Şimdi Ara

Yurda yalın internet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yurtlarda genelde 8 mbite 130 lira ödendiği için bende bir üniversteli ögrenci olarak bu kampanyayı zar zor yaptırdım.Torente yada suna buna abansalarda vdsl2 teknolojisi gereği sayfalara ve videolara cevap veriyor.Adsl ile kıyaslamayın bosuna

yurtlar
    8 mbite 130 vermeyi seviyor
    24 mbite 90 tl veremiyor maalesef.
  • o iş biraz da düzgün modeme bakar. adam gibi QoS uygulayabilen bir modem olursa (asus gibi) kaç kişi kullandığının çok önemi olmaz, internet kilitlenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

o iş biraz da düzgün modeme bakar. adam gibi QoS uygulayabilen bir modem olursa (asus gibi) kaç kişi kullandığının çok önemi olmaz, internet kilitlenmez.

Modem yerine buradaki yurtlar gibi linux tabanlı sistemlerde hat birleştirme yapılıp çok güzel qos ve kısıtlama yapılabilir.Ayrıca çok yüksek maaliyetlide olmaz temiz bir sistem olur.

Ben kocaelide fiyatı 90 liraya çekince yurtlar her kata 24 mbit almaya basladılar.Çünkü aynı paket ttnetde 223tl
  • valla gidip anlaştım bugün ttnetle modemi aldım 2 gün içinde hat çekicekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

o iş biraz da düzgün modeme bakar. adam gibi QoS uygulayabilen bir modem olursa (asus gibi) kaç kişi kullandığının çok önemi olmaz, internet kilitlenmez.

Modem yerine buradaki yurtlar gibi linux tabanlı sistemlerde hat birleştirme yapılıp çok güzel qos ve kısıtlama yapılabilir.Ayrıca çok yüksek maaliyetlide olmaz temiz bir sistem olur.

Ben kocaelide fiyatı 90 liraya çekince yurtlar her kata 24 mbit almaya basladılar.Çünkü aynı paket ttnetde 223tl

24Mbit 90tl tarife yurtlara okullara özel tarifemi? Bu tarifede akk yok dimi

• Milli eğitim bakanlıgına baglı kurum ve kuruluşlar,yurtlar sürücü kursları rehabilitasyon merkezleri vb. meb tabelası olan yerlere verebiliyoruz.

Aynen dogru diyorsunuz 24 mbit akn siz 90tl dir.
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    yurtlar her kata 24mbit derken, yurttda 5 kat var ise yurt a 5 ayrı telefon hattı, 5 sabit hat ücreti + 90x5=450 TL gibi yurt kendi cebinden ödememi yapıyor?

yoksa yurtta kalan öğrenciler hattı üzerine alarak faturayı kendilerimi ödüyor?

yurt a 5 ayrı telefon hattı yerine, Telekomun apartman girişlerine koydukları (T11 midir ismini bilmiyorum) dolaplardan koyup ethernet ile katlara mı dağıtılıyor?

Bu işlem devlet yurdundamı oldu?
  • Özel yurtlar aldı hep benden.5tane ayrı telefon hattına basvurdular türk telekoma 5tane sabit hat aldılar üstünede 5tane benden internet.Yurtlarda internet hep sorun oldugu için 450tl gibi rakam korkutmuyor artık yurtları yeterki sorun çözülsün diyolar
  • bugün ttnetten geldiler,neyse hat açıcaklardı,binanın dışındaki ankastreye baktılar öyle sonra biz yapamayız dediler
    Özellikle açıklamıştım durumu yeni hat açılıp binanın dışından odaya kadar çekilicek demiştim,biz herşeyi yaparız dediler gel gelelim bugün tam tersini söylüyorlar neymiş efendim oda arkada kalıyormuş yapamıyorlarmış,abi camdan geçirelim diyorum kabloyu,adamın dediği şey şu ''biz içeri müdahale edemeyiz'' lan bu ne demek .
    İzinmi lazım dedim aradım müdürü verdim konuştular,izinide aldırdım sonra bana diyorki elektrikçi çağar onlar yapsın (100 lira falan masraf çıkar diyor bide)

Gittim elektrikçiye adam gayet güzel anlattı,yeni hattı ttnetten gelen arkadaşlar açması lazım biz kabloyu çekeriz dedi ama tabiki hat açamadıkları için aldım modemi götürüp iptal ettirdim.
    Paramızla iş yaptıramıyoruz adamlara madem yapamıcaksın bana neden odana kadar çekeriz sorun falmaz falan diyorsun.

İnternet işi iptal yani,yurtla idare edicez,internetin bu kadar uğraştırıcağını bilsem ev tutardım,şimdi 1 sene nasıl geçicek bu internetle onu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 11 Kasım 2014; 13:18:55 >

• tunahan95 kullanıcısına yanıt
    Ne demek açmayız. Adam dıaşrdaki kutuya 2 tel kablo takacak sende elektrikçiden artık kaç metre ise kablonu alacaksın o 2 tel kabloya bağlayacak olan bu bende oyle oldu hiç te yapamayız demediler.

bunlar mal mı yoksa çok mu aboneleri var.

Sen hiç dert etme git yine müdürlüğe direk müdüre çık hatta telefonun kameralı ise dışardaki kutunun fotosunu çek deki

Bu kutudan bana hat çıkartın içeriye kabloyu ben hallederim. Sizden gelen ekip kutudan hat çıkmayacağını söyledi sebebini öğrenmek istiyorum boş yer mi yok yoksa keyifleri mi yok niye abone olacak kişiye engel oluyorsunuz.

Sen bunları müdüre soyle baklaım ne olacak.
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    İşte elektrikçide aynısını söyledi bana 2 tel kablo çıkarsınlar hat için kabloyu çekeriz dedide,ttnetten gelenler onuda yapmadı,olmaz bu dediler.Bende gidip iptal ettirdim,birdahada gitmem ttnete,adamlar malmıydı diyorsun gözlemlediğim kadarıyla maldılar ttnet işte yine şaşırtmadı açıkçası.

Bazı bilgisayarcılarda ttnet satıyorlar ya onlaramı gitsem diye düşünüyorum.hemen altımızda var bir tane hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 11 Kasım 2014; 13:38:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunahan95

İşte elektrikçide aynısını söyledi bana 2 tel kablo çıkarsınlar hat için kabloyu çekeriz dedide,ttnetten gelenler onuda yapmadı,olmaz bu dediler.Bende gidip iptal ettirdim,birdahada gitmem ttnete,adamlar malmıydı diyorsun gözlemlediğim kadarıyla maldılar ttnet işte yine şaşırtmadı açıkçası.

Bazı bilgisayarcılarda ttnet satıyorlar ya onlaramı gitsem diye düşünüyorum.hemen altımızda var bir tane hatta.

Hangi firmaya gitsen fark etmez kabloyu bağlayacak yine ttnet elemanları. İşin çok garip yönü var kablo takmak yasaklanmış mı ki başka türlü yalın bağlanmaz zaten.
  • tunahan95 kullanıcısına yanıt
    Türk telekomdan başkası ankastreye veyada dış altyapıya müdahalede bulunamaz.
  • Shamshiel kullanıcısına yanıt
    hocam sorun şu,ttnetten gelen ekipte ankastreden hat çıkarmadı.

Aşşağıda internet kafe var onla görüştüm,ordan bi şekil halledicez galiba bir bakalım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.