Şimdi Ara

Yükselip 1 haftadır düşmeyen ping sorunu / Tracert Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 senedir lol oynuyorum. Son 2 senedir kafam rahat 60-65 ping alıyodum ve alışıktım. Son 1 haftadır yani 25 aralık gecesi ihtibariyle 85-90 ping alıyorum.

- Modem değiştirdim düzelmedi.
    - Kablolarını değiştirdim düzelmedi.
    - DNS değiştirdim defalarca düzelmedi.
    - 2 gün boyunca 40'a yakın modem resetleyip özel oyuna girdim- normal oyuna girdim düzelmedi.
    - Başka bilgisayarda LoL açtım ping aynıydı yani bilgisayardan olamazdı düzelmedi.
    - Oyunu silip tekrar kurdum (temiz silme) düzelmedi.
    - TTneti aradım "ping konusunda bir işlem yapamıyoruz" dediler, düzelmedi.
    - AKN sıfırlanmasını bekledim, modem resetledim düzelmedi.

Şunu belirtmek isterim ki bu sorun olmadan 3-4 gün önce gece 2-3 gibi internet gidip geliyodu fakat ping yükselmiyodu internet gidip geldiğinde.
    Fakat 25 Aralığı 26 Aralığa bağlayan gece 1de internet gitti geldiğinde ping 90 oldu. Bir kaç reset atar düzeltirim dedim fakat üstte yazdığım her şeyi yaptım yinede düzelmedi.

Bütün bunları denedikten sonra ve ay başındada düzelmediğini gördükten sonra Türk Telekom müdürlüğüne çıkıp şurda şurda bir problem var bunu düzeltmenizi talep ediyorum diyebilmek için bilgiye sahip olmam gerekir. Ufak araştırmama göre Tracert komutu ile pingin sunucuya giderken izlediği yolları gösteriyor. 1 ve 2. satır harici hiçbir satırı bilmediğim için sizlere Tracert satırlarının neye tekabul ettiğini sormak istiyorum ve resimlerini ekliyorum.

Bu League of Legends sunucularının tracerti

Bu League of Legends sunucu tracertinin alternatif olarak verilen tracerti

Buda google.com tracert verisi

Bunlara göre ne yapmalıyım pingi düşürmek için yol gösterir misiniz?

• Yurtdışı çıkışları sorunlu.

Aynı şekilde bende Battlefield 4'te yaşıyorum bu dediğini ama 2 ay falan oldu benim ki. Gerçi pingler illa düzeliyor bir şekilde. Fakat canı istediğinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CGNAT konuma göz atmanızı isterim malum ping bu yollarla artıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CGNAT nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/guncel-cgn-wan-cgnat-nedir-ortak-ip-havuzu-ddns-port-islemleri-ana-konu--122199863#122199863

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=M4u1tghkr24

sadece görünen pingi değil RTT'yi de düşürüyor. dene bence 1 hafta iade süreleri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: fp

https://www.youtube.com/watch?v=M4u1tghkr24

sadece görünen pingi değil RTT'yi de düşürüyor. dene bence 1 hafta iade süreleri var

Hocam paralı bir şey alacak durumda değilim şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tracert verilerini okuyabilen yokmu sorunun neden kaynaklı olduğunu söyleyebilecek?
  • aynısı aynı tarihten itibaren bana da oldu.
  • Kronzeroum K kullanıcısına yanıt
    Hocam tracert daha ikinci adımda 20 pinge ulaşıyor (olması gereken 0-10 aralığı), direk telekomun altyapı kötülüğünden. Yurtdışı pop larından hiç bahsetmeye gerek yok zaten. Ayrıca son günlerde yağmur, çamur dandik altyapılar iyicene battı. Bende 100mbit alabilirken yağmurlardan sonra 80mbite düştüm.
  • Bu ping nedir ne işe yarar? Ben her hız ölçtüğümde ping değerini yazar ama okur geçerdim . Pingin yüksek olması oyunlarda dezavantajmı sağlıyor ? Video izlerken internette takılırken de aynı sorun oluyormu ?
  • Bendede aynı problem var 1 saat önce aradım teknik ekip santralden ölçüm yapacak dediler bekliyorum şuan.şuan lolde 140 dan aşağı ping olmuyor 24 mbit fiber kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowZi*

