Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ağustos celp dönemi daha belli olacak. eğer içinize sinmiyorsa tekrar şubeye gidin veya telefonla sorun askerlik durumunuzu. benim tecilim yapılmasına rağmen e devlette eski tarihi uzun süre kaldıydı.

zaten e devlette bu uyarıyı veriyor:
    Oluşturduğunuz Askerlik Durum Belgesi ile ilgili tereddütleriniz var ise bulunduğunuz yere en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvurunuz.
  • Merhaba,
    Benim yüksek lisansa kaydım var. 2018 aralık'a kadar tecilliyim. Fakat Kasım döneminde gitmeyi düşünüyorum. 31 Ağustos'a kadar başvurmam mı gerekiyor?
    Bir de tecili bozmak için ekstra bir şey yapmak lazım mı yoksa direk askerlik şubesine ben sonraki dönem gitmek istiyorum dediğimizde kayda alıyorlar mı?
    Bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
  • Merhaba,
    1989 yılı doğumluyum, Haziran 2013'te lisanstan mezun olup eylül 2013'te tezli yüksek lisans eğitimime başladım. Yüksek lisans bana 3 yıl 4 ay tecil süresi verdi. Bu süre Ocak 2017'de doluyor. Şimdi yüksek lisansımı bitirmek üzereyim. Bitirdikten sonra doktoraya başlayacağım doktoranın verdiği tecil hakkımı da kullanmak istiyorum. Soracağım soru bana göre oldukça kritik, sorum şu; Ocak 2017'ye kadar yüksek lisans'tan mezun olup doktoraya kabul alırsam toplam tecilim kaç yıl olur? İkinci durum olarak Ocak 2017'den sonra yüksek lisansı bitirip sonraki 1 yıl içerisinde doktoraya kabul alırsam tecilim ne kadar olur?
  • cybercem C kullanıcısına yanıt
    doktora tecil süresi 6 yıldır eğer 34 yaşını geçmiyorsan. geçersen 34 yaşına kadar tecil alırsın.
  • justinne kullanıcısına yanıt
    askerlik şubeye gidip istediğiniz zaman sevk başlatabilirsiniz tecil otomatik bozulur. Kasım için son tarihi askerlik şubeyi arayıp sorun
  • Merhaba arkadaşlar, yukarıdaki yazılanlara göre cevabını alamadığım bir soruyu soracağım. Ayrıca verilen site linkinde de son sorulan sorular cevaplandırılmamış. O yüzden oraya sormaktan vazgeçtim. Burada paylaşayım.

Ben lisanstan mezun olunca 2014 Eylül'de tecil yaptırdım ve 2016 eylül'de bitiyor. Askerlik dönemim ise 2016 kasım olarak gözüküyor. Tezsiz yüksek lisans yaptırmak istiyorum. Bu tarihten sonra ve bu tecilimi de göz önüne alarak yaptırabilir miyim? Nasıl bir yol izleniyor? Eylülde kayıt gibi birşeyler okudum. Ayrıca son başvuru tarihi 15 temmuz gibi birşeyler de okudum. Anlamadım. Amacım yüksek lisansa kayıt yaptırıp bir süre daha tecil hakkı sağlamak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knngs

Merhaba arkadaşlar, yukarıdaki yazılanlara göre cevabını alamadığım bir soruyu soracağım. Ayrıca verilen site linkinde de son sorulan sorular cevaplandırılmamış. O yüzden oraya sormaktan vazgeçtim. Burada paylaşayım.

