Şimdi Ara

Yüksek Lisans için askerlik tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar her yerde aradım ama cevabını bulamadım. Ben 2009'da mezun oldum. 23 yaşındayım ve 1 ay sonra ise yurt dışına yüksek lisansa gideceğim. Yalnız oldum olalı elime yoklama ile ilgili hiç bir kağıt gelmedi. Bu durumda hükümlü mü oluyorum? Nasıl tecil ettirebilirim gitmeden? Problem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 12 Temmuz 2010; 16:56:20 >

• Lisans bittikten sonra şubene hiç uğramadıysan yoklama kaçağısındır ve muhtemelen hakkında dava açılmıştır.

Vize işlemleri için senden temiz kağıdı isterler ve hakkında açılmış dava olduğu için o belgeyi de alamazsın.

Bence buradan gelecek cevapları beklemeden en kısa sürede şubene git, muayeneni ol. Sonrasında yasal hakkın olan tecilini yaptırırsın ancak mahkeme harcı olan ve 1000TL'ye yakın bir meblağ olan parayı mecburen ödeyeceksin...
  • Valla hiç uğramadım şubeye falan. Kimse bilgilendirmedi evime kağıt falan gönderilmedi. Çok saçma değil mi? Kafamda yüksek lisans planları varken durduk yerde araştırmak zorunda değilim aa askerlik var hadi araştırayım belki yoklama diye bir şey vardır gidip görüşmezsem dava açılır harç keserler diye. Daha önce asker olmadım yani bilmek zorunda değilim ve madem bu kadar önemli bi mesele devletin vatandaşı bilgilendirmesi gerekir ondan sonra mahkeme harcı mı yatıracağım bide? Buna ne denir artık siz düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginnix

Valla hiç uğramadım şubeye falan. Kimse bilgilendirmedi evime kağıt falan gönderilmedi. Çok saçma değil mi? Kafamda yüksek lisans planları varken durduk yerde araştırmak zorunda değilim aa askerlik var hadi araştırayım belki yoklama diye bir şey vardır gidip görüşmezsem dava açılır harç keserler diye. Daha önce asker olmadım yani bilmek zorunda değilim ve madem bu kadar önemli bi mesele devletin vatandaşı bilgilendirmesi gerekir ondan sonra mahkeme harcı mı yatıracağım bide? Buna ne denir artık siz düşünün.

Aynen dostum, ben de lisans sonrası şans eseri internette görünce gitmiştim şubeye. Memur 2 gün daha gelmesen yoklama kaçağı olarak davanı açacaktık falan demişti. Haberim yoktu diyince bahaneleri de TRT'de yayınlandığı oluyor. Gece bilmem saat kaçta duyuru yapılıyormuş, şu adamlar yoklama kaçağıdır diye...

Dediğim gibi bu olayı çözmeden vize alman falan çok zor olur, bence en kısa sürede bu işi halletmeye bak...

• Ya salak salak konuşmasınlar valla gittiğimde kavga ederim orda. Bunun bize bir döküman olarak verilmesi gerekiyor üniversiteye girişte veya mezuniyet töreninde diploma ile birlikte askerlikle ilgili diye başlık atılmış bilgilendiren bir döküman. Ondan sonra kaçak oldun para yatır hadi len ordan. İşim gücümde yok sanki 24 saat trt yayın akışını takip ediyorum ben. TRT izlenmiyor bile artık be ne TRT'si. Saçmalamasınlar. Bu askerin kafası neden mantığa basmaz anlamam.

Valla halledicez artık öyle ya da böyle. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Kavgamı da edicem güzel güzel vatandaşı doğru düzgün bilgilendirsinler adamı hasta etmesinler. Paraları cebe atmayı biliyolar hemen.

• Ben de 1 ay önce mezun oldum. Sonbahar'da ALES'e giricem. O zamana kadar askerlikle ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

@Evet, varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canned -- 16 Temmuz 2010; 17:09:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.