Şimdi Ara

Yüksek Lisans Bir Şeyleri Değiştiriyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
8.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilindiği gibi neredeyse istediğin bölümle yüksek lisans yapabiliyorsun ama bu özel sektörde etkisi oluyor mu mesela diyelim matematik fizik okuyup ee yada bilgisayar müh,ee okuyup bilgisayar mühendisliği gibi yapınca işe girerken mühendis olarak aranan elemanlarda işe giripte mühendis olarak iş görüyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyKs // -- 24 Nisan 2014; 17:05:09 >

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyKs //

up
    Bildigim kadariyla ayni veya alakali bolumlerde yapilirsa(Mesela Bil. muh uzerine bil. muh. veya elektronik uzerine bil. muh gibi) YL cok faydasi var.Hem ise alim olsun hem maas olsun.Ister devlet istersede ozel sektor.Ama alakasiz bolumler uzerine yapilinca cokta buyuk fark etmiyor.Ornegin Kimya bitirmis biri Kimya muh. uzerine YL yaparsa kimya muhendisi olmaz.Sadece Kimya muhendisligi uzerine Yuksek lisans yapmis kimyaci olur.Yada Iktisat bitirmis biri Endustri muh. yl si yapincada Endustri muhendisi olmaz sadece Endustri muh uzerine YL yapmis olur.En onemlisi imza yetkisi olmuyor.Ama yukarida belirtdigim gibi ayni veya alakali bolum uzerine yapilinca Yuksek Muhendis olunur.Oda bayagi hem unvan yonunden hemde kariyerinde ilerleme yonunden cok faydali.Yani mesela mudur pozisyonuna sadece lisans bitirmis muhendisten once atanirsin veya ARGE departmaninda cabuk yukselirsin.Ama her yerde boyle olmayabilir.Bazen herhangi bir isletme ise alirken tercubeye bakar kac diploman olduguna degil.En cokta kucuk isletmeler.Tabii bu soyledigim muhendislik icin.Kisacasi herkes mezun olduğu lisans programının unvanını alır.Yani kişinin meslegi lisans okudugu alandır, yüksek lisans eğer lisansla aynı ise ünvan katar(ornegin elektrik yuksek muhendisi) aksi takdirde sadece B alanında yüksek lisans yapmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mete -- 24 Nisan 2014; 19:03:15 >

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    hocam cevap için teşekkürler öncelikle,aklımda hep anadoluda tabela üniversitesinde mühendislik okumaktansa eğitimi iyi olan bi okulda anabilim dalı okumak mantıklı geliyordu ama imza yetkisi kötü oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyKs //

hocam cevap için teşekkürler öncelikle,aklımda hep anadoluda tabela üniversitesinde mühendislik okumaktansa eğitimi iyi olan bi okulda anabilim dalı okumak mantıklı geliyordu ama imza yetkisi kötü oldu
    Hocam bu tek muhendislige ozel bir sey degildir.Ornegin Muhendislik bitirmis birisi psikoloji uzerine YL yaparsa psikolog olmaz.Sadece yukarida belirttigim gibipsikoloji uzerine yl yapmis olur.Nasilki lisansi muhendislik olmayan birisinin imza yetkisi olmuyorsa lisansi psikoloji olmayan birisininde buna benzer yetkileri olmaz.Mesela bir muayenehane acamaz.Cunku onun gercek meslegi muhendisliktir.Ve Muhendislikten baska bir bolum dusunmuyorum diyorsan ve puanin kalburustu ve ona yakin univ.lere yetmiyorsa (yeni acilmis tabela unileri haric) Ataturk,Selcuk,Firat gibi koklu devlet unileri isini gorur zannimca.Hatta ortalamayi yuksek tutarak iyi bir okulada Yatay G. yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Hocam bu tek muhendislige ozel bir sey degildir.Ornegin Muhendislik bitirmis birisi psikoloji uzerine YL yaparsa psikolog olmaz.Sadece yukarida belirttigim gibipsikoloji uzerine yl yapmis olur.Nasilki lisansi muhendislik olmayan birisinin imza yetkisi olmuyorsa lisansi psikoloji olmayan birisininde buna benzer yetkileri olmaz.Mesela bir muayenehane acamaz.Cunku onun gercek meslegi muhendisliktir.Ve Muhendislikten baska bir bolum dusunmuyorum diyorsan ve puanin kalburustu ve ona yakin univ.lere yetmiyorsa (yeni acilmis tabela unileri haric) Ataturk,Selcuk,Firat gibi koklu devlet unileri isini gorur zannimca.Hatta ortalamayi yuksek tutarak iyi bir okulada Yatay G. yapabilirsin.

Hocam Selam,
    peki işletme mezunu biri için hangi bölüm yüksek lisans önerirsiniz ? ve neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Ray // 7

quote:

Hocam Selam,
    peki işletme mezunu biri için hangi bölüm yüksek lisans önerirsiniz ? ve neden ?

