Şimdi Ara

Yüksek Ücretli Yurt Yazın Arkadaşlar.Buyurun Yardımcı Olayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
11
Favori
9.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2.önceliğin m. vardı yoksa maddi durum mu
    3.hangi şehirdesin ?

1 ) Daha önce bir üniversite bırakmıştım o zaman başvuru yapmamıştım.O zaman başvursam çıkar mıydı bilmiyorum.

Geçen sene başvurdum ve çıktı.Yani ilk sene diyebiliriz.

2 ) Önceliğim yoktu.Maddi durum çok kötü değil ama öyle aşırı da iyi değil.Orta veya biraz üstü diyebiliriz.

Bu maddede kardeş sayınız çok önemli.Tek çocuklara genelde burs veya yurt çıkmıyor.Çıkarsa da şans oluyor genelde.

3 ) Antakya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radamelfalcao

Yurdun güvenliği hakkında bilgi verirmisiniz, Hırsızlık olayları oluyor mu odalarda asma kilit gibi ek önlemler alıyormusunuz ve tabi laptop götürmek sakıncalı mı ?

Tabii.

Duvarlarımız metrelerce uzunlukta büyük ve üstü tel örgülerle çevrili.Güvenlikten aileniz dahi olsa kontrollu şekilde giriyor.İçeriye bavullar felan kontrolsuz giremiyor.Önce ufak bir inceleme yapıyorlar.

Yurdun bahçesine girerken parmak izi tanınmayanlar geçemiyorlar.Ancak diğer yurtlardan gelenler izin almak ve yurt kimliklerini bırakmak şartıyla içeri alınabiliyorlar.

7/24 Her binanın güvenliği mevcut.Dışarıdaki güvenlik harici bir de binalarn güvenlikleri var.Her binanın memurluğu , güvenliği kendine özel.

Hırsızlık ben yaşamadm.Dediğim gbi önce merkez yurtta değildim.1.5 sene boyunca Yaren denilen ufak yüksek ücretli yurtta kaldım.Burada Pc ben yatarken açık kalabiliyordu.

Kantine inerken telefonumu , laptopumu toplamazdım.Arkadaşın da dolabı açık dururdu genelde.Burası küçük bir yurt olduğundan problem yaşamaıdk ama bu yurda ikinci dönem finallerine doğru yerleştiğimiz için hırsızlık daha önce oldu mu bilmiyorum ama şunu bilmekte fayda var,

Yani her ne olursa olsun sonuçta toplu olarak kalınan bir yerde dikkati olmak lazm.Hani yurttan çıkacak ama art niyetli insanlar olabilir.Sonuçta herkes iyi niyetli olmayabilir.Çok çeşit insanlar var.

Yani dolaplarınızı patlatıp da bir şey çalacaklarını düşünmüyorum ama en azından çarşıya , okula giderken değerli eşyalarınızı odaya kitlerseniz problem olmaz.Zaten kmse kmsenın odasına gelmez tanıdık değilse.Gayet rahat yurdumuz.

• sizce tercih yaparken yurt seçimi konusunda öncelikle yüksek ücretliyi mi tercih edelim yoksa genel yurtları mı ? açıkta kalma ihtimali var gibi yüksek ücretliyi öncelik seçersek ?
    bir de bazı yüksek ücretli yurtlar 1 2 3 kişilik şeklindeymiş doğru mu ?
  • öyle yazmışsınki arkadaş özel yurttan vazgeçecem :). Ben sadece yemek konusunu dert ediyorum. Yemek özelde mi daha iyidir bu yüksek ücretlilerde mi?. Yemek çok fazla çeşit demişsiniz özelde de böyledir dimi?. İlk defa kalcam yurtta bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevgili Dünlük*

sizce tercih yaparken yurt seçimi konusunda öncelikle yüksek ücretliyi mi tercih edelim yoksa genel yurtları mı ? açıkta kalma ihtimali var gibi yüksek ücretliyi öncelik seçersek ?

Merhaba.

Sadece yüksek ücretli derseniz eğer o zaman yüksek ücretlilere yerleştirirler sizi.Yoksa da açıkta kalabilirsiniz.

Ancak öncelikli yüksek ücretli demek farklı bir şey.Yani bu demek ki , Kardeşim beni öncelikle yüksek ücretli yurda yerleştir.Eğer ki yerler doluysa o zaman genel yurda ver demektir.

Yani öncelikli yapmanız sadece öncelikli tercihinizi belirtiyor.

