Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, benim üniversite bittikten sonra ki 2 yıllık tecil hakkım HAZİRAN 2016'da bitiyor. Ben bu ay bir Tezsiz Yüksek Lisansa (uzaktan eğitim programında da tecil oluyorsa ona kayıt yaptırmayı düşünüyorum) kayıt yaptırırsam ne kadar süre tecil olur askerlk ? Tezsiz Yüksek Lisanlar genellikle 1 yıl (2 dönem) oluyor, bu durumda askerlik tecili de 1 yıl mı olur ? Program 1 yıl olmasına rağmen Tecil süresi 3 yıl oluyorsa eğer 1 yıl sonunda Yüksek Lisanstan mezun olursam bu 3 yıllık tecil hakkım devam eder mi yoksa mezun olduğum tarihte 3 yıl hakkım biter ve askere çağırılır mıyım ?
  • headhuntergs H kullanıcısına yanıt
    tezli yüksek lisans ta 3 yıl 4 ay, tezsiz de 3 yıl tecil yapılıyor. Eğer 1 yıl içerisinde mezun olursanız tecil düşer fakat yüksek lisans mezun olunan tarihten itibaren 1 yıl tecil hakkı veriliyor onu kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu006 -- 13 Ocak 2016; 20:01:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogu006

tezli yüksek lisans ta 3 yıl 4 ay, tezsiz de 3 yıl tecil yapılıyor. Eğer 1 yıl içerisinde mezun olursanız tecil düşer fakat yüksek lisans mezun olunan tarihten itibaren 1 yıl tecil hakkı veriliyor onu kullanabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler,
    3 yıl tecil hakkının bitmemesini istersek 3.yılın olduğu döneme kadar her dönem harç ücretlerini yatırıp derslerden kalmamız gerekiyor değil mi ? Amacımız erken bitirmemek olacak yani ? Her dönem parayı yatırıp ders kayıt işlemini yapıp hiç sınava derse filan gitmeyince 3.yıla kadar üniversiteden atılma vs. gibi bir ihtimal var mı ? (Uzaktan eğitim tezsiz veya normal,ikinci öğretim tezsiz yüksek lisanslar dahil hepsi için soruyorum, çünkü her yerde uzaktan yok normal veya ikinci öğretimlerede başvurup o şehire gidip ders kayıtlarını yapacağım ancak derse veya sınava girme amacım yok sadece tecil için düşünüyorum)

• headhuntergs H kullanıcısına yanıt
    valla o kadarını bilmiyorum. ben geçen sene şubatta tezli yüksek lisansı 7. dönemde bitirdim (azami süre 6 dönemdir) şuanda bir yıllık tecilini kullanıyorum eylülde doktoraya başladım ders kaydı yaptım bende şuan gitmiyorum bir ara gidip dilekçe verip doktora tecilimi yaptıracam ve artık gittiği yere kadar derslere girmeden kullanacam.

benle birlikte başlayan iki arkadaşımda tezli yüksek lisanslarının 3yıl 4ay tecilini kullanıp kayıtlarını sildirip bu eylülde tekrardan tezli yükseğe başlayıp tekrar 3 yıl tecil aldılar. birisi aynı üniversitede tekrar başladı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu006 -- 14 Ocak 2016; 16:15:43 >
  • dogu006 kullanıcısına yanıt
    Bende aynısını tezsizde yapmayı düşünüyorum artık gittiği yere kadar :)
  • Merhaba arkadaşlar.

Lisanstan mezun oldum 2 yıllık tecil hakkımı kullandım ağustos 2015 de tecilim bitti ve bakaya kaldım 300 küsür ceza ödedim şimdi 25 ocakta kadar tecilim var ama üniversitelerin kesin kayıt tarihleri şubatta 5-10 gün gibi tekrar bakaya kalsam yüksek lisansa kayıt olup tecil ettirebilir miyim?

Yani ilk bakayada bir sonraki celp döneme aktarılıp kayıt yaptırabiliyorsun fakat 2. kere bakaya kalma durumunda ne oluyor? aynı durum olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murathany

Merhaba arkadaşlar.

Lisanstan mezun oldum 2 yıllık tecil hakkımı kullandım ağustos 2015 de tecilim bitti ve bakaya kaldım 300 küsür ceza ödedim şimdi 25 ocakta kadar tecilim var ama üniversitelerin kesin kayıt tarihleri şubatta 5-10 gün gibi tekrar bakaya kalsam yüksek lisansa kayıt olup tecil ettirebilir miyim?