Alıntıları Göster
    a.selam,
    Isletme uzerine MBA oneririm.Ama ucreti biraz tuzludur diye biliyorum.Neden MBA ? Cunku MBA okumak tek isletme mezunlarini degil hemen hemen tum sanaaiile iliskisi bulunan meslek mezunlarini bir adim one tasir.Daha bir cok avantaji var.MBA hakkinda bilgin yoksa google da aratarak fikir edinebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek lisans kazanmak daha mı kolay?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

a.selam,
    Isletme uzerine MBA oneririm.Ama ucreti biraz tuzludur diye biliyorum.Neden MBA ? Cunku MBA okumak tek isletme mezunlarini degil hemen hemen tum sanaaiile iliskisi bulunan meslek mezunlarini bir adim one tasir.Daha bir cok avantaji var.MBA hakkinda bilgin yoksa google da aratarak fikir edinebilirsin.

Hocam Yüksek lisans ile MBA farklı şeyler mi ? Ben özel hukuk üzerine yüksek lisans düşünüyorum da sence nasıl olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Ray // 7

quote:

a.selam,

Hocam Yüksek lisans ile MBA farklı şeyler mi ? Ben özel hukuk üzerine yüksek lisans düşünüyorum da sence nasıl olur ?

Hocam MBA nin acilimi Master of Business Administration.TR:İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı.
    Dogrusu sayisal disi bolumler hakkinda cokta bilgim yok ama soyle soyleyeyim bu bolumu ne icin istedigine bagli.Avukat falan olmak yada buna benzer bir is istiyorsan buyuk ihtimal lisansin hukuk olmadigi icin YL yapman bir ise yaramaz.Yani buyuk ihtimal avukat olamazsin.Hukuk burosu acamazsin falan.Alan disi YL yapmak daha cok bir kisinin lisansta okumak istedigi yada ilgisi oldugu alanda diplomaya sahip olmak isteyenlerin tercihi.Ornegin adam muhendis ama fotograficiliga meraki var,O alanda YL yaparak bu merakini gideriyor.Veya adam muhendis olmak istemis bir takim sebeplerden olamamis o istegini arzusunu Muhendislik uzerine YL yapmakla gerceklestiriyor.Tabii her kes bu niyetle yapmiyor alan disi YL yi ama buyuk cogunluk boyle.Ama tekrar edeyim cokta bilgim yok acikcasi hukuk hakkinda.Sen yinede arastir ona gore karar ver derim.Basarilar

• X-Ray // 7 kullanıcısına yanıt
    Isletme alaninda yapilan yuksek lisansa mba denir ve bir marka olarak kullanilir. Piyasada mba e o kadar cok talep vardir ki mba programlarina cogunlukla isletme lisans mezunlari degil diger bolum mezunlari girer. Programlarinda da ogrencilerin isletme bilmedigi varsayilir ve temel isletme bilgileri verilir. Ogrencilerin de bir miktar is deneyimi oldugundan deneyimlerini paylasirlar. Bu nedenle mba egitimi cogunlukla agir degildir (koc sabanci bogazici haric).

Diger alanlardaki yuksek lisanslar cogunlukla lisanstan daha agirdir. Cogunlukla alan mazunlarini alirlar ve baska bolumden gelenleri ya almazlar yada bilimsel hazirliga tabi tutarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: einst79

Isletme alaninda yapilan yuksek lisansa mba denir ve bir marka olarak kullanilir. Piyasada mba e o kadar cok talep vardir ki mba programlarina cogunlukla isletme lisans mezunlari degil diger bolum mezunlari girer. Programlarinda da ogrencilerin isletme bilmedigi varsayilir ve temel isletme bilgileri verilir. Ogrencilerin de bir miktar is deneyimi oldugundan deneyimlerini paylasirlar. Bu nedenle mba egitimi cogunlukla agir degildir (koc sabanci bogazici haric).

Diger alanlardaki yuksek lisanslar cogunlukla lisanstan daha agirdir. Cogunlukla alan mazunlarini alirlar ve baska bolumden gelenleri ya almazlar yada bilimsel hazirliga tabi tutarlar.
    ufaktan araştırmaya başladım fakat kafa karışıklığından ileri gidemedim. ben ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum fakat alanım dışında bilgisayar yazılımı üzerine yl düşünüyorum. bilimsel hazırlık kısmı olanlar işime gelir çünkü yazılım temelim yok. soruma gelirsek sınav kısımlarından sonra nereden başlamalıyım? ünide okurken işin gerçeği yl aklımda olmadığı için çok umursamamış ve araştırmamıştım şimdi de tabiri caizse cahilim :)

edit: tezli yl düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisZ3nci -- 13 Haziran 2014; 19:27:33 >