Evet doğru.Bizim yurtta tıpçılara 1 kişilik odaları veriyorlar ama seneye bu sistem adaletsiz oluyor diye değiştirilebilir miş.

Yurttan yurda bu uygulamalar 3 veya 2 kişilik olarak değişebiliyor.Bizde hepsi standart 3 kısılk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rashta -- 31 Temmuz 2013; 18:14:29 >

• Rashta kullanıcısına yanıt
    eyw. hocam bişey duyarsanız bana bi pm şeyedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamet600

öyle yazmışsınki arkadaş özel yurttan vazgeçecem :). Ben sadece yemek konusunu dert ediyorum. Yemek özelde mi daha iyidir bu yüksek ücretlilerde mi?. Yemek çok fazla çeşit demişsiniz özelde de böyledir dimi?. İlk defa kalcam yurtta bakalım.

Hocam ben 2009 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne yerleşmiştim.

Özel yurtta kalmıştım.Aylık o zamanın parasıyla 290 tl para veriyorduk.Ama yemekler 1 çeşit oluyordu.Bir günde bir pilav mı var ? Bitti.

Bir günde fasulye mi var ? Bitti.

Başka alternatifin olmuyordu.Ben zaten devlet yurtlarından korktuğum için özele gitmiştim.Hiç devlet yurdu yazmamıştım bile.Iyyyy , öyy devlet yurdunda mı kalınır mış felan diyorlardı.Aklım çok karışmıştı o seneler.Bir de bizi okul kayıdı yaparken kandırdılardı.Ben cemaat yurdu istememiştim.Başka alternatifim yoktu.Bize güzel bir bina gösterdiler burada kalacak öğrenciler dediler.Sonra dediler ki inşaatı bitmedi 2.dönem geçicez dediler sonra da kızları taşıdık siz burdasınız dediler.

Senet imzaladıgımdan çıkamadım.Yoksa arkadaşlarımın evleri olan vardı onların yanına kaçacaktım.Zaten yurda gitmiyordum doğru düzgün.İnan aylık 700 tl istiyordum zar zor yetiyordu.

Burada yemeğe para vermedğim için aylık 150 tl bile yetiyor.

• Ben şunu merak ediyorum yurttan ayrılmak istersek ya da akşam çıkmak istersek veya herhangi bir sorunda aile aranıyor mu
    Ayrica ben Bu gece gelmek istemiyorum yurda izin mi alacagim yoksa haber mi verecegim? Yani yok kardesim Bu gece cikamazsin izin vermiyorum deme yetkisi var mi mudurun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

Orijinalden alıntı: Sevgili Dünlük*

sizce tercih yaparken yurt seçimi konusunda öncelikle yüksek ücretliyi mi tercih edelim yoksa genel yurtları mı ? açıkta kalma ihtimali var gibi yüksek ücretliyi öncelik seçersek ?

Merhaba.

Sadece yüksek ücretli derseniz eğer o zaman yüksek ücretlilere yerleştirirler sizi.Yoksa da açıkta kalabilirsiniz.

Ancak öncelikli yüksek ücretli demek farklı bir şey.Yani bu demek ki , Kardeşim beni öncelikle yüksek ücretli yurda yerleştir.Eğer ki yerler doluysa o zaman genel yurda ver demektir.

Yani öncelikli yapmanız sadece öncelikli tercihinizi belirtiyor.

Evet doğru.Bizim yurtta tıpçılara 1 kişilik odaları veriyorlar ama seneye bu sistem adaletsiz oluyor diye değiştirilebilir miş.

Yurttan yurda bu uygulamalar 3 veya 2 kişilik olarak değişebiliyor.Bizde hepsi standart 3 kısılk.

anlıyorum.
    torpilim var aslında ama kullanmak istemiyorum ,durumu iyi olmayanlar için haksızlık bana kalırsa.
    cevapladığınız için teşekkürler .

• hocam antakya merkez mi sizin? bende iskenderunda okuyacağım hangi yurt daha iyi ve şehre yakın?
  • quote:

1. yurt ilk senende mi çıktı
    3.hangi şehirdesin ?

1 ) Daha önce bir üniversite bırakmıştım o zaman başvuru yapmamıştım.O zaman başvursam çıkar mıydı bilmiyorum.

2 ) Önceliğim yoktu.Maddi durum çok kötü değil ama öyle aşırı da iyi değil.Orta veya biraz üstü diyebiliriz.