Bendede aynı problem var 1 saat önce aradım teknik ekip santralden ölçüm yapacak dediler bekliyorum şuan.şuan lolde 140 dan aşağı ping olmuyor 24 mbit fiber kullanıyorum

bütün gün 160 180 ping vardı. Galiba bir şeyler karıştırıyorlar ama ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cayatai

quote:

Orijinalden alıntı: snowZi*

Bendede aynı problem var 1 saat önce aradım teknik ekip santralden ölçüm yapacak dediler bekliyorum şuan.şuan lolde 140 dan aşağı ping olmuyor 24 mbit fiber kullanıyorum

bütün gün 160 180 ping vardı. Galiba bir şeyler karıştırıyorlar ama ne?

arıza kaydı bıraktım az önce modem kendi kendine resledi birşeyler oldu cmd ile baktım şuan pinge 180 gösteriyor delirecem
  • Aynı problemi yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum;

Ne zaman başınıza geldi?
    Önceki ve sonraki değerleriniz kaç?
    İnternet Servis Sağlayıcınız ne?
    Bulunduğunuz şehir ne?

Belki ortak bir şeydir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

türk telekomdayım sorunum 1 yıldır devam ediyor bazen 2 3 gün oluyor bazen 4 5 gün olmuyor 1 yıldır tt yi lanetledim ama çözüm sol vdsl e geçmekmiş şuan aktif sol vdsl kullanıyorum açık ve net tt den 5 kat daha iyi tt yi sadece oyun indirirken kullanıyorum rizedeyim hocam tt deki sorun sadece yurt dışı çıkışlarında oluyor bende yurt içinde bir soruna rastlamadım şuana kadar

Hocam elimde olsa şuan ttnetten çıkar ve superonline denerim ping geçicekmi diye fakat taahhüt diye bir olay var. Bir çözüm yolunu bulmaktansa neden ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim parayı taahhüt bozmaya harcayarak veya extra internet bağlatarak harcayayım ki?
    Tamam tabiki yeni internet bağlatan birisi için güzel öneri; VDSL altyapısı olan birisine internet bağlatacaksan bunu bağlat önerisi.
    Zaten neden altyapı olan birisi böyle bir konu açsın ki? Ben fiber veya vdsl altyapıya sahip olduğumu bilip neden adsl alayım?

Lütfen soruna çözüm için fikirlerini paylaş ihtiyacım var. Taahhütü devam edip boşa para harcamayı tercih etmeyen birisinin açabileceği bi konu bu; böyle böyle sorunum var internet değiştircem yeni bişey önerin veya para bol zaten 2 internet bağlatıyım memnun kalmazsam 1 tanede kablosuz alırım mesajımı verdim açıklamamda?

Yardımınızı bekliyorum

• Düzeltmişler aramıştım oh bee
  • Kronzeroum K kullanıcısına yanıt
    Arayıp ne demiştin hocam?
  • Tam konusunu açacaktım bunu gördüm

Akşam saatlerinde (5.30'dan sonra) normalde 20-30 olan ping 300-400'lere çıkıyor. Ttnet bildiğiniz gibi modem açıp kapattırıyor anca, sanki bana iş yapıyorlar . Veya dotayı suçluyorlar .

Bu durum son 2-3 haftadır var. Sinir bozucu oluyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 2 Ocak 2017; 18:13:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Tam konusunu açacaktım bunu gördüm

Akşam saatlerinde (5.30'dan sonra) normalde 20-30 olan ping 300-400'lere çıkıyor. Ttnet bildiğiniz gibi modem açıp kapattırıyor anca, sanki bana iş yapıyorlar . Veya dotayı suçluyorlar .

Bu durum son 2-3 haftadır var. Sinir bozucu oluyor artık.

şuan bende aynısı var delirecem artık 180 sabit ping ile oynuyorum teknik destek yönlendirildi adama ping değerlerim yüksek diyorum adam ping ne diyor bana

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.