Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
124.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sevecen_86

Durum belgesinde o yazıyor. Şu tarihe kadar askerlikle ilgili bir sorunu yoktur mu ne yazıyor bide tecilin bitişi süresi falan yazıyor. Tecilin bitmişse zaten yaylalar yaylalar.

Yanlis alinti yapmisim, chum Lee nin durumu için sormustum, yoklama kacagi-bakaya iken de askerlikle ilgili ... tarihine kadar sorun yoktur yazisi verebiliyor mu askeriye? Eğer veriyorsa bi şekilde tecil ettirilebilir yuksek lisansla filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standart sapma -- 28 Mayıs 2014; 23:44:46 >
  • standart sapma S kullanıcısına yanıt
    Şöyle olur. Sen üniversiteden mezun olmuşsundur ama gitmemişsin askerlik şubeye yoklama için. Yoklama kaçağı durumuna düşmüşsündür. Daha sonra şubeye gidip tecilini yaptırabilirsin ancak mezun olduğun tarihten itibaren 2 yıllık süreyi geçirmediysen.
  • Ben su anda yükseklisans yapıyorum 6. Donem bitti. Yüksek lisansı bitirmeden başka bir yükseklisans başlasam yine tecil olur mu... Özel üniversite olması problem olur mu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yükseklisans da 6. Dönem deyim. Su anda başka bir üniversiteye yükseklisans için başlasam askerlik yine tecil olur mu. Birini bitirmeden diğerine başlasam. Özel üniversite olması problem olur mu

• ekfb E kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla yeniden yüksek lisans programına kayıt yaptırdığında tabi diğer yüksek lisans programından mezun olmadıysan tecilin yeniden yapılıyor ama 34 yaşını geçmemek şartıyla
  • Merhaba arkadaşlar

ben bu dönem tezsiz yüksek lisans programına kayıt oldum.

şimdi de ders programları yapılacak

program kaydı yapmadan askerlik tecil işlemi için şubeye yazı göndermiyoruz dediler.

ben enstitüden öğrenci belgesi alıp kendim askerliğimi tecil ettirebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samic

Merhaba arkadaşlar

ben bu dönem tezsiz yüksek lisans programına kayıt oldum.

şimdi de ders programları yapılacak

program kaydı yapmadan askerlik tecil işlemi için şubeye yazı göndermiyoruz dediler.

ben enstitüden öğrenci belgesi alıp kendim askerliğimi tecil ettirebilir miyim?

hayır ettiremezin, tecil etme ye sevk tehir teklifi denir ve bunu ilgili kurumlar yapabilir aynı şekilde tecili kaldırmayı da kurum yapar siz yapamazsınız.
  • Farkındayım başlık biraz eski ama yasalar değişmediğinden dolayı bu konuda bilgi sahibi arkadaşların bilgileri hala güncel diye ilgili konu olduğundan buraya yazmayı uygun gördüm.

Benim sorum birazcık daha değişik olacak, ben 2 yıl yurtdışında (Polonya'da) bir üniversitede yüksek lisans okuyarak mezun oldum. Yılbaşına kadar da tecilim devam etmekte, fakat Yüksek Lisans'ımın Türkiyede denklik alamaması durumunda acaba tecil sürem dahilinde Türkiye'de farklı bir yüksek lisans'a başvurarak tekrar tecil alabilir miyim? Normalde yüksek lisans bitirdiğimden ötürü hayır olmalı cevabı muhtemelen ama aynı zamanda kağıt üzerinde bitirdiğim yüksek lisansım tanınmadığından ötürü yüksek lisans sonrası alabileceğim 1 yıllık ertelemeyi de alamamaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolffear

Farkındayım başlık biraz eski ama yasalar değişmediğinden dolayı bu konuda bilgi sahibi arkadaşların bilgileri hala güncel diye ilgili konu olduğundan buraya yazmayı uygun gördüm.

