Şimdi Ara

Yüksek Lisans Sonrası Tecil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
13.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yüksek lisansı bitirdikten sonra 1 yıl tecil hakkı vardı sanırım, bu konuda bilgisi olan varmı?
    Ve bu tecil işlemi ne şekilde yapılıyor, bağlı olduğun ilçedeki yada ildeki askerlik şubesine gidip tekrar muayene mi olmak gerekiyor ? (ben yüksek lisansa başlamadan önce bir muyene olmuştum)

• Bitirme belgeniz ile birlikte şubenize gitmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Definitive©

Bitirme belgeniz ile birlikte şubenize gitmeniz gerekiyor.

1 yıl tecil ettirebiliyoruz değilmi kesin?
    bir de yaş olarak bir sınır var mı ben 79 doğumluyum.
  • Yok mu başka bilgi sahibi olan arkadaş?
  • cevaplar:
    1-muayene yok. yüksek lisans mezuniyet belgesini veriyorsunuz dilekçe dolduruyorsunuz. 5dk da işleminiz bitiyor.
    2-yaş sorununuz yok.
    3-1 sene tecil alıyorsunuz. Tam olarak tarihini de söyleyeyim. Bitirme belgenizde mezuniyet tarihi önemli, sizin tecil için başvurma tarihiniz değil. mezuniyet tarihi 30 haziran a kadar yazıyorsa seneye ağustos a kadar tecili olursunuz, ağustos 2011 celbi gidersiniz. 1 temmuz yazıyorsa 2011 aralık a kadar teciliniz olur 1 yıldan fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

cevaplar:
    1-muayene yok. yüksek lisans mezuniyet belgesini veriyorsunuz dilekçe dolduruyorsunuz. 5dk da işleminiz bitiyor.
    2-yaş sorununuz yok.
    3-1 sene tecil alıyorsunuz. Tam olarak tarihini de söyleyeyim. Bitirme belgenizde mezuniyet tarihi önemli, sizin tecil için başvurma tarihiniz değil. mezuniyet tarihi 30 haziran a kadar yazıyorsa seneye ağustos a kadar tecili olursunuz, ağustos 2011 celbi gidersiniz. 1 temmuz yazıyorsa 2011 aralık a kadar teciliniz olur 1 yıldan fazla.

Cevaplar için çok teşekkür ederim, umarım bu arada bedelli çıkarda bütün bunlara gerek kalmaz.
  • Selamlar,

Ben de yüksek lisanstan yeni mezun oldum.
    Diploma üzerindeki mezuniyet tarihim 30 Haziran 2010.
    Mezun olduktan hemen sonra okulumun başvurusuyla daha ileri bir tarihe kadar devam eden tehirim
    iptal edilip Aralık 2010 celbine tabi olduğum bana iletildi.

Okuldan bana iletilen mesaj şu şekilde;

"Sayın ...,

T.C. Milli Savunma Bakanlığı’ndan alınan 05 Temmuz 2010 tarihli cevabi yazıda, askerlik sevk tehirinizin İPTAL edildiği ve sevk tehir iptal tarihinize göre Aralık 2010 celbinde sevke tabi olduğunuz ayrıca sevk evraklarınızı almak üzere yerli veya yabancı askerlik şubesine müracaat etmeniz gerektiği bildirilmektedir."

Şimdi benim 1 yıl tecil hakkım var sanırım. Ancak bu tecilin yapılabilmesi için gidip kendim dilekçe filan mı yazmam gerekiyor?
    Ve hangi tarihte gitmem gerekir bilginiz var mı acaba?

Bir de okuldan gelen mesajdaki, "sevk evraklarını almak" kavramı nedir?

