Şimdi Ara

Yüksek kalite videolarda görüntünün donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktanda anlaşılacağı gibi görüntü HD rip yani mkv formatlı veya bazı yüksek kaliteli wmv dosyalarında görüntü donuyor.Bilgisayarda bi problem mi var yoksa ekran kartım yüksek çözünürlüklü videoları kaldırmıyor mu?Bilgisi olan varsa bu konuda çok memnun olurum.

Ekran kartım Sapphire 256 mb x550 256 mb yazıyor fakat 512 hyper memory yazıyor kutu üstünde sanırım anlamışsınızdır.

• O filmler için en iyi kaliteyi şuan piyasada heryerde gördüğün HD3850 HD 3870 modelleri var.
    Malesef senin ekran kartın bu çözünürlükteki filmleri çizme konusunda oldukça başarısız kalacaktır.
    İşlemcini yazmamışsın ama işlemcinde ekran kartın gibiyse filmleri izlerken donmaların olması normaldir.
    Hiçbir program çalışmazken bile yüksek çözünürlükteki filmlerin görüntü ve sesini aynı anda alman açıkçası zor.

Kolay Gele....
  • Bende yaklaşık 50-60 kadar hd formatlı klip var (100 mb lıktan tut 360 mb kadar [mkv mp4]) 1080i de var 720p de

Bilgisayarım P4 2.8 işlemci
    Asus 128mb A9550 GE ati ekran kartı
    1.5 GB ram

Sadece 1-2 klipte takılamalar oluyor oda uzun süreli değil
    Tabi klibi açarken 5-7 sn. kadar bekliyorsun.Bana kalırsa hd klipleri media player classicde izle daa az kasma olur bilgisayarında
  • ekrankartınızla ilgili degil kodek paketi kurun k-lite gibi sorun çözülür
    ben dvd kamera görüntüsünü power dvd de açmıştım ama soru teknik bir soru degil soruyu yazılım geneldeki arkadaşlara sorarsanız size daha detaylı yardım edebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 12 Ocak 2008; 3:53:42 >
  • bu olayın ekran kartı ile alakası yok arkadaslar. benima rkadasım p3 32mb lik kasayla bile dvd film izliyor donmadan ve net. konu programsal bence.
  • Programsal olduğunu düşünmüyorum.
    K-lite son sürüm kullanıyorum ve wmp classic de dahil birçok programla denedim böyle bir kasılma oluyor yada en azından ses ile görüntü senkronunda sorun yaşanıyor.
    İşlemci ve ekran kartıyla alakalı bir konu tekrardan yineliyorum.
    Ama hala daha izliyorum BRRip leri diyen varsa 1080i 1080p formatların hiç sorunum yok diosanız onuda açıkçası anlamış değilim
    Varsa çözebilen bunlar haricinde donanımsal değilde yazılımsal alanda lütfen bana bildirsin.
    Bende eski pc dende film izleyebileyim aktarma yapmadan....

Kolay Gele.....
  • bende amd 2500 vardı emektar bu donmalar yuzunden artık zamanının dolduğu düşündüm ve amd x2 4000 ve biostarın ob ekran kartı ile sorunsuz izleyebiliyorum...işlemcine bir bak görev yöneticisinden -sonuçta tum yuk ona biniyor- eğer görüntü oynarken yuzde 100lere vuruyorsa demek ki donanımsal bir sorunun var demektir ...hd film izlemek bir başak oluyor..bu kadar kısa sürede full olarak hd film izleyebileciğimi tahmin etmiyodum...
  • Yeni monitör almamın akabinde (1920*1080 çözünürlüklü) 1080p filmler indirip izlemek istedim fakat 17gb'lık The Avengers filminin özellikle özel efektli sahnelerinde donmalar hatta kitlenmeler, senkron kaymaları oldu. Olay yazılımsal değil (K-lite Mega codec pack son sürüm yüklü hatta yeni güncelledim) Ekran kartım da nvidia 8800gt 256 bit ekran kartı, gel gelelim ki işlemcim amd 3800+ 8 sene öncesinin tek çekşirdekli işlemcisi, sorun işlemciden kaynaklı zira donmalar başlayıınca açtığım görev yöneticisinden cpu'nun %100 kullanılduğını gördüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.