Bu maddede kardeş sayınız çok önemli.Tek çocuklara genelde burs veya yurt çıkmıyor.Çıkarsa da şans oluyor genelde.

3 ) Antakya.

Şu kardeş sayısı işi çok kötü oldu :( Ne yani tek çocuk olup maddi durumu ortanın altı olanlar ne yapsın. :SS
  • İstanbul Anadolu yakasinda var mi bu yurtlardan, bu yurtlarin bir listesi falan yok mu, bulamadim ben.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: babasamet600

öyle yazmışsınki arkadaş özel yurttan vazgeçecem :). Ben sadece yemek konusunu dert ediyorum. Yemek özelde mi daha iyidir bu yüksek ücretlilerde mi?. Yemek çok fazla çeşit demişsiniz özelde de böyledir dimi?. İlk defa kalcam yurtta bakalım.

Hocam ben 2009 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne yerleşmiştim.

Özel yurtta kalmıştım.Aylık o zamanın parasıyla 290 tl para veriyorduk.Ama yemekler 1 çeşit oluyordu.Bir günde bir pilav mı var ? Bitti.

Bir günde fasulye mi var ? Bitti.

Başka alternatifin olmuyordu.Ben zaten devlet yurtlarından korktuğum için özele gitmiştim.Hiç devlet yurdu yazmamıştım bile.Iyyyy , öyy devlet yurdunda mı kalınır mış felan diyorlardı.Aklım çok karışmıştı o seneler.Bir de bizi okul kayıdı yaparken kandırdılardı.Ben cemaat yurdu istememiştim.Başka alternatifim yoktu.Bize güzel bir bina gösterdiler burada kalacak öğrenciler dediler.Sonra dediler ki inşaatı bitmedi 2.dönem geçicez dediler sonra da kızları taşıdık siz burdasınız dediler.

Senet imzaladıgımdan çıkamadım.Yoksa arkadaşlarımın evleri olan vardı onların yanına kaçacaktım.Zaten yurda gitmiyordum doğru düzgün.İnan aylık 700 tl istiyordum zar zor yetiyordu.

Burada yemeğe para vermedğim için aylık 150 tl bile yetiyor.

vay be aynı beni anlattın cemaat filan :D Bende cemaat yurdunuda düşünüyorum. Ama özelde tek çeşit yemekse kyk başvurusu yapıyorum tamam. Umarım yüksek ücretli çıkarda bunları düşünmeme gerek kalmaz.

• arkadaşlar yüksek ücretli yurtların ücreti aylık mı, 3 aylık mı?
  • kaç oda var? 1 odada yan yana 3 yatak olarakmı kalıyorsunuz?
  • quote:

1. yurt ilk senende mi çıktı
    3.hangi şehirdesin ?

3 ) Antakya.

orta halden kastın ev araba falan var mıydı ?
  • Var ama arabanın borcu var.Kredi ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sympx

kaç oda var? 1 odada yan yana 3 yatak olarakmı kalıyorsunuz?

Evet aynen öyle

Yataklar düzgün şekilde sıralanmış.Duvar tarafında bir yatak , pencere tarafında bir yatak bir de ortada bir yatak üç tane art arda dizili şekilde.

Oda var bayağı.Bir katta 20 tane oda vardır sanıyorum.Ama sakin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benjamin_button

arkadaşlar yüksek ücretli yurtların ücreti aylık mı, 3 aylık mı?

Normalde aylık.Yani her ayın 1'inden 31'ine kadar , eğer ay 30 çekiyorsa 30'una kadar yani kısaca ay başından ay sonuna kadar yurt ücretlerini yatırma şansınız var ancak 3 aylık yaz tatilinde ,

TEMMUZ , AĞUSTOS ve EYLÜL

Bu 3 ayı bir ayda yatırıyorsunuz yani Temmuz ayında 3 ayın parasını yatırıyorsunuz.

Ben bu ay 468 küsür mü ne yatırdım.

Sonra Eylül'den sonraki ayların ücretleri gene tek tek yatırılıyor.
  • quote:

Merhabalar.Forumda birkaç KYK konusu gördüm ve geçen sene ben de aynı şeyleri yaşadığım için yardımcı olacağını düşünüp genel yurt ile yüksek ücretli yurt farkını yazayım dedim.