Yani ilk bakayada bir sonraki celp döneme aktarılıp kayıt yaptırabiliyorsun fakat 2. kere bakaya kalma durumunda ne oluyor? aynı durum olur mu?

ayrıntılı cevap buradan görebilirsiniz sanırım

konu :http://forum.donanimhaber.com/m_113694732/tm.htm

• konu için :http://forum.donanimhaber.com/m_113694732/tm.htm

Bakaya durumundayken Askerlik Durum Belgesi aldım. (Açıklamalı Konu)

benim gibi yoklama kaçağı "bakaya" olan arkadaşlar çok vardır biliyorum.
    bu yuzden bugunki yaşadıklarımı açıklamak istedim. faydalı olur sanırım (tarih: 18 Ocak 2016)

öncelikle ben Lisans mezunuyum.
    askerlik dönemim Kasım 2015'di. ve ben 2 celp dönemi bakaya durumundaydım. (kasım'15 ve şubat'16 bakaya kalmıştım.)
    Yüksek Lisans için Askerlik durum belgesi almam gerekiyordu.
    bakaya olanların aklında hep şu soru vardır, acaba şubeye gitsem askere direk alırlar mı?
    cevabı kesinlikle HAYIR.

Ankara/mamak askerlik şubesine gittim. sıra numaramı aldım.
    memure hanıma "bakaya oldumu ve yüksek lisans için askerlik durum belgesi almam gerekiyor" dedim.
    sonraki işlemler; size örnek bi dilekçe formu doldurtuyor. neden bakaya kaldınızı açıklıyorsunuz.
    "ifade alınıyor" denilen kısım burası. öyle polis karakoldaki gibi ifade vermek düşünmeyin.
    birkaç cümlelik bir mazaret yazıyorsunuz o kadar. hiç büyütülecek yada korkulacak birşey yok.

sonra birkaç evrak daha doldurup imzalıyorsunuz.
    en sonunda, kendim için diyorum, Şubat 2016 celbi geçtiği için Mayıs 2016 celbine kadar askerlik tecilim oldu.
    yani, bu süreye kadar Yüksek Lisansa başvurabileceğim rahatça.
    2 örnek nüsha aldım Tecil belgemi. bunlarla ünive gidip başvurucam, sonra üniv tecil için askerlik şubeye yazıcak.

Sonuç; bakaya durumunda olan arkadaşlar içiniz rahat olsun. korkmadan Şubeye gidip belgenizi alabilirsiniz.
    otelde kalmak, yurtdışına çıkış, gbt kaydı, yolda polis çevirmesinden vs korkmak yerine gidin tecilinizi yaptırın.
    sadece 100-200 lira arası bi idari ceza gelecek sonradan o kadar.
    parayı o an ödemiyorsunuz zaten.
    benm de aklımda birçok soru vardı ama çok rahat geçti gerçekten.
    Umarım yararlı olmuştur bu bilgiler.
    Konuda tarih yazdım çünkü ileride birgün başka değişikler olabilir. sonraki tarihlerde google dan aratıp eski bilgileri
    çok fazla dikkate almamak lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoRriZ -- 18 Ocak 2016; 17:46:41 >

• Merhaba, benim sorunum konuyu açan arkadaşınkı ile aynı. Ancak duyduğum bir söylentiyi sormak istiyorum.

benim bu sene yüksek lisansta 6. dönemim (okul bitmedi) ve şubat 2016'da tecilim doluyor. Okul tabi ki tecili uzatmayacağını söyledi. Ben öğrenci belgesini alıp şubeye götürsem tecilim uzar mı? bu yöntemle birinin 3 sene daha tecil aldığını duydum ama tabi hep söylentiler vs. Bu sebeple sizlere sormak istedim.

Bir de askerlik şubesine gittiğimde tecilim biteceği için bir sonraki celpe tarih verirler mi?

Önerilerinizi de bekliyorum
  • canhayko C kullanıcısına yanıt
    yüksek lisans tecilini zaten kullanmışınız okul uzatma yaparsa yapar öğrenci belgesi alıp boşuna zaman harcamayın 1-30 mart sevk işlemlerini başlatmanız gerekli mayıs celp döneminde askere gidersiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. Tekrardan konu açıp bölümü kirletmek istemedim. Mezuniyet sonrası askerlik için birkaç sorum olacaktı sizlere.

Öncelikle kendimden bahsedeyim, 14.03.1990 doğumluyum. Üniversiteye 2008 Eylül'de girişimi yaptım. Şu anda okuldan çıkışımı alabilmem için öğrenci işlerine başvurmam gerekiyor. Şu ana kadar gidip de herhangi bir tecil işlemi yapmadım. 4 yıllık mühendislik okudum. Bu dönem mezun olacağım artık çok şükür. Akabinde bir üniversitenin tezli yükseklisansına başvuru yapacağım. Kabul olacak gibi.