Son olarak da ben yüksek lisansa başvurduğum zaman, 1 kere bakaya kaldım, bu durumun yüksek lisans sonrası
    1 yıl tecil hakkımı engellemesi gibi birşey söz konusu olurmu, yoksa kesin 1 yıl tecil hakkımı kullabiliyor muyum?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en geç ekim-kasım gibi şubenize gitmeniz gerek. işlemleriniz 5dk sürecek en fazla. şubeler bomboştur şimdi. şimdi veya geç gitmeniz tecil sürenizi değiştirmeyecek. temmuz 2011 e kadar tecil alacaksınız yani ağustos2011 de askere gideceksiniz.

sevk evrağı almak demek askere gitmek demektir, tecil etmeyecek olanlar için geçerlidir, siz de tecil etmezseniz kasım sonunda kadar sevk evrağınızı almanız gerekir, değilse bakaya olursunuz, bu da ciddi bir suçtur.

geçmişte bakaya olmanız ile tecilinizin alakası yok. etkilemez. şu an bakaya değilsiniz.
    gidin şubeler boş iken halledin. yüksek lisans çıkış belgesi ve kimlik fotokopisi yeterli olacaktır. 5dk sürmez işlemler. gideceksiniz, yüksek lisans mezunuyum, tecil hakkımı kullanacağım diyeceksiniz, hazır dilekçelerden gerekli maddeyi işaretleyeceksiniz. doktora yapma zorunluluğu veya doktora kazanmış olma durumu ibraz etme diye bir durum yok aslında bunu doktora ya kayıt için vakit olsun diye yaptılar ama illa doktoraya başlıyor olmak şart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 31 Temmuz 2010; 0:55:14 >

• Yüksek lisanstan sonra doktora yapanlar içinde aynı tecil hakkı oluyor mu?(doktora bildiğim kadarıyla en az 4 yıl)
  • sorunuzu tam anlayamadım. eğer doktora bittikten sonra tecil var mı diye soruyorsanız yok.
    onun dışında doktora yapacaksanız zaten 7 sene tecil edilir. burada konuşulan doktora yapmadan da yükseği bitirince verilen tecil.
    doktora yapacaksanız ister 1 sene tecil hakkını kullanıp yaparsınız ister direk doktoraya gidersiniz 7 sene alırsınız.
  • Merhaba, benim de aklım bu konuda çok karışık. Ben Eylül 2008'de yüksek lisans a başladım. Haziran veya Ağustos 2011 de bitireceğim. Anladığım kadarı ile mezuniyet tarihinden itibaren 1 sene tecil hakkımız var. Peki bu hakkı masteri 3 senede de bitirsek kullanabiliyoruz değil mi?(Mesela Agustos 2011de mezun olsam 3 sene master + 1 sene tecil ile Aralık 2012 de sevk edileceğim değil mi?) Yani 2 veya 3 senede bitirmek tecil bakımından bi fark yaratıyor mu? Bu düşünceye şu yüzden kapıldım, Eylül 2008de mastera başladığımda okul otomatik olarak Eylül 2011e kadar askerliğimi tecil etti. Ben de acaba bu 3 yıllık süre, 2 senede okulu bitirip + 1 sene tecili mi ifade ediyor diye düşündüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan yok mu acaba?
  • Merhaba. Okulu ne kadar yılda bitirdiğinin bir önemi yok diye biliyorum.
    Çünkü 5713 sayılı kanun gereğince yüksek lisans sonrası 1 yıl tecil hakkı var.

ASAL'a ait formda şu şekilde yer alıyor:

YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMU MEZUNLARINA SEVK TEHİRİ HAKKI VEREN
    5713 SAYILI KANUN

YÜKSEK LİSANS MEZUNLARI Mezuniyet Tarihi + 1 Yıl Sevk Tehiri

Kanunun amacı; lisans ve yüksek lisans mezunlarının bir üst seviyede öğrenim yapabilmeleri, yurt dışı yüksek öğrenim kurumu mezunlarının diploma denklik belgesi alabilmeleri veya askere gitmeden önce bir iş sahibi olabilmeleri için zaman tanımaktır.

5713 sayılı Kanun gereğince sevk tehiri hakkını kullanmak isteyenler, bu isteklerine ilişkin dilekçe ile bizzat en yakın askerlik şubesine veya posta vb. şekilde kayıtlı bulundukları kendi askerlik şubelerine müracaat ederler.

Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez.

quote:

Orijinalden alıntı: italianbmt

Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan yok mu acaba?

• yuksek lisans diplomasinin mutlaka tezli mi yazma si gerekiyor doktora tecili alabilmek için ,tezsiz bitirip bir yil geç gitmek istiorm askere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urfali Apti -- 8 Ağustos 2013; 12:27:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.