Şimdi Ara

Yüksek Performanslı ve sessiz sistem 3000 liraya kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar forumdaki sistem tavsiyesi için açılmış konuları inceledim. Internet siteleri olan ve gerektiğinde çok yüksek performansla çalışan, hele hele hafta sonları bilgisayarla en az 15 saat geçiren, aynı zamanda çok sık olmasa da oyun oynamayı seven bir kişiyim. İşim dolayısıyla kuracağım sistemin yüksek performanslı olmasını istiyorum. Bundan daha önemlisi de sessiz bir sistem istiyorum. Genelde geceleri çalıştığım için sessiz ortamın, kasadan çıkan inleme sesiyle bozulmasını istemiyorum.

İlk bilgisayarım masaüstüydü ve fanından çıkan sesler yüzünden , uzun süre çalıştıktan sonra neredeyse anırmaya başlayan bu bilgisayarımın yerine 1 yıl önce BENQ marka bir dizüstü almıştım. Ancak bu bilgisayarım dizüstü olmasına rağmen uzun süre kullanımdan sonra çok fazla ısınıyor ve çok fazla ses çıkarıyor. 100 liraya almış olduğum laptop soğutucu bile bazen yetmiyor ve bilgisayar kapanıyor. Bilgisayarın soğumasını bekleyecek pek fazla vaktim olmadığı için bazen kapandığında buzdolabına koyduğum bile oldu

Yukarıda bahsettiğim gibi uzun saatler bana dayanabilecek, yüksek performanslı, en önemlisi de sessiz çalışan bir bilgisayar istiyorum. Hatta bu yüzden su soğutmalı kasaları bile inceledim. Bu kasalar fiyatı çok şişirecektir biliyorum ancak sessiz çalışması konusunda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlar bu kasa tipinden memnunsa, o kadar parayı da vermeye razıyım. Eğer bilgisayarın sessiz ve performanslı çalışmasını sağlayacak bir soğutma sistemi varsa, bütün fanlardan vazgeçmeye hazırım :). Ayrıca arkadaşlar şu özelliğin de; digiturk ya da uydu yayınlarını bilgisayardan izlememe olanak verecek tv kartı donanımının da kasada bulunmasını istiyorum.

Piyasada bulunan hazır bilgisayarlar yerine bu işten anlayan üstadların buraya yazacağı özellikleri kendim toplamak istiyorum. Başlıkta yazdım 3000 liraya kadar diye ama tabii ki ne kadar az maliyet ve yüksek performans olursa o kadar iyi olur. 2200 liralık bana yetecek bir sistem yazabilirseniz ne mutlu size. Herkesin yardımlarını bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares_Lekun -- 22 Ekim 2009; 20:59:50 >

• sessizlik için temel olarak yapmanız gereken
    -mümkün olduğunca büyük fanlar içeren bir kasa almak
    -gerekirse fanlarını daha sessiz fanlarla değiştirmek
    -sessiz bir psu seçmek
    -sessiz bir işlemci soğutucu seçmek
    -kaliteli ve analog bir fan kontrolcü alıp tüm fanlarınızı bağlamak ve hepsini
    (cpu soğutucu fanı dahil) düşük devirde çalıştırmak..

bunlar haricinde sisteminizi istediğiniz gibi kurabilirsiniz..su soğutma önermiyorum çünkü etkili su soğutma için yine de fanlar kullanmak gerekiyor..o nedenle sessizlikten çok hızaşırtma tutkunları tarafından tercih ediliyor..

yukarıda yazdığım şıkların bazılarına öneiler yapayım..
    kasa olarak şöyle bişeyler alabilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/nzxt-8e-hsnl2-fgb-hush-atx-kasa/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850345
    http://www.vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-p50b-pc-p50b-armorsuit-aluminyum-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=39740

psu olarak:
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750-watt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=38704
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0163re-650-watt-toughpower-qfan-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=31675

fan kontrolcü:
    http://www.hepsiburada.com/sunbeam-rheobus-extreme-mavi-led-isikli-6-fan-kontrolcu-sb-rhk-ex-bk-/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99150

işlemci soğutucu yu seçtiğiniz işlemciye göre seçersiniz..

şunu belirteyim: sessiz bilgisayar birçok kişinin ortak isteği ama
    kolay elde edilen bişey değil.. belirli bir uğraş istiyor..al kullan şeklinde bir çözümü yok..
    ve de yukarıda da yazdığım parçalarda görüldüğü gibi pahalı bir istek..
    bilgisayar ne kadar performanslı ise sessizleştirmek için o kadar fazla çaba gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 23 Ekim 2009; 1:21:05 >

• madem 2200 liralık bir sistem bana yeter diyosun o zaman cok masraf yapmayalım sana..zaten ooppss kardesim sessizlik icin gerekli olan seyleri söylemis..

INTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
    ECS P55H-A Black P55 DDR3 2X PCIExp Socket 1156 CrossFireX
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
    TUL VTX 3D HD4890 1024 MB DDR5 256 bit 850/3900
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    AKASA AK-967 Nero Intel Core i7 Uyumlu Direk Temaslı İşlemci Soğutucusu
    THERMALTAKE V9 Black Edition VJ40001W2Z Kasa (PSU Yok)
    High Power 650W Absolute
    +
    BENQ G2220HDA 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms Full HD

toplam : 2166 lirawww.novabilgisayar.com

hem bütceyi fazla zorlamadık hem de gayet güzel ve dayanıklı bir pc oldu .. fiyata 50 liralık bir fan kontrolcü eklenebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

sessizlik için temel olarak yapmanız gereken
    -mümkün olduğunca büyük fanlar içeren bir kasa almak
    -gerekirse fanlarını daha sessiz fanlarla değiştirmek
    -sessiz bir psu seçmek
    -sessiz bir işlemci soğutucu seçmek
    -kaliteli ve mauel bir fan kontrolcü alıp tüm fanlarınızı bağlamak ve hepsini
    (cpu soğutucu fanı dahil) düşük devirde çalıştırmak..

bunlar haricinde sisteminizi istediğiniz gibi kurabilirsiniz..su soğutma önermiyorum çünkü etkili su soğutma için yine de fanlar kullanmak gerekiyor..o nedenle sessizlikten çok hızaşırtma tutkunları tarafından tercih ediliyor..

yukarıda yazdığım şıkların bazılarına öneiler yapayım..
    kasa olarak şöyle bişeyler alabilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/nzxt-8e-hsnl2-fgb-hush-atx-kasa/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850345
    http://www.vatanbilgisayar.com/lian-li-pc-p50b-pc-p50b-armorsuit-aluminyum-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=39740

psu olarak:
    http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750-watt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=38704
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-w0163re-650-watt-toughpower-qfan-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=31675

fan kontrolcü:
    http://www.hepsiburada.com/sunbeam-rheobus-extreme-mavi-led-isikli-6-fan-kontrolcu-sb-rhk-ex-bk-/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99150

işlemci soğutucu yu seçtiğiniz işlemciye göre seçersiniz..

şunu belirteyim: sessiz bilgisayar birçok kişinin ortak isteği ama
    kolay elde edilen bişey değil.. belirli bir uğraş istiyor..al kullan şeklinde bir çözümü yok..
    ve de yukarıda da yazdığım parçalarda görüldüğü gibi pahalı bir istek..
    bilgisayar ne kadar performanslı ise sessizleştirmek için o kadar fazla çaba gerekiyor..

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ürünleri inceledim, mesela fan kontrolcüden hiç haberim yoktu :). Peki iç donanım yani sistem olarak tavsiyelerinizi alabilir miyim? Intel sistemlerin amdlerden daha çok ısındığını duydum, doğrumu bilmiyorum ama hem amd hem intel sistem tavsiyesi yaparsanız çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

madem 2200 liralık bir sistem bana yeter diyosun o zaman cok masraf yapmayalım sana..zaten ooppss kardesim sessizlik icin gerekli olan seyleri söylemis..

ECS P55H-A Black P55 DDR3 2X PCIExp Socket 1156 CrossFireX
    A-DATA 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL7
    TUL VTX 3D HD4890 1024 MB DDR5 256 bit 850/3900
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    AKASA AK-967 Nero Intel Core i7 Uyumlu Direk Temaslı İşlemci Soğutucusu
    THERMALTAKE V9 Black Edition VJ40001W2Z Kasa (PSU Yok)
    High Power 650W Absolute
    +
    BENQ G2220HDA 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 5 ms Full HD

toplam : 2166 lirawww.novabilgisayar.com

hem bütceyi fazla zorlamadık hem de gayet güzel ve dayanıklı bir pc oldu .. fiyata 50 liralık bir fan kontrolcü eklenebilir

yagmurteam önerilein için teşekkür ederim. Peki sistemi biraz daha yükseltsek, fiyat farkı çok da önemli değil. Bu sistem her noktada çatır çatır işini görür diyorsanız sorun yok :). Şuan yukarıda yazmış olduğunuz sistemi inceliyor ve parçaları araştırıyorum.

