Şimdi Ara

Yükselip 1 haftadır düşmeyen ping sorunu / Tracert Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: snowZi*

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Tam konusunu açacaktım bunu gördüm

Akşam saatlerinde (5.30'dan sonra) normalde 20-30 olan ping 300-400'lere çıkıyor. Ttnet bildiğiniz gibi modem açıp kapattırıyor anca, sanki bana iş yapıyorlar . Veya dotayı suçluyorlar .

Bu durum son 2-3 haftadır var. Sinir bozucu oluyor artık.

şuan bende aynısı var delirecem artık 180 sabit ping ile oynuyorum teknik destek yönlendirildi adama ping değerlerim yüksek diyorum adam ping ne diyor bana

180 yine iyiymiş 350 sabit pingle oyun oynadım az önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snowZi*

quote:

Tam konusunu açacaktım bunu gördüm

Akşam saatlerinde (5.30'dan sonra) normalde 20-30 olan ping 300-400'lere çıkıyor. Ttnet bildiğiniz gibi modem açıp kapattırıyor anca, sanki bana iş yapıyorlar . Veya dotayı suçluyorlar .

Bu durum son 2-3 haftadır var. Sinir bozucu oluyor artık.

şuan bende aynısı var delirecem artık 180 sabit ping ile oynuyorum teknik destek yönlendirildi adama ping değerlerim yüksek diyorum adam ping ne diyor bana

180 yine iyiymiş 350 sabit pingle oyun oynadım az önce

Sabah 70 pingle oynuyordum şimdi 180 delirecem nasıl çözecez bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bunun sebebi büyük ihtimalle port değiştirmeleri telekomun. Gece internet gittiğinde büyük ihtimal portlar değiştiği için gitti. Aynı zamanda net geldiğinde port değişmiş olarak geldi.

Benimle aynı sorunu olan fazla vakit geçmeden yani AKK aşmadan telekomu arayın ve "internetim gitmişti. Bu gittikten sonra pingim yükseldi. Tracert diye bir bilgisayar komutu var. Pingin nerelerden geçip nerelerde yüklenme yaptığını gösteriyor. Ve Sonuca göre türk telekom sunucularına eriştiğinde yoğunluk oluşuyor. Aynı zamanda bir arkadaşımda bu sebeple sizi aramış ve arıza kaydı bırakmışsınız. Ertesi gün ise mesajla bildirme yapıp düzelip düzelmediğini sormuşsunuz ve düzelmiş. Büyük ihtimal port veya internet kanalında problem varmış o yüzden eskisini yapmışlar sanırım tam bilmiyorum düzelmiş işte. Benimkinide düzeltin lütfen"

Harfi harfine bunu diyin arkadaşlar. Eğer pinginiz 60-65 gibi olup 160 çıkıp tekrar düşüyosa böyle demenizi önermiyorum kesinlikle. Çünkü onun sebebi başkadır. Eğer ki eskiden 60-70 pingde gezip 20-30 veya 40 artıp yukarda sabitleniyosa. Benim @1 de açıklamamdaki yaptıklarımı yaptıysanız yinede düzelmiyosa yapın.

Geçmiş olsun bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

port ile alakalı. actual delay var. türk telekoma düzgün anlatırsan anlarlar ve tekrar düzeltirler. fakat ilk enerji kesintisinde eski haline dönebilir. actual delay hatta parazit olduğunda daha kararlı çalışma adına gecikme yaşanması, verilerin sağlama yapılarak aktrılması gibi basitçe açıklanabilir.

Hocam ben aramıştım düzelttiler fakat tam düşmediği için (oyun girerken oyunu kapatıp açmam gerekiyodu düşmesi için) modem resetledim 65 olan ping 75 sabitlendi. (sorun olmadan önce 58-65 oynuyodum)

Tekrar arıza kaydı açtırdım dün fakat bu sabah "düzeldiyse şunu yazıp yollayın düzelmediyse şunu yazıp yollayın mesajı" geldi bi baktım hala 75 ping sabit.
    Bende düzelmediğini mesajla gönderdim ve arıza kaydı devam ediyo şuan.

Fakat ben düzeltemeyeceklerini umuyorum çünkü doğru dürüst anlatamadım sanırsam tracert felan dedim. Ping sorunu desem zaten hiç bakmadan ilgilenmiyoruz diyceklerdi. İnternet gidip geldi dedim anca öyle arıza kaydı almışlardı. Yani anlıycağın öyle bişey söylemeliyim ki şunu yapın diye pingim düşsün.