• pisZ3nci P kullanıcısına yanıt
    Fen bılımler enstıtusunde basvuru kosullarına bakmak lazım. Okan unıv bılımsel hazırlıkla alıyor.

fenbilimleri.okan.edu.tr/sayfa/programin-yapisi-4

Bilgisayar Mühendisliği’nden farklı bölümlerden mezun olan öğrenciler, kendilerine önerilen Bilimsel Hazırlık Programında yer alan derslerin tümünü başarmak koşuluyla, Yüksek Lisans Programına başlayabileceklerdir. Bilimsel Hazırlık Programında geçen süre, Yüksek Lisans Eğitimi süresine dahil değildir.
  • quote:

Hocam Selam,

Sen ne öneriyorsun peki İşletme MBA yapılır mı ? Hangi Ünv olmalı ? İstanbuldayım. Fatih Ünv düşünüyorum ama derslerine baktım fena değil. Fiyatta makul seviyelerde.

Hangı unıversıte mezunusun? Lıse turun ne, ıs deneyımın var mı?
  • quote:

Fen bılımler enstıtusunde basvuru kosullarına bakmak lazım. Okan unıv bılımsel hazırlıkla alıyor.

fenbilimleri.okan.edu.tr/sayfa/programin-yapisi-4

Bilgisayar Mühendisliği’nden farklı bölümlerden mezun olan öğrenciler, kendilerine önerilen Bilimsel Hazırlık Programında yer alan derslerin tümünü başarmak koşuluyla, Yüksek Lisans Programına başlayabileceklerdir. Bilimsel Hazırlık Programında geçen süre, Yüksek Lisans Eğitimi süresine dahil değildir.

teşekkürler hocam
  • quote:

Hangı unıversıte mezunusun? Lıse turun ne, ıs deneyımın var mı?

Hocam Selam,
    Lise endüstri meslek elekronik,2 yıllık halkla ilişkiler 4 yıllık işletme mezunuyum. nerden baksan 10 yıldır çalışıyorum çeşitli yerlerde diyelim.
    Mba in tabiki faydasi olur ancak fayda maliyet analizi yapmak gerekir.

Aslinda fatih universitesi iyi bir universite. Ancak maslak levent hattindaki sirketler icin iyi bir reputasyonu yok. Artik hukumet kontrolundeki sirketler icin de (thy, ibb vs). Calistigin sirketin bahcesehir ile coop anlasmasi varsa %50 indirim yaparlar. 13.5 e gelir. Ticaret universitesinde ingilizce masterlar olabilir. Bence isletme yuksek lisansta okul siralamasi

Koc sabanci bogazici ozyegin
    Itu
    Bilgi bahcesehir
    Kadir has yeditepe fatih
    Isik kultur sehir
    ticaret
    Okan beykent halic
    Arel aydin kemerburgaz

Mba acikogretim isletme ve muhendislik mezunlarina bence cok sey kadar. Ingilizce bolumler daha iyidir ama girebilmek ve dersleri gecebilmek icin ingilizce gerekir. Askerligi ertelemek icin talep goren mba'lerden cok fayda gelmez.
  • pisZ3nci P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • quote:

Mba in tabiki faydasi olur ancak fayda maliyet analizi yapmak gerekir.

Aslinda fatih universitesi iyi bir universite. Ancak maslak levent hattindaki sirketler icin iyi bir reputasyonu yok. Artik hukumet kontrolundeki sirketler icin de (thy, ibb vs). Calistigin sirketin bahcesehir ile coop anlasmasi varsa %50 indirim yaparlar. 13.5 e gelir. Ticaret universitesinde ingilizce masterlar olabilir. Bence isletme yuksek lisansta okul siralamasi

Koc sabanci bogazici ozyegin
    Itu
    Bilgi bahcesehir
    Kadir has yeditepe fatih
    Isik kultur sehir
    ticaret
    Okan beykent halic
    Arel aydin kemerburgaz

Mba acikogretim isletme ve muhendislik mezunlarina bence cok sey kadar. Ingilizce bolumler daha iyidir ama girebilmek ve dersleri gecebilmek icin ingilizce gerekir. Askerligi ertelemek icin talep goren mba'lerden cok fayda gelmez.

Hocam tekrar selam,
    Bayağı oldu ama yinede sornak istedim. Sence devlet ünilerinin maslak-levent hattında şansı nedir ? Birde ingilizce mba için herhangi bir üniversite ingilizce eğitimi veriyor mu ? İngilizcem o kadar da iyi değil aslını söylemem gerekirse istanbulda iyi kurs olsa önceliğim ingilizce olurdu da napalım.

Maslak-Levent hattındaki şirketler için İstanbul ve Ankara'daki devlet okullarının hala iyi bir reputasyonu var bence. Özellikle ingilizce master'lar için.

Bazı okullar yüksek lisans için hazırlık sınıfında kontenjan ayırıyor ama bu şekilde kabul almak çok kolay değil bildiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.