Şimdi Ara

Yunanistan Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugün Yunanistan vizem onaylandı ve tek girişli 18 günlük vermişler,
    daha önce avrupa oturumum ve ülkelere giriş çıkışım vardı
    525 TL verdim ve 18 gün tek girişli sanki biraz haksızlık yapılmamış mı?
    ben Bulgaristanada giderim diye planlamıştım şimdi git bir daha 500 TL bayıl,

• Bulgaristan'a giderim diye planladıysanız bunu vize başvurunuzda belirtmeniz gerekirdi. O zaman çok girişli ve seyahat planınıza uygun vize verirlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bulgaristan'a giderim diye planladıysanız bunu vize başvurunuzda belirtmeniz gerekirdi. O zaman çok girişli ve seyahat planınıza uygun vize verirlerdi.
    sanmıyorum , çünkü genelde kendi ülkelerinden vize alınıp başka ülkelere gidilmesini istemiyorlar
    olumsuzluk yaratır diye yazmadım ama çok girişli talep etmiştim
  • Sizin dediğiniz olay ilk giriş için geçerli. İlk girişi kendi ülkelerinden yaptığınız sürece sorun yok. Schengen in mantığı bu zaten, AB üye ülkeleri arasında serbest dolaşım! Başka ülkeye gitmenizi istemiyorlar diye bişey yok. Ben seyahat planımda gideceğim her yeri yazarım hiç bi sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcellat -- 23 Aralık 2019; 20:31:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

Sizin dediğiniz olay ilk giriş için geçerli. İlk girişi kendi ülkelerinden yaptığınız sürece sorun yok. Schengen in mantığı bu zaten, AB üye ülkeleri arasında serbest dolaşım! Başka ülkeye gitmenizi istemiyorlar diye bişey yok. Ben seyahat planımda gideceğim her yeri yazarım hiç bi sorun yaşamadım.
    bir çok arkadaşa 2-3 aylık çoklu giriş verildi,
    bir ben alamadım nedense
  • İlk vize mi?

• quote:

İlk vize mi?
    ilk vize değil,
    vizeyi bırak 1 yıl oturumum vardı (2013 yılı)
    bayağı bir ülkeye giriş çıkışım vardı
    belki de tarih eski diye saymadılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

ilk vize değil,
    vizeyi bırak 1 yıl oturumum vardı (2013 yılı)
    bayağı bir ülkeye giriş çıkışım vardı
    belki de tarih eski diye saymadılar

Alıntıları Göster
    Eski vizelerin hiç bir değeri yok. Olmadığını anlamış oldunuz. Her seferinde ilk defa vize veriyorlarmış gibi muamele yapıyorlar.
  • Eski vizelerin tabi ki bir değeri var. Bu şahıs daha önce sorunsuzca giriş çıkış yapmış, başımıza bela olmamış diyorlar. Ancak, vize dış ilişkilerle de yakından ilişkili. Akdenizdeki petrol arama çalışmaları nedeniyle Yunanistanla aramız gergin, bu da çok etkiliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Eski vizelerin hiç bir değeri yok. Olmadığını anlamış oldunuz. Her seferinde ilk defa vize veriyorlarmış gibi muamele yapıyorlar.

Alıntıları Göster
    eski vizeleri talep ediyorlar,
    ben eski pasaportumu verdim almadılar ,vize yok bunda giriş çıkış var dediler ben kısa süreli eror verdim
    sonradan aklıma geldi oturum kimliğimi vermem gerekiyordu verseydim muhtemelen muti girişli çıkardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 24 Aralık 2019; 8:39:29 >
  • riaz kullanıcısına yanıt
    2013 teki 1 yıllık oturum hangi ülkeden di?

2013 te oturum bittikten sonra bu tek girişli yeni basılan vizeye kadar olan süreçte vize başvusurunda bulundunuz mu? Hangi ülkelerdi? süreleri neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

2013 teki 1 yıllık oturum hangi ülkeden di?

