Şimdi Ara

Yüksek Lisans Bir Şeyleri Değiştiriyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
8.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    merhaba.

ekonometri okuyan birisine hangi alanda yl yapmasını önerirsiniz ?
  • Tirion Fordring kullanıcısına yanıt
    Bu biraz ne istediğine bağlı. Ekonometri üzerine çalışmaya devam edeceksen Ekonometri/Ekonomi masterı olabilir.
    Finans sektörüne geçeceğim diyorsan ekonometri ile benzer araçları kullanan ancak finans dünyasındaki araçlara yoğunlaşan bir Finans/finansal ekonomi/uluslararası finans master'ı olabilir.
    Özel sektörde satış/pazarlama/üretime geçeceğim diyorsan MBA olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: einst79

Mba in tabiki faydasi olur ancak fayda maliyet analizi yapmak gerekir.

Aslinda fatih universitesi iyi bir universite. Ancak maslak levent hattindaki sirketler icin iyi bir reputasyonu yok. Artik hukumet kontrolundeki sirketler icin de (thy, ibb vs). Calistigin sirketin bahcesehir ile coop anlasmasi varsa %50 indirim yaparlar. 13.5 e gelir. Ticaret universitesinde ingilizce masterlar olabilir. Bence isletme yuksek lisansta okul siralamasi

Koc sabanci bogazici ozyegin
    Itu
    Bilgi bahcesehir
    Kadir has yeditepe fatih
    Isik kultur sehir
    ticaret
    Okan beykent halic
    Arel aydin kemerburgaz

Mba acikogretim isletme ve muhendislik mezunlarina bence cok sey kadar. Ingilizce bolumler daha iyidir ama girebilmek ve dersleri gecebilmek icin ingilizce gerekir. Askerligi ertelemek icin talep goren mba'lerden cok fayda gelmez.

Peki e-MBA için siralama yapacak olursak ? Bilgi en üstü olur sanırım.Bilgi fiyatları 24.000 civarı iken mesela Beykent 9-11.000 civarı imiş.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Uzaktan eğitim programına katılan arkadaşlar yorum yapabilir ama genel bir sıralama aşağıdaki gibi olabilir bence. Benim tavsiyem eğer zaman var ise ikinci öğretim yüksek lisans yapmak yönünde olur. Birincisi bazı programlarda çoğunlukla ders notlarına yükleniliyor ve interaction yok diye duyuyorum. İkincisi iş, eş, yorgunluk ve eğlence arasında bilgisayar başına oturup 2 saat ders video'su izlemek ya da ders notu okumak bence çok kolay değil. Ancak çalışma saatleri uygun değilse ya da büyük maliyet avantajı varsa online programlar olabilir.
    Bilgi e-mba - Bahçeşehir e-mba
    Işık e-mba
    Fatih e-mba
    Kültür e-mba
    Beykent e-mba - Okan e-mba
    Arel e-mba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einst79 -- 15 Ağustos 2014; 15:09:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben ee okuyorum.yuksek lisans ve doktora yapmayi dusunuyorum.birkac sorum olucak cevaplarsaniz sevinirim
    1.yl ve doktorayi yurticinde ya da yurtdisinda yapmanin ne farki vardir?
    2.sizce ilk yl ve doktora yapip sonra bir sirkette mi calisiym yoksa sirkette calisirken yl ve doktora mi yapiyim yani sirket izin verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro-man

Merhaba hocam ben ee okuyorum.yuksek lisans ve doktora yapmayi dusunuyorum.birkac sorum olucak cevaplarsaniz sevinirim
    1.yl ve doktorayi yurticinde ya da yurtdisinda yapmanin ne farki vardir?
    2.sizce ilk yl ve doktora yapip sonra bir sirkette mi calisiym yoksa sirkette calisirken yl ve doktora mi yapiyim yani sirket izin verir mi?

hocam yurtiçi ile yurtdışı arasında çok fark var.1 kere yabancı dilin çok iyi olur tecrübe edenirsin.Birçok yurtdışı programlarında zorunlu staj oluyor bu sana + olur.Hem çalışıp hem yüksek lisans yaparsın iş saatiyle ders saatlerini ayarlarsın sorun olacağını zannetmiyorum.Eğer doktora yapıcaksan akademisyenlik içindir herhalde yüksek lisanstan sonra öyp ile memur olup doktoraya başlarsın
  • NyKs // kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: einst79

Bu biraz ne istediğine bağlı. Ekonometri üzerine çalışmaya devam edeceksen Ekonometri/Ekonomi masterı olabilir.
    Finans sektörüne geçeceğim diyorsan ekonometri ile benzer araçları kullanan ancak finans dünyasındaki araçlara yoğunlaşan bir Finans/finansal ekonomi/uluslararası finans master'ı olabilir.
    Özel sektörde satış/pazarlama/üretime geçeceğim diyorsan MBA olabilir.

marka yönetimi üzerine yapılacak yüksek lisansın katkıları ne olabilir ya da medya sektörüyle alakalı bir alan ?

• Uzaktan Eğitim ile igili ben de bilgi almak istiyorum.
    İşletme ile alakası olmayan bir lisans programından mezun oldum.Ama İşletme yüksek lisansı yapmak istiyorum.Bilmiyorum faydası olacak mı ?

Beykent olur Bahçeşehir olur Işık olur..
  • Dışarıdan ilgisiz bölümü bıtırsek dahı E-mba nın faydası olacak mıdır ? Ya da Beykent Isletme Yonetımı yuksek lısansın ?

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    MBA zaten işletme dışı lisans eğitimi almış kişiler için. İşletmenin temel dersleri güye yüksek lisans düzeyinde veriliyor ama çoğu zaman seviye işlmet lisans seviyesinde biraz daha pratik. MBA işletme dışı alanlardan mezun kişilere tabiki bir şeyler katar özellikle satış/pazarlama/bütçe alanında çalışacaklara.

Eğer daha finansal bir alanda çalışılıyorsa MBA yerine finansal ekonomi YL taviye ederim.

Mümkünse akşam/haftasonu programlarını seçin. Okul ile dersle bir bağlantı olur. Online ders takip edecek zaman ve disiplin kimsede yok.

Işık'ta ikinci öğretim Muhasebe denetim yüksek lisansı 7.500 TL ve 10 ders var. 3 tanesi MBA'den de alınabiliyor derslerin. İyi bir seçenek olabilir. Bilgi ve Bahçeşehir de iyidir ama listesi 25-30 Bin TL'den başlıyor.

"Bu derslere ek olarak danışman onayıyla İşletme Yönetimi, Uygulamalı Ekonomi ve Yönetim Bilişim Sistemleri programları derslerinden seçmeli olarak alınabilir."

Yeni lisansütsü yönetmeliği de önemli. Artık 3 dönemde bitirmek gerekiyor tezsiz YL'yi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.