Amacım bedelli askerliği beklemek. Sorularıma geçeyim :

1-) Okuldan çıkışımı alır almaz askerlik şubesine gidip tecil yaptırmam gerekiyor mu ? Kaçak konumunda görünme gibi bir ihtimal var mı ? Yükseklisans kaydımı yapana kadar bekleyebilir miyim ?

2-) Yükseklisanstan ziyade asıl yapmak istediğim şey, 2 yıllık da olsa bilgisayar veya yazılım bölümü okumak. 4 yıllıktan sonra 2 yıllık okumaya kalksam, yükseklisansa başvuru yapmasam, askerliğimde işime yarar mı bu durum ? Yoksa bir hayal mi ?

3-) Ben şimdi hiç yükseklisans düşünmeyip tecil başlatsam, Eylül 2016'da yükseklisans programına kayıt yaptırsam; 2 yıllık tecil hakkım komple mi yanar, yoksa yükseklisans bitiminde tekrar kaldığı yerden kullanabilir miyim ?

Sorularım bunlar, maalesef daha önce hiç askerlikle işlemim olmadığı için prosedürleri bilmiyorum. Kusuruma bakmayın lütfen. Teşekkür ediyorum şimdiden, iyi günler. :)

• Eric Cartman. kullanıcısına yanıt
    1) Mezun olup diplomanı ya da geçici mezuniyet belgeni aldıktan sonra askerlik şubesine gidip tecilini yaptır. Tecilin mezun olduğun gün başlar. Ne kadar geç tecil edersem o kadar uzun sürer diye bir şey yok. Diyelim 22 Ocak 2016' da mı mezun oldun, tecilin 22 Ocak 2018' e kadar olur. İstersen tecilini 6 ay sonra başlat bir şey değişmez. 22 ocak 2016' dan itibaren süre başlar.

2) Lisans programından mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak zorundasın. Eğer ön lisans programına kayıt yaptırırsan üniversite sana tecil yapmaz. Her zaman bir üst eğitim programına girmen lazım. İkinci bir lisans programına başlarsanda işe yaramaz. Lisans sonra yüksek lisans sonra da doktora yapabilirsin üniversite tarafından tecil yapılabilmesi için.

3) Yüksek lisans programına başladıktan sonra artık senin lisanstan kazandığın tecil hakkı işlemiyor. Ama şu var mezun olamazsın ve daha lisanstan mezun olmanın üzerinden 2 sene geçmemiştir lisanstan gelen tecil sürenin kalan kısmını kullanabilirsin ( bunu yinede askerlik şubesine sormanı öneririm). Yüksek lisanstan mezun olunca 1 sene tecil hakkın oluyor.

• Arkadaslar ben yuksek lisansın birisinde 3 yilini doldurdum ve mezun olamadim..okulda da kaydimi silmisler..simdi baska bir okulda yuksek lisans kaydi yaptirsam tekrar uzatir miyim tecili?

Bir de yukarida arkadasimizin birisi yazmis..bakaya kalinca yurtdisi ucusu problem degil diye.. Benim mart ayinda yurt disi ucusum var .. Ben bir problem yasar miyim.. Bir de ben 18 subattan sonra bakaya mi oluyorum simdi ? Yoksa subattan sonra askere cagrilacagim ilk donem (hangi donem onu da bilmiyorum) o zaman gitmeyince mi bakaya olacagim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevecen_86

1) Mezun olup diplomanı ya da geçici mezuniyet belgeni aldıktan sonra askerlik şubesine gidip tecilini yaptır. Tecilin mezun olduğun gün başlar. Ne kadar geç tecil edersem o kadar uzun sürer diye bir şey yok. Diyelim 22 Ocak 2016' da mı mezun oldun, tecilin 22 Ocak 2018' e kadar olur. İstersen tecilini 6 ay sonra başlat bir şey değişmez. 22 ocak 2016' dan itibaren süre başlar.

2) Lisans programından mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak zorundasın. Eğer ön lisans programına kayıt yaptırırsan üniversite sana tecil yapmaz. Her zaman bir üst eğitim programına girmen lazım. İkinci bir lisans programına başlarsanda işe yaramaz. Lisans sonra yüksek lisans sonra da doktora yapabilirsin üniversite tarafından tecil yapılabilmesi için.