Ben lisanstan mezun olunca 2014 Eylül'de tecil yaptırdım ve 2016 eylül'de bitiyor. Askerlik dönemim ise 2016 kasım olarak gözüküyor. Tezsiz yüksek lisans yaptırmak istiyorum. Bu tarihten sonra ve bu tecilimi de göz önüne alarak yaptırabilir miyim? Nasıl bir yol izleniyor? Eylülde kayıt gibi birşeyler okudum. Ayrıca son başvuru tarihi 15 temmuz gibi birşeyler de okudum. Anlamadım. Amacım yüksek lisansa kayıt yaptırıp bir süre daha tecil hakkı sağlamak. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Hocam ohal durumunda tecil hakkını kullanabiliyoruz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: morenset

quote:

Orijinalden alıntı: knngs

Merhaba arkadaşlar, yukarıdaki yazılanlara göre cevabını alamadığım bir soruyu soracağım. Ayrıca verilen site linkinde de son sorulan sorular cevaplandırılmamış. O yüzden oraya sormaktan vazgeçtim. Burada paylaşayım.

Hocam ohal durumunda tecil hakkını kullanabiliyoruz değil mi?

Hiçbir fikrim yok açıkçası..

• https://forum.donanimhaber.com/m_118983329/tm.htm

konu hakkinda bilgili kisiler beni aydinlatabilirse cok sevinirim. bu duruma dusen ilk kisi olmamaliyim fakat internette aradigimda hicbir bilgiye ulasamiyorum.

quote:

merhaba.
    askeriyeden askerlik durum belgesi aldigimda asagidaki bilgileri goruyorum

quote:

30.09.2016'ya kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur
    muhtemel sevk tarihi: 30.09.2016
    erteleme bitim tarihi: 23.06.0216
    grup: 2014/08
    celp donemi: kasim 2016

sikinti da burada basliyor. tezli yuksek lisans icin 15 temmuz'da kabul aldim ve 20 temmuz'da kaydimi yaptirdim.
    okul tecil yenilemesini ancak ekle sil suresi bittikten sonra yapabilecegini soyluyor. ekle sil haftasi ise 14 ekim'de bitecek. dolayisiyla benim tecil surem dolmus olacak.
    bu durumda nasil bir yol izlemem gerektigini ogrenmek adina askerlik subesine gittim fakat cok bilgi alamadim. 30 eylul'u gecirdigim vakit bakaya durumuna dusecegimi soylediler.
    bakaya durumda ise tecil uzatma gibi bir opsiyon kalmiyor ve gitmediginiz her gun icin ceza kesiliyor.

bu durumda ne yapmaliyim? aldigim bilgiler dogru mu? 30 eylul'den sonra mi bakaya olacagim yoksa kasim doneminden sonra mi? bilgili kisiler yardimci olursa cok sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba, askerlik tecil konusu ile ilgili benim de bir sorum olacak cevaplayabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

2016 şubat ayında 2. öğretim tezsiz yüksek lisanstan mezun oldum, fakat askerlik şubesine gidip tecil etmekte biraz gecikince ceza geldi. Şubeye gidip tecil işlemlerini tamamladım ve Mayıs 2017 ye kadar tecil ettirdim.

Bildiğim kadarıyla bir yüksek lisansa daha kayıt olarak tekrar tecil hakkı kazanılmıyor. Yüksek lisanstan sonra doktoraya başvurmak gerekiyor. Fakat doktora başvurularına baktığımda, tezsiz 2. öğretim yüksek lisans mezunları için 2013 ten önce mezun olma şartı var (resmi gazetede ilgili bir madde var). Eğer 2013 sonrası mezunuysanız, doktora başvurusunda lisans mezunuymuş gibi değerlendirmeye alınıyorsunuz.

Benim sorum, benim olduğum gibi tezsiz 2. öğretim yüksek lisans mezunları tezli bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsa yeniden tecil hakkı kazanıyor mu? İlla doktoraya mı başvurmak lazım? Ve durum böyle ise doktora kabul şartları kolay olan (askerlik uzatmak için) özel üniversiteler hangileridir?

Herkese iyi forumlar.

