Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır foruma üyeyim, 2. elde ürün aldığım oldu ancak hiç satış yapmadım.
Bu satışı da kendim adına değil hiç tanımadığım birisi adına yapmaktayım.
Ürünlerin sahibini tanımıyorum. Kendisi yaklaşık 1,5 ay önce vefat Ankara'da etmiş.
Aldığım bilgilere göre benim yaşlarımda ve pc donanımına epey bir meraklıymış.
Çalıştığım kurumdaki bir şube müdürünün abisi vasıtası ile (abisi vefat edenin arkadaşıymış) durumu öğrendik.
Olay şu arkadaşlar;
- Çocuk bir sürü donanım topluyor. (Hardcore hardware) Yüklü miktarlarda harcama yapıyor.
- Kendisine pc topluyor, yetmiyor aynı anakarttan 2'şer tane alıyor. İki işlemci 4 paket ram vs.
- Yukarıda da bahsettiğim gibi vefat ediyor ve geride yüklü bir kredi kartı borcu bırakıyor.
- Annesi ise çocuğa ait herhangi bir şeyi görmek istemediği için arkadaşını çağırıp bütün ürünleri ona teslim ediyor.
- Satış yetkisini de arkadaşa veriyor.
Ürünlerin hepsi Müdürlüğümüzde duruyor arkadaşlar. Değerinin fazla olması ve kart borcunu çabuk ödeyebilmek amacıyla ürünlerin tamamının tek seferde satılması taraftarıyım. Buna göre de güzel bir fiyat belirleyip satmak istiyorum.
İşin ticaretini yapan tek bir arkadaş alabilir. Birkaç arkadaş birleşerek (tüm fiyatı karşılamak şartı ile) alabilir.
Kendimi de kısaca ifşa etmeden tanıtayım. Bir kamu kuruluşunda idareci olarak çalışıyorum. Mevcut satışı da hiç tanımadığım vefat etmiş birisi ve hiç tanımadığım annesi için hayrına yapıyorum. Ürünlerin satışı ile ilgili olarak hiçbir tasarrufum yoktur. (fiyat belirlemek dışında)
- Garanti durumlarını bilmiyorum zira ortada fatura yok arkadaşlar. Ancak ürünler çok güncel ürünler olduğu için muhtemelen garantileri mevcuttur fakat fatura belgelenemeyeceği için muğlak bir durum oluşuyor. Bu sebeple garantisiz gibi yaklaşmak ve ona göre de bir fiyat belirlemek uygun diye düşünüyorum.
Genel cihaz bilgileri (PC için)
Ryzen 7 7800X3D
64 gb RAM
RTX 3070 Ti ROG
ADATA LEGEND 710
KINGSTON SNV2S1000G
MLD M500 NVMe SSD
Samsung SSD 840 PRO
Samsung SSD 980 PRO 1 TB
WDC WD5000AAKX-003CA0
ROG 360MM SIVI SOĞUTMA (MODEL OLARAK BİLMİYORUM)
KASA (ROG STRIX HELIOS)
ROG THOR 1000W PLATINIUM II POWER SUPPLY
Kasadan ayrı olan parçalar (değer biçilen)
MSİ anakart mpg x670e carbon wifi 1 adet
ASUS anakart rog strıx x670e-a gaming wifi 2 adet
ASUS güç kaynağı (PS) rog thor 850w platinum II 1 adet
AMD işlemci Ryzen7 7800 X3D 1 adet
AMD işlemci Ryzen5 7600 X 1 adet
AMD fan standart 1 adet
KINGSTON RAM (2x16) FURY KF552C336BB - 1 adet
KINGSTON RAM (2x16) FURY KF552C336BB - 1 adet
Alan kişi ya da kişilere yanında ücretsiz verilecek diğer parçalar
COOLER MASTER SLEEVED EXTENSION CABLE KIT - 1/2 (Bir kısmı kullanılmış kutuda parça eksik)
- HDMI KABLO - 1 adet
ASUS WI-FI MOVING ANTEN - 2 adet (muhtemelen kasadaki anakarta ait)
ASUS M2 SOĞUTMA BLOĞU (2 adet m2 için) - 1 adet
MICROSOFT KLAVYE COMFORT - 1 adet
ASUS FAN ROG - 4 adet (TUF da olabilir emin değilim dileyen olursa bakarım)
VENTO FAN VENTO - 4 adet
GAMETECH FAN GAMETECH - 4 adet
A4 MOUSE - 1 adet
LOGITECH MOUSE G9x - 1 adet
BITFENIX FAN - 1 adet
ASUS TUF FAN TF120 ARGB - 1 kutu (KUTUDA 3 FAN) 1
ASUS KULAKLIK ROG DELTA - 1 adet PADLER VE KAFALIK AŞINMIŞ.
A4 WEBCAM PK-636MA - 1 adet
LG DVD WR - 1 adet
DIGITURK HDMI KABLO - 1 adet
DARK RGB ÇOKLAYICI VE UZATICI 1 adet
PC'nin sıfırı aşağı yukarı 120-150k arasında diye düşünüyorum.
Değer biçilen parçaların ise akakce güncel fiyatları ile minimum 107-110k civarında olduğunu tahmin ediyorum.
Ücretsiz verilecek parçaların (yıpranmış olanlar hariç yaklaşık değeri de 10k civarında)
Burada fiyatı belirlerken dh 2. el piyasasına güveniyorum.
Tahminen pc nin 150.000 değeri var desek (satıcı için iyimser tahmin);
150.000 - 180.000 arası bir fiyata hepsini vermek mantıklı diye düşünüyorum.
NOTLAR:
- DH'nin hayırsever üyelerinden ricam eğer fiyatta afaki bir düşüklük var ise (2. el değerlendirmesi, garanti durumu vs) beni uyarmalarını rica ediyorum.
- Tek kişiye satış benim için çok kolay olacaktır.
- Almak isteyen arkadaşı/arkadaşları kurumumuzda (BOLU) misafir eder bir öğle yemeği yedirir ve ürün teslim ederek gönderebiliriz.
- Kargo mevcut şartlarda mümkün değil arkadaşlar.
- İsteyene istediği platformdan güncel resimleri ayrıca gönderilebilir.
Teşekkürler.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.