Şimdi Ara

İnternet Altyapısı Olmayan Eve Taşınma, İnternet Bağlatma Eziyeti vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
29.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boş zamanım olduğu için biraz yazayım dedim. İnternet altyapısı olmayan eve taşınıp internet bağlatma eziyetini aktaracağım. Türk Telekom'un verdiği sıkıntıyı aktaracağım.

19 nisan 2017 tarihinde yeni bir eve taşındık. Bina yeni olduğu için altyapı falan yok. Altyapı olmadığı için mevcut internet paketimizi 1 ay dondurduk. Taşınma telaşı bittikten sonra ertesi gün hemen Türk Telekom İl Müdürlüğüne gidip başvuru yaptım. Umursamaz bir kadın ile konuştum. Ne zaman gelir altyapı dedim? Belli olmaz aylarca sürebilir diyor. Eee dedim başvuru falan almayacak mısınız? Sizi 2. katta çözüm masasına gönderelim dedi. Sıra no alıp 2. kata çözüm masasın gittim.

Orada bir adam ile görüştüm. Evin adresini falan verdim. Bilgisayardan baktı ve altyapınız yok dedi. Vay be çok büyük iş başardı. Meğer altyapı yokmuş. Yahu zaten yok biliyoruz da ne olacak bu işin akıbeti? Ben kaydınızı alayım ama altyapı gelmesi biraz zor falan geveleyip durdu. Anladım ki bunlardan bize fayda yok. Neyse çıktım müdürlükten.

Eve gelince Btk'ya şikayet ettim. Türk Telekom online müşteri hizmetlerinden şikayet ettim. Müşteri hizmetlerini defalarca aradım ama bizim yapacağımız bir şey yok dedi. Sanırım 1 hafta sonra falan Btk'dan cevap geldi. Türk Telekom online müşteri hizmetlerinden de cevap geldi. Verilen cevaplar hemen hemen aynıydı. "Alt yapı talebiniz hakkında bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğüne bilgilendirme sağlandığını iletmek isteriz. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla."

Bu arada zaman hızla ilerliyordu. Evde hala internet yoktu. 2. Defa Türk Telekom İl Müdürlüğüne gittim. Yetkili bir kadın ile görüştüm. Kadın bir yerleri falan aradı. Şuan için bizim yapacağım bir şey yok diyor. Onay bekliyormuş sizin bulunduğunuz yer falan. Onay geldikten sonra kazı işlemleri yapılır dedi. Ee ne zaman onay gelecek? Bu neyin onayı? Bunların onayı hiç bitmez ki. Haziran ayını falan bulur dedi kadın. Yine hüsran..

Btk'ya 2. defa şikayet ettim. Gelen cevap yine diğeriyle aynıydı. Artık stres yapmaya başlamıştım.

Yeni taşındığımız binanın hemen karşısına yeni belediye binası yapılıyordu. Yollar falan hep kazılmış asfalt atacaklardı. Belediye binasına internet hattı çekiyorlardı. Gidip adamlardan rica ettik. Bizim binaya da internet hattı çeker misiniz diye. Taşeron firma yok dedi çekemeyiz. Rica ettik, ısrar ettik tamam dediler çekelim.

300 liramızı aldılar ama helal olsun. Adamlar hipernet kablosunu çektiler. Yarım saatlik, 1 saatlik iş için Türk Telekom aylarca bekletiyor. Tabii yolun falan yenilenme aşamasında olması biraz şansımıza. Diğer türlü kazı işleri falan sıkıntı olabilir. Ama yinede aylarca bekletmenin bir mantığı yok.

Dondurulan hattımızı açtırdım. Nakil için başvurdum. Yeni bir pakete geçmek için müşteri hizmetlerini aradım. Hattımız ne kadar hızı destekliyor dedim ona göre bir pakete geçelim. Adresi falan verdim adam baktı dedi hipernet hizmeti alabilirsiniz. Hattınız buna çok müsait. Yeni bir hipernet paketine geçtim. Modemim adls olduğu için hiper uyumlu bir modemde sipariş ettim. HİPERNET LİMİTSİZ (35Mbps'e kadar) 100GB AKN paketine geçiş yaptım.

Nakil işlerimi tam hatırlamıyorum ama 1 hafta sürmüştü. Modem sipariş verdikten 3-4 gün sonra geldi. Hipernet paketin aktif olması da tam 5 gün sürdü. Yani toparlamak gerekirse biz 10 Mayıs 2017 tarihinde internete kavuştuk.

Sorun bitti mi? Hayır.

Zalım Türk Telekom bana söylediği internet hızını vermedi. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım. Dedim bana hız testi yapıyorum bazen 20 mbps çıkıyor, bazen 5 mbps, bazen 15 mbps. Dedim bana söylenen hız bu değil.

Bana dns ayarını falan değiştirelim diyor. Dns ile alakası yok dedim. Bana söylenen hızı verin. Altyapınızda bir sorun bulunmuyor dedi. Peki sorun nedir? Yani bende mi sorun dedim. Modem sizin gönderdiğiniz modem zaten. (Bu arada modemden çok memnunum vmg3312-b10b) şikayet kaydı oluşturalım dedi. Neyse oluşturdular falan. Yine aynı sabit bir hız yok.

Her gün müşteri hizmetleri aradım ve papağan gibi aynı şeyleri duymaktan sıkıldım. En sonun dün aradım ve şu hızımı sabitleyin dedim. Şikayet kaydı oluşturalım dediler. Neyse oluşturdular işte.

Her şey onların elinde. İşlerine geldiği gibi davranıyorlar. Saçma sapan iş yapıyorlar ve benim canımı sıkıyorlar.

1 aydır falan müşteri hizmetleriyle çok diyalog kurdum. İşi bilen insan telefona çıksın diye dua eder oldum. Çoğu ezbere konuşuyor. Bant kayıtlarından bir farkı yok. Telefonumda Türk Telekom mesajları görmekten sıkıldım.

Neyse şuan modem değerlerimi ve hız testimi paylaşayım. Şuan yine fena değil. Ama akıbeti ne oluyor bilemiyorum. Allah kimseyi bu Türk Telekom'un eline düşürüp eziyet çektirmesin. Mümkün olduğunca internet altyapısı olmayan eve taşınmayın. Eziyetten başka bir şey değil. Teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 28 Mayıs 2017; 11:27:33 >

• Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi size iletmek isterim. İşten büyük sıyrılmışsınız. Kabloyu çektikten sonra port Yok da diyebilirlerdi. Altyapısı olsun olmasın bu ülkede internet bizlere haram. Altyapım var SNR anormal bir şekilde yüksek ama sadece adsl var. Birde kablonet. Taahhüt bitince iptal ettireceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sultanbeyli'de 18 aydır alt yapı bekliyorum ben de hep ezbere cevap veriyorlar, BTK'da 10 civarı kaydım var hepsi aynı cevap. Saldım artık gelirse gelir :"(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 28 Mayıs 2017; 12:47:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CGN-ip havuzu yüzünden olabilir bu dalgalanmalar. aynı problem bende de var. belli saatlerde hız 1mbps a kadar düşüyor. Aradım cgn ip havuzundan çıkartın dedim. Hattınız bir iki gün müdürlükçe izlenecek duruma göre onlar müdahale edecek dedi ama çözüm olmaz. Tek çözüm sabit ip gibi görünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.