Şimdi Ara

Yunanistan dan Türkiye ye imalı mesaj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yunanistanın nüfusu 11 milyon.4 milyon sığınmacı ülkelerine girse nüfusun neredeyse yarısına denk bir güce ulaşmış olacaklar.Bu nedenle Yunanlılar sığınmacıları istemiyor.Gerçi onların yapacakları iş kendi sınır kapılarını açıp geleni hemen diğer Avrupa ülkesine göndermek lakin büyük ihtimalle diğer Avrupalı ülkeler buna engel oluyor.Bu arada Bulgaristan tarafındaysa ses seda yok.Bizimkiler bunca insanı sadece Yunanistan sınırına mı gönderiyor?

Son olarak sığınmacılar için gerçekten üzülüyorum.Çoluk çocuk ortadalar.Evleri yok,işleri yok,paraları yok kısacası hiçbir şeyleri yok.Yazık bunca insanın perişan olmasına neden olan taraflardan biride biz olduğumuz için üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 28 Şubat 2020; 21:55:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Uluslararası hukuka aykırı davranış segileyen güçlü devleti kim hizaya sokacak? Temelde uluslararası hukuk diye bir şey yok çünkü devletler üstü, özellikle güçlü devletleri hizaya sokacak bir yapı mevcut değil. Dolayısıyla güçlü olan devlet her zaman haklıdır prensibi geçerli olur hep. Uluslararası hukuk, zayıf devletlerin güçlü devletlerce hizaya getirilme aracıdır sadece.
    aynen öyle hocam. (aslında bu hayatın her yerindeki kurallarda böyle gerçi)

yukarıda da yazdım. kaçak fetöcüler uluslar arası hukuk kuralları kapsamında Kanada, ABD, Almanya gibi ülkelerden yaşama-çalışma hakkı aldılar. ama, söylediğim gibi, onlara bu hakkın tanınmasının nedeni tamamen politik. fetö'yü tanıyor olmalarından kaynaklanıyor. yoksa istemedikleri herkesi yaka paça sınır dışı ediyorlar. bunun çok haberini de gördük.

yani adam kabul etmek istediği kişiye ulsular arası hukuk kuralını uyguluyo. kabul etmek istemediği kişiyi yaka paça alıp atıyo. herkes bunu biliyo zaten. kimin umrunda? dünya böyle işliyor.

her alanda bu böyledir. sadece siyasi konularda değil. bakın havacılıkta bile kağıt üzerinde çok sert denetleme kuralları vardır ama fiiiliyatta bunların hepsi hikayedir. çok örnek veririm ama basit bir örnek vereyim, Boeing tüm dünyanın gözü önünde kuralları çiğneyip 737 Max'ları ilk üretişinde yeni bi eğitim gerektirmediği çünkü uçağın eski geleneksel 737'ler ile tamamen aynı olduğunu söyledi. şimdi, işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyen ergenler burada: "kardeşim her şeyin kuraı var, havacılıkta her şey çok sıkı denetlenir" diyolardı, ama işin aslı şu ki gerçek hayatta o kurallar sadece kağıt üzerinde kalır. Boeing tüm dünyaya yalan söyledi ve tüm dünya bu yalanı bilerek kabul etti çünkü herkesin işine geldi. neden mi? çünkü bu şekişde olunca (737 Max'ın eski klasik 737 ile aynı olduğu yalanını kabul ettiklerinde) yeni sertifikasyon süreçlerine gerek kalmayacaktı ve bundan herkes kâr edecekti. işte dünyanın gerçek acı yüzü. (birkaç tane ilot tanıdığım var, biri yakın arkadaşım, ve söylediği şey şu, havacılıkta en büyük gider kalemi sertifikasyonmuş, ilginç ama arkadaşıma bunu eski bir THY yöneticisi söylemiş, yani sertifikasyon deyip geçmemek gerek, sen 737 Max ile eski 737 aynı dediğin zaman çok büyük külfetlerden kurtulmuş oluyosun)

kurallar sadece saf-temiz evinde oturan vatandaşı daha huzurlu şekilde uyutmak için var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Şubat 2020; 22:3:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Üzülme ! üzülürsün
  • Hatırlayınız. Bakanlık ne dedi suriyeli çalıştırana destek teşfik verilecek. Artık kapıları açtık, bakanlık açıklama yapmalı. Artık destek vermiyoruz. Bakın o zaman sınıra yığılma olacaktır. Yoksa bu suriyeliler buradan gitmez.
    Bir taraftan suriyelileri ülkemizde kalmaları için destekleyeceksin diğer taraftan kapıları açacaksın. Adamlar bulmuş rahatı gidermi. Kes destekleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 28 Şubat 2020; 22:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

hocam uluslar arası hukuk dediğin şey nerede işler biliyo musun? sen kaçak olarak bir ülkeye gizlice girersin, ve o ülkenin içine karışırsın kimse görmeden. sonra gider göçmen bürosuna başvuru yaparsın, geldiğim ülkeye dönemiyorum çünkü orada can güvenliğim yok dersin.

uluslar arası hukuka göre burada seni tutup da geldiğin ülkeye geri atamazlar.

ama, adamlar isterse bunu yapar. isterse yapmaz. hukuka takmazlarsa kime neyi kanıtlayacaksın?

bugün yaşanan olayda ise Yunanistan'ın hiç suçu yok. adamlar sınırlarını koruyolar. bu göçmenler teorik olarak Yunanistan'a girmiş kişiler değiller. dolayısıyla onları almak zorunda değil Yunanistan. almak zorunda olacak olsaydı Türkiye'deki herkes bu şekilde girerdi Avrupa'ya.

hoş, zaten fetöcüler bu yöntem ile Kanada, Almanya gibi ülkelere kaçıp oralarda sığınma kabulü aldılar. ama, fetöcüler şöyle yapıyolar, adam kendi gidiyo normal uçak ile, ya da aranan biri ise kaçak gidiyo, sonra göçmen bürosuna gidip: "ben fethullahçıyım ülkemde can güvenliğim yok tayyip beni öldürecek" diyo. ve bu kişilerin hepsini kabul ettiler. teorik olarak bakarsak uluslar arası hukuk kapsamında kabul ettiler. yani geri gönderemiyolar işte hukuken. ama, aslında bu olaya teorik olarak değil de gerçekçi olarak bakarsak, fetöcüleri kabul etmelerinin nedeni o ülkelerin politika olarak fetöyü tanıyor ve destekliyor olmaları. yoksa ben bugün gitsem, beni almaz. yaka paça geri de gönderrbilir. kimseye de derdimi anlatamam.

kaldı ki bugünki olayda bu Suriyeli göçmenleri Yunanistan'a girmeleri demek hepsinin Yunanistan'ı pas geçip Avrupa ülkelerine doğru ilerlemeleri demek. yani aslında onları almayan Yunanistan değil, bu direnişi AB'nin kendisi yapıyor.

Alıntıları Göster
    Gayet açıklayıcı olmuş.

• komik valla güldüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anca boş beleş şeylerle uğraşır yunanlar yok sprey kutusuna şunu yazdı bunu yazdı ne gönderme yaptı bee falan çoluk çocuk şeyler.

Öyle ya da böyle karşılarında kapıyı kapatsanız bacadan girecek kurnazlıkta mülteciler var.

Ceremesini çekme sırası onlarda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.