Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
124.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Orijinalden alıntı: ucnoktaondort

quote:

Orijinalden alıntı: mltfeyzo

quote:

Orijinalden alıntı: ucnoktaondort

Arkadaşlar Merhaba bir sorum olucak,

Ben lisans bittikten sonra tecili yaptırdım sonrasında ise tezsiz yükseklisansa başladım ve okul tekrar tecil yaptırmış. Ocak ayında okuldan mezun olduğum için belgelerimi askerlik şubesine göndermişler. Şube 1 yıl daha tecil yaptırabilirsin diyor 1 yıllık sürede ocak ayında sona eriyor eğer yaptırırsam. Ben şimdi tezli yükseklisansa başlarsam tecil yaptırabilirmiyim?. tezli yükseklisansı yurtdışında yapmayı düşünüyorum sorun çıkarmı ?

Teşekkür ederim.

ocak ayında sona erer tecil askere alınırısın.

Teşekkür ederim Hocam çok kısa ve moral bozucu bi cevap oldu ya . Ama yükseklisansı alan dışı yaptığım için şu an yüksek mühendis olmadım ben. Peki eylül ayında yurtdışına çıksam sonuçta ocak ayına kadar tecilliyim sorun olurmu?

Sorun olmaz.

Peki bir sorum daha olucak. Yurtdışına çıktığımda ocak ayında tecil sürem bittiğinde yurtdışında ikien bir sorun olurmu veya tr ye giriş çıkış durumunda ?

• Olmaz para cezası gelir.
  • arkadaşlar ben lisans mezunuyum şubat 2015 te mezun oldum fakat ben 1.5 sene uzattım okulu şimdi benim askerlik tecil durumu nedir? yani normalde 1.5 sene önce bitirmem gerekiyordu. 2 sene tecil hakkım ne zaman kadar acaba şu anda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhtn

arkadaşlar ben lisans mezunuyum şubat 2015 te mezun oldum fakat ben 1.5 sene uzattım okulu şimdi benim askerlik tecil durumu nedir? yani normalde 1.5 sene önce bitirmem gerekiyordu. 2 sene tecil hakkım ne zaman kadar acaba şu anda?

Yine 2 sene hakkin var korkma. 1.5 sene uzatmak da nedir be birader pes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brhtn B kullanıcısına yanıt
    okulu bitirmişsiniz tecil hakkınızı kullanmak için askerlik şubesine gidip yoklamanızı yaptırmanız lazım, ne kadar süresi var bilmiyorum eğer geçirirseniz idari para cezası verebilirler. En iyisi şubenizi arayıp sorun öğrenin.
  • Yukarılarda Y.L. yapılırken, bitirmeden başka bir üniversitenin Y.L. bölümüne kabul edilip önceki Y.L. kaydımızı sildiğimiz zaman yeni bir 3 yıllık tecil hakkı verildiğini okudum yanlış anlamadıysam. Bu bilginin kaynağını öğrenmek istiyorum. Hangi kanundur bu ?
  • coşcoş kullanıcısına yanıt
    İlk yazıda geçen alttaki ifadelerde yer alan yönetmelik ve kanunlarda üstü kapalı olarak ifade ediliyor.

"Milli Savunma Bakanlığı Sevk Tehir Yönetmeliği 12. Md. C bendinde özetle “yüksek lisans eğitimini sürdürenlere tabi oldukları kanun ve yönetmeliklerinde belirlenen azami süreler kadar tecil hakkı tanınır” denmektedir. Tabi oldukları kanun derken kastedilen 2547 sayılı kanun ve Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğidir.
    2547 sayılı kanuna göre yüksek lisansı belirli bir süre içinde bitirme zorunluluğu olmamakla birlikte 44. Md. C bendinde özetle “yüksek lisans için azami 3 yıl süre tanınır, bu süre içinde bitiremesen dahi devam edebilirsin ancak öğrencilik haklarından yararlanamazsın”
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

Orijinalden alıntı: brhtn

arkadaşlar ben lisans mezunuyum şubat 2015 te mezun oldum fakat ben 1.5 sene uzattım okulu şimdi benim askerlik tecil durumu nedir? yani normalde 1.5 sene önce bitirmem gerekiyordu. 2 sene tecil hakkım ne zaman kadar acaba şu anda?

Yine 2 sene hakkin var korkma. 1.5 sene uzatmak da nedir be birader pes

yaa kardeşim sorunlar oldu o yüzden uzadı cevap için teşekkür ederim.
  • Mrb arkadaslar.ben 1990 dogumluyum.4 yillik lisans egitimimi bitireli 1 yil oldu. 1 yil daha hakkim var. Smdi ben tezsiz yl basvursam ve bitirmeden kaydimi sildirip 2.senesinde baska tezsiz yl kaydolsam 34 yasima kadar tecil ettirebilirmiyim. Nasil yapmak gerek kac defa bunu kullaniyoruz. Tezsiz yl la nasil tecil ettirebikirz .yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: limuzin

Mrb arkadaslar.ben 1990 dogumluyum.4 yillik lisans egitimimi bitireli 1 yil oldu. 1 yil daha hakkim var. Smdi ben tezsiz yl basvursam ve bitirmeden kaydimi sildirip 2.senesinde baska tezsiz yl kaydolsam 34 yasima kadar tecil ettirebilirmiyim. Nasil yapmak gerek kac defa bunu kullaniyoruz. Tezsiz yl la nasil tecil ettirebikirz .yardimci olursaniz sevinirim