3) Yüksek lisans programına başladıktan sonra artık senin lisanstan kazandığın tecil hakkı işlemiyor. Ama şu var mezun olamazsın ve daha lisanstan mezun olmanın üzerinden 2 sene geçmemiştir lisanstan gelen tecil sürenin kalan kısmını kullanabilirsin ( bunu yinede askerlik şubesine sormanı öneririm). Yüksek lisanstan mezun olunca 1 sene tecil hakkın oluyor.

Son maddede yazdiginiz yuksek lisanstan sonra 1 yil daha tecil uzatilmasi hakkı, yuksek lisanstan mezun olamasak da gecerli oluyor mu ?

• gokhan1500 G kullanıcısına yanıt
    eylül 2015 de iki arkadaşım yüksek lisansı bitiremeyip kayıtlarını sildirip tekrar yeni yüksek lisansa başladılar ve tekrar 3 yıl tecil aldılar o konuda sorun olmaz. fakat kaydını silen okul askerlik şubeye bildirim yapmalı yada sana kayıt sildiğine dair belge versinler diğer universite tecil yaparken sorun oluyor eğer eski okul kayıt sildiğini bildirmediyse arkadaşım faksla yollamıştı kayıt sildirme belgesini

tecil süren 18 şubatta bitiyorsa 1-30 mart (benim tecil de 19 şubatta bitiyor oradan biliyorum) sevk başlatman için şubeye gitmen lazım mayısta askere alırlar 30 marta kadar bakaya olmazsın ondan sonra bakaya kalmış olursun.

bakaya kalırsan yurtdışına çıkarken sana 15 gün içinde askerlik şubeye gideceğine dair belge imzalatıp yollarlar. zaten bakaya kalınca adresine de aynı belge yollanıyor.

yüksek lisans bitirmeyene 1 yıl tecil vermiyorlar:)) sırf o tecili almak için yükseği bitirdim şimdi doktora tecili yaptırcam.

• quote:

eylül 2015 de iki arkadaşım yüksek lisansı bitiremeyip kayıtlarını sildirip tekrar yeni yüksek lisansa başladılar ve tekrar 3 yıl tecil aldılar o konuda sorun olmaz. fakat kaydını silen okul askerlik şubeye bildirim yapmalı yada sana kayıt sildiğine dair belge versinler diğer universite tecil yaparken sorun oluyor eğer eski okul kayıt sildiğini bildirmediyse arkadaşım faksla yollamıştı kayıt sildirme belgesini

tecil süren 18 şubatta bitiyorsa 1-30 mart (benim tecil de 19 şubatta bitiyor oradan biliyorum) sevk başlatman için şubeye gitmen lazım mayısta askere alırlar 30 marta kadar bakaya olmazsın ondan sonra bakaya kalmış olursun.

bakaya kalırsan yurtdışına çıkarken sana 15 gün içinde askerlik şubeye gideceğine dair belge imzalatıp yollarlar. zaten bakaya kalınca adresine de aynı belge yollanıyor.

yüksek lisans bitirmeyene 1 yıl tecil vermiyorlar:)) sırf o tecili almak için yükseği bitirdim şimdi doktora tecili yaptırcam.

Ustad cevabin iyi oldu..18 subatta bitiyormus benim tecilim....bugun merak edip edevletten baktim.18 subata kadar askerlikle ilgili sorunu yoktur yazigor2..ama benim ucagim 4 mart tarihinde.. Mart ayi icinde bakaya olmadigimi ogrenmek benim icin iyi oldu..seyahatimi tedirgin olmadan yapabileceğim anladigim kadariyla..

Benim suan yuksek lisans kaydi alan okul bulmam gerekiyor o zaman..yas 28..bi 3 yil daha otelemem lazim ..

ara dönem alımlar başladı acele etsen iyi olur kaçırırsan taa eylülde onun çözümü de temmuz kadar askerlik şubeye uğramamak:) sonrasında sevk başlatıp kasım celbine gitmek eylülde yükseğe girip tecil yaptırmak bunu da bir arkadaşım bu sene yaptı.
    Hayır, mezun olman gerekiyor tecil hakkı için.
  • quote:

ara dönem alımlar başladı acele etsen iyi olur kaçırırsan taa eylülde onun çözümü de temmuz kadar askerlik şubeye uğramamak:) sonrasında sevk başlatıp kasım celbine gitmek eylülde yükseğe girip tecil yaptırmak bunu da bir arkadaşım bu sene yaptı.

Ales e girmeyeli uzun zaman oldu..sinavsiz alan yerleri arastirayim..

• dogu006 kullanıcısına yanıt
    İlla kayıt sildirmek gerekiyor mu? İlk yüksek lisans yaptığım okula son 1 dönem kala gidip benim kaydımı silin desem olmaz mı? O sırada da 2. yüksek lisansa başlamış olurum.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.