• quote:

INTEL i7 920 2.66 GHz Quad Core Socket 1366 8MB, SLBEJ D0 Rev
    ASUS P6T , X58, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1366, 6.4GT/s
    Team Xtreem Dark 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8
    WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB 7200 rpm Caviar Green
    HIS HD5770 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5 HDMI
    SAMSUNG P2250 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS, DVI, Full HD

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.259,53 TL
    oyunlarda daha fazla performans isterseniz ekran kartını his 5850 ile değiştirebilirsiniz..
    çok fazla oynamadığınızı söylediğiniz için bu kartın yeterli olacağını düşünüyorum..

birde işlemci soğutucu seçmeniz lazım.
    şunlardan biri olabilir mesela
    http://www.hepsiburada.com/noctua-nh-u12p-se1366-socket1366/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999312
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=2298&description=Arctic-Cooling-Freezer-Xtreme-2-Cpu-Cooler
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=2291&description=Titan-Fenrir-120mm-PWM-17dBA-HDT-CPU-Sogutucu-775-1366-K8-AM2-AM3-

• Verdiğiniz sistemi inceledim. ben nova bilgisayardan bir sistem çıkardım. Bunun içinde yazıcı, 5+1 ses sistemi ve tv kartı gibi ekstra donanımlar da mevcut. Çok ucuk bir fiyat ortaya çıktı ancak bunda ne gibi oynamalar yapabiliriz merak ediyorum. Ekstra donanımları çıkarsak bile çok fazla oynama olmuyor. Aşağıdaki ürün listesinde bulunan herhangi bir ürünü çıkartmadan, üzerinde değiştirmeler yaparak fiyatı ne kadar aşağı indirebiliriz?
     Yüksek Performanslı ve sessiz sistem 3000 liraya kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ares_Lekun -- 23 Ekim 2009; 1:58:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman sistemi corei5 olarak alın..
    corei 5 te oldukça performanslıdır..

quote:

ASUS P7P55D , P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
    TEAM Xtreem Low Voltage 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7
    WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB 7200 rpm Caviar Green
    TUL VTX 3D HD4870 1024 MB, Direct X10.1, DDR5
    SAMSUNG P2250 21.5' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS, DVI, Full HD
    COOLER MASTER RC-690-KWP2-GP (PSU Yok)
    High Power 650W Absolute

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.284,13 TL

ekstraları eklemedim..istediğinizi eklersiniz..
    sistemi bu şekilde alın..pişman olmazsınız.
    bir önceki iletimde yazdığım fan kontrolcüyü de alın..
    şimdilik corei5 için çok iyi diyebileceğim işlemci soğutucular yaygınlaşmadı
    o nedenle şimdilik stok fan ile kullanın..
    işlemci soğutucu için bir süre daha bekleyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 23 Ekim 2009; 2:23:33 >

• @ooppss

Verdiğiniz yeni sistemi inceledim ve üzerine bahsetmiş olduğum ekstra donanımları da ekleyince 3200 fiyat çıktı, fan kontrolcü ile birlikte. Bu noktada sormak istediğim birşey var. Bu sistemin üzerinde fazla oynama yapmadan ne kadar kullanabilme şansımız var? ( Kalıcı yüksek performans açısından soruyorum.)
  • beklentilerinize göre değişir..
    ama corei5 oldukça performanslı 4 çekirdekli bir işlemcidir..
    masaüstü kullanımınızın fazla olacağını düşünerek ramleri de kaliteli yazdım..
    normal kullanımda ve hatta çoğu oyunlarda windows 7 üzerinde 2 çekirdek yeterli oluyor..
    o nedenle intel tekrar 2 çekirdekli işlemcilere ağırlık vermeye başladı..
    bu düşünüldüğünde corei5 epey uzun bir süre sorunsuz götürecek demektir..
    tabii bu sadece tahmin..sonuçta geleceği bilemeyiz..

ama bence yukarıdaki sistemi değişiklik yapmadan alın..
    eğer bir şanssızlık olupta arızalı veya sorunlu parça çıkmazsa
    sistemi aldığınıza pişman olacağınızı sanmıyorum..

not: sistemi novadan alırsanız sistemin montajlanıp,test edilip o şekilde gönderilmesini isteyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 23 Ekim 2009; 2:42:54 >
  • @ooppss,

Teşekkür ederim ilginiz için. Birşey sormak istiyorum. Benim sisteme tv kartını da almak istememin sebebi uydu yayınlarını örneğin digiturkten tv kartına bir çıkış yaparak hem yayınları hd kalitesinde bilgisayardan seryedebilmek hem de gerektiğinde yayınlar üzerinden kayıt yapmak istiyorum. Bu tür işler için tv kartı gerekli midir? Yoksa ekran görüntüsünü kaydeden programlar bu iş için yeterli olur mu?
  • Konu günceldir cevaplarsanız memnun olurum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.