Bu konuda üstte yazmışsın fakat ben anlamadım tam olarak ne söyleyeceğimi söylermisin? (onların anlayacağı dilden)

• fiber 50mbit kullanıyorum ve son 3 gündür benimde akşam 8 den sonra pingim 150 300 arası değişmeye başladı arıza kaydı bırakıyorum hat değerleriniz iyi diyolar ne yapmak lazım bunun için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Şimdi olayları birbirine karıştırmamak lazım. Sen Ping sorunu mu yaşıyorsun vay bende yaşıyorum abv Telekom demek elma ile armutu birbirine karıştırmak olur.

Eğer Ping süren aynı sunucu da genel olarak 75 atarken uygulama etkisi olmadan sabit 180ms atıyorsa route edilirken bir sorun yaşadığınız içindir. Trace route çekip atlamalara bakarsınız; Türk Telekom'un yurt dışı çıkışında örneğin frankfurta gideceğiz, Hollanda da toplanıp oradan sırayla yönlendiriyorsunuzdur. Bakım yapılan sunucu pop noktası düzelir yada yedek leased line devreye girer sorun otomatik ortadan kalkar. Bu problem hemen hemen tüm kullanıcıları etkiler. Global bir sorundur.

Eğer bir yurt içi veya yurt dışı sunucuya sabit 50ms ile bağlanırken günlerden birinde 75ms oldu ve değişmiyor ise actual delay sorgulanır. Eski usül tespitinde tracer atarsınız bir sunucuya; dslam port ip adresine 3-6ms arası ulaşmanız gerekiyor normal şartlar altında. 1-2ms oynayabilir bu da modülasyon ile alakalı. ADSL de annex-a, annex-m, annex-L Vdsl de annex-a annex-b gibi. Diyelim dslam a 14ms de çıktım. İşte burada ötemeli iletim vardır. Veriler bekletilerek yollanır,alınır. Yeni tip modemlerde bu değeri görebiliyorsunuz. Hız değişimleri ve port parametre ayarları ile düzeliyor. Fakat portların default değerinde bu gecikme var. Dslam da sizin pottunuz için bir düzenleme de yapsalar, herhangi bir güncelleme de port eski haline dönüyor. Net bir çaresi yok. Bilinçli bir bilişim operasyon şefine denk gelirseniz sorunu çözerler. Oyun için FTTH farz. Bu hadise üzer yoksa. Ben superonline FTTH cat6 tipi kullanıyorum. Tracer da ip alıp dış ip atlamam 1-2ms sürüyor, sonrası direkt yurt dışı çıkışı. Umarım bu tarz hizmetler yayılır milletimiz faydalanır

Hocam 25 Aralık gecesi net gitti geldi 58-65 ms olan oyun, 85-90 oldu.

En üsttede yazdığım her şeyi yaptım. Tracer 2. kısımdaki değerler 20-20-20'di. 1 Ocak akşamı aradım net gitti ve böyle böyle gecikme oldu dedim. Ertesi gün bişey yapmışlar. Telefona mesaj geldi düzeldiyse şunu şunu yazın diye. Neyse oyuna girdim ping 65 düşmüştü bu iyi haber ama net hızını düşürmüşler biraz. Düşündüm kendimce modem resetlesem kendine gelirmi diye. Boşver dedim sonra kendimce ama elektrik gitse yine kendi resetlencekti. Boşver diyip kapatıp açtım modemi.

Daha sonra oyun 75 sabitlendi. Ne yaptıysam 73ün aşağısına inmedi. Dün yine arıza kaydı bıraktım bakalım bekliyorum.

Asıl olay şu:

10 gündür modem resetliyorum zaman zaman fakat saat tam 22:10 ile 22:15 arasında modem resetlediğimde. Ping 85se 75 düşüyo. 75se 65 düşüyo. Bugün 75ti düşmüyodu altına, bakalım olcakmı tam bu saatte bu dakikada resetlersem diye işte saat 22:12de modemi resetledim ve cidden 65 düştü.
    Bu güzel bişey fakat herhangi bir nedenle modem resetlense veya ben resetlesem tekrar 75 çıkıyor. Ayrıca 85-90ken(ttneti aramadan önce) tracer komutu 2. kısmı 20-20-20 iken TTneti arayıp bu anlattığım 2. sorun olurken yani 65ten 75e tekrar çıktığı zaman tracert 2. kısmı 6-5-5 ms

Bunun mantığı nedir tam 24 saatlik gün içerisinde 22:10 ile 22:15 arasında reset attığımda 10 ping düşüyo?
    Bilgin varsa lütfen aydınlatırmısın?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.