Şimdi Ara

Yunanistan batti bitti diyenler gelin bakayim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önceden su, ekmek bulamıyordukçular da gelmiş. Önceden nerede yaşıyordunuz Vietnam, Afganistan'da filan mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette bir yunan ile yapılan ekonomik krizin halka etkisiyle ilgili röportaj okudum.adam kriz öncesi her yaz yurt dışına tatile giderdim demiş.bunu diyen şahıs da memur.bizimde tatili köye gitmekten ibaret olan ekonomiden stratejiye her haltın uzmanı olan boş vatandaş gelmiş yunanlar battı, belini doğrultamaz diye laf salatası yapıyor.
  • adam haklı beyler
  • Birisinin arkasında Avrupa var. Batının karakolu olmuş bir ülke. Diğer tarafta batının işine gelmeyen bölgede hakim olma çabasında bir Türkiye var. Türkiye tek fakat yunan değil. Şartlar çok farklı.

• yunanistan 4 yıldır batıcak :D
  • potur kullanıcısına yanıt
    o kadar kredidator ve çipras hükümeti düşünemedi bunu sen düşündün helal olsun. bizim 21 milyar dolar borç vardı imf ye adamlarınki 324 milyar euro. vergiyle falan olmaz o iş

• Sokaklardaki, caddelerdeki vs yolları belediyeler yapıyor. Sokaklarınız çukursa mevcut ilçe belediyesini caddeleriniz çukursa mevcut b şehir belediyenizi suçlayın. Bunların bütçeleri mali kaynakları özerk, devlet bir ödenek sağlasada çok değil. Sonuçta tüm gelirlerini devlet sağlasa bile belediye o parayı harcamakta özgür.
    Bahsedilen yollar şehirlerarası yollar ve gerçekten yapılı. Akp ile alakam yok sevmem oy da vermem ama bilin de konuşun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

o kadar kredidator ve çipras hükümeti düşünemedi bunu sen düşündün helal olsun. bizim 21 milyar dolar borç vardı imf ye adamlarınki 324 milyar euro. vergiyle falan olmaz o iş

Bunlar ulkeler icin cok para degil abdnin 6 aylik askeri harcamasi o para

Hulogmusun sende ben kimseyi yermedim yeristirmedim araba ile sokaga ne zaman ciksam kufur ederek gunha giriyorum sende yilda 500 lira on takima para harca anlarsin baba parasi yemek basit bu ulkede hele calis para kazan kazandigin para hic bir seye yetmesin ustune girtlaga kadar borca gir ben gorurum seni tek akilli sensin zaten bu ulkede vatandas icin yapilan hic bir sey yok. Olmadigi halde bile boyleyiz birde olsa aman allahim dusunemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Survivalist

/>

Yeni mi bu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TehlikeliPanda

Sokaklardaki, caddelerdeki vs yolları belediyeler yapıyor. Sokaklarınız çukursa mevcut ilçe belediyesini caddeleriniz çukursa mevcut b şehir belediyenizi suçlayın. Bunların bütçeleri mali kaynakları özerk, devlet bir ödenek sağlasada çok değil. Sonuçta tüm gelirlerini devlet sağlasa bile belediye o parayı harcamakta özgür.
    Bahsedilen yollar şehirlerarası yollar ve gerçekten yapılı. Akp ile alakam yok sevmem oy da vermem ama bilin de konuşun.

Denetlesin o zaman kardesim bu vergiler paralar nereye gidiyor illa sikayetmi edecegim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Orijinalden alıntı: TehlikeliPanda

Sokaklardaki, caddelerdeki vs yolları belediyeler yapıyor. Sokaklarınız çukursa mevcut ilçe belediyesini caddeleriniz çukursa mevcut b şehir belediyenizi suçlayın. Bunların bütçeleri mali kaynakları özerk, devlet bir ödenek sağlasada çok değil. Sonuçta tüm gelirlerini devlet sağlasa bile belediye o parayı harcamakta özgür.

Denetlesin o zaman kardesim bu vergiler paralar nereye gidiyor illa sikayetmi edecegim

Denetleyecek olan devlet değil halk. Demokrasilerde asıl denetlemeyi halk yapar ama bizim ülkemizde bu boyle değil. Belediye seçimlerinde bile ideolojiye göre oy veriliyor. Yani ne duzgunki o düzgün olsun demeye getiriyorum. Halk denetlemiyorsa devlet niye denetlesin.

• potur kullanıcısına yanıt
    birşey olunca herkes abd ile kıyaslıyo niyeyse. yav he he.

• Adamların kurtuluş planında ödediği vergi bile bizden düşük, çalışma şartlarıda daha iyi.bunlar yokluk görmemişler isyan ediyorlar.boşver.
    Onu bırakında;
    kurbanda forumca birleşip bir yunan adasına girmeyek mi?

• Hangi lafını düzelteyim bilmem ki...

# Adamlarin nufusu istanbul kadar bizim 80 milyon+ sayilmayanlar

Yani? Çok nüfuslu Ekonomi devleri ve az nüfuslu ekonomi devleri var Dünya'da. Nüfusunu nasıl kullandığına bağlıdır her şey.

# Bizde vergiler cok yuksek devletin tek gelir kaynagi

Vergiler devletin tek gelir kaynağı gibi bir cümleye cevap veremeyeceğim artık.

# Adam gibi egitim yok ulkede

Küçük bir araştırma yaptım ve gördüm ki Dünya'nın en iyi 200 üniversiteler sıralamasına 5 üniversite sokmuş Yunanistan 2013 yılında. Türkiye 4 tane sokmuş 2014 yılında. 2015 itibariyle Yunanistan'ın en iyi üniversitesi olarak gösterilen Aristotle University 461. sırada, Odtü Ve Bilkent'in arkasında.

# Adam gibi hastane yok
    Yani saçmalıklarınıza cevap vereceğim diye iktidar şakşakçılığı yapmak istemiyorum. Ama bari hastahane yok demeyin. Bu kadar da olmasın.

Söylediklerinizi geçersek, hiç Yunanistan'da bulundunuz mu? Ben bulundum ve Yunan insanını çok sevdim. Kendilerine karşı herhangi bir düşmanlığım da yok. Ancak çok rahat milletler. Bu yaptıkları artık gurursuzluğa giriyor.Çözümleri hala "Bize daha çok yardım verin, biraz rahatlayalım, sonra tekrar konuşuruz." oluyor. Bu kafa ile başlarına gelenleri hak ediyorlar. Ayrıca ülkede bahsettiğiniz gibi aşırı refah hiçbir zaman yoktu. Sadece adaları gezip, paranın bol olduğu yerleri görüp böyle kanılara varmayın. Türkiye'ye ziyarete gelip, Bodrum'da harcanan paraları görüp, "Türkler dolarla siliyor!" diyenlerden farkınız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edizkowicz -- 6 Temmuz 2015; 23:38:08 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.