Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: smlyklmz

Dünden beri arara girip okuyorum.

Gümrük memurluğu yapmış biri olarak bize meslekte öğretilen bir bilgi paylaştım

Bilgi: yurt dışı alışverişlere sınır getirilmesinin ve ek vergi alınmasının sebeblerinden biri ülke içinde yasal olarak vergi vererek bu işin ticaretini yapan kişiyi korumaktır. Kendimizi bu insanların yerinede koyarak düşünmemiz lazım.

Ayrıca bahsettiğim ticaret ile uğraşan kişilerin 1 e alıp 10 a satmasınında doğru olmadığını yazdım.

Gelelim diğer konuya

Laf bir şekilde siyasete geliyor yazılanlardan

Kendi gibi düşünmeyene çomar diyen var, kaç para alıyorsun diyen var, afrin operasyonunu beğenmeyenler var, kendisinden yaşça büyük bayanlara resim üzerinden hakaret eden var, en ilgincide deprem olsada ülke temizlense belki iyi insanlar kalır diye yazan oldu.

Ne oldu bize böyle kendimize gelelim.

Büyüklerim ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. Herkese iyi günler

Çok güzel demişsin kardeş de buradakilerin işine ne gelirse o doğrudur. Çalmak işine gelirse o doğrudur. Hükümlerin yaptığı doğrular çoğunlukla bu vergi hırsızları beleşcilerin işine gelmez . Her zaman bedava olsun yada en ucuzu olsun derler . Olmazsa karalarlar . Işlerine geldikleri gibi konuşurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deae

quote:

Orijinalden alıntı: atalay83

Eğer aldığınız ürün gümrüğe girerse aynı yıl içinde aynı üründen 2.kez getirtemiyorsunuz.

Kargo fiyatı hariç 22€+Kargo

İlgisi yok dilediğiniz kadar getirebilirsiniz vergisini ödeyerek.

Konu vergisiz getirme ama, vergi ödeyince herşey gelir zaten, yasak olan kozmetik vs, vergisini ödeyince gelmese mağazalar nasıl satacak?

Tebliğdeki ifade şu;

muafiyetin aynı kişi tarafından kullanılmasının süreklilik arz ettiğinin tespiti halinde muafiyetin kullanımına sınırlama getirilebilir.

• Gümrük sınırı Avrupaya uyum için düşürülmüş.

Acaba hangi Avrupa ülkesinde 5 yaşında çocuğun gelişimi için içtiği meyve suyuna ÖTV konuluyor?

Yada enflasyon %11 iken MTV'ye %25 zamcik yapılıyor.

Doğruya doğru, eğriye eğri demek lazım.

• Gazi ? kendi kendine lakapta takar yakında Atatürk kıskançlığı diz boyu

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Paypal dan kastınız bakiye mi?değil ise yöntemi yazabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Assyrians

quote:

Bilgi: yurt dışı alışverişlere sınır getirilmesinin ve ek vergi alınmasının sebeblerinden biri ülke içinde yasal olarak vergi vererek bu işin ticaretini yapan kişiyi korumaktır. Kendimizi bu insanların yerinede koyarak düşünmemiz lazım.

Ayrıca bahsettiğim ticaret ile uğraşan kişilerin 1 e alıp 10 a satmasınında doğru olmadığını yazdım.

Gelelim diğer konuya

Kendi gibi düşünmeyene çomar diyen var, kaç para alıyorsun diyen var, afrin operasyonunu beğenmeyenler var, kendisinden yaşça büyük bayanlara resim üzerinden hakaret eden var, en ilgincide deprem olsada ülke temizlense belki iyi insanlar kalır diye yazan oldu.

kendimizi o kazıkçıların yerine koyacakmışız. onlar niye kendilerini halkın yerine koymuyor. Daha geçen gün AliExpresste 0.60 kuruşa satılan küçük bir otg dönüştürücüyü bana 10 liraya sattı senin şu yerli kazıkçılar

1 e getirip 10 a satmak doğru değil yazdım. Daha ne yazmam gerekir di. Lütfen bir kez daha okuyabilir misin.