• Arkadaşlar, şu saatten sonrası için bir Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim yoluyla kayıt yaptırmak isteyen ve bu yolla da bir süre daha tecil yaptırmak isteyenler var mı? Ben de Kasım Celbiyim. Tecilim son buluyor. Malum olaylardan sonra gidip gitmemekte kararsız kaldım.
  • Yuksek lisanstayim su anda , 11 eylul 2017 de tecilim bitecek ama masteri bitirmedim tezimi yazmadim henuz. Bu masteri dondursam, baska bir mastera baslasam yeniden 3 yil tecil ettirebilir miyim yoksa masteri bitirip doktoraya mi girmem gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişiklik yapılmadıysa, yüksek bitmeden başka bölümde yüksek yaparsanız tecil yapılır. Master biterse doktora gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaçay

Yuksek lisanstayim su anda , 11 eylul 2017 de tecilim bitecek ama masteri bitirmedim tezimi yazmadim henuz. Bu masteri dondursam, baska bir mastera baslasam yeniden 3 yil tecil ettirebilir miyim yoksa masteri bitirip doktoraya mi girmem gerekiyor?

master dondursanız bile yeni üniversite tecil yapamaz ancak eski üniversiteden kayıt sildirip o üniversitenin yapmış olduğu tecili düşürmesi lazım ki yeni kayıt olduğunuz yer tekrar yüksek lisans tecili yapabilsin.
  • dogu006 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim cevap icin, peki kayit sildirirsem tekrar geri donemiyorum degil mi?

• o konuda bilgim yok öğrenci işlerine sorun ama mantıken olmaması lazım.
  • Aslında kayıt sildirmeden de yapılabilir sanırım. Okula tecilinizi iptal etmeleri için dilekçe verin. İptal olunca yeni okul tecil yaptırabilir.
    Ben askere gideceğim zaman, tez sınavına gireceğim dönem tecil iptal dilekçesi vererek mezuniyeti beklemeden askerlik kararı aldırmıştım.

• Merhabalar arkadaşlar,
    Anlatacağım konu biraz ilginç. Askerlik ertelemeyle alakalı. Ben bu yaz yüksek lisansa kayıt yapmıştım. Ancak sonra vazgeçtim. Üniversiteye para yatırmıştım sonra iade aldım vs. Üniversite benim askerliği tecil etmiş ama haberim yok. Edevletten bakınca öğrendim 1.5 yıl tecil etmiş. Ama asıl sorun ben 3 gün önce ek a belgesi kullanıp 2017 ye tecil yaptım. Askerlik şubesine teslim ettim birşey denmedi. Ne yapmalıyım sizce? Yüksek lisans kaydını silersem ek a geçerli kalırmı? Boşuna yüksek lisans parası vermek istemiyorum. Bana 1 yıl tecil lazım. Ama şube ek a olmaz artık dermi acaba?

Not:üniversite kayıt silme yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epimetheus -- 26 Eylül 2016; 20:50:51 >
  • Tecil için sistemde bi olay keşfettim; işe girdiğimden dolayı Üni 4.sınıf da bahar döneminde dersleri bıraktım kaydımı güncelledim ama gitmedim, 2009 girişli olduğum için 2016 tecil tarihimdi bi de mezuniyetten sonra 2 yıl tecil Hakkı verselerdi 2018 e kadar tecil oluyodu. Ancak işle ilgili bi iki yıllık okuyayım dedim ve uzaktan eğitime kaydoldum bi kaç ay sonra baktım ki yeni kayıt olduğum üni tecil yapmış 2020 ye kadar tecil gözüküyor... O iki yıllıktan mezun olup bi de öyle tecil ettirsem 2022 ye kadar bu iş uzar :) vesselam ben ne yaptım yemişim tecili bozdurduk askere gidiyoz...

• Epimetheus kullanıcısına yanıt
    Üniversite kayıt silme yapmadıysa, askerlik şubesine de sevk tehir iptal dilekçesi yazmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 25 Eylül 2016; 21:51:50 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.