2013 te oturum bittikten sonra bu tek girişli yeni basılan vizeye kadar olan süreçte vize başvusurunda bulundunuz mu? Hangi ülkelerdi? süreleri neydi?
    Slovenyaydı ,
    ondan sonraki süreçte olmadı
  • riaz kullanıcısına yanıt
    2 nedeni vardır o zaman

1) uzun süredir vize almadığın için ilk başta çok girişli ve uzun süreli değil kısa süreli vermiştir. bu vizeyi kullanma durumuna göre tekrar uzun süreli alabilirsin

2) bir konuyu açıklığa kavuşturalım adı üzerinde Schengen vizesi ve Schengen ülkelerinde vize süresi kadar seyahat edebilirsin ama istisnası var.

a)vize hangi ülkeden alınıyorsa ilk o ülkeye seyahat etmen = buna çok dikkat ediyorlar

b)vize süresi boyunca sürenin yarısını schengen'i almış olduğun ülkede geçirmek. = Buna daha da çok dikkat ediyorlar.

terimlerle ve örnekle açıklayayım. Aldın Yunandan 3 ay süreli duration of stay'i 45 gün olan vizeyi. hadi a maddesini de yerine getirmek adına İzmir'deysen Sakız falan bir Yunan adasına günü birlik gittin, pasaporta vurdun Yunan kaşesini. (bu arada günü birlikte de 1 gün gider) sonra bindin uçağa Almanya, Fransa, İspanya gezdin.

45 günün en az yarısını yani 23-25 gününü Yunan'da geçirmediysen -ki Schengen'de senin eski pasaportuna, vs. ye de gerek yok zaten Schengen sisteminde seyahat tarihçen 8 yıl durur, senin nerede kaç gün ne kadar kaldığın çıkıyor. eğer bir Schengen'in duration of stay'inin yarısını o ülkede doldurmadıysan bir sonraki vizenini uzun vermezler.

7 yıla yakın süre sonra ilk yurt dışı çıkışınız ve oturumdan sonra ki ilk vize başvurunuz, seyahat tek bay, bankada gösterilen bakiye + 7 bin TL aşağısında ise zaten ibre ilk etapta tek girişli vizeyi gösteriyor zaten.

Tavsiyem bir sonraki vize de multi'yi alabilmek için vizeyi Bulgaristan'ı karıştırmadan Yunan'da kullanmanız (kullanılmayan vize de, bir sonraki vize başvurusunda olumsuz etmendir)

bir sonraki vize başvurusunda da multi çıkarsa vizeyi aldığınızda mesajımdaki B maddesini göz önünde bulunarak kullanmanız. bunun yanı sıra istenilen evrakları tutarlılıkla hazırlamanız. Mesela hesap bakiyesini sunarken evet ne kadar çok büyük meblağ o kadar güven vermek demektir. ama bu meblağın tutarlılığı da önemli. Kalkıp hesap hareketleri aylık ortalamada bin - 2 bin TL arasında giderken (malum son 6 aylık döküm isteniyor ve evrakı içeriye verdikten sonra Konsolosluk başvuru süreci esnasında luzum görürse arayıp güncel evrakta istiyor) son anda birden 4-5 binlik tek kalemdeki yada 2-3 gün ara ile yatırılan meblağlarda güvenilir bulunmuyor. hatta bu durumlarda başvuranın muhtemelen birilerinden borç bulupta hesaba yatırdığını düşünüp, evrak içerdeyken konsolosluk çat diye telefon edip, güncel banka dökümünü tekrar isteyebiliyor - ki tam bir ters köşe. zira eğer düşündüğü gibi birisinden borç alıp yatırdıysan başvuruyu yaptıktan sonra o parayı da sahibine geri iade ettiysen bakiye yok, e tekrar isteyince yine bakiye şişirmen gerek tekrar hesap hareketi falan derken iş patinaja giriyor.

bu şekilde çok detaylı noktalar var ve vize başvuru sürecini direkt etkiliyor. o yüzden her zaman dediğim gibi eğer bu detaylara sahip değilseniz, sahip olan profesyonel çalışan, hallederiz abi mantığında değil, durumu olduğu gibi anlatan seyahat acentelerinin vize departmanları aracılığı ile vize başvuru sürecini oluşturmanız.

• quote:

Eski vizelerin tabi ki bir değeri var. Bu şahıs daha önce sorunsuzca giriş çıkış yapmış, başımıza bela olmamış diyorlar. Ancak, vize dış ilişkilerle de yakından ilişkili. Akdenizdeki petrol arama çalışmaları nedeniyle Yunanistanla aramız gergin, bu da çok etkiliyor...
    Eski vizesi olup yeni başvurusu reddedilen çok insan var. Evet eski vizeleri istiyorlar ama bir değeri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

2 nedeni vardır o zaman

1) uzun süredir vize almadığın için ilk başta çok girişli ve uzun süreli değil kısa süreli vermiştir. bu vizeyi kullanma durumuna göre tekrar uzun süreli alabilirsin

2) bir konuyu açıklığa kavuşturalım adı üzerinde Schengen vizesi ve Schengen ülkelerinde vize süresi kadar seyahat edebilirsin ama istisnası var.

a)vize hangi ülkeden alınıyorsa ilk o ülkeye seyahat etmen = buna çok dikkat ediyorlar

b)vize süresi boyunca sürenin yarısını schengen'i almış olduğun ülkede geçirmek. = Buna daha da çok dikkat ediyorlar.

terimlerle ve örnekle açıklayayım. Aldın Yunandan 3 ay süreli duration of stay'i 45 gün olan vizeyi. hadi a maddesini de yerine getirmek adına İzmir'deysen Sakız falan bir Yunan adasına günü birlik gittin, pasaporta vurdun Yunan kaşesini. (bu arada günü birlikte de 1 gün gider) sonra bindin uçağa Almanya, Fransa, İspanya gezdin.