• Bu duruma gelinmesinde forumlarda sayfalarca yurtdışı ticaret rehberi hazırlayıp referans sistemi kullanan yamyamların da suçu büyük. Gereksiz yere artan bir dış ticaret var. Önce bende kızıyordum ama yerli firmaları yola getirmek için yurtdışı ticaret kapısı açık kalmalı. Arada da vergi olsun. Kimse garantisiz mal almaya 15-20 -30 gün beklemeye meraklı değil.
    Fakat ülkemizde vergiler insanı devletten soğutacak kadar çok.
  • Resmileşti mi olay arkadaşlar resmi gazetede yayımlanan birşey göremedim ben. Haberi attılar ortaya ama yürürlüğe giren birşey yok şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: pharm4vita

Paypal dan kastınız bakiye mi?değil ise yöntemi yazabilir misiniz?

Ben şöyle yaptım:

Entropay'den sanal kart aldım. Bu sanal kartın bağlı olduğu banka Malta'da. O yüzden Paypal Malta sitesine üye oldum. Üye olurken Malta'ya ait bir telefon numarası girdim. Türkiye adresimi de sonu Malta olarak bitecek şekilde adres olarak girdim.

İkinci kredi kartı olarak Türkiye'deki kredi kartımı girdim. Ebay alışverişlerinde Türkiye kredi kartımı takır takır kullanıyorum.

Sanal kartınızla paypal üzerinden alışveriş yapmayın. Alışveriş yaptığınızda paypal bunun bir sanal kart olduğunu anlıyor ve şüpheli hesap konumuna düşüyorsunuz. Sanal kartı çıkarmak için yüklediğiniz parayı bir Amazon alışverişinde veya aliexpress'de falan harcayın. Paypal hesabını aldıktan, verifikasyonu bitirdikten, ilk alışverişinizi yaptıktan sonra da sanal kartı paypal hesabınızdan kaldırın. Belli bir süre bu karta para yüklemezseniz kartınız iptal olacak, iptal olduğunda paypal sizi uyaracak, sonra gene bir ihtimal şüpheli hesap konumuna düşersiniz.

Ben düştüm. Mail atmam ve 4-5 gün incelemeleri için sabretmem gerekti. Oradan biliyorum.

• Sende haklısın valla. iPhone sökme tornavidasina 25 lira diyorlar. oda 300 liralık alışveriş yaptım. Aliden kasa alsam yanında hediye veriyorlar.

• quote:

Gelelim diğer konuya

Size katılmakla birlikte, esnaf ve taciri bu kadar düşünmeyi anlamsız buluyorum.

1) Onlar bizi düşünüyor mu? Biz onları neden düşünecekmişiz? Devlet düşünmek zorunda onları. Bu önlemleri onları korumak için devlet alıyor. Biz bu korumaları aştığımızda onlara ayıp mı etmiş oluyoruz peki? Hiç sanmıyorum.

2) Bu kadar fiyat farkı neden var? Ülkeler arasındaki gümrük, vergi, maliyet farklarından ötürü var. Bu esnafın suçu olmayabilir. Ancak müşterisini kaybettiğinde, devletini diğer devletler gibi olmaya zorlamak için baskı yapabilir.

3) Baskı yapamıyorsa biraz kar azalmasına razı gelir veya dükkanı kapar. Türkiye ekonomisinin esnaf ve basit ticaret ayağı da küçülüverir. Çok büyütülecek bir mesele değildir. Bunun matematiğini devlet kuracaktır. Ya dünyaya ayak uyduracaktır. Ya da kendi vergi politikaları sebebi ile esnafının ezilmesine seyirci kalacaktır. Hem dünya ile rekabet eden bir vergi politikam olmasın, hem esnafım sağlam kalsın... Yok öyle dünya. Armut piş, ağzıma düş, sapı da dışarıda kal... Türkiye'deki gibi populist yönetim anlayışları gelecekte git gide daha çok zorlanacak. Esnaf ağladıkça baskı artacak... Ben de elime patlamış mısırı alıp keyifle izleyeceğim...

