Şimdi Ara

Yükselen kur yüzünden uçuş okulu hayal oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hedefimde önce iyi bir üniversiteden ingilizce işletme okuduktan sonra THY akademiye başvurup pilotaj eğitimi almak vardı fakat bu akademinin şöyle bir sorunu var;

Aldığınız egitimler euro üzerinden borclandiriliyor ve siz çalışırken ödüyorsunuz (eğitim masrafı: 150.000€ ve 10-15 yıl zorunlu hizmet. Parayi ancak böyle ödüyorsunuz.)

THY akademi kuru sabitlemiyor ve bu da her sürprize açık olan ulkemiz için çok sıkıntılı bir durum

Siz egitime basladiginizda borcunuz turk lirası uzerinden hesaplarsak (150.000 X 6.10) 915.000₺ yapıyor eger Euro bugünkü degerinden artar ise borcunuzda artmış oluyor.(azalması gibi bir durum görünmüyor)

Bende güvenip pilot egitimi alamiyorum. Şimdi diyeceksinizki Üniversitede pilotaj oku.
    Arkadaşlar bu riskli bir durum eğer pilotaj bölümü okuduğunuz sirada başınıza bir iş gelirse(sakatlık, yarı felçlik, göz rahatsızlıkları vb) uçuş belgeniz iptal edilebilir ve bu da işsiz kalmanıza sebep olacaktır.

Bu yüzden bir bölüm bitirdikten sonra uçuş akademilerine başvurmak tavsiye edilir iş garanti olsun diye eğer pilotlukta sorun olursa kendi bölümünü okursun şeklinde.

Her neyse bu döviz rakamlarina güvenip akademiye girmeye cesaret edemiyorum. Kuru da sabitlemiyorlar

Benim gibi muzdarip insanlara selam olsun

Edit: bir pilot vardı ismini vermeyeyim airporthaber forumda okudum mesela 10 sene çalışmasına ragmen hala %30'unu odeyebilmis henüz. Halbuki şimdiye %80 -90 ödemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 9 Ağustos 2018; 16:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• Hocam emin misin 150.000 euro olduğuna o kadar değil benim bildiğim

• quote:

Orijinalden alıntı: MaVeRiCk.61

Hocam emin misin 150.000 euro olduğuna o kadar değil benim bildiğim
    Keşke o kadar olmasaydı

Fakat icerisinde barınma masrafinizda mevcut barınmayi THY karşılıyor

Ayrıca iş garantisi var o yüzden bu kadar kitliyorlar

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 23:36:7 >
  • Hocam çok iyi düşün para haftada minimum 25 kuruş değer kaybediyor
  • Deli misin nesin bu kura güvenilip hiçbir şey yapılmaz aman diyeyim yaya kalırsın haberin olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar mesajlar için teşekkürler

Fakat bunun benim için ne büyük bir hayal oldugunu bilemezsiniz

Yatıyorum uyumadan once düşünüyorum

Uyaniyorum youtube'dan cessna, da42,icon a5, thy videolari seyrediyorum

Bu kura guvenip öyle bir işe kalkismam zaten

Fakat keşke pilot olabilseydim

Aklimda hep şöyle bir plan olmuştur. Eğer uçuş okuluna gidemezsem (öyle gözüküyor) iyi bir bölüm okuyup maasimla pilotaj eğitimi almayi düşünüyorum (kişisel pilot lisansi ücreti 20.000€)

Bahsettiğim da42'ler bunlar

• Merhaba, borç her ay güncel € kuruna göre ödendiği için (örnek olarak 140.000€ / 120 ay = 1166€ gibi bir ücret çıkıyor.) borç TL cinsinden artıyor ancak € cinsinden aynı kalıyor. Yani eğitimi bitirip sağ koltukta oturmaya başlayınca kesinti sonrası elinize her ay daha az TL geçerken (€ sürekli arttığını var sayarsak) borcunuz € cinsinden olması gerektiği gibi azalır.

Ne yazık ki şu an ki güncel borç milyon lirayı aştı (sözleşmeye 160.000€ yazan yerler de var), olan bizim gibi havacılık sevdalılarına olacak geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MURVO

Merhaba, borç her ay güncel € kuruna göre ödendiği için (örnek olarak 140.000€ / 120 ay = 1166€ gibi bir ücret çıkıyor.) borç TL cinsinden artıyor ancak € cinsinden aynı kalıyor. Yani eğitimi bitirip sağ koltukta oturmaya başlayınca kesinti sonrası elinize her ay daha az TL geçerken (€ sürekli arttığını var sayarsak) borcunuz € cinsinden olması gerektiği gibi azalır.

Ne yazık ki şu an ki güncel borç milyon lirayı aştı (sözleşmeye 160.000€ yazan yerler de var), olan bizim gibi havacılık sevdalılarına olacak geçmiş olsun.
    Hocam maaşı euro uzerinden de vermiyorlar ki işe bak ya

Bari maaşı euro olarak odeyin

Çok büyük bir arzumdu havacı olmak ve hala o kadar cok istiyorum ki

• Hafta sonuç motor sınavında tanıştığım pilot abi de aynı şeyleri söyledi. Arkadaşın yazdıklarının bire bir aynısını anlattı. Maalesef thy döviz bazında borçlandırıp tl üzerinden maaş veriyor. Burada eğitim alan çoğu insan kredi çekip borçlarını kapatmaya çalışıyormuş.
  • 150 bin euro ne hocam özel jet alırsın o paraya
  • Hocam bildiğim kadarıyla maaşının %25'ini geçmiyor verdiğiniz borç. Ben kalan paranın size yeteceğini düşünüyorum ki zaten derdiniz para değil bu mesleği yapmak olduğu için girin gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

Hafta sonuç motor sınavında tanıştığım pilot abi de aynı şeyleri söyledi. Arkadaşın yazdıklarının bire bir aynısını anlattı. Maalesef thy döviz bazında borçlandırıp tl üzerinden maaş veriyor. Burada eğitim alan çoğu insan kredi çekip borçlarını kapatmaya çalışıyormuş.
    Pilotaj eğitimi mi görüyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

Hocam bildiğim kadarıyla maaşının %25'ini geçmiyor verdiğiniz borç. Ben kalan paranın size yeteceğini düşünüyorum ki zaten derdiniz para değil bu mesleği yapmak olduğu için girin gitsin.
    Peki artan borçları nasıl halledeceğiz

• Maaşı euro olarak verseler keşke :(
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    yok hocam. Ben motor kullanabilmek için ehliyet sınavına girmiştim. Sıramın gelmesini beklerken tanıştık. Sunexpress'te pilotluk yapıyordu abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

yok hocam. Ben motor kullanabilmek için ehliyet sınavına girmiştim. Sıramın gelmesini beklerken tanıştık. Sunexpress'te pilotluk yapıyordu abi.
    Hocam nasıl pilot olmuş sordunuz mu ya da anlatti mi size

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.