Mbps bir bağlantıya sahiptim. Bu bağlantıyı da verilen modem ve 2 tane Huawei AX2 Router ile her yerde kullanabiliyordum. Şuan ise Türk Telekom binama fiber altyapı çekti ve hızımı 200Mbps bir aboneliğe yükselttim. Sorun şu ki AX2 Routerlerim yeni internete geçtiğimden beri çok kararsız çalışıyor. Genelde 30-50Mbps hız alıyorum ve bazen hız 1Mbps gibi komik rakamlara düşüp eski internetle bile yaşamadığım yavaşlıklar yaşatıyor. Ana modemde bir sorun yok modem yanı 200Mbps yi direkt veriyor ama konumu berbat bir yerde olduğu için onu eski abonelikte de olduğu gibi pek kullanmıyoruz, genelde Routerler iş yapıyor. Her yerde en azından 100Mbps almak için nasıl bir sistem kurmalıyım? AX2 leri mi değiştirmem gereklidir yoksa başka bir sorun mu var? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüksek hızlı internet aktarımı nasıl yapılır?

-
-
Fiber internet fiber modemle kullanılır bu modeminde ethernet çıkışları olur bu çıkışlar yetmiyorsa kaliteli bir router alacaksınız yetiyorsa ihtiyacınız olan yere kadar kablo çekeceksiniz hiç bir kablosuz internet kablolu gibi olamaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evin çoğu yerine ethernet gidiyor şuan o konuda bir sorunum yok. Ama telefon, Laptop gibi cihazlarda Wifi de kullanmak gerekiyor ve 200Mbps internetle Youtube videolarının donması kalitenin düşmesi falan pek normal gelmiyor bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İssler kaliteli modem vermezler genelde birden fazla cihaz bağlanınca böyle donarlar iyi bir router alıp ethernetle routera vereceksiniz kablosuz ağınızı o verecek
-
Huawei AX2 routerlar teknik olarak 200 mbps hızı çok rahat kaldıracak kapasitedeler. Kurulumu nasıl sağladığınızdan hiç bahsetmemişsiniz. 1 gbps hızı Deco routerlar ile aynı odada olduğu gibi alabiliyorum.
-
Onu ben de çözemedim, normalde bu Routeri alırken bu günleri de düşünmüştüm gigabit port Wifi 6 vs güncel teknolojiler var cihazda. Ama modemin yakınında full çekiyor gösterirken maks 60Mbps civarlarını gördüm. Akşam 2-3 cihaz daha bağlanınca ise iş resimde görülen saçma sonuçlara kadar gidiyor...
Kurulumu nasıl yaptığım konusundan kastınız bağlantı şeması ise ana modem -> AX2 -> diğer AX2 şeklinde ethernetle bağlılar. AX2 ler Mesh olarak çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet bağlantı şemanızı sormuştum. En verimli yöntemi kullanmışsınız. Direkt kablo ile cihazlar birbirine bağlı. Bu değerler gerçekten de çok saçma. Firmadan destek talebi oluştursanız iyi olabilir. Ax2 cihazında 1200 Mbps kapasite gösteriyor 5 Ghz bandında. Hadi bunun yarısı gönderilen, yarısı alınan olsa bu sistem ile 600 Mbps hızları görebilirsiniz. Siz bir de 200 Mbps internet hızım var diyorsunuz. Acaba ana modemde bir kısıtlama falan mı var ki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X