Şimdi Ara

Yurda yalın internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteden dolayı yurtta kalıyorum ve bildiğiniz gibi yurtların interneti ile face e girmek bile sorun,hele benim gibi net delisi biri için çile.

TTnetin üniversiteliye yalın internet kampanyasını gördüm ve bağlatmayı düşünüyorum ancak,hat girişi odamda mevcut modemi oraya bağlasam sorun olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 9 Kasım 2014; 17:28:14 >

• Güncel,yardım lütfen
  • Yurtta her oda için ayrı telefon bağlantısı olacağını düşünmüyorum. İsterseniz ilk olarak yönetime bunu sorun. Telefon hattı bağlatılıp bağlatılamadığını. Sonuçta adı yalın ADSL olsa da telefon kabloları üzerinden bağlantı yapılıyor. Yani tek fark telefon numaranız olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    bütün odalarda telefon var ama arama falan yapamıyorsun hepsi bir yere bağlı tek hat üzerini sanırsam ama
    duvarda ethernet girişi var telefon için oraya modemi bağlasam olmuyormu ?

1 mb bile değil yurdun interneti deli oluyorum
  • tunahan95 kullanıcısına yanıt
    Maalesef olmaz. Ethernet girişine RJ45 jaklı ağ kablosunu takabilirsiniz. Yani modem bağlayamazsınız. Ya 3G kullanacaksınız ya da yurdun internetine talim edeceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    ben anlatamadım sanırsam duvar jakı var routerın adsl portuna direk bağlayamıyormuyuz

aynı bu resimdeki gibi direk modeme bağlayamıyormuyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 9 Kasım 2014; 20:33:46 >
    Siz yurt yönetimi ile konuşun size dışarda binanın girişinde mini ankastre ile internet alma izni verir iseler siz dışardan kablo çekerek odaya yalın bağlatabilirsiniz. Tabi önce yurt buna izin verecekmi ve fiziki şartlar el verecek mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Taahhütsüz İNTERNET ???
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    anlamadığım yer neden kabloyu dışardan çekiyorum hocam rj11 var duvarda kablonun bir ucunu oraya diğer ucunu modemin adsl portuna takıcam,böyle olmuyormu(üstteki mesajımdaki gibi)

birde mini ankastre nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 9 Kasım 2014; 21:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunahan95

anlamadığım yer neden kabloyu dışardan çekiyorum hocam,giriş var yani odada.

birde mini ankastre nedir ?

sizin yurt odasına gelen yurdun kendi abone olduğu hat abone olan yurt görünüyor. Bu sebeple bir telefon aboneliğinden birden fazla internet aboneliği olmuyor.

Haa diyebilirsin ki oda oda ayrı abonelik var ama size gelen internet yine yurdun abone olduğu internet o kablodan girişten sen ancak yurdun kini kullanırsın.

Sıfırdan bir abonelik için yurt binasının dışında bir ufak yeşil yada başka bir renk kutu olması gerek fibere geçmediler ise tabi. Bu normal evlerin dışında dikkatini çekmiştir belki kalın bir telefon hattı kablosu gelir bina içinde yada dışında bir kutu vardı oraya gelir ufak tefek sarı kırmızı kablolar olur kast etiğim o.

Sizin yurtta bina içinde olan kutu o olabilir. onda uygun boş yer varsa sana yeni bir hat açılır ama sen odadaki hattı kullanamzsın odaya oradan bir kablo gelmesi gerekir.
    Yani sen dahili bina içi hat tesisatın unut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 9 Kasım 2014; 21:15:24 >

hocam bunu bilmiyordum işte,kısaca aynı hatta 2 internet olmuyor telefonsuz internet deyince ben farklı düşündüm.

o kutuyu biliyorum,ya oraya bağlıycaz yada internet kullanmayan bir daireden çekicez kabloyu yanlış anlamadıysam.
    sisteme bak ya,internet bağlatıcaz altı üstü

vınn alayım diyorum 3g sürekli kesiliyor diyorlar,kesilmese bile onun kotası beni kesmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 9 Kasım 2014; 21:26:37 >
  • quote:

hocam bunu bilmiyordum işte,kısaca aynı hatta 2 internet olmuyor telefonsuz internet deyince ben farklı düşündüm.

o kutuyu biliyorum,ya oraya bağlıycaz yada internet kullanmayan bir daireden çekicez kabloyu yanlış anlamadıysam.
    sisteme bak ya,internet bağlatıcaz altı üstü

vınn alayım diyorum 3g sürekli kesiliyor diyorlar,kesilmese bile onun kotası beni kesmez.

Telefonsuz internet demek hattın sadece data ya destekli aramaya kapalı olması demek. ama internetin gelişi yine telefon kablosu ile oluyor. bir nevi vınn için özel alınan gsm hatları gibi düşünebilrsin.

Sen bence ilk önce yurt ile konuş harici internet almaya izin verir ise sonra Telekom müdürlüğüne git bulunduğun yerin sor anlat böyle iken böyle bana pratik yöntem söyleyin abone olayım de onlar sana yön verir.

Ama diyecekleri şu bina içi kutudan kendi odana hat çek biz gelip bağlayacağız. Yapacakları işte kutu içinde iki yere iki kablo sokup gitmek başkada bir işleri yok.

Benim evimde bina içi hat yok mesela aşağıda yeşil küçük kutu var ordan eve yakşalık 30 metre gibi kablo aldım fazla fazla şimdi heme vin içinde rahatça gezdiriyorum modemi.

eğer civarda yakın internet kafe varsa rica edip parası ile kablosuz internet isteyebilirsiniz.

hocam altımızda internet kafe varda,kablosuz çekmiyor nasıl olucakki o iş.

zaten şu yurtlara kafedelerdeki gibi sistem yapılsa kasma olmuycakta,biri abanınca torrente net yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan95 -- 9 Kasım 2014; 21:59:56 >
    hiç mi çekmiyor. Telefonla falan kaç diş çekiyor
    yok hocam hiç çekmiyor,yarın gidip ttnet ve yurt müdürüne sorucam,nasıl bir çözüm bulucaz bakalım
    video izlenmiyor resimler dona dona açılıyor vay arkadaş ya sinir etti akşam akşam,ulan durumum var net bağlatamıyorum
  • Yurdunuzdaki interneti hızlandırabiliriz.

Taahütsüz olarak 24 mbit akn siz 90tl dir.

Özelden iletişim kurarsak daha detaylı yardımcı olabilirim
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    o hızlanırsa daha fazla torrente abanırlar,onun bir çözüm olduğunu sanmıyorum,bugün gidicem ttnete
  • quote:

o hızlanırsa daha fazla torrente abanırlar,onun bir çözüm olduğunu sanmıyorum,bugün gidicem ttnete

Yurdun internetini hızlandıramaz bunlar ancak size ttnet gibi satarlar. yurt devletin ise bunlarla iş yapmaz zaten.
    yurt özel zatende,yurtta net ne kadar hızlı olursa olsun sonuçta 30 40 kişi kullanıcak onu her türlü sorun
    an itibari ile yurttan izin aldım,ttnetlede konuştum,hattı biz çekeriz dediler,bugün veya yarın başvurucam.
  • quote:

an itibari ile yurttan izin aldım,ttnetlede konuştum,hattı biz çekeriz dediler,bugün veya yarın başvurucam.

Hayırlısı olsun bakalım. sorup öğrenmekte fayda var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.