Şimdi Ara

Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
82
Favori
51.680
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Varsayım olarak konuşuyorum, vizelerin kalkacağını düşünmüyorum. Pandemi öncesi olduğu haline gelecek gibi yani kapıda vize uygulaması denen modele yine dönecekler galiba. Onun da tek faydası, şengen alırken uğraştığın kadar prosedür yok. Yine vize ücreti ve sağlık sigortası adı altında yuroları ödeyecek türkiş kovboylar.

Gerçekten vizesiz 7 gün onayı gelirse yani paşaportunu alıp 7 gün kalacaksan, yıkarlar orayı yıkarlar.

• Merhaba, multi schengen vizem var. 02.05.2024 bitecek. Yunan için tavsiye verebilecek var mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Takipte kalalım vizesiz her türlü bu yaz çıkarız o taraflara

• stevenashty kullanıcısına yanıt
    Vizesiz değil kapıda vize uygulaması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu feribotline yeni kampanya yapmayacak mı ? hiç bir şekilde tur alımı yok bilgisi olan varsa payşaşabşlir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vizelerin kalkması diye bir durum yok arkadaşlar. Sadece 10 Yunan adasına giderken kapıda vize uygulamasını geri getirdiler. İstenecek belgeler ve vize ücreti için de önümüzdeki günlerde açıklama yapılacakmış.

adalar ile ilgili yeme içme, plaj önerisi arayanlar instagramdan egeninkarsikiyisi ve yunanistandannotlar hesaplarını takip edebilirler.

telefon kullanımı için de e-sim tavsiye ederim. Malum Türk operatörlerin yurtdışı kullanım ücretleri korkunç seviyelere geldi.

adaların çoğunda esnaf ve garsonlar yarım yamalak da olsa Türkçe konuşuyor ve anlıyorlar. Genel kanının aksine Türk olduğunuz için size karşı düşmanca bir tavırları yok. Burada hamaset dolu yorumları yazanlar orada bu insanlarla karşılaşsa utanırlar mı, hiç sanmam.

son olarak; feribotlines’dan aldığım bilgiye göre feribot biletlerinin tarih belirleme işlemleri şubat ayı gibi başlayacakmış.

herkese şimdiden iyi tatiller 🙏🏼

• Kol gibi vize ücreti varsa neye yarar.

• Geçen bir haberde 60 Euro diyordu zaten kapıda vizelerde genelde bu civarlarda...

• Eylül başı için Rodos'a eşim ve 2 yaşında olacak oğlumla gitmeyi düşünüyorum. tavsiyesi olan arkadaşlar yazabilir mi? yemek, gezmek ve konaklamak anlamında. teşekkür ediyorum şimdiden.

• bir haftalığına Yunanistan Rodos adasına gideceğim daha öncede hiç yurt dışına çıkmadım ailece gideceğimiz için hanım çocuk benim üç telefonda yanımızda olacak öneriniz nedir? Direk birşey yapmadan gidersem (Türkiyede türktelekom kullanıyorum )ne gibi süprizlerle karşılaşırım. Gitmeden vereceğiniz tavsiyeler benim için çok önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drarter kullanıcısına yanıt
    Mobimatter dan best europe esim almanızı tavsiye ederim. Diğer telefonlara paylaşım yapabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam ayrıntılı bir anlatım video var mı yanlış yapmayalım?

edit:
    Hasan Can Kaimyoutube
    Yurt Dışında Ucuz İnternet Kullanmak | 41 Ülkede Geçen Tek E Sim | Mobimatter E Sim Kurulumu Yapmak
    https://www.youtube.com/watch?si=C4L5yOAPf8DXdPRe&v=3Xgv6tvWQ2U&feature=youtu.be

burada anlatım varmış sonradan gördüm
    ben temmuz ayında gideceğim acaba şimdiden o tarihe göre alım var mıdır ? onu merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drarter -- 21 Mart 2024; 10:7:41 >

• en güzel zamanlarda iyi ki gitmişim. yani kapıda vizenin olmadığı zamanlar... barzo keko baba parasıyla bir yerlere gelmiş maganda tayfası dolacak şimdi güzel adalar. yazık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epica06 -- 21 Mart 2024; 11:35:36 >
  • Dostlar yeni bir kampanya gelir mi temmuzda izmire gidiyorum izmirden en mantıklı hangi adalara gidilir günübirlik çocukla beraber

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • epica06 kullanıcısına yanıt

Çok haklısın hocam

• RODOS REHBERİ Ağustos 2024

Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı

Rodos’a Muğla’nın üç farklı ilçesinden feribot gitmekte. Fiyatlar aşağı yukarı aşağıdaki gibi.
    Bodrum-Rodos 140€
    Marmaris-Rodos 90€
    Fethiye-Rodos 85€
    Günübirlik turlar daha uygun oluyor.