45 günün en az yarısını yani 23-25 gününü Yunan'da geçirmediysen -ki Schengen'de senin eski pasaportuna, vs. ye de gerek yok zaten Schengen sisteminde seyahat tarihçen 8 yıl durur, senin nerede kaç gün ne kadar kaldığın çıkıyor. eğer bir Schengen'in duration of stay'inin yarısını o ülkede doldurmadıysan bir sonraki vizenini uzun vermezler.

7 yıla yakın süre sonra ilk yurt dışı çıkışınız ve oturumdan sonra ki ilk vize başvurunuz, seyahat tek bay, bankada gösterilen bakiye + 7 bin TL aşağısında ise zaten ibre ilk etapta tek girişli vizeyi gösteriyor zaten.

Tavsiyem bir sonraki vize de multi'yi alabilmek için vizeyi Bulgaristan'ı karıştırmadan Yunan'da kullanmanız (kullanılmayan vize de, bir sonraki vize başvurusunda olumsuz etmendir)

bir sonraki vize başvurusunda da multi çıkarsa vizeyi aldığınızda mesajımdaki B maddesini göz önünde bulunarak kullanmanız. bunun yanı sıra istenilen evrakları tutarlılıkla hazırlamanız. Mesela hesap bakiyesini sunarken evet ne kadar çok büyük meblağ o kadar güven vermek demektir. ama bu meblağın tutarlılığı da önemli. Kalkıp hesap hareketleri aylık ortalamada bin - 2 bin TL arasında giderken (malum son 6 aylık döküm isteniyor ve evrakı içeriye verdikten sonra Konsolosluk başvuru süreci esnasında luzum görürse arayıp güncel evrakta istiyor) son anda birden 4-5 binlik tek kalemdeki yada 2-3 gün ara ile yatırılan meblağlarda güvenilir bulunmuyor. hatta bu durumlarda başvuranın muhtemelen birilerinden borç bulupta hesaba yatırdığını düşünüp, evrak içerdeyken konsolosluk çat diye telefon edip, güncel banka dökümünü tekrar isteyebiliyor - ki tam bir ters köşe. zira eğer düşündüğü gibi birisinden borç alıp yatırdıysan başvuruyu yaptıktan sonra o parayı da sahibine geri iade ettiysen bakiye yok, e tekrar isteyince yine bakiye şişirmen gerek tekrar hesap hareketi falan derken iş patinaja giriyor.

bu şekilde çok detaylı noktalar var ve vize başvuru sürecini direkt etkiliyor. o yüzden her zaman dediğim gibi eğer bu detaylara sahip değilseniz, sahip olan profesyonel çalışan, hallederiz abi mantığında değil, durumu olduğu gibi anlatan seyahat acentelerinin vize departmanları aracılığı ile vize başvuru sürecini oluşturmanız.
    bayağı tecrübelisiniz , yazdıklarınız çok doğru eminim konuya giren başka arkadaşlarda yararlanacaktır.
    dediğiniz gibi ben çok girişli 20 günlük olmasını isterdim çünkü az para harcayarak ne kadar çok ülkeye girersem bana artı olacaktır,
    tek girişli 18 günlük vize vermişler toplasan ben 3-4 kalacağım zaten
    Bankada yeterli bir para gösterdim ve hesap hareketleriyle uyumlu (7 yıldır çalışıyorum)
    aslında işyerimi arayıp sordular bu kişi burada çalışıyor mu diye bende güvensizlik olduğunu düşünmüştüm.
    soacağım bir kaç şey daha var size pm atacağım sıkıntı yoksa

• yazık okadar uğraş ve masrafa çok az vermişler.şu an ülkeler arası gerginliten olabilir.

eski vizelerin değeri bence kesinlikle var. ama daha önemlisi çok giriş çıkış yapmak.

ben mesela en son bu yaz 3 senelik italyadan vize aldım.

ondan öncekide 2 sene yine italyaydı.bunun önceside 1 sene hollandaydı.her seferinde artan şekilde oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.