Bizler (hane halkı) açısından da çok büyütülecek mesele değildir. Esnaflıkla bir ülke kalkınmaz. Gelişmez. Üretimle, ihracatla, Ar-ge ile, teknoloji geliştirerek gelişir. Esnafın dünyaya kattığı çok bir şey yoktur. Önemli bir hizmet vermemektedir. Basit bir aracılık hizmeti vermektedir. Ömrü dolan işletme ölüverir. Bakkallar ölürken kimse gözlerinin yaşına baktı mı? Hayatınızda bir şey değişti mi? Mahalledeki bir sürü küçük esnaf yok şimdi. Kasabı da, manavı da, bakkalı da yedi değil mi süpermarket? Bu iş de öyle bir iş. Tek farkı bunda esnafın ölüp ölmeyeceğine devlet karar verecek.

---------------------

Bu aynı alkol ve sigara gibi. Vergiyi arttırdıkça kaçak artıyor. Çünkü kaçak ile legal arasındaki fiyat farkı artıyor. Daha çok kişi "farka değer" diyor. Çok normal bir durum. "Yurtdışındaki ürünün fiyatı" da aynı durum. Kaçağın azalmasını istiyorsan vergiyi ve maliyetleri azalt. Azaltamıyorsan, liberal ekonomi rekabet üzerine kuruludur. Güle güle. İndir kepenkleri. Liberal ekonomiyi ben veya babam, dedem savunmadık. Şimdi bizi yönetenlerin abileri, amcaları, babaları savundu. Onların benimsediği kurallar ile konuşuyorum: rekabete ayak uyduramayana acıyacak değilim. Başkası bana acıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Şubat 2018; 14:2:3 >

• Devlet önce airbnb, booking.com, Uber (ve Uber benzeri korsan taksicileri) ve benzeri yabancı şirketlerin faaliyet alanıyla ilgili mevcut yasalara uymaları ve vergi vermelerini sağlamalı.

Bu noktada devletin hem çok ciddi vergi geliri kaybı var, hem de hizmet verenler yasa dışı.

Airbnb den ilk ve tek ve son rezervasyonumda, yangın merdiveni olmayan ve otel olarak çalıştırılan bir yerde sabahı zor etmiştim.

• Keşke Bu Kanunu Size Oy Verenler İçin Uygulamış Olsaydınız Bizlerin Suçu Ne ? Hallerinden Memnun Olanlar Sizi Kurtarıyorya Zaten Yazıklar Olsun Gerçekten

• "değeri tespit edilemeyen ürün" diyerek sayısız mail trafiği ve tebligat postası işlemleri bekliyor olacaktır kendilerini.

• Olsun ben hep 10 dolarlık alıyorum. :D :D

• İnce ince yasemince

• https://youtu.be/Ke2q_3SM53M

• 100 euordan 75 euroya. 75 den 30 a. Simdi de 22 euroya. Sifira ne kaldi ki?

• BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Olur bir daha sana sorar izin alırım.

Arkadaş benim yazdığım mesaj ile ilgili bir şey söylemiş bende gayet düzgün bir dille ona cevap yazdım.

Herkes istediğini yazsin, kendisi gibi düşünmeyene hakaret etsin. Ben olanı yazınca bana yorum yapma diye laf söyle.

Peki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlyklmz -- 2 Şubat 2018; 14:56:53 >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarının altına imzamı atarım. Çok güzel bir yazı olmuş.

Daha dün GearBest ten Xiaomi sinyal güçlendirici aldım.

Bende vatandaşım. Esnafta vatandaş.

Benim tepkim kendi gibi düşünmeyene ağzının salyasını akıtarak hakaret edebilme yetkisini kendinde görenlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlyklmz -- 2 Şubat 2018; 14:51:22 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.