Biz Rodos’dan Kos’a geçmeyi çok istemiştik. Rodos’dan Kos’a geçmek 15€ civarı çünkü. Kos’dan Bodrum’a dönmek de uygun fiyatlıydı. Maalesef Kos’dan Marmaris’e feribot yok. Ancak aracı Bodrumda bıraksak ve Bodrum’dan Rodos’a geçsek çok pahalıya patlayacaktı bu sebeple Kos’u seneye bıraktık. Aracı olmayanlar için aşağıdaki rota çok keyifli ve uygun olabilir. Marmaris ya da Fethiye’den - Rodos - Kos - Bodrum. Ya da tam tersi. (Kapıda vize ile böyle bir şansınız yok her vize sadece bir ada için geçerli)

Biz Marmaris’den Rodos’a gidip Marmaris’e dönerek bu yılın ada tatilini tamamlamış olduk.

Adalara gitmenin birçok sebebi var ama bunların en başında uygun fiyata yüksek hizmet almak bulunuyor. O zaman aracı uygun bir yere park edip yola koyulalım.

Marmaris’de aracı nereye park edeceğiz?

Marmaris Feribot İskelesi civarı otoparkların Ağustos 2024 fiyat ortalaması 350tl. Biz aracı Armutalan mevkinde Marmaris Öğretmenevi arkasındaki ücretsiz otoparka park ettik. Gündüz saatlerinde yer çok rahat bulunuyor. Buradan iskeleye yaklaşık 4km yolu 10dk da taksi ile gittik. Taksi ücreti 200tl tuttu. ;)

Yeşil Marmaris firmasının Katamaran feribotu ile 1 saat 15dk’da karşıya geçtik. Biniş kartı almak için check in gişeleri kalkıştan 1 saat önce açılıyor. Ancak insanlar öncesinden uzun kuyruklar oluşturmaya başlıyor. Tavsiyem 1 saat 15 dk önce check in alanına girip klimalı ortamda sıra oluşturun, dışarıda pişmeyin. İçeriye 1 pasaport sahibinin girmesi yeterli. Online bilet aldıysanız bilet çıktısı vb almadan sadece pasaportları gösterip biletinizi alıyorsunuz, o kadar. Dönüşte aynı bileti Rodos’daki check in ofisine gösterip yeni biniş kartını alacaksınız. Türkiye’den aldığınız bileti sakın kaybetmeyin. Ayrıca y. dışı çıkış harcını online ödemeniz şart burada pul cihazı yok.

Rodos’ta nerede kalalım?
    Rodos bir kale şehri. Surlar ve Old Town çok iyi korunmuş. Dubrovnik / Kotor karışımı bir yer ama çok daha büyük. Ben yine gitsem yine Old Town’da kalıp alışveriş için yeni şehre gidip gelirim. Çok plaj insanı değilim. Güneşlenmek gibi derdim hiç yok. Ben plajı çok seviyorum diyenler için merkezde Rodosun tam burnuna denk gelen Eli Plajını öneririm. Turkuaz deniz ve ince taşlık plajı çok keyifli. Yaklaşık 5-10 metrede derinleşir. Her yer beach ama sen havlunu yere ser, duşları, kabinleri kullan kimse bir şey demiyor. Plaj insanı iseniz direk Eli Plajı önündeki otellerden de oda tutabilirsiniz. Eli plajı ile Old Town arasında yeni şehir var diyebilirim ve Plajdan old town’daki otelinize 20-30dk yürümeniz gerekebilir.

Arkadaşlarımız “Rodos’ta 3 gece kaldık çok sıkıldık” demişlerdi. Bizde onun için 3 geceden fazla tutmayalım dedik. 3 gece kaldık ama Rodos’a doyamadık. Rodos diğer adalara göre çok daha pahalı, belki de en pahalısı ama burada tatil yapmak çok keyifli idi. 20 lik Ouzo diğer adalarda 7€ iken burada 12€; cacıki 3-4€ iken Rodos’ta 7-8€ civarı.

3 gece 4 gün tatilimizin 1 gününü Lindos’a ayırdık. Lindos’a Rodos merkeze yaklaşık 50km. Hani Santorini esintileri olan Akropolü (yüksek şehir) olan şehir. Bizim Assos Behram Kaleye çok benziyor ama çok daha büyüğü.

Ana yoldan Lindos’a varmadan, Lindos ön cephe

Plajları da meşhur. Eğer araçla gelme merakınız var ve denize girecekseniz aracı direk öndeki ana plajlar (Main Beach) cephesine park edip şehri öyle gezin böylece tek parkta hem plaj hem şehir turu biter. Hem ön hem arka cephede otoparklar var.

Lindos akropolden ön cephe.

Lindos Akropolden arka cephe.

Eee Lindos uzak araç şart o zaman dedik. Kapıda vize çıkınca araç bulamayız kaygısıyla booking üzerinden yaklaşık 75€ ya araç kiraladık. Teslim alırken 10€ kasko yaptırıp 20€ yakıt aldık. Lindos’ta otopark ücreti fix 7€ ve şehrin çok dışına park ediyorsunuz. Özetle tuzluya geldi. Yani biz araçla köye girince ortadaki ağaçtan döndük yer yok diye geldiğimiz yere çıkıp uzağa park ettik. Oysa ki ağaçtan geri dönünce sağa plaja ve otoparka giden başka bir yol varmış. Bilmeyince deniz’e Lindos’un ön cephesinde değil arka cephesinde girdik. Çünkü akropolden bakınca kalp gibi görünüyordu, çok etkinlendik. Futbol sahası gibi bir yerin oraya ücretsiz park ettik.

