Şimdi Ara

Oyunda iken bağlantı kopma sorunları yaşayanlar içeri buyrun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeri burası değil fakat yine de benim gibi diablo oynayıp da arada bağlantısı kopma sıkıntısı yaşayan varsa belki faydası olur diye buraya da konu açtım. Modem kısmına da ekleyeceğim.

Hikaye kısmını okumak istemeyen arkadaşlar direk son paragrafa bakabilirler.

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım modemimi, TP-LINK W8970 modem alarak emekliye ayırdım (Bandwith kontrolü var diye aldım. Gayet de güzel hallediyor). Geçen haftaya kadar arada bir bağlantım kopuyordu.
    Bende pek umursamıyordum olur diyordum. Günde bir kere iki kere bağlantı gidebilir normaldir filan. Fakat geçen hafta pazar günü her 2 saatte 4-5 kez bağlantı kopunca ne oluyoruz dedim.
    Superonline aradım. "sinyal gücünüz iyi" falan filan deyip arıza kaydı oluşturdular. O arada yine kopmalar devam etti. Ben de ayrıca modemden kaynaklanıyor olabilir diye bir de TP-LINK'ın destek sayfasından mail attım.
    Bana döndüler modemin ara yüzünden SNR Margin sinyal değerlerini filan istediler. Verdim neyse sonra tekrar döndüler efendim sinyal gücünüz zayıf o yüzden oluyor dediler.
    Tamam dedim. Arıza kaydı oluşturduk gelirler nasılsa. Bir iki gün sonra ttnet altyapıdan geldiler. Hattı ölçtüler biçtiler vs.. hiç bir sorun yok dediler. O gün de servis sağlayıcıdan telefon açtılar modeminizi açık bırakın ayar çekeceğiz filan.
    Neyse ne ayar yaptılar bilmiyorum. Fakat o gün hatta düşmedim. Ertesi gün ve dün yine düşmeler başladı. Tuttum tekrar aradım ayşe diye bir karıyla (karı diyorum çünkü nezaketten yoksun gerizekalının biriydi) yarım saat geyik yaptık.
    Bana dediği hattınızda bir şey yok her şey iyi, iyi dedim o halde niye düşüyorum. Ses yok. Efendim işte splitter'ı değişin, hattı direk bağlayın gibi saçmalıklara bağlayınca tepem attı. Bağıra çağıra telefonu kapattık.
    Dedim bunlardan bana fayda yok. Geçtim Google'a. Modemin modelini yazarak bağlantı sorunları yaşayanlar diye İngilizce aratma yapınca sorunumun kaynağını buldum.

Sorun şu. Eski modemim hat modu olarak sadece ADSL modlarını destekliyor. Yeni aldığım modem ise ADSL2+ sinyalini kullanıyor. Sıkıntı da tam burada TTNET'in altyapısnın saçmalığı yüzünden ADSL2+ sinyalini kullanınca oluşuyor.

Çözümü de basit modemin operasyon modu veya adsl hat modu veya ona benzer bir menusu varsa modu ADSL G.dmt (ANNEX A) seçmek. Varsa diğerleri işaretlenmişse onları da kapatmak. Hepsi bu kadar :))
    Fakat bu modda 8mb ve üzeri bağlantı kullanamıyorsunuz. Benim gibi standart 8mb bağlantınız varsa yapabilirsiniz.

Umarım birilerine faydası olur.

• Hocam aynı sorun bende de var. Masaüstü bilgisayar kablosuz adaptörle bağlıyken özellikle online oyunlara (Diablo, path of exile vb) girince internet bağlantısı kopuyordu. Bende modemi direk bilgisayara bağladım. Şimdi sorun yok fakat aynı zamanda laptoptanda oyun oynuyorum bu sefer laptop ta bağlantı kesiliyor. Bu sorun yanlız online oyunlarda oluyor. Normal internete girerken felan herhangi bir sorun yok. Senden ricam çözümü biraz daha açıklar mısın? Tam anlayamadım da. Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