Benim sorum birazcık daha değişik olacak, ben 2 yıl yurtdışında (Polonya'da) bir üniversitede yüksek lisans okuyarak mezun oldum. Yılbaşına kadar da tecilim devam etmekte, fakat Yüksek Lisans'ımın Türkiyede denklik alamaması durumunda acaba tecil sürem dahilinde Türkiye'de farklı bir yüksek lisans'a başvurarak tekrar tecil alabilir miyim? Normalde yüksek lisans bitirdiğimden ötürü hayır olmalı cevabı muhtemelen ama aynı zamanda kağıt üzerinde bitirdiğim yüksek lisansım tanınmadığından ötürü yüksek lisans sonrası alabileceğim 1 yıllık ertelemeyi de alamamaktayım.

çok karışık bir durum. bunun cevabını forumlarda alamazsınız. size yolu söyleyeim istanbul da iseniz halıcıoğlundaki askerlik şubesine gidin.
    ikinci katta ASAL başkanlığında Melek hanım var. Eğer hala oradaysa çok yardımsever bir insandır o bu konuda yetkili yani tecili red edip etmeme onların elinde onların başında da bu kişi var. Ben birkaç kez gittiğimde çok iyi davrandılar. Bence konuyu netleştirmenin başka yolu yok. Bu arada şu bilgiyi de vereyim, normalde yüksek lisanstan mezun olunca ek olarak 1 sene tecil verilir, fakat yurt dışı ise bu süre 2 yıldır denklik işlemleri olduğu için. Yani mezun olunca 2 sene hakkınız var. Ayrıca denklik listesi gibi bir şey de olabilir bir yerlerden onu bulun.

• ya beyler neyin kafası bu :) bedelli yapma gibi bir amacınız yoksa niye bu tasmayı boynunuzda uzun yıl taşıyorsunuz? Bir an önce gidin bitsin ya... 5-6 ay ölüm değil geçen yıllarınızın yanında...
  • Arkadaşlar Merhabalar sizlere bir sorum olacak.Benim 1988 doğumlu arkadaş 2010 yılında iki yıllık bir önlisans bölümünden mezun olup dgs ile açıköğretim işletme bölümüne dikey geçiş yaptı. Önümüzdeki haziranda (2015 haziran) açıköğretim işletme bölümünden lisans mezunu olacak.Yüksek lisans yapsa da yapmasa da iki yıl tecil hakkı var mı lisans mezunu olduğu için ?Dikey geçiş sınavı ile 2 yıl içinde bitirebileceği (3.sınıftan başlatan) bir lisans bölümü daha okumak istiyor bu 2 yıl tecili ile okuyabilir mi? Lisans mezunu olduğu için alacağı 2 yıl tecil hakkını bu şekilde kullanabilir mi? Bilenlerin cevaplamasını rica ederiz teşekkürler
  • Nereye kadar uzaticaksin yolun sonu kislaa

• Yüksek lisans yapıyorum. 12 Aralık 2014 tecil bitiş tarihi yazıyor. 2011 temmuzda erteletmiştk başlarken okula.Tez uzadı bitmedi hala. 1-2 aya daha ihtiyacım var. 1 yıl daha gitmek istemiyorum ama doktoraya başlama planım var. Bu iş nasıl olacak 12 aralıktan önce şubeye gitmelimiyim ? İzlemem gereken yollar nelerdir ? Bilgisi olan varmı.
  • Arkadaşlar konuyu hortlattım kusura kalmayın...Şİmdi yazılanları okudum fakat anlamadığım cevap bulamadığım birşey var..Şöyle özet geçeyim; Ben haziran 2014te lisanstan mezun oldum...Yazın şubeye gidip 2 yıl askerliği tecil ettim.2016 Kasım gibi askere gidersin falan dediler...Ben şimdi yüksek lisansa başvurdum tezsiz 2016 ocakta falan bitecek 1 yıllık bir program...Yani tecil sürem dolmadan yüksek lisanstan mezun olmuş olucam..Bu durumda benim askerliğin akıbeti ne olur acaba..