Yukarıda kalbe benzeyen yere park edip lindosu gezemeye gidemezsiz. 30 dk yürümeniz gerekir. Özetle biz aracı ana yola park edip lindos’u ve akropolü gezip. Araca tekrar dönerek saint paul beach tarafına gittik.

Buraya gelmek için merkezden saatte bir otobüs varmış ama yer bulamayız vs diye korktuk oysa ki tek yön fiyatı 5.5€ idi. Otobüsle gelsek meşhur Anthony Quinn plajını da göremeyecektik.

Ne oldu, araç kiraladık A. Quinn plajını yine göremedik, her yer araç, park edemeyince plaja da girmedik. Araç firması da ıslak mayo için 70€, kum temizliği için 40€ ceza diye belirtince zaten titiziz sıkıntı olmasın diye araç kiralama olayı iyice burnumuzdan geldi. Hele merkezde araç park etmek imkansıza yakın. Sarı çizgili alan yasak, mavi çizgili alan belli saatlerde ve ücretli, beyaz çizgili alan ücretsiz, bulana benden bir limonata. Bu arada adada araç bulmak kolay ve fiyatlar da sezonda olmamıza rağmen uygundu. Sorduklarımız içinde en uygun 40€ fiyatını duyduk ama bir daha gelirsem hayatta araba kiralamam. Park meselesi yüzünden gün batmadan aracı teslim ettim, rahatladım.

Sonra sahilde gezerken tekne turlarına sorduk. Sabah 09.30 da başlayan tur meşhur Anthony Quin abimizin beğendiği plaj dahil 2 plajda yüzme molası ve Lindos’ da 3 saat serbest zaman vererek 17.30 da geri dönüyormuş ve ücreti kişi başı 30€. Aynı zamanda Simi adasına giden turlar da var 50-65€ arası fiyatlar.

Lindos rotası tam 1 günü alıyor. Onun dışında old town geçekten büyük olabildiğince her sokağına girmek istedik. Merkezdeki Kale en az 2 saat alır. Yetişkin 8€, 6-25 yaş arası ve +65 üstü yarı ücret ödüyor. Lindos Akroplü için ücret 12€ ve yaş indirimleri burada da aynı. 2 gün old townu gezdik bittimi bilmiyorum.

Son gün alışveriş günü oldu ama feribota zor yetiştik. :) Zara, Sephora vb. mağazalar yeni şehirde. Yürüyerek 20 dk civarı. Lidl gibi marketler Lindos yolunda araç kiralamadan gitmek zor. Ama old town da Recep Paşa Camii’nin hemen yanında B Bazaar diye bir market bulduk üzüm suları 2.5-3€ dan başlıyor. Lidl’a gerek kalmadı.

Tax Free
    Havalimanında tax free almak kolay. Custom yazan yere gidip ürünleri ve tax free bilgileri girilmiş faturaları gösteriyorsuz, faturaya mühür bastırıp ardından Global Blue ofisinden para iadenizi isteyebiliyorsunuz. Ancak limanda Global Blue ofisi yok ama çözümü yok değil.

Alışveriş yaparken Tax Free var mı diye sorduktan sonra varsa satıcıya tax free istediğinizi belirtiyorsunuz. Kredi kartına iade istediğinizi belirtmenizi tavsiye ederim. O sizden pasaport, telefon no (+90… kodu belirtin) ve kredi kartı numaranızı da isteyip faturaya işliyor. Belgeleri size veriyor. Eğer vermezse iade için hazırlanmış zarfı da isteyiniz. Global Blue’nin broşürü gibi görünse de bir tarafı yapışkanlıdır, yalanıp kapanabiliyor.

Türkiye’ye geçmeden Rodos Limanda pasaport kontrolünden geçtikten sonra sağınızda free shop kalacak ondan sonraki bina Custom. Oradaki polislerin odasına girmeden pasaportunuzu biniş kartınızı ürünleri ve faturaları hazırlayın. Zaten cama bunları Türkçe olarak yazmışlar. Kontrolden sonra mühür vuruyorlar. İçeride size gösterilen yerlerde fatura üzerindeki imza bölümünü, kredi kartı nosunu ve telefon numaranızı yazıp zarfı kapatabilirsiniz. Odadan çıkınca pasaport kontrol tarafına yani sola doğru dönüp düz yürüyünce ankesörlü telefon kulübelerinin yanındaki posta kutusuna zarfı atın ve paranın kredi kartına iadesini bekleyin. Kutu iade zarfı dolu umarım en kısa sürede alırlar da iade işlemleri başlar. Fotoğrafa bakarak yerlerini görebilirsiniz.

Güncellenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Ağustos 2024; 17:44:26 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.