Hocam aynı sorun bende de var. Masaüstü bilgisayar kablosuz adaptörle bağlıyken özellikle online oyunlara (Diablo, path of exile vb) girince internet bağlantısı kopuyordu. Bende modemi direk bilgisayara bağladım. Şimdi sorun yok fakat aynı zamanda laptoptanda oyun oynuyorum bu sefer laptop ta bağlantı kesiliyor. Bu sorun yanlız online oyunlarda oluyor. Normal internete girerken felan herhangi bir sorun yok. Senden ricam çözümü biraz daha açıklar mısın? Tam anlayamadım da. Teşekkürler..
    aynen bende de anlık bağlantı kesiliyordu modemle pc arası 5m olmasına rağmen(modem banyoda kapı kapanıyo haliyle) superonlinedan elemanlar geldiler düzeltemeyiz kapı kapanınca bağlantı kesilebilir dediler bende 10m kablo aldım mis gibi kesintisiz giriyorum artık. birde bu çözümü onlar önermedi ben kablo bağlasam olur mu dedim nasıl bir modemki bir amerikan kapı kapanınca bağlantı kopuyor akıl sır ermez bunların işine.

• quote:

Orijinalden alıntı: warmkitty

aynen bende de anlık bağlantı kesiliyordu modemle pc arası 5m olmasına rağmen(modem banyoda kapı kapanıyo haliyle) superonlinedan elemanlar geldiler düzeltemeyiz kapı kapanınca bağlantı kesilebilir dediler bende 10m kablo aldım mis gibi kesintisiz giriyorum artık. birde bu çözümü onlar önermedi ben kablo bağlasam olur mu dedim nasıl bir modemki bir amerikan kapı kapanınca bağlantı kopuyor akıl sır ermez bunların işine.

Alıntıları Göster
    Hocam modemin setup'ın da hattı hangi modda kullanacağına dair bir ayar var. Her modemde yeri farklı menusu farklı olabilir. Aşağıya benim modemin ilgili setup'ından aldığım bir resim koydum. Modemi ben ilk kurduğumda DSL modulation type olarak ADSL2+ seçiliydi. Bende ellemedim. Zati hatta ADSL2+ sinyali geldiği için problem olmaz diye düşünüyordum. Fakat yukarıda anlattığım bağlantı kopma sorunları başlayınca bu çözümü yabancı bir forumdan buldum. Dünden beri bir kere bile kopmadı.
    Sizlerde de benzer sorun varsa modemin ayarlarını inceleyin. Belki çok eski modemlerde olmaya bilir fakat kısmen yeni modemlerde (ki bendeki eski modemde buna benzer bir ayar vardı) mutlaka böyle bir ayar vardır. Çok dandik bir modem değilse (bizim işte ucuz olsun işimizi görsün diye aldığımız bir modem var onda yok mesela). Başka nasıl yardımcı olurum bilemiyorum. Umarım sizin sorunlarınız da çözülür.
    [image=1]https://store.donanimhaber.com/87/e2/82/87e282311d9780fdc68af9c60655f7bf.png[/simage]

NOT: Yalnız burada anlattığım olay İnternet'in kopması. Kablosuz bağlantının değil. Benim modemim kendine reset atılmış gibi oluyor baştan alıyordu. Bağlantı gidince direk modeme geçip bakıyordum ne oluyor diye oradan biliyorum. Sizde ki sorun modemde bağlantı olduğu halde kablosuz ağdan düşmekse bu size fayda vermeye bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B936BAF39 -- 1 Haziran 2014; 23:55:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B936BAF39

Hocam modemin setup'ın da hattı hangi modda kullanacağına dair bir ayar var. Her modemde yeri farklı menusu farklı olabilir. Aşağıya benim modemin ilgili setup'ından aldığım bir resim koydum. Modemi ben ilk kurduğumda DSL modulation type olarak ADSL2+ seçiliydi. Bende ellemedim. Zati hatta ADSL2+ sinyali geldiği için problem olmaz diye düşünüyordum. Fakat yukarıda anlattığım bağlantı kopma sorunları başlayınca bu çözümü yabancı bir forumdan buldum. Dünden beri bir kere bile kopmadı.
    Sizlerde de benzer sorun varsa modemin ayarlarını inceleyin. Belki çok eski modemlerde olmaya bilir fakat kısmen yeni modemlerde (ki bendeki eski modemde buna benzer bir ayar vardı) mutlaka böyle bir ayar vardır. Çok dandik bir modem değilse (bizim işte ucuz olsun işimizi görsün diye aldığımız bir modem var onda yok mesela). Başka nasıl yardımcı olurum bilemiyorum. Umarım sizin sorunlarınız da çözülür.
    [image=1]https://store.donanimhaber.com/87/e2/82/87e282311d9780fdc68af9c60655f7bf.png[/simage]

NOT: Yalnız burada anlattığım olay İnternet'in kopması. Kablosuz bağlantının değil. Benim modemim kendine reset atılmış gibi oluyor baştan alıyordu. Bağlantı gidince direk modeme geçip bakıyordum ne oluyor diye oradan biliyorum. Sizde ki sorun modemde bağlantı olduğu halde kablosuz ağdan düşmekse bu size fayda vermeye bilir.