Geçen sene bir konu vardı ve arkadaş herkese yurtlar hakkında yardımcı oluyordu.İlk yurt sonuçları açıklandığında yüksek ücretli çıkınca çok korkmuştum.Dedim şimdi aylık 500 tl felan ödeyeceğiz heralde.O arkadaşın konusuna bakınca rahatlamıştım.

Şimdi genel olarak genel yurtlarda ve yüksek ücretli yurtlarda yemek fişleri şöyle : Akşam yemeği için 4.5 tl sabah fişi 2.2tl

Bu fişleri parmak ile kullanıyorsunuz.Yurtlara kayıt yaptırırken parmak izinizi alıyorlar.Bundan snra yurda giriş ve çıkışlarınız , yemekhaneden yararlanacağınız zaman makineye parmak basıyorsunuz o şekilde işinizi görüyorsunuz.

Parmak bastığınızda ise görevli sizin adınızı , soyadınızı , oda numaranızı felan görebiliyor.

Neyse bu kısımlar çok önemli değil.Geçelim asıl konuya.

Yüksek ücretli yurtların genel yurtlardan farkı ise imkanlarının genel yurtlara göre daha iyi olması ve fiyat olarak yaklaşık 50tl fazla ödüyor olmanız.

Ben Kyk yüksek ücretli devlet yurdunda kalıyorum.

Genel yurtlardan farkı şu :

Bir defa genel yurt genellikle yola sıfır ve bahçesi olmaz.

Yüksek Ücretli yurtların büyük alanı var.Yemekhane , kantin ve sosyal imkanlar sosyal tesisler binasında ayrı şekilde.Kantinde 2 tane büyükçe LED ayrı duvarlarda tv mevcut.

Yurt içerisinde 2 adet basketboll sahamız ve sosyal tesis binamızda satranç odamız , masatenisi odamız vs. var.

Odalarımız 3 kişilik.Her odanın kendine ait tuvalet ve banyosu var.Genel yurtların odaları 8 er veya 6 şar kişiliktir ve her katta bir tuvalet ve banyo olur.

Odalarımızdaki çalışma masalarımız kitaplık şeklinde ve her kişinin kendine ait kitaplıklı çalışma masası var.Genel yurtarda 1 odada sadece 1 masa var.

Odalarımızdaki yataklarımız baza şeklinde ve gayet rahatlar.Genel yurtlarda bu sistem yok ranza sistemi var.

Her odaya ait mini buz dolabı var.Yiyecek saklarken çok rahat ediyoruz.Genel yurtlarda bu yok.

Ayrıca elbise dolaplarımız demir dolaplı değil.Yer kaplamayacak şekilde koridorumuzda ve duvara gömmeli olarak tasarlanmış.Çokça geniş ve her türlü bölmesi mevcut.Genel yurtlarda demir dolaplar mevcut.

Sosyal imkanlarımız güzel.Yurt karma bir yurt.Dişi erkek karma. ( Bu her yerde aynı olmayabilir. )

Yemekler çok çeşitli.Her gün döner var mutlaka.Akşam yemeklerimiz en az 20-21 çeşit oluyor.Sabahları hamburger , sıcak patates kızartması oluyor her daim.Simit , poaça felan -var.Bunun dışndaki standart kahvaltıları saymıyorum ( salam , sosis , sucuk , peynir , reçel , tost ...)

Genel yurtlarda da yemek benzer olabilir.

Bizim yurt genel olarak böyle.

Aklıma gelenler bunlar.Sorunuz varsa konu altına ekleyin cevaplamaya çalışayım.Yurtlarımız gayet temiz ve güvenli arkadaşlar.Temizlikten şüpheniz olmasın derim.

Duvarlarda yangın önlemi içn cihazlar koymuşlar.Sigara dumanı dahil alırsa alarm ötüyor , belli bir sıcaklık ve duman algılarsa etrafa su saçıyor.

Hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler.Benim birkaç tane sorum olacaktı.

1)Edirnede yüksek ücretli yurt var mı.(Bu soru tüm arkadaşlara)

2)3 Kardeşiz.Abim tıp okuyor.Kardeşim 5.sınıfa geçtiAnnem ve babam öğretmen.1 tane arabamız var.Kendi evimiz yok.Lojmanda oturuyoruz.Acaba yüksek ücretli yurt çıkar mı bana?(Başvuru yaparken öncelikle yüksek ücretli yurt seçeneğini işaretledim bu arada)

3)Bazı yurtlarda 4-6 kişilik odalar oluyormuş.Bu doğru mudur?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.