Aynen bu şekilde oluyor mu ?
  • Arkadaşlar ben üniversiteden mezun oldukdan sonra 2 yıl tecil ettirdim. şuan tecilin 4. ayı. sormak ıstedıgım şuki; benım suan yuksek lısans a baslamam gerekıyor.suan baslasam 1,5-2 yıl süren yuksek lısans bıttıgınde direk tecilimde bitmiş oluyor. acaba yuksek lısans mezunu oldukdan sonra 1 yıl daha tecil ettirme şansımız oluyor mu ? cevab veren arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim
  • 1 tecil hakkın var.
  • merhaba,

bir yüksek lisans bitirmeden başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırma seçeneğinde örnek olarak tezli yüksek lisans bitirmeden tezsiz yüksek lisansa geçmeyi vermişsiniz
    peki;

bir tezli yüksek lisansa devam ederken başka bir tezli yüksek lisansa başvursak da olur mu?

örneğin muğla ünversitesinde tezli yüksek lisans yapıyorum aynı bölümden başka bir üniversitede tezli yüksek lisansa kayıt yaptırırsam, muğladan kaydımı sildirmeden yaparsam kayıt sonrasında askerlik şubesinden tekrar tecil ettirebilir miyim şuan 2016 ocağa kadar tecilim var gidip tekrar 2019 a kadar tecil yaptırabilir miyim?
  • Merhaba arkadaşlar,

Aralık 2015te tecilim bitiyor ve tezli yüksek lisans öğrencisiyim (bitiremeyeceğim). Bu durumda başka bir tezsiz yüksek lisans programına katılmayı düşünüyorum. Yukarıdaki yorumlarda birçok kişi tekrar tecil hakkının kazanıldığını belirtmiş fakat Ahmet Yesevi Üni başvuru sayfasına girdiğimde
    "Askeralma Yönergesine göre aynı alan ve seviyede eğitim yapmış bir öğrencinin ikinci bir defa benzer bir eğitimi alması halinde erteleme yapılmaz"

ibaresi bulunmakta. Bu konuda beni aydınlatabilecek birisi var mıdır ?

Teşekkürler.
  • SeqRenT kullanıcısına yanıt
    Eğer mezun olursan o kural işliyor
  • dıyelım lısanstan sonra ıkı sene tecıl hakkını kullandık. ıkıncı yılın bıtımıne dogru yuksek lısansa basladık. yl nın sonunda mezun olunca bır senelık tecıl hakkını da kullanabılıyor muyuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba
    Ben agustos celbinde askere gidecegim. Ancak isim dolayisiyla yuksek lisansa kayit yaptirip tecil ettirmeyi dusunuyorum. Ilk sorum kaydolursam azami 3 yil tecil veriliyor diye yaziyor her yerde. +1 yil daha verilir diyenler de var. Dogrusuny bilen varmi?
    Ikinci sorum ise yuksege kaydolursam atiyorum 1 yil sonra kaydimi dondurursam tecilim iptal mi oluyor yani bakaya ya dusme gibi bir riskim varmidir?
    Ucuncu sorumsa okul bitmeden yeniden baska yüksek lisansa yazilmam la +3 yil daha kazanabiliyorm uyum?
    Bu uc durumu tezsiz yuksek lisansa kaydolacakmisim gibi dusunmenizi rica ediyorum.
    Cevaplarinizi ve yorumlarinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

3 yıl 4 ay dan sonra doktora yaparsan tecilin uzuyor. Yüksek lisans yaparken mezun olmadan başka bir yüksek lisasn programına başlayıp önceki kaydını silersen yeniden 3 yıl 4 ay süren oluyor.

lisans,yüksek lisans,doktora..öğrenim görmekte olduğunuz programı yarıda kesip dengi bir programa kayıt extra tecil hakkı tanımaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: iLkBaHaRsOnBaHaR

quote:

3 yıl 4 ay dan sonra doktora yaparsan tecilin uzuyor. Yüksek lisans yaparken mezun olmadan başka bir yüksek lisasn programına başlayıp önceki kaydını silersen yeniden 3 yıl 4 ay süren oluyor.

lisans,yüksek lisans,doktora..öğrenim görmekte olduğunuz programı yarıda kesip dengi bir programa kayıt extra tecil hakkı tanımaz

Mezun olmadığın sürece yeniden tecil hakkın var, git ister askerlik şubesine sor ister üniversitelerin öğrenci işlerine sor. Hepsini araştırdım tek tek ve öğrendim ve bunu yapan arkadaşım da var ve gayette devam ediyo tecilleri. O yüzden işkembeden atmayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iLkBaHaRsOnBaHaR

quote:

Mezun olmadığın sürece yeniden tecil hakkın var, git ister askerlik şubesine sor ister üniversitelerin öğrenci işlerine sor. Hepsini araştırdım tek tek ve öğrendim ve bunu yapan arkadaşım da var ve gayette devam ediyo tecilleri. O yüzden işkembeden atmayın.

katılıyorum hocam. Galiba ufak bi noktayı gözden kaçirmişim : " mezun olunmadığı surece "..fakat mezuniyettten sonra kalkıp bir yüksek lisans programına daha kayıt şansınız yok. Max bir yıl daha tecil hakkınız var. Ha bu arada "işkembeden atmayın " tabiri pek hoş olmamış belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iLkBaHaRsOnBaHaR -- 16 Kasım 2015; 1:45:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.