Alıntıları Göster
    bende yaşıyorum. bende zyxel modem var. modemi garantiye gönderdim farklı splitter denedim. telekom dan 3-4 kere geldiler ve ana kutuda benim bağlantımla alakalı ne varsa yenilediler. yinede hala arada kopmalar yaşıyorum dediğini deneceğim belki sebep bu olaiblir

• Kobrakai kullanıcısına yanıt
    Umarım faydası olur sorunun çözülür. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goril1

adsl modu var bnm modemde. otomatikti onu gdmt yaptm. diger annex bisi var verdiginz ss te o bolum yok ama. onemlimidir oda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

quote:

Orijinalden alıntı: Goril1

adsl modu var bnm modemde. otomatikti onu gdmt yaptm. diger annex bisi var verdiginz ss te o bolum yok ama. onemlimidir oda

Alıntıları Göster
    Evet bende modemin internet bağlantısı kopmuyor. Bilgisayarın bağlantısı kopuyor zira aynı anda telefondan wifi kullanmaya devam ediyorum. Anlamadım gitti problemi.

• mesajım bulunsun bi ara bakarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerergul

mesajım bulunsun bi ara bakarım
    bu arada denedim ben bende ping yükseldi çok fazla. geri aldığımda düzeldi yeniden ping seviyesi.
  • Kobrakai kullanıcısına yanıt
    Bende ping aynı kaldı. ADSL2+'da iken oyunda 94ms idi G.dmt aldım yine 94 ms. Ve şükür ki daha hiç kopma yaşamadım.
  • quote:

Bende ping aynı kaldı. ADSL2+'da iken oyunda 94ms idi G.dmt aldım yine 94 ms. Ve şükür ki daha hiç kopma yaşamadım.
    Bende de aynı sorun var modem sık sık reset yapıyor (D3 te tam bounty'i alacakken defalarca başıma geldi) bu sorun 8mb ten 16 mb geçtiğimde oldu (TTnet in son kampanyasında bende 8 den 16 mb geçmiştim)
    8mb ve üstü bağlantılarda ne yapacağız?
  • guzzle kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen aynı sorundan kaynaklanıyor. Keşke hiç geçmeseydin. Altyapı hiç mi hiç uygun değil 16mbit için. Bizim buradan bir arkadaş da geçti. En sonunda 8mbit'e indirmek zorunda kaldı. Geri 8mbit'e geçmekten başka çare göremiyorum.
  • quote:

Muhtemelen aynı sorundan kaynaklanıyor. Keşke hiç geçmeseydin. Altyapı hiç mi hiç uygun değil 16mbit için. Bizim buradan bir arkadaş da geçti. En sonunda 8mbit'e indirmek zorunda kaldı. Geri 8mbit'e geçmekten başka çare göremiyorum.
    Malesef geçmiş bulundum 2 senede taahüt verdim.
    Hiç mi çözümü yok?
    Hocam bilemiyorum. TTNET yetkilileri ile bir şansınızı deneyin.
  • Ttnet arabasını gördüm bizim sokakta. Anlattım durumu gelelim kontrol edelim dediler. Modem giden kablolarda sorun varmış bunu upload hızının dengesizliginden anladilar? Şimdilik bir sorun yok test ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Umarım düzelir. Kolay gelsin
  • quote:

Umarım düzelir. Kolay gelsin
    Malesef yine aynı kopmalar devam ediyor................
    ilk başta yazdığım olayı denedin mi peki. Modemin hat modunu değiştir 8mb olacak ama bir dene
  • quote:

ilk başta yazdığım olayı denedin mi peki. Modemin hat modunu değiştir 8mb olacak ama bir dene
    Serverlar kapalımı şu an yoksa bizdemi sorun var.Bir türlü giremedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.