Direk yüksek lisansa başlayınca 3 yıl tecil olur mu?? Eğer olursa mezun olduktan sonra okulla ilişiğim kalmayınca tecil bozulur mu acaba???Bu soruların cevaplarını alabilirsem çok sevinicem..
  • Arkadaşlar ACİL YARDIMINIZ gerekiyor. Ben 2014 haziran ayında üniversiteden mezun oldum. Mezun olduktan sonra askerliği 2 yıl tecil ettim. Şimdi 2016 kasım celp ine kadar tecilliyim. Ancak bir iş için tecilimin uzaması gerekiyor. Bu bahar yarıyılındaki bir tezsiz yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum. Tezsiz yüksek lisans herşey yolunda giderse 2016 haziranda biter. Şimdi askerlik tecili nasıl hesaplanır.
  • bu konunun içine bulunduğu, askeri mahkemede karar var. Eski bir karar ama içeriğindeki açıklamaya göre eğer o madde hala duruyorsa ikinci bir lisansüstü eğitim kesin olarak erteleme yapmayabilir.

quote:

Bu hükme dayanılarak çıkarılan Sevk Tehiri İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönerge (MSY 70-5)’nin 5/d maddesi “Askerlik hizmeti yapmadıkça, sadece bir branşta lisansüstü öğrenim yapılır. Ancak branş ve meslekleri bakımından zorunlu olarak ilave ikinci branşta lisansüstü öğrenim göreceklerin, bu durumlarının, ilgili veya bağlı bulundukları Üniversitelerce teklif edilmesi durumunda, sevk tehirlerinin yapılıp yapılmayacağı hususu, Milli Savunma Bakanlığınca kararlaştırılır.” şeklindedir.
  • Arkadaşlar Merhaba bir sorum olucak,

Ben lisans bittikten sonra tecili yaptırdım sonrasında ise tezsiz yükseklisansa başladım ve okul tekrar tecil yaptırmış. Ocak ayında okuldan mezun olduğum için belgelerimi askerlik şubesine göndermişler. Şube 1 yıl daha tecil yaptırabilirsin diyor 1 yıllık sürede ocak ayında sona eriyor eğer yaptırırsam. Ben şimdi tezli yükseklisansa başlarsam tecil yaptırabilirmiyim?. tezli yükseklisansı yurtdışında yapmayı düşünüyorum sorun çıkarmı ?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucnoktaondort

Arkadaşlar Merhaba bir sorum olucak,

Ben lisans bittikten sonra tecili yaptırdım sonrasında ise tezsiz yükseklisansa başladım ve okul tekrar tecil yaptırmış. Ocak ayında okuldan mezun olduğum için belgelerimi askerlik şubesine göndermişler. Şube 1 yıl daha tecil yaptırabilirsin diyor 1 yıllık sürede ocak ayında sona eriyor eğer yaptırırsam. Ben şimdi tezli yükseklisansa başlarsam tecil yaptırabilirmiyim?. tezli yükseklisansı yurtdışında yapmayı düşünüyorum sorun çıkarmı ?

Teşekkür ederim.

ocak ayında sona erer tecil askere alınırısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Hocam çok kısa ve moral bozucu bi cevap oldu ya . Ama yükseklisansı alan dışı yaptığım için şu an yüksek mühendis olmadım ben. Peki eylül ayında yurtdışına çıksam sonuçta ocak ayına kadar tecilliyim sorun olurmu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Hocam çok kısa ve moral bozucu bi cevap oldu ya . Ama yükseklisansı alan dışı yaptığım için şu an yüksek mühendis olmadım ben. Peki eylül ayında yurtdışına çıksam sonuçta ocak ayına kadar tecilliyim sorun olurmu?

Sorun olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.